Čokoládový dort
Potřebné ingredience
10 vajec 300g krupicového cukru 200g mléko 150 g slunečnic. oleje 320g hladká mouka 50 g kakaa 20 g kypřící prášek
Postup přípravy
Celá vajíčka šlehejte chvilku samotné .Pak přidejte postupně cukr a šlehejte do světlé pěny, Uberte otáčky přidejte mléko, olej. Nakonec přidejte směs kakaa, mouky a PDP a…
NAROZENINOVÝ DORTÍK
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACE
Postup přípravy
MEDOVÉ PLÁTY O PRŮMĚRU 21 cm KRÉM: smetanový s mascarpone a zakysanou smetanou SIRUP na prokapání: kávový s rumem MODELACE: bílý fondán + čokohmota SESTAVENÍ DORTU: celkem ze…
Bruselský dort
Potřebné ingredience
3 vejce ,10dkg cukru 4-6PL vody ,10dkg hladké mouky a 5dkg bramborového škrobu Krém: 3/4L mléka 4 vanilkovými pudinky. 3PL moučkového cukru. 3/4 másla s cukr podle chuti vaječný koňak(rum), 2 šlehačky 2 ztužovači . 1 šlehačka nebo zakysané smetana dosladíte podle chuti, mandarinky
Postup přípravy
Piškot: 3 bílky dám šlehat s 10dkg cukru 10-15 minut a do tuhého sněhu zašlehám po jednom žloutky. Dále 4-6PL vody (uvidíte, těsto nemá být moc tuhé) a 10dkg hladké mouky a 5dkg…
Nejlepší dort
Potřebné ingredience
Na těsto: 4 vejce 10 dkg másla 14 dkg cukru moučka 14 dkg hořké čokolády z Lidlu s 52 % podílem kakaa, nebo obyčejná na vaření 1 vrchovatou lžíci hladké a jednu polohrubé mouky Na náplň: 2 šlehačky (čím víc tuku tím lépe, skvěle funguje ta 40 % De luxe od Kunínu, máma dříve dávala do každé půl sáčku ztužovače, ale tomu se dá krásně vyhnout) 10 dkg té stejné hořké čokolády 1 a půl polévkové lžíce horké vody. 2 dortové formy, z nichž jedna bude mít 20 cm, a nějaký menší pekáček
Postup přípravy
Ve vodní lázni dáme rozpustit čokoládu nalámanou na kousky spolu s kousky másla. Než se vše rozpustí a vy to rozmícháte do jednolité čokoládové hmoty, oddělte žloutky od bílků a z…
Colový dort
Potřebné ingredience
NA KORPUS: máslo 250 g, kakao 60 g holandského typu, 250 ml cola, mouka pšeničná hladká 500 g, krupicový cukr 500 g, jedlá soda 1 ČL, podmáslí 120 ml, vejce 2 ks, vanilka 1 ČL mletá, nebo vanilinový cukr, sněhové pusinky 2 hrsti drcené NA POLEVU: 6 PL cola, kakao 3 PL, máslo 120 g, moučkový cukr 400 g, vanilka špetka Colové bonbóny, marmeláda, Mascarpone krém - 250 g mascarpone, 250 g krémového sýra typu žervé, 100 g moučkového cukru, 350 g smetany ke šlehání 33% (lépe 40%), lžička vanilkového extraktu
Postup přípravy
Colu, kakao a máslo přiveďte v kastrolu k bodu varu. Stáhněte z ohně a přisypte mouku, cukr, sodu a lehce promíchejte. Vmíchejte podmáslí, vejce, vanilku a pusinky. Troubu…
Míša dort
Potřebné ingredience
dort o průměru 24 cm - korpus 4 vejce – žloutky a bílky zvlášť 5 lžic krupicového cukru 2 lžíce olivového oleje 6 lžic polohrubé mouky 1 lžička kypřícího prášku 3 lžíce kakaa krém: 3 plnotučné tvarohy 3/4 kostky másla 1/2 hrnku moučkového cukru čokoládová poleva jahody
Postup přípravy
Žloutky vyšlehejte s cukrem a olejem do pěny. Potom vmíchejte mouku, kypřící prášek a kakao. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Ten potom vmíchejte do těsta. Těsto vlijte do formy a…
Snickers dort
Potřebné ingredience
• 6 ks vejce • 6 lžic voda • 6 lžic kr. cukr • 6 lžic polohrubá mouka • 1/2 bal. prášek do pečiva • 3 lžíce kakao • 7 ks bílku • 400 g kr. cukr • 1 plechovka karamelové Salko • 200 g pražené arašídy • 250 g máslo • 2 bal. tmavá čokoláda • 2 lžíce olej • 2 lžíce máslo snickers tyčinky
Postup přípravy
Z vajíček a cukru si vymícháme pěnu, postupně přidáme vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec i kakao. Důkladně promícháme a takto připravené těsto si navrstvíme do…
Zelený "mechový" dort se zrcadlovou polevou
Potřebné ingredience
Suroviny na pšeničné těsto: 250 g čerstvého baby špenátu, 310 g hladké mouky, 3 vejce velikost M, 180 g cukru krupice, 175 ml oleje (rostlinný) , 1 kypřící prášek , kůra z ½ bio citronu, jedna polévková lžíce citrónové šťávy Suroviny na krém: 400 g smetany ke šlehání 31%, 500 g mascarpone, 170 g moučkového cukru (nebo podle chuti), 1 g mleté vanilky Zrcadlová poleva: 150 g cukru krupice, 100 ml vody, 100 g slazeného kondenzovaného mléka 175 g bílé čokolády, 9-10 g práškové želatiny (1/2 sáčku o hmotnosti 19 g) – pokud máte jiné balení želatiny, je třeba z něj vzít tolik prášku, kolik dle návodu na obalu připadá na ztužení 250-300 ml krému, 60 ml vody k nabobtnání želatiny
Postup přípravy
Mám nejraději dort z čerstvého mladého špenátu. Proto v receptu u rozpisu surovin najdete právě ten. Dort můžete upéct i ze zmrazeného špenátu, množství potřebné na výrobu korpusu…