Zobrazit přihlášovací formulář
MLETÉ MASO
PLNĚNÝ MASOVÝ KOLÁČ s mozzarellou

PLNĚNÝ MASOVÝ KOLÁČ s mozzarellou

Potřebné ingredience

MASOVÝ KOLÁČ: ½ kg mletého hovězího masa, ½ kg mletého vepřového masa, 2 celá vejce, 1 hrst strouhanky na zahuštění, 1 špetka mletého pepře, 1 špetka uzené papriky v prášku, 1 špetka houbového koření (nemusí být), malá hrst drobně nakrájených čerstvých bylinek (bazalka, oregano), sůl. NÁPLŇ: Hustá rajčatová šťáva, mozzarella, šunka nebo anglická slanina, dušené houby, žampiony (popř. z konzervy-nemusí být).

Postup přípravy

Všechny ingredience na masový koláč pečlivě smícháme, dochutíme (kdo má rád zvýrazněnou chuť s česnekem, může přidat 1-2 stroužky, jemně utřené), vtlačíme do koláčové formy s…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
PROSLULÝ ŽITNÝ CHLÉB z kvásku

PROSLULÝ ŽITNÝ CHLÉB z kvásku

Potřebné ingredience

250 g obnoveného žitného kvásku, 500 g kvalitní chlebové mouky-žitné (můžeme i napůl smíchat se špaldovou nebo pšeničnou moukou), 100 g hrubé žitné mouky, 350 g vody, sůl (je možné přidat i kmín nebo semínka).

Postup přípravy

Do mísy vsypeme mouku se solí, vlijeme vodu, pár tahy lehce promícháme, zakryjeme utěrkou a dáme bokem odpočinout. Po třech až čtyřech hodinách přidáme čerstvý, obnovený kvásek do…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
BÁJEČNÉ TIRAMISU KULIČKY

BÁJEČNÉ TIRAMISU KULIČKY

Potřebné ingredience

130 g cukrářských piškotů (nejlépe Savoiardi), 150 g mascarpone, 40 g moučkového cukru, 40 ml silné neslazené kávy, tmavé práškové kakao, kokosová moučka na obalení, nutela pro naplnění (nemusí být).

Postup přípravy

Do misky vložíme mascarpone, vlijeme studenou kávu, dosladíme moučkovým cukrem a dobře promícháme. Zvlášť rozdrtíme piškoty a přidáme je do mascarponové směsi. Vše řádně spojíme,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
NADÝCHANÉ CAPPUCCINOVÉ MUFFINKY

NADÝCHANÉ CAPPUCCINOVÉ MUFFINKY

Potřebné ingredience

260 g hladké mouky, 100 g jemného krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva, 220 g vlažného mléka, 115 g vlahého rozpuštěného másla, 1 větší vejce, 30 ml silné kávy, ½ KL soli.

Postup přípravy

Do mísy prosijeme mouku s kypřícím práškem, přidáme oba cukry, sůl, vše smícháme a odstavíme bokem. Do další misky vložíme vejce s máslem, které spojíme s mlékem a kávou.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ANANASOVÉ MINIKOLÁČKY s kandovanou třešní

ANANASOVÉ MINIKOLÁČKY s kandovanou třešní

Potřebné ingredience

1 balíček domácího listového těsta (nebo kupovaného), ananasová kolečka, kandované třešně, trochu mléka na potírání těsta, tekutý med na pokapání upečených koláčků nebo vanilkový cukr smíchaný s moučkovým.

Postup přípravy

Listové těsto vyválíme a vykrájíme kulatou formičkou na velikost o něco větší, než jsou ananasová kolečka.
Dále z plátu těsta nakrájíme proužky o šířce 1 cm. Ke každému…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JABLEČNÝ KOLÁČ s piniovými oříšky

JABLEČNÝ KOLÁČ s piniovými oříšky

Potřebné ingredience

Ingredience: 150 g hladké mouky, ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva (BIO), 125 g krystalového cukru, 2 celá vejce, 4 PL mléka, 100 g rozpuštěného vlahého másla, malá špetička soli, drobné kostičky z jednoho oloupaného jablka do těsta, měsíčky ze dvou oloupaných jablek na povrch koláče, 3 PL třtinového cukru (stačí i běžný), rozpuštěné máslo na pokropení koláče, nasekané mandle nebo piniové oříšky.

Postup přípravy

Do pěny vyšleháme vejce s cukrem, přimícháme předem rozpuštěné vlahé máslo. Vaječnou směs dále spojíme se solí a mlékem, přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a nakonec…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
MOZAIKOVÁ PIZZA – velká dobrota

MOZAIKOVÁ PIZZA – velká dobrota

Potřebné ingredience

Pizzové těsto-jakékoliv, hustá rajčatová šťáva (kečup), mozzarella, anglická slanina nebo šunka, žampiony předem podušené nebo z konzervy, oregano, olivový olej, strouhaný tvrdý sýr, sůl.

Postup přípravy

Z vyváleného pizzového těsta vykrajujeme kolečka o průměru asi 10 cm a klademe je na plech s pečícím papírem, na jehož spodní stranu jsme předem nakreslili kulatý tvar budoucí…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
DATLOVÝ KOLÁČ s ořechy - tzv. „Saharský koláč“

DATLOVÝ KOLÁČ s ořechy - tzv. „Saharský koláč“

Potřebné ingredience

250 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 130 g jemného krystalového cukru, 120 g hrubě nasekaných vlašských ořechů, 40 g másla, 150 g vypeckovaných datlí, 1 celé vejce střední velikosti, 400 ml horké vody, 1 malý panák rumu, malá špetka soli.

Postup přípravy

Vypeckované datle nakrájíme na čtvrtky, vložíme do mísy, přidáme máslo, rum, vše zalijeme vařící vodou, zakryjeme utěrkou a necháme vychladnout. Zvlášť vyšleháme vejce s cukrem a…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
VÁNOČNÍ HVĚZDA s marcipánovou ozdobou

VÁNOČNÍ HVĚZDA s marcipánovou ozdobou

Potřebné ingredience

Ingredience na korpus: 60 g hladké mouky, 120 g bramborové moučky, 180 g jemného krystalu, 2 KL kypřícího prášku, 6 žloutků, 6 bílků-pevně vyšlehaný sníh, KL nastrouhané citronové kůry z bio citronu, špetička soli. Ingredience na náplň: 2 PL nutely, 60 g másla, 60 g moučkového cukru, 1-2 PL mléka. Ostatní ingredience: 2 PL mascarpone na potření povrchu korpusu, hrst opražených a hrubě nasekaných lískových oříšků, marcipán na potažení.

Postup přípravy

Den předem připravíme z těsta dle popsaných ingrediencí korpus ve tvaru hvězdy, který pečeme zhruba 20-30 minut při teplotě 160/170 st. C.

Pak piškot podélně rozřízneme,…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
LINECKÉ KOLÁČKY s jahodami a žloutkovou náplní

LINECKÉ KOLÁČKY s jahodami a žloutkovou náplní

Potřebné ingredience

Ingredience na světlé těsto: 250 g hladké mouky, 4 g kypřícího prášku do pečiva, 100 g cukru, ½ sáčku vanilkového cukru, 100 g másla,1 celé vejce (střední velikost), strouhaná citronová kůra z jednoho bio citronu, malá špetka soli. Ingredience na kakaové těsto: 225 g hladké mouky, 25 g kakaového prášku, 4 g kypřícího prášku do pečiva, 100 g cukru, ½ sáčku vanilkového cukru, 100 g másla, 1 celé vejce (střední velikost), strouhaná citronová kůra z jednoho bio citronu, malá špetka soli. Ingredience na žloutkovou náplň: 500 ml horkého plnotučného mléka, 60 g kukuřičné moučky, 50 g krystalového cukru, 3 žloutky. Ostatní ingredience: Čerstvé nebo kompotované jahody, pevně vyšlehaná smetana na ozdobení, popř. strouhaná čokoláda.

Postup přípravy

Postup práce-těsto: Máslo pokojové teploty utřeme s cukrem, přidáme vejce a hmotu dobře spojíme. Přimícháme mouku, zbytek surovin, vypracujeme nízký bochánek těsta, který zabalíme…

Zobrazit více...

Kategorie