Zobrazit přihlášovací formulář
PIZZY, CHLEBY
Kváskový chléb s fialovou mrkví a špaldou z remosky

Kváskový chléb s fialovou mrkví a špaldou z remosky

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 8 g mateřského kvásku, 70 g žitné mouky, 60-70 g vody; * PYRÉ: 70 g fialové mrkve, 100 g vody; * TĚSTO: 120 g špaldové chlebové mouky (nebo pšeničné chlebové mouky), 150 g celozrnné špaldy, 150 g mouky Manitoba, 260 g vody, 10 g soli

Postup přípravy

Recept podle Maškrtnice, v mém případě jen poloviční množství a upečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm). - http://www.maskrtnica.cz/chleb-s-fialovou-mrkvi-a-spaldou/ …

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Telecí plátky s bramborem z remosky

Telecí plátky s bramborem z remosky

Potřebné ingredience

plátky telecího masa, červená cibule, 1-2 lžíce sušené cibule, několik stroužků česneku, sůl, pepř, brambory, máslo

Postup přípravy

Cibuli pokrájet na kolečka, česnek na plátky, brambory na menší díly, maso osolit a opepřit.

Remosku vymazat máslem.
Po obvodu rozložit brambory a lehce osolit.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Housky

Housky

Potřebné ingredience

500 g polohrubé mouky 250 ml mléka 30 g droždí 3 lžičky cukru 1 lžičku soli 1 vejce 50 g rozehřátého másla vejce na potření, na posypání sůl, mák, sezam, kmín a pod.

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku a v ní uděláme důlek, do kterého nalijeme část vlažného mléka, rozdrobíme droždí a přisypeme cukr. Když droždí vzejde, přidáme zbylé mléko, vejce, sůl,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ptačí mléko

Ptačí mléko

Potřebné ingredience

800g mléka, asi 30g cukru, 25g pudinku, vanilka, 2 žloutky, 4 bílky

Postup přípravy

Vyšleháme sníh ze 4 bílků. V části mléka rozmícháme žloutky a pudink. Zbytek mléka osladíme, dáme vanilku a přivedeme k varu. Na mírném ohni do něj zavařujeme lžící vykrajované…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Kapustové závitky

Kapustové závitky

Potřebné ingredience

8 kapustových listů, sůl, pepř, cca 600g mletého vepřového masa, 100g slaniny, 1 stroužek česneku, 1 vejce, strouhanka na zahuštění. Rajčatová omáčka (700g pasírovaných rajčat, sůl, pepř, olivový olej, oregano, bazalka, česnek, cukr)

Postup přípravy

Maso smícháme se všemi ingrediencemi a přidáme trochu strouhanky. Listy vaříme v osolené vodě 2 - 3 minuty, poté zchladíme ve vodě ledové. Váleček masa zabalíme do listu, dáme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Eklérky s dýňovým krémem

Eklérky s dýňovým krémem

Potřebné ingredience

Korpus: 80g másla, 80g mléka, 100g vody, 1 malá lžíce cukru, 110g hladké mouky, 3 vejce. Krém: 5 žloutků, 100g cukru, 25g hladké mouky, 100g dýňového pyré (předem upečená a rozmixovaná dýně), 250 šlehačky, 1/2 lžičky skořice, vanilka, 1 plátek želatiny, 100g mascarpone. Poleva: 100g hořké čokolády, 90g šlehačky, 1 lžíce kukuřičného sirupu. Ozdoba: hrst dýňových semínek, 1 lžíce medu, 15g másla, olej

Postup přípravy

Na eklérky připravíme odpalované těsto - na hrnce dáme vodu, mléko, máslo a cukr, necháme přijít k varu, pak nasypeme mouku a mícháme odspodu asi 3 minuty. Necháme vychladnout,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová srdce na houbách

Vepřová srdce na houbách

Potřebné ingredience

2 vepřová srdce (cca 600 - 800g), 80g slaniny nebo špeku, 1 mrkev, 1 petržel, sůl, pepř, nové koření, 6 - 7 hnědých žampionů, 200g vývaru, na zahuštění jíška nebo solamyl

Postup přípravy

Maso očistíme a nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme. Orestujme kousky slaniny a zeleniny, poté i kousky masa. Přidáme žampiony, koření, vývar a vaříme v papiňáku asi 1 hodinu.…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Smetanové brambory

Smetanové brambory

Potřebné ingredience

asi 1kg brambor, 1 lžička mletého koriandru, sůl, pepř, petrželka, 250g zakysané smetany

Postup přípravy

Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme a vmícháme vše ostatní. Podáváme jako přílohu.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Skořicoví šneci z remosky

Skořicoví šneci z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 130 g hladké pšeničné mouky, 130 g polohrubé mouky, 10 g čerstvého droždí, 50 g cukru krupice, ½ lžičky vanilkového extraktu nebo pasty, 110 g mléka, 1 vejce, 50 g rozpuštěného másla, špetka soli; * NÁPLŇ: 50 g másla., 3 lžíce třtinového cukru, 1 vrchovatá lžička mleté skořice, 50 g nahrubo posekaných vlašských ořechů; 1 rozšlehané vejce na potření před pečením

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o průměru 26 cm, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Všechny suroviny na těsto dát do pekárnya nechat nakynout (cca 1½ - 2 hodiny).

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Vepřové nudličky po thajsku

Vepřové nudličky po thajsku

Potřebné ingredience

500 g libového vepřového masa (např. kýta), 1 cibule, trocha mladého chřestu, 200 g bambusových výhonků, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce worcestrové omáčky, sůl, pepř, na zahuštění trocha kukuřičného škrobu rozmíchaného ve vodě

Postup přípravy

Přiravit suroviny:
- maso nakrájet na nudličky¨
- cibuli pokrájet na půlkolečka
- chřest pokrájet na cca 3 cm dlouhé špalíčky
- výhonky pokrájet na nudličky

Zobrazit více...

Kategorie