Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cuketová buchta celozrnná

Cuketová buchta celozrnná

Potřebné ingredience

3 vejce, 150g cukru, 50 - 60g oleje, 350g strouhané cukety, 350g pšeničné celozrnné mouky, 1 PP, 250g mléka. Poleva (nemusí být): 250g zakysané smetany, 100g čokolády, trochu šlehačky, rum

Postup přípravy

Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme olej, mléko, mouku s PP a nakonec cuketu. Pečeme ve vyhřáté rtroubě na 180°C asi 25 min. Vychladlé polijeme polevou.

Zobrazit více...
PARNÍ HRNEC
Kuřecí špíz

Kuřecí špíz

Potřebné ingredience

kuřecí maso (prsní nebo stehenní řízek), kuřecí játra, cibule, zelená nebo žlutá kapie, rajčata, žampiony, anglická slanina, olej, grilovací koření + granulovaný česnek, sůl

Postup přípravy

Připravit suroviny:
- maso + játra + slaninu + kapii pokrájet na kousky přiměřené velikosti
- cibuli + rajčata pokrájet na širší kolečka
- žampiony pokrájet na širší…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Celerovo-bramborové noky

Celerovo-bramborové noky

Potřebné ingredience

Těsto: 400g celeru, 400g brambor, 50g parmazánu, 1 vejce, sůl, pepř, hladká a celozrnná pšeničná mouka dle potřeby. Hrst sekaných vlašských ořechů, hrst dýňových semínek, šalvěj (popřípadě jiná bylinka), máslo, pepř, cca 200g brynzy

Postup přípravy

Celer nakrájíme na kousky a upečeme doměkka. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Teplý celer rozmixujeme na pyré, brambory nastrouháme. Z ingrediencí vypracujeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kokosové řezy s marmeládou

Kokosové řezy s marmeládou

Potřebné ingredience

Těsto: 120g špaldové celozrnné mouky, 100g hladké mouky, 40g cukru, 80g másla, 1 vejce. Náplň: asi 300g marmelády. Na povrch: 180g kokosu, 3 vejce, 50g cukru.

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, necháme chvíli odležet (není nutné) a rozválíme do menšího pekáčku, vyloženého papírem na pečení. Propícháme vidličkou a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Rarášci

Rarášci

Potřebné ingredience

100g piva, 3 plné lžíce solamylu, 3 plné lžíce hladké mouky, sůl, pepř, sójová omáčka, 2 vejce, popřípadě bylinky dle chuti. Kuřecí nebo krůtí maso na menší kousky

Postup přípravy

Vše kromě masa smícháme na tekutější těstíčko. Do těsta naložíme osolené maso, promícháme a necháme do druhé dne odležet. Poté smažíme na oleji.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Cizrnové kari

Cizrnové kari

Potřebné ingredience

cca 200g suché cizrny (předem uvařené), plechovka rajčat, plechovka kokosového mléka (cca 400g), asi 150g koktejlových rajčat nebo cherry,1 stroužek česneku, kari, skořice, kurkuma, mletý koriandr, olej, sůl, pepř, petrželka

Postup přípravy

Na oleji orestujeme koření a drcený česnek, přidáme plechovku rajčat, cizrnu a kokosové mléko. Necháme zprudka vařit do zredukování tekutiny. Nakonec přidáme na kousky nakrájená…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Tuňákovo-vajíčková pomazánka

Tuňákovo-vajíčková pomazánka

Potřebné ingredience

2 uvařená vejce, 1 velká plechovka tuňáka, 2 - 3 lžíce žervé, 2 - 3 lžíce parmazánu, 2- 3 lžíce eidamu, sůl, pepř, petrželka

Postup přípravy

Vše smícháme a necháme chvíli odležet.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Rohlíky ze slánku

Rohlíky ze slánku

Potřebné ingredience

Slánek: 90g vody, 9g soli, 8 - 10g droždí. Těsto: 400g hladké mouky, 100g pšeničné celozrnné, 40g sádla, 200g vody, lžička sladěnky

Postup přípravy

Na slánek smícháme vodu se solí, poté v ní rozmícháme droždí a dáme do lednice na 4 hodiny až 5 dní). Ze všech surovin vypracujeme těsto (tuk až po hnětení 10 - 15 min.). Necháme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Loupáky ze slánku

Loupáky ze slánku

Potřebné ingredience

Slánek: 80g vody, 8g soli, 15g droždí. Těsto: 500g hladké mouky, 90g cukru, 75g másla, 2 žloutky, 170 - 190g vody, citrónová kůra. Vejce na potření, mák.

Postup přípravy

Na slánek rozmícháme sůl ve vodě, poté přidáme droždí, zamícháme a dáme do lednice (použitelné nejdřív za 4 hodiny až 4 dny). Poté ze všech surovin vypracujeme kynuté těsto, kromě…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rajčatová polévka s pohankou

Rajčatová polévka s pohankou

Potřebné ingredience

1 plechovka krájeným rajčat (400g), asi 100g passaty, stroužek česneku, kousek celeru, 1 mrkev, olej, 200g bílého vína, 750g vývaru, sůl, pepř, petrželka, miska vařené pohanky, ev. cukr

Postup přípravy

Na oleji orestujeme kousky mrkve a celeru, po chvíli přidáme i plátky česneku. Přilijeme víno, necháme vyvařit. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme, přiklopíme a vaříme do změknutí…

Zobrazit více...

Kategorie