Pstruh na mandlích
Potřebné ingredience
4 pstruzi střední velikosti, 10 dkg másla, 5 dkg mandlí, asi 200ml smetany, hladká mouka, sůl, kávová lžička Solamylu
Postup přípravy
Pstruhy vykucháme, omyjeme, osušíme, osolíme, obalíme v mouce. Opečeme je na másle asi 5 minut z každé strany. Upečené přendáme na ohřátou mísu. K máslu na pánvi přidáme smetanu,…
TĚSTOVINY s krevetami ve smetanové omáčce(jde i…
Potřebné ingredience
Potřebujeme: krevety (čerstvé případně mražené), těstoviny, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 PL hořčice, 3 PL olivového oleje, 300 ml šlehačky, česnek, chilly, sůl, petrželová nať
Postup přípravy
Jak na to:
Krevety si očistíme, pokud používáme mražené tak je necháme rozmrazit. Na olivovém oleji osmažíme krevety do růžová (hotové jsou, když změní barvu na růžovočerveno…
Sushi MAKI-originál recept
Potřebné ingredience
Balíček sushi rýže (vyrábí lagris cca 50 kč/půl kg,ale nemusí být,stačí kulatá drobná rýže) sušená možská řasa Nari (cca 55 Kč / 5 kusů) voda ,syrový losos cca 80-100g ( může být i uzený) psata wasabi cca 60 kč /35g(nemusí být-pokud nemáte rádi pálivé) rýžový ocet /150 ml/49 kč/lžička soli lžíce cukru japonská sójová omáčka Kikkoman (150ml cca 100kč) je jen na dochucení při kozumaci,naní nutná bambus podložka na rolování /pokud nemáte-postačí i utěrka/
Postup přípravy
Příprava rýže
1. 2 šálky (po 180ml) sushi rýže důkladně propereme (klidně 7 krát) ve studené vodě. Přilijeme 2 šálky vody. Rýži nikdy nesolíme při vaření! Hrnec překryjeme…
řecké rybí rague
Potřebné ingredience
foto ;)
Postup přípravy
- Nejprve pokapeme ryby citrón. šťávou a necháme odležet spolu s petrželkou.
- Osmahneme si cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, petržel, brambory, papriku a rajčata.…
Tataráček z lososa
Potřebné ingredience
Porce: 3-4 SUROVINY: 400g lososa bez kůže, 1 šalotka, 1 lžíce oleje, 1 lžička dijonské hořčice, 1 lžička kečupu, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce petrželky, pepř, sůl, celozrnná bagetka na opečení
Postup přípravy
Lososa špičkou nože naškrabeme, lepší je 2x, aby byl opravdu jemný. Promícháme s velmi nadrobno pokrájenou šalotkou, dochutíme a necháme 30min odpočinout v lednici, aby se lehce…
Losos na slanině s pórkem
Potřebné ingredience
6-8 filet lososa /bez kůže/ pórek 20-30dkg anglické slaniny provensálské koření olivový olej, sůl
Postup přípravy
Na lžičce oliv.oleje si osmahneme slaninu s pórkem.
Na plech (nebo do pečící misky) dáme půl slaniny s pórkem na to naskládáme osolené filety, které posypeme provensálským…
Ryba v křupavé krustičce
Potřebné ingredience
Filet z ryby (kapr, treska) Losos se nám k tomu moc nehodil Grilovací koření Bazalka Česnek Sůl Strouhanka
Postup přípravy
Je to jednoduché, filet okořeňte grilovacím kořením, solí, rozmačkaným česnekem a bazalkou a poté jej obalte zlehka ve strouhance. (opravdu jen zlehka, není to smažený řízek)
Krevety s rajčaty, bazalkou a parmazánem
Potřebné ingredience
750 g malých krevet, 3-4 stroužky česneku, 2 lahůdkové cibulky, hrst bazalky, 1 konzerva rajčat (případně přiměřené množství čerstvých rajčat), čtyřbarevný pepř, olivový olej (ideálně panenský), parmazán
Postup přípravy
Nejprve připravit všechny suroviny:
- krevety opláchnout studenou vodou a nechat důkladně okapat (já dávám mražené, které stačí jen nechat rozmrazit a opláchnout, pokud…
Valenciánská zapečená treska(pangas)
Potřebné ingredience
1 kg zmrazené tresky(pangase-bez kostí),30 dkg rýže,3 lžíce másla,2 velké cibule,malý rajčatový protlak,3dl rybího vývaru(nebo hovězí z kostky),olej,sůl,3 vejce uvařená natvrdo,koření na ryby.
Postup přípravy
Nejdříve si podusíme rýži-propranou rýži dáme na trochu oleje -orestujeme zalijeme vývarem,osolíme a udusíme do měkka.Do zapékací mísy vymazané máslem vložíme rozmrazené,osolené…
Zapečené filé se zakysanou smetanou a bazalkou (dle…
Potřebné ingredience
cca 600g rybího filé nebo jiné bílé ryby bez kostí (já použila platýse, byl výborný), 30g másla nakrájené na kostičky, 120ml zakysané smetany, 120g sýru lučina, strouhanka na zasypání, citron, trochu čerstvé bazalky, sůl, pepř
Postup přípravy
Rybu ochutíme pepřem a solí. Zapékací mísu vymažeme máslem a předehřejeme troubu na 175°C. Promícháme lučinu a zakysanou smetanu s nasekanou petrželkou v míse. Plátky ryby obalíme…