Daňčí medailonky s brusinkovou omáčkou
Potřebné ingredience
kýta, svíčková, hřbet z daňka, smetana 30%, brusinková zavařenina, citronová šťáva a kůra, worchester, červené víno, světlá jíška Knorr, olej, sůl, pepř
Postup přípravy
Medailonky naklepeme, posolíme, popepříme, pokapeme worchestrem a olejem a necháme uležet cca 2 dny. Poté usmažíme jako minutky, těsně před koncem nalijeme do pánve k masu trochu…
Luxusní zvěřinový gulášek
Potřebné ingredience
zvěřina (daněk, srnčí, divočák, jelen...) plecko, ořez, krk...., cibule, olej, sůl, směs koření Divočina, paprika, česnek, plnotučná hořčice, hl. mouka
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostičky, jak velká je hromada masa, tolik nakrájíme cibule. Cibuli osmažíme na oleji do zlatova, přidáme maso necháme zprudka zatáhnout. Přidáme papriku, sůl a…
Jehněčí maso s černými olivami
Potřebné ingredience
750 g jehněčího masa
120 g černých oliv
1/2 feferonky
1 lžíce hladké mouky
4 lžíce panenského oleje
sůl, pepř
1 lžička sušené dobromysli (oregána)
šťáva z 1 citronu
Postup přípravy
Jehněčí maso zbavíme kůže, odblaníme je a nakrájíme na plátky. polovinu černých oliv vypeckujeme a nakrájíme nadrobno, feferonku zbavíme semínek a nakrájíme ji najemno. V těžkém…
Divoká kachna se zeleninovou omáčkou
Potřebné ingredience
divoká kachna, olivový olej, cibule, mrkev, hrášek, sůl, pepř, tmavá jíška
Postup přípravy
Na rozpáleném olivovém oleji orestujeme osolené a opepřené čvrtky kachny. Kachnu vyjmeme a orestujeme na hrubé kousky nakrájenou cibuli,mrkev a hrášek. Zalijeme troškou vody a pod…
Když nevíte, co z kančího:-)
Potřebné ingredience
Plecko, kýta, žebra
Postup přípravy
Pokud máte kančí (plecko, kýtu) a nevíte co z ní, nechce se Vám experimentovat a třeba se bojíte, že se Vám to nepovede, udělejte ze zvěřiny to, co děláte z jiného masa - guláš,…
Kančí biftečky
Potřebné ingredience
Kančí kýtu (případně kdo má pravou svíčkovou), pepř, grilovací koření, trošku másla, olej
Postup přípravy
Kýtu nakrájíme na plátky, nenaklepáváme - pouze pěstí trochu umačkáme, opepříme, můžeme přidat i trochu grilovacího koření, NESOLÍME (jinak maso ztvrdne)!, poté biftečky vložíme…
Myslivecké řízky
Potřebné ingredience
Zvěřina – kýta
Vepřové – kýta
Postup přípravy
Maso naklepat, osolit, opepřit, potřít hořčicí a pokládáme cibuli na kolečka.Spíchneme párátkem a obalíme v 3 obalu.
Můj jelení guláš
Potřebné ingredience
INGREDIENCE:
600 g zvěřiny (srnčí, jelení, kančí), 150 g slaniny, 2 cibule, lžíce vepřového sádla, 4 stroužky česneku, sůl, ml. pepř, ml. paprika, 150 g čerstvých nebo (25 g sušených předem namočených) hub, 250 g brambor, 2 papriky, 2 rajčata, majoránka, 200 ml červeného vína.
Postup přípravy
Maso nakrájím na kostky, osolíme, opepříme a promícháme. Na rozpáleném sádle osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nasekanou cibuli a za stálého míchání osmažíme.…
Srnčí perkelt
Potřebné ingredience
700 g srnčího masa,
200 g cibule,
8 cl oleje,
10 g česneku,
20 g červené papriky,
10 g soli,
100 g paprikových lusků,
80 g rajčat,
1 dl červeného vína.
Postup přípravy
Srnčí maso nakrájíme na kostičky, několikrát omyjeme, nakonec přelijeme horkou vodou a necháme okapat. Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme na oleji dozlatova, přidáme prolisovaný…
Jelen na pepri
Potřebné ingredience
1.5 kg jeleniho masa, 2 strouzky cesneku, 3 cibule, tymian, rozmaryn, 100 ml brandy nebo vinne brandy, 100 ml olivoveho oleje, 50g speku, 1 lzice raj.protlaku, 1/2 L cerveneho vina,sul,pepr,brusinkovy kompot
Postup přípravy
Maso nakrajime na kostky,cesnek a cibuli na drobno.
Maso,cesnek,cibuli,tymian,rozmaryn,brandy a olivovy olej smichame,prikryjeme a nechame min.12 hodit marinovat v lednicce.…