Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zvěřina

Přidat recept
ZVĚŘINA
Daňčí medailonky s brusinkovou omáčkou

Daňčí medailonky s brusinkovou omáčkou

Potřebné ingredience

kýta, svíčková, hřbet z daňka, smetana 30%, brusinková zavařenina, citronová šťáva a kůra, worchester, červené víno, světlá jíška Knorr, olej, sůl, pepř

Postup přípravy

Medailonky naklepeme, posolíme, popepříme, pokapeme worchestrem a olejem a necháme uležet cca 2 dny. Poté usmažíme jako minutky, těsně před koncem nalijeme do pánve k masu trochu…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Luxusní zvěřinový gulášek

Luxusní zvěřinový gulášek

Potřebné ingredience

zvěřina (daněk, srnčí, divočák, jelen...) plecko, ořez, krk...., cibule, olej, sůl, směs koření Divočina, paprika, česnek, plnotučná hořčice, hl. mouka

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostičky, jak velká je hromada masa, tolik nakrájíme cibule. Cibuli osmažíme na oleji do zlatova, přidáme maso necháme zprudka zatáhnout. Přidáme papriku, sůl a…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Jehněčí maso s černými olivami

Jehněčí maso s černými olivami

Potřebné ingredience

750 g jehněčího masa
120 g černých oliv
1/2 feferonky
1 lžíce hladké mouky
4 lžíce panenského oleje
sůl, pepř
1 lžička sušené dobromysli (oregána)
šťáva z 1 citronu

Postup přípravy

Jehněčí maso zbavíme kůže, odblaníme je a nakrájíme na plátky. polovinu černých oliv vypeckujeme a nakrájíme nadrobno, feferonku zbavíme semínek a nakrájíme ji najemno. V těžkém…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Divoká kachna se zeleninovou omáčkou

Divoká kachna se zeleninovou omáčkou

Potřebné ingredience

divoká kachna, olivový olej, cibule, mrkev, hrášek, sůl, pepř, tmavá jíška

Postup přípravy

Na rozpáleném olivovém oleji orestujeme osolené a opepřené čvrtky kachny. Kachnu vyjmeme a orestujeme na hrubé kousky nakrájenou cibuli,mrkev a hrášek. Zalijeme troškou vody a pod…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Když nevíte, co z kančího:-)

Když nevíte, co z kančího:-)

Potřebné ingredience

Plecko, kýta, žebra

Postup přípravy

Pokud máte kančí (plecko, kýtu) a nevíte co z ní, nechce se Vám experimentovat a třeba se bojíte, že se Vám to nepovede, udělejte ze zvěřiny to, co děláte z jiného masa - guláš,…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kančí biftečky

Kančí biftečky

Potřebné ingredience

Kančí kýtu (případně kdo má pravou svíčkovou), pepř, grilovací koření, trošku másla, olej

Postup přípravy

Kýtu nakrájíme na plátky, nenaklepáváme - pouze pěstí trochu umačkáme, opepříme, můžeme přidat i trochu grilovacího koření, NESOLÍME (jinak maso ztvrdne)!, poté biftečky vložíme…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Myslivecké řízky

Myslivecké řízky

Potřebné ingredience

Zvěřina – kýta
Vepřové – kýta

Postup přípravy

Maso naklepat, osolit, opepřit, potřít hořčicí a pokládáme cibuli na kolečka.Spíchneme párátkem a obalíme v 3 obalu.

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Můj jelení guláš

Můj jelení guláš

Potřebné ingredience

INGREDIENCE:
600 g zvěřiny (srnčí, jelení, kančí), 150 g slaniny, 2 cibule, lžíce vepřového sádla, 4 stroužky česneku, sůl, ml. pepř, ml. paprika, 150 g čerstvých nebo (25 g sušených předem namočených) hub, 250 g brambor, 2 papriky, 2 rajčata, majoránka, 200 ml červeného vína.

Postup přípravy

Maso nakrájím na kostky, osolíme, opepříme a promícháme. Na rozpáleném sádle osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nasekanou cibuli a za stálého míchání osmažíme.…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Srnčí perkelt

Srnčí perkelt

Potřebné ingredience

700 g srnčího masa,
200 g cibule,
8 cl oleje,
10 g česneku,
20 g červené papriky,
10 g soli,
100 g paprikových lusků,
80 g rajčat,
1 dl červeného vína.

Postup přípravy

Srnčí maso nakrájíme na kostičky, několikrát omyjeme, nakonec přelijeme horkou vodou a necháme okapat. Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme na oleji dozlatova, přidáme prolisovaný…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Jelen na pepri

Jelen na pepri

Potřebné ingredience

1.5 kg jeleniho masa, 2 strouzky cesneku, 3 cibule, tymian, rozmaryn, 100 ml brandy nebo vinne brandy, 100 ml olivoveho oleje, 50g speku, 1 lzice raj.protlaku, 1/2 L cerveneho vina,sul,pepr,brusinkovy kompot

Postup přípravy

Maso nakrajime na kostky,cesnek a cibuli na drobno.
Maso,cesnek,cibuli,tymian,rozmaryn,brandy a olivovy olej smichame,prikryjeme a nechame min.12 hodit marinovat v lednicce.…

Zobrazit více...

Kategorie