Zobrazit přihlášovací formulář
MLETÉ MASO
Testovací recept - Jarní závitky

Testovací recept - Jarní závitky

Potřebné ingredience

1 velká cibule slunečnicový olej na smažení 1 mrkev 1 sklenička bambusových výhonků 1 hlávky bílého zelí 100–150 g mletého masa (1 : 1 vepřové a hovězí) sůl, pepř 1 čerstvá chilli paprička 1 balení rýžových papírů sladká chilli omáčka nebo chilli-ananasová omáčka k podávání

Postup přípravy

1. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte ji v pánvi s vyšším okrajem na lžíci slunečnicového oleje. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, okapané a nakrájené bambusové výhonky.…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Testovací recept - Králík na smetaně

Testovací recept - Králík na smetaně

Potřebné ingredience

600 g králičí maso 50 g uzená slanina pepř mletý sůl 2 lžíce ocet 1 lžíce cukr 1 ks cibule 1 ks petržel 4 ks mrkev 400 g celer bobkový list 2 ks nové koření 3 ks pepř celý 80 g sádlo 2 lžíce hladká mouka citronová šťáva moučkový cukr 1 lžička hořčice plnotučná 250 ml zakysaná smetana

Postup přípravy

Králíka naložíme den předem. Maso omyjeme, osušíme, vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a obložíme ho plátky slaniny. Přidáme nakrájenou zeleninu a cibuli, koření, ocet a cukr.…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Vynikající placičky z celeru

Vynikající placičky z celeru

Potřebné ingredience

Celer 150g, vejce 1ks, mouka/strouhanka/mleté vločky 2-3 lžíce, tvrdý sýr 40g, petržel, sůl , pepř

Postup přípravy

Celer nastrouhat najemno, sýr nahrubo (použila jsem uzený eidam), přidat 1 celé vajíčko, malou hrst posekané petrželky, malinko soli, pepř a zahustit - použila jsem 2 lžíce…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koláč z kvasu (LM)

Koláč z kvasu (LM)

Potřebné ingredience

Rozkvas: 110g LM kvasu (nebo 1 velká lžíce žitného kvasu), 150g mléka, 150g hladké mouky. Těsto: 200g hladké mouky, 150g vysokolepkové mouky, sůl, 120 - 140g mléka, 3 lžíce cukru, 50g oleje, citrónová kůra. Náplň: ovoce, žmolenka (mouka, cukr, másla, vločky, skořice)

Postup přípravy

Rozkvas necháme při asi 20 stupních vykynout 8 - 12hodin. Poté přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto, které necháme kynou asi 3 hodiny. Vyklopíme na vymazaný plech,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Cuketovo-žampionová směs

Cuketovo-žampionová směs

Potřebné ingredience

1 střední cuketa, 250g žampionů, indické koření, trochu chilli vloček, sůl, 1 plechovka kokosového mléka, olej

Postup přípravy

Na oleji orestujeme poloviny (popřípadě čtvrtiny) žampionů, necháme zprudka vydusit vodu, kterou pustí. Přidáme koření, chilli a tuhou část z kokosového mléka. Z tekuté části…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Toustový chleba

Toustový chleba

Potřebné ingredience

420 (310)g plnotučného mléka, 1 (1/2) vejce (nemusí být vůbec), 60 (44)g měkkého másla, trochu cukru, 8 (6)g soli, 1 sáček sušeného droždí nebo 3/4 čerstvého (cca 3/4 sáčku nebo 1/2 čerstvého), 670 (500)g hladké mouky (zde použito 400g hladké a 270g pšeničné celozrnné)

Postup přípravy

Připravíme kvásek: mléko smícháme s droždím, cukrem a 300g mouky, zakryjeme a necháme asi 20 min. Poté přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto, popřípadě přidáme trochu…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Batátové vafle

Batátové vafle

Potřebné ingredience

200g batátů (buď uvařené nebo upečené), 1 vejce, 500g podmáslí, 1 lžíce oleje, 1 lžíce cukru, 2 lžičky PP,1 lžička sody, mletá skořice, 130g pšeničné celozrnné mouky, 130g špaldové celozrnné mouky

Postup přípravy

Z batátů uděláme pyré, smícháme s podmáslím a vejcem. Přisypeme všechny sypké přísady a zamícháme. V lehce vymazaném vaflovači upečeme vafle. U silných vaflí nutno péct poměrně…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Trhané vepřové z krkovičky nebo plece

Trhané vepřové z krkovičky nebo plece

Potřebné ingredience

1 -1,5 kg krkovice, může být i s kostí, dá se i z plece vcelku - směs koření: 1 lžíce pepře, drceného kmínu, soli, po dvou lžících uzené papriky a třtinového cukru - 1-2 dcl vody - cibule, česnek (ty nemusí být)

Postup přípravy

den předem maso potřít ze všech stran směsí koření, kterou jsme si smíchali v misce. dáme do chladu. v den D zapneme troubu na 130 stupňů. dáme maso do nádoby na pečení, která má…

Zobrazit více...
DIETY
Moučník z ovesných vloček a banánů

Moučník z ovesných vloček a banánů

Potřebné ingredience

4 vajíčka, 3 banány, 5 lžic kokosu, 1 bílý jogurt (150 g), 2 lžíce třtinového cukru, 1 lžička kakaa ( nemusí být), 7 lžic rozmixovaných ovesných vloček (s klíčky) , slunečnicová (dýňová) semínka na ozdobu

Postup přípravy

V míse rozmixujeme vajíčka s cukrem, lžící kakaa, a banány. Mixujeme asi 2-3 min., hodně napění, potom opatrně vmícháme kokos, ovesné vločky a jogurt. Nalijeme do formy. Já…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Celerové placky se Šmakounem s hlívou

Celerové placky se Šmakounem s hlívou

Potřebné ingredience

1/3 menšího nebo 1/4 většího celeru, 100gr Šmakouna s hlínou ústřičnou, 2 vejce, sůl, 2 - 3 stroužky česneku, kmín,3 lžíce mandlové mouky

Postup přípravy

Celer nastrouhat nahrubo, Šmakouna najemno, přidat ostatní ingredience a umichat těsto. Na oleji smažíme. Je lepší dělat spíš menší placičky a ne moc slabé. Aby se netrhaly při…

Zobrazit více...

Kategorie