Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Cukroví

Přidat recept
CUKROVÍ
Linecké pečivo s fruktózou

Linecké pečivo s fruktózou

Potřebné ingredience

Ingredience: * 200 g hladké celozrnné pšeničné mouky špaldové BIO * 140 g másla * 2 žloutky * 20 g sušeného ovesného nápoje „Oves Milk“ * 40 g fruktózy

Postup přípravy

Tradiční linecké pečivo lze velice dobře připravit i z celozrnné špaldové mouky a též bez bílého cukru. Část cukru nahradíme fruktózou nebo glukózou a část sušeným ovesným nápojem…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Vanilkolvé rohlíčky bez cukru

Vanilkolvé rohlíčky bez cukru

Potřebné ingredience

Ingredience: * 120 g jemné celozrnné pšeničné mouky špaldové BIO * 90 g másla * 50 g strouhaných lískových oříšků * 30 g sušeného sojového nápoje s příchutí vanilky * 1 žloutek * 3 kapky citrónového arom. oleje „Just“ * 1–2 sáčky „vanilkového cukru light“ (fruktóza s vanilkou) jenom na obalení

Postup přípravy

Vanilkové rohlíčky patří neodmyslitelně k vánočnímu cukroví. Klasické rohlíčky jsou však plné cukru a ten spolu s ořechy činí z tohoto pečiva kalorickou „bombu“. Tyto rohlíčky bez…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Jetelíčky bez cukru

Jetelíčky bez cukru

Potřebné ingredience

Ingredience: * 140 g mletých vlašských ořechů * 1 celé vejce, +1 žloutek (nemusí) * 50 g kukuřičné strouhanky * 100 g sušeného ovesného nápoje * 50 g fruktózy * 3 kapky pomerančového nebo citrónového arom. oleje „Just“ * celé lískové oříšky (cca 100 g)

Postup přípravy

Recept na toto jednoduché a velmi pěkné ořechové cukroví jsem získala od kolegyně z práce, ale byl plný cukru a klasické strouhanky z rohlíků. Po úpravě a záměně neprospěšných…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Vločkové oválky

Vločkové oválky

Potřebné ingredience

Ingredience: * 70 g ovesných vloček BIO * 30 g jemných ovesných vloček * 50 g žitných vloček BIO * 50 g špaldových vloček BIO * 50 g BIO rozinek sultánek * 50 g medu * 1 lžička mleté skořice * 30 g ořechů * 25 g mandlí * 3 kapky citrónového arom. oleje „Just“ * 6 nesířených sušených meruněk * celé mandle na ozdobu

Postup přípravy

Pečené oválky z více druhů obilných vloček, ozdobené celou mandlí, mohou dobře posloužit nejen na rozšíření sortimentu zdravého vánočního cukroví, ale můžeme si jimi zpestřit…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Hrudky z pražených vloček

Hrudky z pražených vloček

Potřebné ingredience

Ingredience: * 150 g ovesných vloček BIO * 2 vrchovaté lžíce medu (80–90 g) * 2 lžíce oleje sezamového nebo slunečnicového * sezam bílý loupaný (15–20 g)

Postup přípravy

Hrudky z ovesných vloček připravujeme zpočátku podobným postupem jako Pražené ovesné vločky. Nejdříve si rozehřejeme v hrnci med s olejem. Mícháme až začne pěnit a vonět. Pak…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Datlové pusinky s ořechy

Datlové pusinky s ořechy

Potřebné ingredience

Ingredience: * 2 bílky * 60 g sušených datlí * 100 g mletých vlašských ořechů * 50 g hrubě nasekaných vlašských ořechů * 2 lžičky suché jemné obilné kávy melty nebo kávy ajurvédské * 20 g fruktózy * 3 kapky citrónového arom. oleje „Just“ * mořská sůl

Postup přípravy

Klasické sněhové pusinky jsou obvykle plné bílého cukru. Je zřejmé, že bez této hlavní složky půjdou asi hůř připravit. Zkusila jsem připravit jinou variantu pusinek s trochou…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Makové kuličky se sezamem

Makové kuličky se sezamem

Potřebné ingredience

Ingredience: * 160 g mletého máku * 110 g akátového medu * 4 kapky citrónového arom. oleje „Just“ * ½ lžičky mleté kvalitní skořice * sezam na obalení * 17 ks sloupnutých mandlí na variantu s mandlemi

Postup přípravy

Makové kuličky patří mezi nepečené cukroví, které může zpestřovat náš jídelníček i v jiné dny než jsou vánoce či velikonoce. Mohou být vhodným mlsáním také pro děti a jsou pro ně…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Rýžové kuličky s kokosem

Rýžové kuličky s kokosem

Potřebné ingredience

Ingredience: * 200 g uvařené bílé rýže * 40 g medu * 40 g mletého kokosu * případně 20 g rýžového nápoje „Zajíc“ * 2 kapky citrónového arom. oleje „Just“ * pár celých oloupaných menších mandlí

Postup přípravy

Mezi rychlé vánoční cukroví můžeme zařadit i tyto dezertní kuličky z vařené rýže. Jsou dosti podobné klasickým bílým kuličkám „Rafaelo“, ale na rozdíl od nich jsou méně tučné a…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Dietní rýžové kokosky

Dietní rýžové kokosky

Potřebné ingredience

Ingredience:\r\n\r\n * 160 g rýžové krupice + 500 ml vody\r\n * 50 g rýžového nápoje „Zajíc“\r\n * 100 g mletého kokosu\r\n * 2 kapky citrónového arom. oleje „Just“ (nemusí)\r\n * 2 bílky\r\n * 2 rovné malé odměrky „Sladkého polibku“ (Stevie) nebo 60 g fruktózy\r\n * špetka mořské soli do bílků

Postup přípravy

Sladké kokosky bývají dost kalorické a obsahem kokosu patří mezi cukroví hůře stravitelné a to nejen pro oslabenou slinivku. Mívala jsem je však ráda a tak jsem přemýšlela, jak…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Marcipánové bonbóny

Marcipánové bonbóny

Potřebné ingredience

Světlý marcipán:\r\n\r\n * 170 g jemně namletých mandlí\r\n * 150 g mixované fruktózy, popř. třtinového cukru\r\n * 1 menší bílek (i méně)\r\n * pár kapek rumu pro vůni\r\n\r\nDalší ingredience:\r\n\r\n * mléčná čokoláda na vaření s třtinovým cukrem (pro světlejší bonbóny)\r\n * hořká čokoláda na vaření s třtinovým cukrem (pro tmavé polévané bonbóny)\r\n * krájené a sekané mandle\r\n * celé oloupané mandle

Postup přípravy

Z marcipánové hmoty na mandlové hříbečky můžeme připravit velice efektní a jednoduché bonbóny. V naší rodině se ujaly okamžitě. Lze je vytvořit určitě z jakékoliv mandlové hmoty,…

Zobrazit více...

Kategorie