Sterilovaná červená řepa
Potřebné ingredience
červená řepa,NÁLEV:1 l octa , 2 l vody , 10dkg soli , 35 dkg cukru, 8 g anýzu , 16 g kmínu , 16 g fenyklu , 8 lžic nastrouhaného křenu
Postup přípravy
Svaříme si nálev den předem,aby se chuť všech přísad dostala do nálevu,těsně před použitím , nálev totiž zcedíme .Očištěnou řepu,zbavenou lupení a zbytečných kořínků,uvaříme ve…
Zelenina v soli do polévky
Potřebné ingredience
Mrkev 1 kg, petržel 1kg, celer asi 30 dkg a nať z petržele, sůl, dávám na 1 kg zeleniny 20 dkg soli.
Postup přípravy
Vše nastrouhat, přidat nakrájenou nať a promíchat se solí. Namačkat do sklenic, nahoře ještě posypat trochu solí, aby se udělalo takové solné víčko.
Sterilovaný okurkový salát LUXUSNÍÍÍÍÍ !!!!
Potřebné ingredience
4-5 kilo okurků, 1 litr vody, 300 ml octa, 40 g soli, 300 g cukru krystal či krupice..
Postup přípravy
Okurky očistit,olopuat a nastrouhat na hrubo..Necháme 2-3 hodinky stát a po té slijeme z okurek vodu co pustí.. Do hrnce dát vodu,ocet,sůl a cukr, promícháme a svaříme ( necháme…
Výborná pečená povidla-bez míchání!!!
Potřebné ingredience
2 kg švestek, 2 lžíce octa, 0,5 kg cukru- krystal či krupice, 4-6ks celé skořice(je to jedno balení z Vitany), 6ks badyánu(může i nemusí být), 1 lžíčka hřebíčku, 4 lžíce rumu, plech na pečení
Postup přípravy
Švestky vypeckujeme, pokapeme octem tak, aby se dostal všude.-) a spolu s kořením dáme na pekáč do trouby péci na 225 `C a to na 30 minut. poté přidáme polovinu cukru a bez…
VELMI DOBRÝ LÁK NA OKURKY A NA VŠE CO JE SLADKOKYSELÉ
Potřebné ingredience
3,5 l vody,1 l 8% octa,100gr soli,450gr.cukr krupice,4 kuličky pepře,4 kuličky nové koření,1 bobk.list.5 minut povařit Tento lak vystačí asi na 13 lahví záleží jak je naplníme
Postup přípravy
Lak nechat schladnout na pokojovou teplotu,okurky proložit plátkem cibule,okvětí kopru,2 až 3 kolečka mrkve,plátek křenu.Zalít lákem sterilovat 20 min při 80'C
NUTELA ANEB ŠVESTKOVA POVIDLA milují i ti,které po…
Potřebné ingredience
2,5 kg vypeckovaných švestek,750g cukru krystal,100g kakaa ne granko!2 sáčky vanilkového cukru.
Postup přípravy
Švestky dáme do hrnce a rozvaříme.Rozmixujeme a přidáme zbylé ingredience,rozmícháme a vaříme 1 a půl hodiny.Necháme vychladit 24hodin.Pak povidla dáme do sklenic a 15min zavaříme…
třešnová marmeláda s hořkou čokoládou
Potřebné ingredience
1 kg třešní, 350 g cukru, 1 gelfix 3:1, 1 tabulka hořké čokolády, podle zhoustnutí možno přidat 1-2 lžičky kys. citronové
Postup přípravy
třešně vypeckujeme, mixneme v robotu a dáme do pekárny na to nasypeme odvážený cukr, přisypeme pytlíček gelfixu a rozdrobíme tabulku hořké čokolády ... obměna....3 Pl pravého…
Švestková povidla - z domácí pekárny či v troubě -…
Potřebné ingredience
podle Zuzka J. (zjelenice) ID 25040 jsem dala suroviny: 1 kg švestek, 1 lžíce octa, 25 dkg cukru, špetka lžičky mleté skořice, 1 roztlučený hřebíček, 2 pol. lžíce rumu (zdá se mi to ale docela sladké)
Postup přípravy
Švestky umyjeme, vypeckujeme. Pokapeme cik cak octem a dáme na hodinku odležet jen tak na stůl (ale nemusíme, nevím, k čemu to odležení je vlastně dobré :) Ponorným mixérem…
VYNIKAJÍCÍ PAPRIKOVÁ POMAZÁNKA na toasty, špagety.....…
Potřebné ingredience
750g žlutých paprik, 650g červených kapií, 400g rajčat, 300g cibule, 5-6 stroužků česneku, 200g oleje, 2-3 lžíce octa, sůl
Postup přípravy
Papriky a kapie omyjeme, rozpůlíme, odkrojíme stopky, jádřince i vlákna, dáme na 5 minut povařit do osolené vody, necháme okapat a umeleme na masovém strojku nebo rozmixujeme v…
Červená řepa se zelím dlouhá léta prověřená
Potřebné ingredience
1 kg červené řepy, 1 kg bílého zelí, 20 dkg cibule, 350 ml octa, 2 lžíce soli, 1/2 l vody, 10 dkg cukru
Postup přípravy
Omytou řepu uvaříme asi 3/4 h. Vodu s octem, solí, cukrem, cibulí nakrájenou na kolečka přivést k varu, pak přidat nakrouhané zelí a asi 10 min povařit, nakonec přidat červenou…