Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Kysané zelí ve sklenicích - není třeba zavařovat

Kysané zelí ve sklenicích - není třeba zavařovat

Potřebné ingredience

10 kg zelí, 20 dkg soli, 1 kg nakrájené cibule, zavařovací sklenice

Postup přípravy

Výborné kysané - kvašené zelíčko, které Vám vydrží na celý rok. Ještě teď spotřebováváme z loňska. Není k tomu potřeba nic speciálního. Jednoduchá záležitost, zvládne každý v…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Ořechy zavařené v mikrovlné troubě

Ořechy zavařené v mikrovlné troubě

Potřebné ingredience

ořechy, MT, sklenice, černocha na vybouchávání ořechů....

Postup přípravy

Nedávno mi přišel mejlík na uskladnění ořechů. Tak jsem vyzkoušela a předávám dál. Ořechy vyloupeme, vložíme do vymytých a vysušených sklenic, zavíčkujeme, dáme do mikrovlné…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
JABLEČNÁ PŘESNIDÁVKA

JABLEČNÁ PŘESNIDÁVKA

Potřebné ingredience

5KG JABLEK(OLOUPANÝCH BEZ JADŘINCŮ)NA MĚSÍČKY NAKRÁJENÉ 3 VANILKOVÉ PUDINKY 0,5 KG CUKRU KRYSTAL 2,5 L VODY

Postup přípravy

JABLKA ROZVAŘIT VE 2,5 L VODY,PO ROZVAŘENÍ JABLEK Z TOHO ODDĚLÍTE 0,5 L ŠTÁVY A NECHÁTE VYCHLADIT.DO STUDENÉ ŠTÁVY DÁT PUDINK-ROZMÍCHAT(ROZMIXOVAT) A NALÍT ZPĚT DO HRNCE S JABLKY…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
10 receptů na zpracování rajčat

10 receptů na zpracování rajčat

Potřebné ingredience

Čerstvá rajčata

Postup přípravy

Všechny recepty mám vyzkoušené, získané různě od rodiny, známých i z internetu. Přizpůsobila jsem si je a pravidelně je používám.

Rajský protlak
2kg rajčat, 250g cibule,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Brambory v mikrovlnce - Superrychlé řešení pro přípravu 1-2 porcí

Brambory v mikrovlnce - Superrychlé řešení pro…

Potřebné ingredience

5 středních brambor, 1/4 lžičky soli, (kmín, libeček - podle chuti), 1 lžíce vody

Postup přípravy

Brambory oloupejte, nakrájejte na 1/4, vložte do zavařovací sklenice (720 ml), trošku osolte, přidejte podle chuti kmín (libeček - já dala trošku čerstvě semletého chilli).…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
SUPER okurky-jak znojemské,druhý den se můžou jíst

SUPER okurky-jak znojemské,druhý den se můžou jíst

Potřebné ingredience

3 kul.pepře,1 kul.nov.koření,3 tablety cukerínu,1 káv.lžička soli,1 lžíce polév. cukru,1/2 hořčic. sklenky octu,cibule na kolečka,kopr,mrkev podle potřeby+ okurky --toto do 1 slenice!

Postup přípravy

připravím si sklenice na stůl a podle receptu dávám do sklenic,zaleju to studenou vodou z vodovodu,zavíčkuji a dám na plech s vodou do trouby na 10 min.Po uvaření převrátím ,ať se…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
SKVĚLÝ DOMÁCÍ KEČUP od pani Lucie K. (luciášek) ID 8216 je opravdu moc dobrý letos ho chci opět znovu udělat děkuji za receptík kečep je opravdu vynikající

SKVĚLÝ DOMÁCÍ KEČUP od pani Lucie K. (luciášek) ID…

Potřebné ingredience

3kg rajčat, 4 větší cibule, 4 větší jablka, 3 stroužky česneku, 2 lžíce soli, 15 dkg cukru, 10ks cukerínu (sacharinu = umělé sladidlo ), 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 dcl octu, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky kari, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky, 5-6 hřebíčků, 1a1/2 lžíce nového koření.

Postup přípravy

Rajčata nakrájíme na poloviny, jablka oloupeme a vykrojíme jádřince, cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Dáme do velkého asi 7L hrnce a přidáme ostatní suroviny. Vaříme 1a1/2…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
NEJLEPŠÍ KEČUP

NEJLEPŠÍ KEČUP

Potřebné ingredience

1kg rajčat, 1 střední jablko pro hustotu, 2 cibule, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček černého pepře, 3 bobkové listy, 3 hřebíčky, 3 stroužky českého česneku (čínský nekupuji, ale byla by ho tam potřeba určitě celá palice:)), 55 g cukru, 2 lžičky soli, 1 panák octa

Postup přípravy

Rajčata omyji, nakrájím s cibulí, jablkem a česnekem na kousky, do čajového sítka dám koření, přidám vše ostatní do hrnce a vařím půl hodiny, poté vyndám sítko s kořením, tyčovým…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Omáčka na špagety

Omáčka na špagety

Potřebné ingredience

3kg rajčat 1kg paprik (napůl kapie a bílá paprika) 2 chilli papričky 8 cibulí celá palice česneku čerstvá bazalka (asi 6 velkých listů) 2 lžičky soli 1lžička pepře 6 lžic cukru 3 lžíce octa 1 bobkový list (nemusí být)

Postup přípravy

Rajčata spařím a oloupu a vykrájím z nich "bubáky".
Papriky zbavím jadýrek a nakrájím na čtvrtky.
Oloupaná cibule také na čtvrtky.
Rozsekám v mixéru na hrubo (ne…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
♥ Červená řepa s křenem, křupavá dobrota ♥

♥ Červená řepa s křenem, křupavá dobrota ♥

Potřebné ingredience

5,5 kg syrové červené řepa , křen Nálev: 2L vody, 0,5 L octa, 30 dkg cukru krystal, 8 dkg soli

Postup přípravy

Řepu si omyjeme, oloupeme ale NEVAŘÍME. To je důležité, děláme ze syrové, aby nám krásně křupala. Nastrouháme ji na struhadle, dělám malé hranolky, kdo nemá takové struhadlo, může…

Zobrazit více...

Kategorie