Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
ÚŽASNÁ  zelenina na zimu-místo Podravky a bujonu

ÚŽASNÁ zelenina na zimu-místo Podravky a bujonu

Potřebné ingredience

1.2 kg petržele 1 kg mrkve 0.4 kg celeru 0.2 kg česneku 0.4 kg cibule 0.25 kg nati petržele 0.25 kg nati celeru 0.5 kg soli 0.25 kg másla

Postup přípravy

Vše se pomele nebo postrouhá a dusí 1/2 hod. na másle. Přidá se sůl a dáme do skleniček.Můžeme rozmixovat-např.do omáček. Mám ale raději když zůstanou kousíčky zeleniny. Přidávám…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
*** FAZOLOVÁ SMĚS *** jakoby Uncle Bens na špagety, k rýži nebo k bramborám...

*** FAZOLOVÁ SMĚS *** jakoby Uncle Bens na špagety, k…

Potřebné ingredience

1kg fazolí * 1kg rajčat * 1kg papriky * 1kg cibule * 1/4l octa * 1/4 l oleje * 25dkg cukru

Postup přípravy

Zpěníme cibuli, do ní přidáme nakrájenou papriku (může být víc barev, ať je směs pestřejší), oloupaná rajčata a uvařené fazole (ne rozvařené!). Povaříme a sterilujeme při teplotě…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
MLETÁ ZELENINA- JAKO VEGETA

MLETÁ ZELENINA- JAKO VEGETA

Potřebné ingredience

90dkg celeru, 90dkg mrkve, 60dkg petržele, 20dkg pórku, 6dkg česneku, 40dkg petrželové natě, 20dkg celerové natě, 40dkg cibule

Postup přípravy

Vše pomlet( já nemám mlýnek na maso tak jsem strouhala a sekala), cibuli nakrájet na jemno, přidat 1kg soli, rozpuštěné 1 máslo a 1/4 kg sádla. Promíchat a dát do skleniček. Na…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
* RYBÍZOVOJAHODOVOOSTRUŽINOVÁ šťáva z předloni zamraženého ovoce *

* RYBÍZOVOJAHODOVOOSTRUŽINOVÁ šťáva z předloni…

Potřebné ingredience

Přemýšlela jsem co s předloňským rybízem v mrazáku, když letos jsou keříky zase obsypané, tak jsem udělala sirup :)))))))))) mišung ovoce - 2 a 1/2 kg červeného rybízu - u mě převažoval + jahody + ostružiny 1 a půl litru vody 50g kyseliny citronové 2 a 1/4 kg cukru

Postup přípravy

Ovoce necháme rozmrazit v hrnci, vymraženou šťávu nesléváme, naopak ještě 1 a půl litru vody přidáme, přisypeme kyselinu citronovou, promícháme a necháme asi 20-24 hodin stát.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Tatarka z cukety

Tatarka z cukety

Potřebné ingredience

Hlavně cuketa

Postup přípravy

Tak vám posílám recept na " TATARKU Z CUKETY".
2 kg cukety, 2 cibule, 3 červené papriky, 1 hlavičku česneku,1-2 feferonky nebo křen.
Vše pokrájet na malé kousky,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jablkovo-dýňový džem se skořicí

Jablkovo-dýňový džem se skořicí

Potřebné ingredience

Využívám nejen jako džem na pečivo, s bílým jogurtem, jako nastavení do náplně štrúdlu s jablky, ale i jako náplň do kynutých knedlíků, koláčů a buchet. Skořice tomu dodá šmrnc a džem chutná prostě něco jako náplň do štrúdlu. V zimě, když není čerstvé ovoce, jako když najdete.

Postup přípravy

2 kg dýně – čistá dužina, nahrubo nastrouhaná
1 kg jablek – oloupaných, nahrubo nastrouhaných
0,25 l jablečného džusu (lze i pomerančový, hruškový apod.)
1/2 balíčku…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rajčatová marmeláda- je opravdu super!!!

Rajčatová marmeláda- je opravdu super!!!

Potřebné ingredience

1 kg zralých rajčat, 70 dkg cukru, želírovací přípravek, 2 van. cukry a půl dcl rumu

Postup přípravy

Rajčata zbavíme jadřinců, pokrájíme a povaříme do měkka. Rozmixujeme, propasírujeme (to je trošku práce), přidáme cukry a želírovací přípravek a 20 minut vaříme, dochutíme rumem a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
VÝBORNÁ POMAZÁNKA NA TOPINKY nebo omáčka na těstoviny :-) Tak trošku falešný tataráček :-)

VÝBORNÁ POMAZÁNKA NA TOPINKY nebo omáčka na těstoviny …

Potřebné ingredience

Tuhle pomazánku jsem vymyslela před dvěma dny, původně to měla být omáčka na maso a klidně ji z ní můžete udělat, jen zapojte fantazii :-))) Z tohoto množství uděláte cca 3 přesnídávkové skleničky. Troška oleje, dvě velké cibule, 3 papriky (můžou být různých barev, ale není to nutné), 2-3 zelená rajčátka -asi 100g (nemusí být, ale já mám tak obsypané keříky, že se jim snažím odlehčit :-) 500g zralých rajčat, klidně takových kečupových. 130g nakládaček nejlépe podle znojemského receptu. Dodají pomazánce nepřekonatelnou příchuť. Dále 1 lžíce worchesteru, snítka libečku nebo petřžel, čerstvě mletý pepř, vrchovatá lžíce plnotučné hořčice, zarovnaná kávová lžička cukru a sůl, vegeta, podle chuti. Vodu z okurek taky nevyléváme, ještě ji použijeme :-D

Postup přípravy

Na oleji osmahneme do zlatova cibulku nakrájenou na půl kolečka, přidáme papriky na kousíčky, velice mírně posolíme, aby papriky pustily šťávu a dusíme pod pokličkou cca 10…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Bezkonkurenčí vynikající pasta.

Bezkonkurenčí vynikající pasta.

Potřebné ingredience

2kg rajčat,2kg paprik,1kg cibule,2 paličky česneku,2dcl oleje,1dcl octu, 9dkg soli,13dkg cukru,1sáček ml.sladké papriky,1sáček ml.pepře a 1 kelímek plnotučné hořčice. zapomněla jsem ,že jsem dala jednu malou cuketu

Postup přípravy

Veškerou zeleninu umyjeme a očistíme.Já rajčata sloupnu (naříznu rajčata křížkem spařím vřelou vodou a nechám tak minutu-2min.propláchnu studenou vodou,pak to jde krásně.)Nemusí…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Ovocný pečený čajík dle mého

Ovocný pečený čajík dle mého

Potřebné ingredience

Ovoce dle sezony (směs i jeden druh), cukr a dochucovadla dle chuti (viz níže)

Postup přípravy

Receptů na pečený čaj je tady spousta. Nedávám ho tu jako žhavou novinku, ale jako můj návod pro ty, jenž viděli mé letošní čaje a prosili o receptík.

Takže:

Použít…

Zobrazit více...

Kategorie