Rychlá svíčková
Potřebné ingredience
Ingredience: 4 větší mrkve,¼ malého celeru,1 menší petržel,1 bobkový list,2 kuličky nového koření,máslo,200 ml sladké smetany,1 lžíce citrónové šťávy,2 lžíce celozrnné mouky,Solčanka
Postup přípravy
Postup:
Na másle orestujeme nahrubo nastrouhanou mrkev, celer a petržel. Mícháme několik minut, aby se zelenina pěkně osmahla. Pak ji zalijeme dostatečným množstvím vody a…
Rajská omáčka s hovězím masem - recept
Potřebné ingredience
Suroviny:500 g předního hovězího masa, 1 menší cibule,2 lžíce másla,4 kuličky pepře,2 kuličky nového koření,1 ks bobkového listu, 200 g rajského protlaku,200 ml kečupu,sůl,cukr podle chuti,perníkové koření
Postup přípravy
Postup:Maso omyjeme, zalijeme vodou, přidáme kuličky pepře, nového koření a bobkový list, osolíme a vaříme, dokud není maso měkké. Podle potřeby doléváme vodou, abychom měli asi 1…
Čočková omáčka nejen pro děti - rychlá a zdravá
Potřebné ingredience
červená čočka - důkladně několikrát propláchnout +++++ mrkev, celer, petržel - pokrájet na kostky +++++ vývar nebo jen voda se solčankou, podravkou či bujonem +++++ bobkový list, nové koření, drcený pepř (ten být nemusí) +++++ olivový olej
Postup přípravy
Čočku s kořenovou zeleninou a kořením povaříme ve vývaru (nebo ve vodě a dochutíme solčankou). Množství beru od oka, čočky tak 3/4 hrnku, malou mrkev, kousek petržele, kousek…
Hořčicová s kuřecím masem
Potřebné ingredience
4 kuřecé prsa 150-200ml smetany 4-5 lžic hořčice 1 cibule kousek másla trocha hl.mouky sůl,pepř
Postup přípravy
Maso pokrájíme na kousky,opepříme,osolíme a obalíme v hl.mouce,dáme osmahnout na kousku másla.
Osmahnuté maso vyjmeme a vložíme na výpek nasekanou cibulku,krátce osmahneme a…
rajská
Potřebné ingredience
Rajská omáčka - postup od profikuchaře POTŘEBNÉ PŘÍSADY Kořenová zelenina, cibule, raj. protlak, hov. vývar, olej, hl. mouka (jíška) ocet, cukr, koření : sůl, skořice, nové koření, celý pepř, bobkový list POSTUP PŘÍPRAVY 1) Ve velkém hrnci: na oleji orestujeme kořenovou zeleninu, petržel a celer lehnce do hněda (viz.foto), přidáme koření (i skořici). Restujeme. 2) Pak teprve přidáme cibuli, restujeme, přidáme cukr - necháme zkaramelizovat (když se povede :-)). Pak rajský protlak a poctivě restujeme cca 10 minut - pěkně do tmavě červena až hněda (zajistí tmavou barvu omáčky). 3) Zalijeme hovězím vývarem a povaříme. (z Masoxu dávám 2 kostky na cca 3 litry omáčky) 4) zahustíme jíškou a povaříme nejméně 20minut. 5) přecedíme do hrnce a můžeme dle potřeby dochutit - sůl, cukr, ocet. HOTOVO - dobrou chuť !!! Pro děti se nebojte přisladit. Já dala 4 pol.lžice. Omáčka by neměla být cítit po protlaku. Pokud vaříme s masem (HMVZ), vložíme ho v bodě č.3 a vyndáme před č.4 :-) Restování koř. zeleniny a koření Až zelenina zhnědne, přidáme teprve cibuli :-) Pak rajský protlak... Zalijeme vývarem Zahustíme, povaříme 20min. a přecedíme. Dobrou chuť !!!
Postup přípravy
Rajská omáčka - postup od profikuchaře\r\n\r\n\r\n\r\nPOTŘEBNÉ PŘÍSADY\r\n\r\nKořenová zelenina, cibule, raj. protlak, hov. vývar, olej, hl. mouka (jíška) ocet, cukr, koření : sůl…
Rajčatová z čerstvých rajčat
Potřebné ingredience
2 Pl.másla,2 Pl hl.mouky, 8 rajčat, 2 kuličky pepř celý,2 kuličky nové koření,2 bobkové listy, 1 cibule, cukr podle chuti. PL= Polévková lžíce :-)
Postup přípravy
Připravíme si světlou jíšku z másla a mouky.Za stálého míchání ji přelijeme 3-4 dl.vody a 15 min.na mírném ohni povaříme.
Pak přidám nakrájené rajčata,nakrájenou cibuli,koření…
Drůbeží játra s marinádou-DĚKUJI BIBINCE
Potřebné ingredience
Suroviny: 500 g drůbežích jater, 1 větší cibule, 2 lžíce ostrého dobrého kečupu, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička mleté papriky, 3 žloutky, 8 menších tmavých žampiónů, 1 zelená paprika, olivový olej, 1 lžíce solamylu,nebo instantní jíšky, pepř, sůl, 3 dcl vody.
Postup přípravy
Postup
Cibuli si nakrájíme na plátky, orestujeme na oleji, přidáme omytá, očištěná a překrájená játra a ještě na silnější plátky nakrájené žampióny, necháme orestovat.
Do…
Omáčka pivovarského sládka
Potřebné ingredience
3 lžíce sádla nebo oleje, 1 velká cibule, 400g zadního hovězího (kýta), sůl ,1/2 lžičky drceného kmínu, drcený pepř, 1/2 lžičky oregana ,100g paprikové klobásy, hladká mouka ,150-200ml světlého nízkostupňového piva.
Postup přípravy
Rozehřejeme si sádlo nebo olej a zpěníme na něm cibulku nakrájenou na jemno. Přidáme nakrájené kostky masa, opečeme, osolíme a okořeníme. Maso dusíme ve vlastní šťávě za občasného…
tatarská omáčka bez vajec
Potřebné ingredience
1 díl vychlazeného mléka na 2 díly oleje sůl,pepř,ocet,sterilovaná okurka,hořčice,cibule
Postup přípravy
do vysoké nádoby nalejeme 1 díl mléka,2 díly oleje,osolíme,opepříme,přidáme trochu hořčice,za
kápneme octem a vyšleháme do tuha ponorným mixerem.Podle chuti ještě dochutíme.
Sýrová omáčka
Potřebné ingredience
Hladká mouka, máslo, smetana ( 250ml), mléko, tavený sýr ( jeden obdelníček nebo dva trojúhelníčky), sůl, pepř, muškátový oříšek.
Postup přípravy
Jako první si necháme rozehřát lžíci másla v hrnci, po- té přidáme cca lžíci hladké mouky, abychom vytvořili jíšku. Když nám jíška zrůžoví, potom přilijeme smetanu a metličkou…