Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Koprová omáčka

Koprová omáčka

Potřebné ingredience

Suroviny: Suroviny: lžíce másla , 2 lžíce hladké mouky, vývar z masa nebo kostí, 2 dl mléka, 2 - 2,5 dl smetany, svazek čerstvého kopru, sůl, ocet, cukr

Postup přípravy

Postup

Opraný kopr najemno pokrájíme. V kastrolu rozpustíme tuk, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme mléko,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Domácí kynuté knedlíky

Domácí kynuté knedlíky

Potřebné ingredience

300 g polohrubé mouky + 100 g hrubé mouky, 200 ml vlažného mléka, 20 g droždí, 1/2 lžičky soli , 1/2 lžičky cukru, 1 vejce.

Postup přípravy

Do větší mísy si dám obě mouky, kašičku z cukru a droždí, mléko, sůl a vajíčko. Hnětačem nebo ručně uhnětu těsto, až se přestane lepit na stěny. Je lepší si s ním trochu pohrát a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Bratislavské plecko

Bratislavské plecko

Potřebné ingredience

Plátky vepřového masa (plecko, libová krkovice, kýta, kotleta), sádlo, velká cibule, kořenová zelenina, hrášek, sůl, pepř , hladká mouka a šlehačka.

Postup přípravy

BRATISLAVSKÉ PLECKO

Do hrnce si dáme rozpálit lžíci sádla a na něj velkou cibuli na kostičky. Až je narůžovělá, přidáme plátky osoleného , opepřeného a naklepaného plecka…

Zobrazit více...
OMÁČKY
**Přílohové domácí bramborové knedlíky**

**Přílohové domácí bramborové knedlíky**

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: * 750g brambor ** 1 vejce **1 1/2 lžičky soli * * 250g hr.mouky * * 2 lžičky solamylu (maizeny) **

Postup přípravy

Postup:
1. Brambory vařte ve slupce patnáct až dvacet minut doměkka. Nechte chvíli vychladnout, pak oloupejte a v širší nádobě na struhadle nastrouhejte najemno.
2. Přidejte…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Vynikající domácí tatarka - hotová do 5 minut

Vynikající domácí tatarka - hotová do 5 minut

Potřebné ingredience

2 dcl oleje 1 vejce 1 velká lžíce plnotučné hořčice 1 kávová lžička octu 1 kávová lžička cukru krystal 1 menší cibuli větší sterilovanou okurku, špetku soli, pepře,

Postup přípravy

Veškeré suroviny musí mít stejnou, nejlépe pokojovou teplotu. Vše vložíme do vyšší nádoby a ponorným mixérem mixujeme přibližně 1 - 2 minuty do zhoustnutí. Poté tatarku přelejeme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rýnská roštěná

Rýnská roštěná

Potřebné ingredience

Hovězí roštěnec ,2 Cibule ,sůl pepř,1 dl Rajský protlak,tuk, paprika, mouka na zahuštění omáčky a bílé víno .

Postup přípravy

Maso nakrájím na slabé plátky , mírně osolím a opepřím vložím do rendlíku a osmahnu maso které po té vyndám a ve vypeku v kastrolů spěním cibuli přidám papriku a rajský protlak…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rajská omáčka - nečekaně povedená.

Rajská omáčka - nečekaně povedená.

Potřebné ingredience

hovězí, celer, petržel nebo pastiňák, cibule, nové koření, celý pepř, bobkový list, celá skořice, hl. mouka, solamyl, cukr, ocet a sůůůl.

Postup přípravy

Jde o upravený recept: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=83188&order=1

hoveží svíčková falešná 500g (90Kč), voda 2litry, celer, sůl a nechat vařit hodinu

osmažit…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Koprová omáčka s vařeným bramborem a vajíčkem

Koprová omáčka s vařeným bramborem a vajíčkem

Potřebné ingredience

3 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 750 ml vývaru, 200 ml smetany ke šlehání, špetka soli, 1 polévková lžíce octa, 3 lžíce cukru, kopr

Postup přípravy

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem a metličkou vyšleháme tak, aby v základu nebyly hrudky. Vaříme na mírném ohni asi půl hodiny. Poté do omáčky přidáme sůl…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Dietní rajská omáčka

Dietní rajská omáčka

Potřebné ingredience

500g balení rajčatové passaty (nebo 1-2 konzervy drcených rajčat), lžička olivového oleje, jedna větší cibule, koření (nové koření, celý pepř, bobkový list, hřebíček) lžíce kukuřičného šrobu rozmíchaného ve vodě, dvě lžíce smetany 12% na zjemnění (nemusí být)

Postup přípravy

Na lžičce olivového oleje osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, a všechno koření.
Sůl nedávám, protože většina rajčatových pyré je už solených.
Až se směska pěkně provoní,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Znojemské ragů-maminčinyrecepty děkuji

Znojemské ragů-maminčinyrecepty děkuji

Potřebné ingredience

Ingredience 600 g vepřového plecka, olej, 3 cibule, 1 lžíce hořčice, 6 sterilovaných okurků, sůl, mletý pepř, mletá paprika, majoránka, mletý kmín, 2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Postup
Maso pokrájíme na kostky, 2 cibule nadrobno.

Na rozpáleném oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme maso a za častého míchání smažíme dohněda.

Osolíme,…

Zobrazit více...

Kategorie