Koprová omáčka
Potřebné ingredience
Suroviny: Suroviny: lžíce másla , 2 lžíce hladké mouky, vývar z masa nebo kostí, 2 dl mléka, 2 - 2,5 dl smetany, svazek čerstvého kopru, sůl, ocet, cukr
Postup přípravy
Postup
Opraný kopr najemno pokrájíme. V kastrolu rozpustíme tuk, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme mléko,…
Domácí kynuté knedlíky
Potřebné ingredience
300 g polohrubé mouky + 100 g hrubé mouky, 200 ml vlažného mléka, 20 g droždí, 1/2 lžičky soli , 1/2 lžičky cukru, 1 vejce.
Postup přípravy
Do větší mísy si dám obě mouky, kašičku z cukru a droždí, mléko, sůl a vajíčko. Hnětačem nebo ručně uhnětu těsto, až se přestane lepit na stěny. Je lepší si s ním trochu pohrát a…
Bratislavské plecko
Potřebné ingredience
Plátky vepřového masa (plecko, libová krkovice, kýta, kotleta), sádlo, velká cibule, kořenová zelenina, hrášek, sůl, pepř , hladká mouka a šlehačka.
Postup přípravy
BRATISLAVSKÉ PLECKO
Do hrnce si dáme rozpálit lžíci sádla a na něj velkou cibuli na kostičky. Až je narůžovělá, přidáme plátky osoleného , opepřeného a naklepaného plecka…
**Přílohové domácí bramborové knedlíky**
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby: * 750g brambor ** 1 vejce **1 1/2 lžičky soli * * 250g hr.mouky * * 2 lžičky solamylu (maizeny) **
Postup přípravy
Postup:
1. Brambory vařte ve slupce patnáct až dvacet minut doměkka. Nechte chvíli vychladnout, pak oloupejte a v širší nádobě na struhadle nastrouhejte najemno.
2. Přidejte…
Vynikající domácí tatarka - hotová do 5 minut
Potřebné ingredience
2 dcl oleje 1 vejce 1 velká lžíce plnotučné hořčice 1 kávová lžička octu 1 kávová lžička cukru krystal 1 menší cibuli větší sterilovanou okurku, špetku soli, pepře,
Postup přípravy
Veškeré suroviny musí mít stejnou, nejlépe pokojovou teplotu. Vše vložíme do vyšší nádoby a ponorným mixérem mixujeme přibližně 1 - 2 minuty do zhoustnutí. Poté tatarku přelejeme…
Rýnská roštěná
Potřebné ingredience
Hovězí roštěnec ,2 Cibule ,sůl pepř,1 dl Rajský protlak,tuk, paprika, mouka na zahuštění omáčky a bílé víno .
Postup přípravy
Maso nakrájím na slabé plátky , mírně osolím a opepřím vložím do rendlíku a osmahnu maso které po té vyndám a ve vypeku v kastrolů spěním cibuli přidám papriku a rajský protlak…
Rajská omáčka - nečekaně povedená.
Potřebné ingredience
hovězí, celer, petržel nebo pastiňák, cibule, nové koření, celý pepř, bobkový list, celá skořice, hl. mouka, solamyl, cukr, ocet a sůůůl.
Postup přípravy
Jde o upravený recept: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=83188&order=1
hoveží svíčková falešná 500g (90Kč), voda 2litry, celer, sůl a nechat vařit hodinu
osmažit…
Koprová omáčka s vařeným bramborem a vajíčkem
Potřebné ingredience
3 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 750 ml vývaru, 200 ml smetany ke šlehání, špetka soli, 1 polévková lžíce octa, 3 lžíce cukru, kopr
Postup přípravy
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem a metličkou vyšleháme tak, aby v základu nebyly hrudky. Vaříme na mírném ohni asi půl hodiny. Poté do omáčky přidáme sůl…
Dietní rajská omáčka
Potřebné ingredience
500g balení rajčatové passaty (nebo 1-2 konzervy drcených rajčat), lžička olivového oleje, jedna větší cibule, koření (nové koření, celý pepř, bobkový list, hřebíček) lžíce kukuřičného šrobu rozmíchaného ve vodě, dvě lžíce smetany 12% na zjemnění (nemusí být)
Postup přípravy
Na lžičce olivového oleje osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, a všechno koření.
Sůl nedávám, protože většina rajčatových pyré je už solených.
Až se směska pěkně provoní,…
Znojemské ragů-maminčinyrecepty děkuji
Potřebné ingredience
Ingredience 600 g vepřového plecka, olej, 3 cibule, 1 lžíce hořčice, 6 sterilovaných okurků, sůl, mletý pepř, mletá paprika, majoránka, mletý kmín, 2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
Postup
Maso pokrájíme na kostky, 2 cibule nadrobno.
Na rozpáleném oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme maso a za častého míchání smažíme dohněda.
Osolíme,…