Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dorty

Přidat recept
DORTY
Královská poleva

Královská poleva

Potřebné ingredience

500g moučkového cukru ,dva bílky, lžíce citronové šťávy (čerstvé)

Postup přípravy

Moučkový cukr prosijte. Ze dvou bílků ušlehejte hustou pěnu a po lžících vmíchejte do cukru.Přidejte lžíci citronové šťávy a vše pak šlehejte 8-10 minut,až se vytvoří špičky.Ihned…

Zobrazit více...
DORTY
Dort lahev Coca Coly

Dort lahev Coca Coly

Potřebné ingredience

1lahev Coca Coly ( použila jsem 1,2l )***350g čokolády (použila jsem 300g 52% z Lidlu - 200g za 29,- + 50g mléčné***50g bílé čokolády***oblíbený krém( pudinkový, nutelový, máslový…)***oblíbené těsto na korpus (můžeme použít recept na Coca cola buchtu)

Postup přípravy

Začneme upečenim korpusu - na 1,2l stačil malý plech. Láhev si připravíme podle obrázků, dobře ji osušíme. Ve vodní lázni si nejprve rozpustíme v mističce bílou čokoládu. Do větší…

Zobrazit více...
DORTY
BORŮVKOVÝ SEN

BORŮVKOVÝ SEN

Potřebné ingredience

Korpus: 9 vajec, 9x20g cukru, 9x 20g hl. mouky, 9 PL oleje\r\nKrém: 1xměkký tvaroh, 1x zak. smetana, 1x smetana ke šlehání, 1 x žel. ztužovač, šťáva z citrónu, van. esence nebo van. cukr.\r\nBorůvkové želé: sáček čiré želatiny a borůvkový džem\r\nNa dohotovení: čerstvá máta, 2x smetana ke šlehání, cukr, borůvky a sáček čiré želatiny

Postup přípravy

Upečený korpus 3 krát prokrojíme na 4 díly. 1 díl korpusu dáme zpět do dortové formy a pomažeme krémem, položíme 2 díl korpusu svaříme borůvkové želé necháme za stálého míchání…

Zobrazit více...
DORTY
VÝBORNÝ MEDOVNÍK S NÁPLNĚMI ZE SALKA

VÝBORNÝ MEDOVNÍK S NÁPLNĚMI ZE SALKA

Potřebné ingredience

Suroviny na medové těsto: 500 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 100 g másla, 2 vejce, 4 polévkové lžíce medu, 1 PL octa, 2 kávové lžičky jedlé sody. Suroviny na bílý a karamelový krém ze Salka: 2 kostky másla (2x250 g), 1 plechovka kondenzovaného bílého slazeného mléka, 1 plechovka karamelového kondenzovaného mléka (všechny suroviny musí mít stejnou-nejlépe pokojovou teplotu). Ostatní suroviny: 100 g strouhaných vlašských ořechů 100 g strouhaného perníku z upečených odřezků těsta. Suroviny na rozvar (sirup) pro potírání placek: 1 deci převařené vody, 1 lžička rumu a 1 lžička cukru.

Postup přípravy

Náročnost přípravy medového dortíku je nakonec pak kompenzované skvělým chuťovým zážitkem.

Postup-oba krémy:
Každou kostku másla samostatně vyšleháme do pěny a postupně…

Zobrazit více...
DORTY
Jahodový

Jahodový

Potřebné ingredience

korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 240 g hladké mouky, 50 g oleje; krém: 2 vaničky mascarpone, 3 šlehačky, 2 vanilkové cukry, želatinový ztužovač za studena Dr. Oetker; čerstvé jahody, dortové želé Dr. Oetker, sirup, oplatky

Postup přípravy

Korpus:
Oddělit bílky od žloutků, bílky ušlehat s cukrem, žloutky s olejem, spojit a opatrně přimíchat mouku. Péct v ráfku cca 23-24 cm (korpus vysoký 8 cm) při 175°C 45-60…

Zobrazit více...
DORTY
Borůvkový dort s máslovým krémem

Borůvkový dort s máslovým krémem

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 200 g cukru krupice, 5 PL teplé vody, 5 PL oleje. Krém: 250 g másla, 150 g cukru moučka, 100 g borůvek, 1 PL Gustinu, 350 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 PL cukru krupice. Dále: mandlové plátky, čokoládová poleva.

Postup přípravy

Na dno dortové formy průměr 26 cm přivřeme pečící papír, boky vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků a 3 PL cukru ušleháme pevný sníh. Zbývající cukr, žloutky a vodu…

Zobrazit více...
DORTY
CHŘESTÝŠ ........ s postupem

CHŘESTÝŠ ........ s postupem

Potřebné ingredience

Potřebujete 2 dortové korpusy ke zhotovení vyššího dortu, máslový krém + vše co máte v dortu rádi. Potahovací hmotu a prachové barvy.

Postup přípravy

Jak postupovat se dočtete detailně u obrázků. Jsem nadšená a jsem zvědavá, jaký vzbudí rozruch na zítřejším dětském karnevalu. Možná si říkáte - trošku morbidní pro děti, ale já…

Zobrazit více...
DORTY
Nepečený dort s jogurtem a malinovým pyré

Nepečený dort s jogurtem a malinovým pyré

Potřebné ingredience

Korpus: 1 Esíčka (220 g), 100 g másla. Bílý krém: 500 g selského jogurtu Hollandia, 250 g měkkého tvarohu (v alobalu), 100 g cukru moučka, 5 želatinových plátků. Ovocná vrstva: 900 g jablečno-malinového pyré, 20 g mleté želatiny Dr. Oetker.

Postup přípravy

Sušenky rozdrtíme nebo nastrouháme, smícháme s rozpuštěným máslem a natlačíme na dno dortové formy průměr 24 cm s pečícím papírem. Necháme půl hodiny v ledničce ztuhnout. Jogurt s…

Zobrazit více...
DORTY
Miminko

Miminko

Potřebné ingredience

foto postup

Postup přípravy

.

Zobrazit více...
DORTY
K 18tinám vnukovi

K 18tinám vnukovi

Potřebné ingredience

KORPUS: 5 vajec,150g hl.mouky,150g pol.mouky,200g písk.cukru,1 dcl,vody,1 dcl oleje, 1 práš.do peč.,1 vanilk.cukr, Promazala jsem dom.meruňkovým džemem a plnila mandarinkami. KRÉM: 1 karamelový pudink,1/4 l mléka,1 čokoláda na vaření,1 máslo,lžíci rumu,cukr podle chuti.

Postup přípravy

Vyšleháme žloutky s cukrem a vodou do pěny aspoň 5 min šlehat,přidáme olej,znovu vyšleháme ,přidáme střídavě sníh z bílků s moukou a práš.do peč.

Pečeme v předehřáté troubě…

Zobrazit více...

Kategorie