Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
MEXICKÝ GULÁŠ

MEXICKÝ GULÁŠ

Potřebné ingredience

300 g přední hovězí, 300 g vepřové, 100 g šunka, sádlo, kmín, 2-3 feferonky, 3 stroužky česneku, 3 cibule, 300 g rajčata, 2zelené papriky, 1 šálek bílých a 1 šálek červených fazolí, lžíce gulášového koření, 2 lžičky dobromysli

Postup přípravy

Maso, nakrájené na malé kousky, opečeme na sádle, osolíme, okořeníme kmínem, přidáme papričky, česnek na plátky, podlijeme a dusíme. K poloměkému masu přidáme namočené fazole,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na žampionech-děkuji Maris

Hovězí na žampionech-děkuji Maris

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g hovězího masa / použila jsem kližku /, 250 g žampionů, 50 g slaniny, 1 velká cibule, mletá paprika, 1 lžíce mouky, sůl, pepř, olej, bujonová kostka

Postup přípravy

Postup
Na trošce oleje rozehřejeme pokrájenou slaninu a zpěníme cibuli. Přidáme kostky masa, zprudka opečeme, osolíme, opepříme, přidáme papriku, zalijeme vývarem a dusíme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí roštěná na sušených rajčatech a chilli-děkuji janě62

Hovězí roštěná na sušených rajčatech a chilli-děkuji…

Potřebné ingredience

Suroviny: 4 roštěnky 1cibule trochu sádla 1 lžička sladké papriky 4 sušené rajčata 1 chilli paprička /kdo nemá,může dát prášek chilli/ sůl 3 stroužky česneku 2 lžíce škrobu na zahuštění,voda,// na přílohu,vařené brambory ve slupce,sůl,vejce,dětská krupička voda//

Postup přípravy

Postup
Cibulku na drobno nakrájíme a necháme zesklovatět, na rozpáleném sádle, roštěnky lehce naklepame a naříznema , osolíme a necháme orestovat z obou stran, přidáme sladkou…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
hovězí nebo divočák na víně

hovězí nebo divočák na víně

Potřebné ingredience

asi 1 kg hovězího masa (nejlepší na tento recept je krk) nebo masa z divočáka, 1 cibuli, 1 mrkev, 1 petržel, 1/2 celeru, 3 dcl červeného vína, rajský protlak, 1 litr vývaru, pepř, sůl, jalovec, nové koření, bobkový list, rozmarýn a tymián. Oříšek másla.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky (trochu větší než na guláš) a orestujeme na oleji v rozpálené pánvi, orestované maso přendáme do pekáče
Kořenovou zeleninu nakrájíme na proužky a dáme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Nový recept na boeuf bourguignon, čili hovězí po burgundsku

Nový recept na boeuf bourguignon, čili hovězí po…

Potřebné ingredience

800g předního prorostlého hovězího 2 mrkve 1 cibuli tymián a bobkový list lžíci mouky půl litru burgundského (v Chile se snažím alespoň o Pinot Noir) půl litru vody kostku bujónu sůl a pepř 2 stroužky česneku 125 plátků slaniny hrst žampionů 1 kg brambor bobkový list máslo, olivový olej muškátový oříšek Nádobí: hliněnou nebo litinovou nádobu s víkem, hrnec

Postup přípravy

Maso nakrájejte na kostičky, nakrájejte též mrkev a cibuli. V hrnci (nebo přímo v litinové nádobě, pokud je možné dát ji na vařič), nechte zavřít maso, pak přidejte mrkev, cibuli,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Zeleninové ratatouille a steak

Zeleninové ratatouille a steak

Potřebné ingredience

1 cuketa 1 malý lilek 2 papriky mix barev 1 červená cibule 500 ml drcených rajčat (passata) 1 hrnek rýže basmati 2 lžičky sladkého curry koření 2 filety ančoviček 3 stroužky česneku 1 lžíce balsamica 2 lžíce zakysané smetany hrst listů bazalky svazek koriandru 1 citrón 2x 250 g rib eye steak 1 lžička sladké mleté papriky olivový olej dijonská hořčice mořská sůl čerstvě mletý pepř

Postup přípravy

Začneme s přípravou ratatouille. Ratatouille je tradiční francouzský zeleninový pokrm, připravovaný zejména v okolí města Nice. Jméno pochází z okcitánského slova ratatolha, což…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Dušené hovězí podle Z. Pohlreicha

Dušené hovězí podle Z. Pohlreicha

Potřebné ingredience

3/4kg hovězího zadního masa, asi 1/2 l červeného vína, 2 brambory, 3 mrkve, 1 lžíce citrónové šťávy, asi 2 lžíce třtinového cukru, 1 lžička rajského protlaku, sůl, pepř, 1 lžíce worcesterské omáčky, 2 bobkové listy, 2 kuličky nového koření, asi 1 lžíce hladké mouky, olej podle potřeby + kousek másla, asi 1/4l hovězího vývaru (ev. voda)

Postup přípravy

Maso nakrájíme na větší kusy, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V širším hrnci rozpálíme olej a máslo, maso opečeme ze všech stran dohněda, poté vyndáme. Do výpeku přilijeme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Zbojnický Skřivan

Zbojnický Skřivan

Potřebné ingredience

Zadní hovězí ,klobása,anglická slanina , cibule česnek, sůl , špek, hladká mouka , olej ,

Postup přípravy

Plátky hovězího masa na ptáčky naklepeme, opepřím a potřu česnekem utřeným se solí a na maso pokladu kousek klobásy a kousek anglické slaniny, zamotám a zpevním párátkem nebo…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Opečené plátky roštěné naložené v jogurtové marinádě

Opečené plátky roštěné naložené v jogurtové marinádě

Potřebné ingredience

4 plátky roštěné - po cca 120 g 100 ml bílého jogurtu 100 ml smetany 4-5 špetky soli 3 špetky čerstvě mletého pepře 1 ks velké papriky kapie 1 lžička pálivé mleté papriky 1 lžička mletého hřebíčku 1 ks bobkového listu 2 ks celého hřebíčku 50 ml olivového oleje

Postup přípravy

POSTUP :
Plátky roštěné naklepejte, nařízněte na krajích a osolte.
Kapii nakrájejte na drobné kostičky a spolu s pepřem, pálivou paprikou, mletým hřebíčkem, špetkou soli…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Plněné pepriky gulášem

Plněné pepriky gulášem

Potřebné ingredience

hovězí na guláš, papriky, protlak, cibuli, pepř,sůl, olej, rýže, mouka

Postup přípravy

Nejdříve si udělám klasický guláš, nejlepší je z kližky. Nechám ho vydusit a pak maso umelu. Papriky spařím, maso smíchám s uvařenou rýží, dosolím a dopepřím. Naplním pariky,…

Zobrazit více...

Kategorie