DUNAJSKÉ VLNY OD TETY ANIČKY
Potřebné ingredience
7 vajec, 2 másla, rum, 2 vanilkové pudinky, 1/2 litru mléka, 18 dkg cukru, 33 dkg polohrubé mouky, prášek do pečiva
Postup přípravy
7 žloutků + 1 máslo ušlehat (+ trocha mléka) + sníh ze 7 bílků + 18 dkg cukru + 33 dkg polohrubé mouky + 1 prášek do pečiva. Půl těsta necháme bílé, to dáme navrch. Do druhé půlky…
Vepřová panenka na víně
Potřebné ingredience
vepřová panenka (je možno použít i třeba kotletu vcelku), 150 ml vody, 150 ml červeného vína, 1 lžíce Worcesterové omáčky, 2 vrchovaté lžíce sušené cibule (pokud nemáte, tak restované cibule), 1 lžíce pokrájeného česneku, ½ lžičky soli, 1 lžička třtinového cukru, ¼ lžičky mleté papriky, ¼ lžičky bílého pepře, (špetka kurkumy - není nutné), kousek másla na vymazání hrnce, 1-2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu + 50-100 ml vody na zahuštění
Postup přípravy
Panenku vložit do máslem vymazaného hrnce, poprášit solí + cukrem + paprikou + pepřem.
Posypat cibulí a česnekem, zalít vodou, vínem a worcesterovou omáčkou.
Pomalit na…
Kakaové řezy s tvarohovou náplní.
Potřebné ingredience
Je to recept ze slovenského mimibazaru od paní( Mirušky .B.) Těsto: 400 g hlad.mouky., , 1pr. do pečiva, 3PL kakaa, 1Hera , 15dg prášk. cukru, 1žloutek., 3 pol.lžíce mléka. Náplň :4 žĺoutky, , 150 g ml.. cukru, 1vanilkový cukr, 500g tvarohu, 1vanilkový puding, 4 pol.lžíce rozpuštěného másla,sníh z 5 bílků.
Postup přípravy
Spracujeme těsto ,rozdělíme na dva stejné díly. Vyválíme placky první přeneseme na vymaštěný a vysypaný plech o rozměrech 38x27
Potřeme náplní z tvarohu :Ušleháme…
TŘEŠŇOVÝ KOLÁČ s drobenkou a oříšky
Potřebné ingredience
Ingredience na těsto: 300 g polohrubé mouky (já použila americkou s názvem Manitoba), 80 g moučkového cukru, 80 g másla, ½ sáčku kypřícího prášku z prodejny zdravé výživy, 1 celé vejce, špetku strouhané kůry z bio-citronu, trochu mléka na doředění. Ingredience na náplň: 250 g vypeckovaných čerstvých nebo kompotovaných třešní, 2-3 PL višňového džemu, hrst vyloupaných pistácií, hrst hrubě nasekaných mandlí bez slupky.
Postup přípravy
Vypracujeme hladké těsto, zabalíme do průhledné fólie a vložíme na 30 minut do lednice. Poté odřízneme ¼ vychlazeného těsta, odložíme bokem a nachystáme 2 pečící papíry, mezi…
Zavařené maso
Potřebné ingredience
1 kg masa, 16g...praganda (rychlosůl), 5 kuliček ....pepř, 5 kuliček ....nové koření, 1ks..bobkový list, 3 stroužky česneku, 0,1 l vody,
Postup přípravy
Jestli někomu chutná kupovaná vepřová konzerva tak ať vyzkouší tenhle recept, teprve potom pozná, co je to delikatesa.
Maso nakrájíme na kousky velké asi 3x3 cm, přimícháme…
VEPŘOVÉ NA PÓRKU v MH
Potřebné ingredience
1/2 kg masa 1 pórek menší 1 cibule česnek sůl, trochu papriky, pepř, kmín, podravku ....
Postup přípravy
Dám do hrnce posmažím na trochu oleji cibulku,maso, pórek dochutím podleji trochou vody a zapnu na dušení 2 hod.
Po 1,5 hodině zahustím jíškou a dochutím a nechám ještě 1/2 hod…
Dýňový koláč-hrnkový
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky, 2 lžičky prdopeč, 1 lžička sody, 1 lžička soli, 2 lžičky skořice, 1 lžička perníkového koření, 1/4 lžičky muškát. ořech, 1/4 lžičky ml. zázvoru, 4 vejce, 1 a 1/4 hrnku třtinového cukru, 1 hrnek oleje, dýňové pyré-dala jsem 500g(má být 15oz-uncí) krém: 1/2 másla, 1 šlehačka ke šlehání, 1 žervé 1/2 hrnku pecanů (dala jsem vlašáky)-posekat nahrubo a nasucho opražit
Postup přípravy
Vše smíchat a upéct. Hned po upečení se má koláč propíchat a polít směsí:1 plechovka salka+1/4 šlehačky-tento krok není nutný, já ho příště vynechám. Díky dýni bude koláč vlhký i…
SPIRÁLKY-PEČIVO pro různé příležitosti
Potřebné ingredience
125 g hladké mouky, ½ sáčku kypřícího prášku (používám bezfosfátový ze zdravé výživy), 135 g bílého hustého jogurtu, ½ kávové lžičky soli, 1 rozšlehané vejce na potření před pečením, pro dozdobení malé kousky černých oliv (očka) proužky červené feferonky nebo kapie (jazýček), trochu nemletého máku na posypání, popř. bylinky.
Postup přípravy
Postup práce:
Všechny předepsané suroviny zpracujeme do hladkého těsta, z kterého pak vytvoříme kousky (1 ks odvážíme 25-26 g). Každý jednotlivý bochánek vyválíme na tenký a…
Výborné a jednoduché mrkvové šátečky
Potřebné ingredience
300g pol. mouky, 150g jemně strouhané mrkve (rozmixované), 250g másla nebo hery, 1 prášek do pečiva, 1 žloutek, povidla, moučkový cukr + van. na obalení
Postup přípravy
Na vále zpracujeme prosátou mouku se změklým tukem, strouhanou mrkví, práškem do pečiva a žloutkem na těsto. (Můžeme zpracovat i v robotu hnětacím hákem). Necháme nejlépe hodinu…
Kváskové vafle
Potřebné ingredience
1 lžíce žitného kvásku, 150 g špaldové mouky (hladká nebo celozrnná), 150 g hladké pšeničné mouky, 340 ml mléka, 60 g rozpuštěného másla, 1 vejce, 2-3 lžíce cukru, větší špetka soli, 1⁄4 lžičky sody
Postup přípravy
1. den - připravit rozkvas:
Ze všech surovin kromě sody umíchat hladké těsto, zakrýt a nechat kynout při pokojové teplotě (zhruba 8-10 hodin).
2. den - dokončení:
Do…