Zobrazit přihlášovací formulář
SLADKÁ JÍDLA
DUNAJSKÉ VLNY OD TETY ANIČKY

DUNAJSKÉ VLNY OD TETY ANIČKY

Potřebné ingredience

7 vajec, 2 másla, rum, 2 vanilkové pudinky, 1/2 litru mléka, 18 dkg cukru, 33 dkg polohrubé mouky, prášek do pečiva

Postup přípravy

7 žloutků + 1 máslo ušlehat (+ trocha mléka) + sníh ze 7 bílků + 18 dkg cukru + 33 dkg polohrubé mouky + 1 prášek do pečiva. Půl těsta necháme bílé, to dáme navrch. Do druhé půlky…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Vepřová panenka na víně

Vepřová panenka na víně

Potřebné ingredience

vepřová panenka (je možno použít i třeba kotletu vcelku), 150 ml vody, 150 ml červeného vína, 1 lžíce Worcesterové omáčky, 2 vrchovaté lžíce sušené cibule (pokud nemáte, tak restované cibule), 1 lžíce pokrájeného česneku, ½ lžičky soli, 1 lžička třtinového cukru, ¼ lžičky mleté papriky, ¼ lžičky bílého pepře, (špetka kurkumy - není nutné), kousek másla na vymazání hrnce, 1-2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu + 50-100 ml vody na zahuštění

Postup přípravy

Panenku vložit do máslem vymazaného hrnce, poprášit solí + cukrem + paprikou + pepřem.
Posypat cibulí a česnekem, zalít vodou, vínem a worcesterovou omáčkou.

Pomalit na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kakaové řezy s tvarohovou náplní.

Kakaové řezy s tvarohovou náplní.

Potřebné ingredience

Je to recept ze slovenského mimibazaru od paní( Mirušky .B.) Těsto: 400 g hlad.mouky., , 1pr. do pečiva, 3PL kakaa, 1Hera , 15dg prášk. cukru, 1žloutek., 3 pol.lžíce mléka. Náplň :4 žĺoutky, , 150 g ml.. cukru, 1vanilkový cukr, 500g tvarohu, 1vanilkový puding, 4 pol.lžíce rozpuštěného másla,sníh z 5 bílků.

Postup přípravy

Spracujeme těsto ,rozdělíme na dva stejné díly. Vyválíme placky první přeneseme na vymaštěný a vysypaný plech o rozměrech 38x27

Potřeme náplní z tvarohu :Ušleháme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
TŘEŠŇOVÝ KOLÁČ s drobenkou a oříšky

TŘEŠŇOVÝ KOLÁČ s drobenkou a oříšky

Potřebné ingredience

Ingredience na těsto: 300 g polohrubé mouky (já použila americkou s názvem Manitoba), 80 g moučkového cukru, 80 g másla, ½ sáčku kypřícího prášku z prodejny zdravé výživy, 1 celé vejce, špetku strouhané kůry z bio-citronu, trochu mléka na doředění. Ingredience na náplň: 250 g vypeckovaných čerstvých nebo kompotovaných třešní, 2-3 PL višňového džemu, hrst vyloupaných pistácií, hrst hrubě nasekaných mandlí bez slupky.

Postup přípravy

Vypracujeme hladké těsto, zabalíme do průhledné fólie a vložíme na 30 minut do lednice. Poté odřízneme ¼ vychlazeného těsta, odložíme bokem a nachystáme 2 pečící papíry, mezi…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zavařené maso

Zavařené maso

Potřebné ingredience

1 kg masa, 16g...praganda (rychlosůl), 5 kuliček ....pepř, 5 kuliček ....nové koření, 1ks..bobkový list, 3 stroužky česneku, 0,1 l vody,

Postup přípravy

Jestli někomu chutná kupovaná vepřová konzerva tak ať vyzkouší tenhle recept, teprve potom pozná, co je to delikatesa.

Maso nakrájíme na kousky velké asi 3x3 cm, přimícháme…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
VEPŘOVÉ NA PÓRKU v MH

VEPŘOVÉ NA PÓRKU v MH

Potřebné ingredience

1/2 kg masa 1 pórek menší 1 cibule česnek sůl, trochu papriky, pepř, kmín, podravku ....

Postup přípravy

Dám do hrnce posmažím na trochu oleji cibulku,maso, pórek dochutím podleji trochou vody a zapnu na dušení 2 hod.
Po 1,5 hodině zahustím jíškou a dochutím a nechám ještě 1/2 hod…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dýňový koláč-hrnkový

Dýňový koláč-hrnkový

Potřebné ingredience

2 hrnky polohrubé mouky, 2 lžičky prdopeč, 1 lžička sody, 1 lžička soli, 2 lžičky skořice, 1 lžička perníkového koření, 1/4 lžičky muškát. ořech, 1/4 lžičky ml. zázvoru, 4 vejce, 1 a 1/4 hrnku třtinového cukru, 1 hrnek oleje, dýňové pyré-dala jsem 500g(má být 15oz-uncí) krém: 1/2 másla, 1 šlehačka ke šlehání, 1 žervé 1/2 hrnku pecanů (dala jsem vlašáky)-posekat nahrubo a nasucho opražit

Postup přípravy

Vše smíchat a upéct. Hned po upečení se má koláč propíchat a polít směsí:1 plechovka salka+1/4 šlehačky-tento krok není nutný, já ho příště vynechám. Díky dýni bude koláč vlhký i…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
SPIRÁLKY-PEČIVO pro různé příležitosti

SPIRÁLKY-PEČIVO pro různé příležitosti

Potřebné ingredience

125 g hladké mouky, ½ sáčku kypřícího prášku (používám bezfosfátový ze zdravé výživy), 135 g bílého hustého jogurtu, ½ kávové lžičky soli, 1 rozšlehané vejce na potření před pečením, pro dozdobení malé kousky černých oliv (očka) proužky červené feferonky nebo kapie (jazýček), trochu nemletého máku na posypání, popř. bylinky.

Postup přípravy

Postup práce:
Všechny předepsané suroviny zpracujeme do hladkého těsta, z kterého pak vytvoříme kousky (1 ks odvážíme 25-26 g). Každý jednotlivý bochánek vyválíme na tenký a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Výborné a jednoduché mrkvové šátečky

Výborné a jednoduché mrkvové šátečky

Potřebné ingredience

300g pol. mouky, 150g jemně strouhané mrkve (rozmixované), 250g másla nebo hery, 1 prášek do pečiva, 1 žloutek, povidla, moučkový cukr + van. na obalení

Postup přípravy

Na vále zpracujeme prosátou mouku se změklým tukem, strouhanou mrkví, práškem do pečiva a žloutkem na těsto. (Můžeme zpracovat i v robotu hnětacím hákem). Necháme nejlépe hodinu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kváskové vafle

Kváskové vafle

Potřebné ingredience

1 lžíce žitného kvásku, 150 g špaldové mouky (hladká nebo celozrnná), 150 g hladké pšeničné mouky, 340 ml mléka, 60 g rozpuštěného másla, 1 vejce, 2-3 lžíce cukru, větší špetka soli, 1⁄4 lžičky sody

Postup přípravy

1. den - připravit rozkvas:
Ze všech surovin kromě sody umíchat hladké těsto, zakrýt a nechat kynout při pokojové teplotě (zhruba 8-10 hodin).

2. den - dokončení:
Do…

Zobrazit více...

Kategorie