Co dnes vaříte ?
crhakp
11. 3. 2021, 8:59
Prosím, kynuté těsto na Honzikovy buchty. Dělám je skoro furt, dávám máslo. Dá se dát olej? (vzhledem k ceně másla)
Járinkaa2
11. 3. 2021, 10:12
@crhakp
Určitě můžete,já dávám olej,sádlo a máslo,všechny 3 tuky najednou.Těsto je pak výborné vláčné.
crhakp
11. 3. 2021, 11:02
@kamion
Díky, už se míchají v pekárně. Jen trnu nad droždím, vůbec nechtěl kynout kvásek
Amysa
11. 3. 2021, 12:02
@crhakp
Peti, já se s kynutým těstem moc nekámoším, ale vždycky to nějak čas od času pokouším a asi ten kvásek přepečuju... Shodou okolností jsem někdy minulý týden shlédla videoblog Mirky Slavíkové, kde právě droždí probírala a radila, že nejspolehlivější je droždí sušené, tak jsem ho hned zakoupila a uvidím, jak to příště dopadne
crhakp
11. 3. 2021, 12:06
@Amysa
Že sušeného jsem dělala asi před měsícem, protože sem nestihla vyndat z mrazáku kostičku, a hrůza, řekla bych že to kynulo snad 5 hodin. Už sem ani nedoufala že z toho něco bude, ale buchty šly snad v 11vecer do trouby
crhakp
11. 3. 2021, 11:43
@kamion
Knedlíky nedělám, neumím U toho droždí je to vždycky celkem napínavé, tolik práce s tím, škoda surovin, a pak to nevykyne.
Šarda
11. 3. 2021, 10:01
@crhakp
http://www.michaelarau-dobrouchut.eu/2013/05/ceske-buchty.html nejlepší buchty co jsem jedla a jsou s olejem
vlastaz
11. 3. 2021, 9:06
@crhakp
Ano, může. Dokonce mám z tady z MMB nějaký recept na kynuté jen s olejem, zkoušela jsem a bylo výborné.
Nikis.
10. 3. 2021, 19:10
Holandské řízky, kluci si je zítra jen usmaží a br. kaši k tomu uvaří. Mám radost, že jsem si na něco nového vzpomněla, co jsem nevařila včera nebo předevčírem
maršmeloun
11. 3. 2021, 9:15
@Nikis.
Nik, ziskavaš zlatého bludišťáka holandský řízek super Dneska na oběd zbytek pečeneho kuřete s rýží, na večeři rybičkova pomazánky
samirka
11. 3. 2021, 9:36
@maršmeloun
máme stejný oběd i večeři . Jen teda to kuře s bramborovou kaší.
maršmeloun
11. 3. 2021, 9:58
@samirka
Zitra upeču lososa, ale to jime jen my s dcerou pro zbytek asi buřtgulaš uz aby byla dėcka v "ustavech" a měly aspoň ty obědy
samirka
11. 3. 2021, 10:31
@maršmeloun
t. maturuje, tu už obědy v ústavu bohužel nepotkají. Asi 10 dní jsme měli po sobě rybu (halibut, losos, treska, halibut, mořský ďas, pražma a pak znovu). Manžel se mě už ptal, jestli jsem vykradla někde rybárnu .
Zrušený účet
10. 3. 2021, 20:13
@Nikis.
Výborný nápad!!! Pro kluky jednoduché na následnou přípravu Takže pátek mám z krku
anilvap2
10. 3. 2021, 19:59
@Nikis.
Dobře, Nikolo Holandské řízky jsou mñňam. Akorát je jím jen já. Já vymyslela nudné halušky se zelím a slaninou Po kolikáté už za poslední rok. A to musím do zítra vymyslet ,co dál.
Nikis.
10. 3. 2021, 20:04
@anilvap2
Halušky se zelím a slaninou vařím obden!!! (mám ten pocit), vždy oooobrovský hrnec a furt málo Na večeri jsme měli mražené pizzy Nechápu! Jakoby si to kluci nemohli schovat na některý můj líný den.. ne! Upečou si to na večeři
anilvap2
10. 3. 2021, 20:44
@Nikis.
Mražená pizza je také vždy k večeři. Občas špioním na jídelním lístku okolních restaurací. Ale už ani to mě neinspiruje. Já měla velkou radost z pondělního oběda, závitky plněné mozzarellu a bazalkovym pestem obaleno ve slanině. To byla pro nás úplná novinka.
e-sladkyspanek.cz
10. 3. 2021, 20:43
@Fuell
U nás bude dva dny kachna s chlebem . Už mě nebavi nic vymýšlet. Měli maďarskou v akci za 39,90 . Tak už je v pomaláči má zítra. Stehno su vezmu do práce .
motji
10. 3. 2021, 20:40
@Fuell
co druhý den ne, ale co 14 dní ze dvou těst. za to skoro denně bud tortila nebo sandviče z půlky toustáku...
Silverwing1
10. 3. 2021, 8:18
Dneska klasika čína a hranolky. S dcerou budeme tvořit teplou zmrzlinu-kornout, čokoládový krém. Jako malá jsem to zbožňovala
Silverwing1
10. 3. 2021, 12:02
@danca60
Používám klasické kupované kornoutky na zmrzlinu, vyleju je čokoládou na vaření, aby je krém hned nerozmáčel a pak plním čokoládovým krémem. Krém musí být hutný, máslový (takový ten těžký-máslo, pudink, kakao nebo rozpuštěná čokoláda-u nás doma mu manžel říká komunistický, jak se kdysi dělaly dorty). Nebo někdy dělám odlehčenou verzi alá indiánek https://www.youtube.com/watch?v=brpque3__6w Je to zabijácká sladkost, ale pro jednou
Zrušený účet
9. 3. 2021, 19:54
@yva
Dělám těsto jedno, z půlky housky, z půlky rohlíky a je to krása nádhera dobrota
Ivanka1
9. 3. 2021, 16:13
https://www.apetitonline.cz/recepty/6980-cockovy-salat-s-cervenou-cibuli-a-balkanskym-syrem.html, dala jsem i susena rajcata. Manzel k tomu musel mit jeste klobasu
Ivanka1
9. 3. 2021, 19:50
@Nikis.
Aha...to je divne...tak davam znovu a dekuji https://www.apetitonline.cz/recepty/6980-cockovy-salat-s-cervenou-cibuli-a-balkanskym-syrem.html Hmmm...tak koukam, ze stale nejde....nevim proc...ale primo na strankach Apetitu jde pak vyhledat ve vyhledavaci....
Beatík
9. 3. 2021, 10:06
Co jsem dělala v poslední době, třeba někomu pomůže. Krůtí řízek + brambory Kuře na paprice + těstoviny Šulánky (polotovar z Lidlu) Kuř.stehna na zelenině + br.kaše Lívance Koprová omáčka + knedlík Špagety s boloňskou Borůvkové knedlíky Kebab z mletého masa + br.kaše V příštích dnech je v plánu ještě rizoto a guláš.
ladab
8. 3. 2021, 22:49
Holky, když už se tu rozebírají ty langoše. Já jsem je doma nikdy nedělala, dáváme si je tak jednou za rok někde na bazénu. Přitom kdysi za dětských let se jezdilo na Slovensko hlavně kvůli langošům! Mám na ně chuť! Takže: nějaký fakt dobrý recept by nebyl? Nemám ale friťák!
janka68
9. 3. 2021, 19:23
@ladab
My máme radí tyhle https://www.mimibazar.sk/recept/810/langose-mojej-mamy-naozaj-dobre
maršmeloun
9. 3. 2021, 8:12
@ladab
Dobry den, dělám docela často https://www.vareni.cz/recepty/langose-jako-ze-stanku/ jen z poloviční dávky pro děti, je jich cca 7 menších
Zrušený účet
8. 3. 2021, 19:59
Dávám tip na zajímavé a pro nás neobvyklé recepty, kochám se tu tím https://www.laformaggeria.com/recepty/