Zobrazit přihlášovací formulář

Co dnes vaříte ?

Avatar
Odesláním formuláře souhlasíte s pravidly diskusí
crhakp 11. 3. 2021, 8:59
Prosím, kynuté těsto na Honzikovy buchty. Dělám je skoro furt, dávám máslo. Dá se dát olej? (vzhledem k ceně másla)
Járinkaa2 11. 3. 2021, 10:12
@crhakp Určitě můžete,já dávám olej,sádlo a máslo,všechny 3 tuky najednou.Těsto je pak výborné vláčné.
crhakp 11. 3. 2021, 10:41
@Járinkaa2 Dala sem jen olej. Tak uvidím co z toho bude.
kamion 11. 3. 2021, 11:00
@crhakp Dávám jen olej
crhakp 11. 3. 2021, 11:02
@kamion Díky, už se míchají v pekárně. Jen trnu nad droždím, vůbec nechtěl kynout kvásek
Amysa 11. 3. 2021, 12:02
@crhakp Peti, já se s kynutým těstem moc nekámoším, ale vždycky to nějak čas od času pokouším a asi ten kvásek přepečuju... Shodou okolností jsem někdy minulý týden shlédla videoblog Mirky Slavíkové, kde právě droždí probírala a radila, že nejspolehlivější je droždí sušené, tak jsem ho hned zakoupila a uvidím, jak to příště dopadne ,-)
crhakp 11. 3. 2021, 12:06
@Amysa Že sušeného jsem dělala asi před měsícem, protože sem nestihla vyndat z mrazáku kostičku, a hrůza, řekla bych že to kynulo snad 5 hodin. Už sem ani nedoufala že z toho něco bude, ale buchty šly snad v 11vecer do trouby
kamion 11. 3. 2021, 11:22
@crhakp Mně minulý týden nevykynulo těsto na knedle, katastrofa to byla ,-)
crhakp 11. 3. 2021, 11:43
@kamion Knedlíky nedělám, neumím ,-) U toho droždí je to vždycky celkem napínavé, tolik práce s tím, škoda surovin, a pak to nevykyne. :-(
johnynka 11. 3. 2021, 11:47
@crhakp Kupuju uz jen fala se slonem
crhakp 11. 3. 2021, 11:48
@johnynka Jo, ty mám. Ale byly 3 měsíce v mrazáku. Doslala sem jich celou krabičku.
Járinkaa2 11. 3. 2021, 10:48
@crhakp Budou výborné (Y) Mám i recept z oleje a majonézy a taky jsou (Y)
Šarda 11. 3. 2021, 10:01
@crhakp http://www.michaelarau-dobrouchut.eu/2013/05/ceske-buchty.html nejlepší buchty co jsem jedla a jsou s olejem
klotylda 16. 3. 2021, 17:38
@Šarda zrovna mi kyne těsto a maková náplň se chladí, tak sem na ně zvědavá (H) vyměnila sem svůj osvědčený recept, tak snad nebudu litovat ,-)
crhakp 11. 3. 2021, 10:40
@Šarda Díky, to je přesně ten recept který dělám, jen tam mam máslo. Tak dám olej. Díky.
vlastaz 11. 3. 2021, 9:06
@crhakp Ano, může. Dokonce mám z tady z MMB nějaký recept na kynuté jen s olejem, zkoušela jsem a bylo výborné.
crhakp 11. 3. 2021, 10:38
@vlastaz Už dala paní recept výše, a to je ono.
johnynka 11. 3. 2021, 9:01
@crhakp Davam 3 druhy tuku. Sadlo, maslo i olej
crhakp 11. 3. 2021, 10:38
@johnynka To dávám do vánočky, ale tu dělám 5x za rok. Tak to dám. Ale nás je doma teď furt 7,takze buchty 1x i 2x v tydnu z půl kila. A to chci zkusit nahradit nečim levnějším.
Nikis. 10. 3. 2021, 19:10
Holandské řízky, kluci si je zítra jen usmaží a br. kaši k tomu uvaří. Mám radost, že jsem si na něco nového vzpomněla, co jsem nevařila včera nebo předevčírem (smich)
maršmeloun 11. 3. 2021, 9:15
@Nikis. Nik, ziskavaš zlatého bludišťáka |:o) |:o) holandský řízek super ^o) Dneska na oběd zbytek pečeneho kuřete s rýží, na večeři rybičkova pomazánky (Y)
samirka 11. 3. 2021, 9:36
@maršmeloun máme stejný oběd i večeři ,-). Jen teda to kuře s bramborovou kaší.
maršmeloun 11. 3. 2021, 9:58
@samirka Zitra upeču lososa, ale to jime jen my s dcerou :^) pro zbytek asi buřtgulaš (B) uz aby byla dėcka v "ustavech" a měly aspoň ty obědy 8o|
samirka 11. 3. 2021, 10:31
@maršmeloun t. maturuje, tu už obědy v ústavu bohužel nepotkají. Asi 10 dní jsme měli po sobě rybu (halibut, losos, treska, halibut, mořský ďas, pražma a pak znovu). Manžel se mě už ptal, jestli jsem vykradla někde rybárnu ,-).
Ida.N. 11. 3. 2021, 10:37
@samirka Náš (Z) taky maturuje, včera už se jenom smál, že možná někdy ,-)
Zrušený účet 10. 3. 2021, 20:13
@Nikis. Výborný nápad!!! Pro kluky jednoduché na následnou přípravu (hello) Takže pátek mám z krku ,-)
Nikis. 10. 3. 2021, 20:14
@ Přesně!!! To zvládnou sami bez problémů ^o) Jsem na sebe tak pyšná (smich) :-D
Zrušený účet 10. 3. 2021, 20:30
@Nikis. Nik, v dnešní době je otázka jídla a nápadů velmi ceněná (jidlo)
anilvap2 10. 3. 2021, 19:59
@Nikis. Dobře, Nikolo (clamp) Holandské řízky jsou mñňam. Akorát je jím jen já. Já vymyslela nudné halušky se zelím a slaninou |-) Po kolikáté už za poslední rok. +o( A to musím do zítra vymyslet ,co dál.
Nikis. 10. 3. 2021, 20:04
@anilvap2 Halušky se zelím a slaninou vařím obden!!! (mám ten pocit), vždy oooobrovský hrnec a furt málo 8o| 8o| 8o| ,-) Na večeri jsme měli mražené pizzy (smich) Nechápu! Jakoby si to kluci nemohli schovat na některý můj líný den.. ne! Upečou si to na večeři (zip) +o( ,-)
anilvap2 10. 3. 2021, 20:44
@Nikis. Mražená pizza je také vždy k večeři. Občas špioním na jídelním lístku okolních restaurací. Ale už ani to mě neinspiruje. Já měla velkou radost z pondělního oběda, závitky plněné mozzarellu a bazalkovym pestem obaleno ve slanině. To byla pro nás úplná novinka.
Fuell 10. 3. 2021, 20:38
@Nikis. U nás je co druhý den na večeři pizza z těsta lidlu +o( ,-)
e-sladkyspanek.cz 10. 3. 2021, 20:43
@Fuell U nás bude dva dny kachna s chlebem . Už mě nebavi nic vymýšlet. Měli maďarskou v akci za 39,90 . Tak už je v pomaláči má zítra. Stehno su vezmu do práce .
motji 10. 3. 2021, 20:40
@Fuell co druhý den ne, ale co 14 dní ze dvou těst. za to skoro denně bud tortila nebo sandviče z půlky toustáku... ,-)
misuuu5 10. 3. 2021, 19:37
@Nikis. Radujes se z maličkosti, chvályhodná ,-) (Y)
Nikis. 10. 3. 2021, 19:39
@misuuu5 Tak bacha. TOHLE není maličkost ,-)
Pavlínečka 10. 3. 2021, 11:07
Kuřecí vývar. Pangasius zapečený se špenátem.
Silverwing1 10. 3. 2021, 8:18
Dneska klasika čína a hranolky. S dcerou budeme tvořit teplou zmrzlinu-kornout, čokoládový krém. Jako malá jsem to zbožňovala (zajic)
danca60 10. 3. 2021, 8:20
@Silverwing1 :-$já chci taky- jak se to dělá? ,-)
Silverwing1 10. 3. 2021, 12:02
@danca60 Používám klasické kupované kornoutky na zmrzlinu, vyleju je čokoládou na vaření, aby je krém hned nerozmáčel a pak plním čokoládovým krémem. Krém musí být hutný, máslový (takový ten těžký-máslo, pudink, kakao nebo rozpuštěná čokoláda-u nás doma mu manžel říká komunistický, jak se kdysi dělaly dorty). Nebo někdy dělám odlehčenou verzi alá indiánek https://www.youtube.com/watch?v=brpque3__6w Je to zabijácká sladkost, ale pro jednou ,-)
danca60 10. 3. 2021, 12:13
@Silverwing1 (L)
yva 9. 3. 2021, 16:42
Jde z těsta na housky udělat rohíky, nebo je to jiné těsto? (smich)
Zrušený účet 9. 3. 2021, 19:54
@yva Dělám těsto jedno, z půlky housky, z půlky rohlíky a je to krása nádhera dobrota
SarinaK 9. 3. 2021, 16:51
@yva Nene, to musíš udělat spešl rohlíkový těsto, jinak se ti z těch rohlíků v troubě zase udělají housky ,-)
katkajohny 9. 3. 2021, 16:53
@SarinaK :-D :-D :-D :-D
yva 9. 3. 2021, 17:03
@katkajohny Nesměj se, to je vážná věc! (box) Kdyby napsala, že je to jedno, musela bych se zvednout a jít péct |-)
Nikis. 9. 3. 2021, 17:12
@yva Je to jedno.
yva 9. 3. 2021, 17:12
@Nikis. mrcho! (palice) (smich)
yva 9. 3. 2021, 16:53
@SarinaK Když mně housky nejedou a na rohlíky je těsto složitější a musí kynout |-) Asi počkám, co donese P. z Billy ,-)
zdenakucerova 9. 3. 2021, 17:17
@yva Tohle nemyslíš vážně, že ne (smich)
Ivanka1 9. 3. 2021, 16:13
https://www.apetitonline.cz/recepty/6980-cockovy-salat-s-cervenou-cibuli-a-balkanskym-syrem.html, dala jsem i susena rajcata. Manzel k tomu musel mit jeste klobasu ,-)
Nikis. 9. 3. 2021, 19:23
@Ivanka1 Tam není ten recept (F)
Ivanka1 9. 3. 2021, 19:50
@Nikis. Aha...to je divne...tak davam znovu a dekuji :-) https://www.apetitonline.cz/recepty/6980-cockovy-salat-s-cervenou-cibuli-a-balkanskym-syrem.html Hmmm...tak koukam, ze stale nejde....nevim proc...ale primo na strankach Apetitu jde pak vyhledat ve vyhledavaci....
johnynka 9. 3. 2021, 11:24
Pórková polevka a francouzske brambory
Beatík 9. 3. 2021, 10:06
Co jsem dělala v poslední době, třeba někomu pomůže. Krůtí řízek + brambory Kuře na paprice + těstoviny Šulánky (polotovar z Lidlu) Kuř.stehna na zelenině + br.kaše Lívance Koprová omáčka + knedlík Špagety s boloňskou Borůvkové knedlíky Kebab z mletého masa + br.kaše V příštích dnech je v plánu ještě rizoto a guláš.
ladab 8. 3. 2021, 22:49
Holky, když už se tu rozebírají ty langoše. Já jsem je doma nikdy nedělala, dáváme si je tak jednou za rok někde na bazénu. Přitom kdysi za dětských let se jezdilo na Slovensko hlavně kvůli langošům! Mám na ně chuť! Takže: nějaký fakt dobrý recept by nebyl? Nemám ale friťák!
motji 9. 3. 2021, 19:46
@ladab nejlepší mívali v Olomouci u nádraží, ty byly! Pak tam dali kebab (child12)
janka68 9. 3. 2021, 19:23
kucharka22 9. 3. 2021, 8:13
@ladab dělám jen hladká,mouka + voda+droždí /kvasek/
maršmeloun 9. 3. 2021, 8:12
@ladab Dobry den, dělám docela často https://www.vareni.cz/recepty/langose-jako-ze-stanku/ jen z poloviční dávky pro děti, je jich cca 7 menších *-)
Zrušený účet 8. 3. 2021, 19:59
Dávám tip na zajímavé a pro nás neobvyklé recepty, kochám se tu tím https://www.laformaggeria.com/recepty/
zelenoockam 8. 3. 2021, 22:53
@ Nejvyssi cas zajet do toho Globusu :-D
ladab 8. 3. 2021, 22:51
@ To je ricotta 100x jinak. Některé jsou použitelné, díky za tip. Super!

Vybrali jsme pro vás

Kategorie