Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 216 návštěvníků)

Estonský kringel

0.0
Estonský kringel

Potřebné ingredience

Těsto: 250 ml mléka, 2 žloutky, 50 g rozpuštěného másla, 1 lžíce cukru, 1 lžička soli, 600g hladké mouky, 40g droždí. Náplň: 10 lžic cukru krupice, 3 lžičky skořice, 100g změklého másla.

Postup přípravy

Z uvedených surovin zpracujeme těsto, ručně nebo v pekárně a necháme nakynout. Já osobně doporučuji pekárnu, je to absolutně bez práce a vyndáte již hotové těsto. Nakynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou polovinu rozválíme na obdélník tlustý asi 0,5 cm. Po celé ploše potřeme polovinou změklého másla a posypeme polovinou směsi cukru smíchaného se skořicí. Potom obdélník srolujeme jako roládu. Ostrým nožem rozkrojíme po délce na poloviny a ty pak zamotáme dohromad jako cop (viz foto). Z pletence tvarujeme věneček a přeneseme ho na plech vyložený papírem na pečení. Necháme ještě chvíli kynout a pak vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Upečeme dozlatova, asi 20 minut. Podle původního receptu se dělá věnec jeden velký, ale těsta je poměrně dost i na dva menší (cca 25 cm průměr).

Těsto vyndané z pekárny.

Vyválené těsto cca 0,5 cm vysoké.

Potřené těsto máslem a posypané náplní.

Zavinuté těsto do roládky.

Stočíme do věnečku a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.

Rozkrojíme podélně na poloviny

A takto krásně vypadá po vyndání z trouby.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

tomulinecek 8. 10. 2012, 10:33
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie