(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Řízky úplně jinak
Potřebné ingredience
Vepřové řízky, strouhanka, vejce - dle počtu řízků, sůl, pepř, 1 bujon, 1/2l vody, olej, polovina másla
Postup přípravy
Vepřové řízky mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do strouhanky, ve které je naklepeme tak, abychom do nich "vbouchali" co nejvíc strouhanky. (Je lepší si řízky nejdřív trochu předklepat).
Až není vidět maso, ale celý řízek je pokrytý strouhankou, obalíme v rozšlehaném vajíčku a osmažíme na oleji.
Mezitím necháme svařit 1 kostku bujonu s 1/4 kostkou másla a 1/2 litrem vody. Osmažené řízky naskládáme do pekáčku a přelijeme vývarem z bujonu. Celé dáme zapéct do trouby, až se vývar zredukuje a nasákne do řízků. Uvidíte, že něco tak dobrého jste dlouho nejedli.....
Výborné s bramborovou kaší.
Až není vidět maso, ale celý řízek je pokrytý strouhankou, obalíme v rozšlehaném vajíčku a osmažíme na oleji.
Mezitím necháme svařit 1 kostku bujonu s 1/4 kostkou másla a 1/2 litrem vody. Osmažené řízky naskládáme do pekáčku a přelijeme vývarem z bujonu. Celé dáme zapéct do trouby, až se vývar zredukuje a nasákne do řízků. Uvidíte, že něco tak dobrého jste dlouho nejedli.....
Výborné s bramborovou kaší.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
haskova
(upraveno)
22. 12. 2013, 19:48
Mam dotaz 1/4 se rovna pulce kostky?
Lovečanda
(upraveno)
12. 1. 2014, 12:11
@haskova
Dejte normálně půlku másla
beleva
(upraveno)
16. 3. 2014, 7:12
@Lovečanda
bože to jsou zmatky,jak muže být 1/4 másla-půl kostky másla?? trochu logiky dámy by to chtělo
KáKá
(upraveno)
25. 9. 2013, 9:41
tady taky- http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=833
Lovečanda
(upraveno)
25. 9. 2013, 11:07
@KáKá
To bude taky asi ,,poslaný dál" říkám ty recepty mám od dědy, většinu dal mi kuchařku asi s 1000 receptama a jsou u toho i stejné fotografie
petrat
(upraveno)
25. 1. 2015, 9:38
@Lovečanda
ehm, váš dědeček má ve své kuchařce moje fotografie? to bude asi dědeček plagiátor, tento recept jsem sem vložila před sedmi lety a narozdíl od vašeho dědečka mám ještě stále stejnou kuchyň, tzn. mohu prokázat autentičnost... jde o houby, ale že vám stojí za to kopírovat takovou blbinu jako je recept.. nejde o mé vlastnictví, ráda poskytnu všem co jsem já ochutnala u kamarádky, ale proboha proč to kopírovat doslovně s mým textem - fotku už paní smazala