Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Sauerbraten _ výborné bavorské jídlo

Sauerbraten _ výborné bavorské jídlo

Potřebné ingredience

Doba přípravy cca 30 minut / Doba odpočinku cca 5 - 7 dní / Doba vaření cca 2 hodiny 30 minut Na marinádu: 1 kus celeru 1 velká mrkev 2 m velká cibule 2 stroužky česneku 2 hřebíčky 2 bobkové listy 10 kuliček pepře 5 plodů jalovce Sůl Cukr 400 ml červeného vína 200 ml červeného vinného octa 1,2 kg hovězího masa ( plec nebo kýta) Na pečení masa: 2 lžíce tuku 2 cibule 2 lžíce medu 200 ml vývaru 100 g perníku na strouhání 4 lžíce rozinek

Postup přípravy

V první řadě je potřeba maso naložit 5 dní postačí ve vakuumovém stavu, nebo 7 dní ve volně naloženém stavu K naložení nakrájíme nahrubo kořenovou zeleninu (mrkev, celer,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Kližka jinak

Kližka jinak

Potřebné ingredience

1kg hovězí kližka, 3 cibule, 4 mrkve, 2PL marmelády, 2 lžičky červené kari, špetku chili, olej

Postup přípravy

Cibuli osmažíme do hněda na oleji nebo sádle přidáme kari a chili. Krátce orestujeme, aby nám koření nezhořklo, přidáme opéct kližku, přidáme marmeládu a vše pak zaleje vodou, aby…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hřejivé hovězí chilli s cizrnou

Hřejivé hovězí chilli s cizrnou

Potřebné ingredience

Rostlinný olejrn1 cibule nakrájená na kostičkyrn1 mrkev nakrájená na kostičkyrn1 zelená paprika nakrájená nadrobnorn2 stroužky česneku rozetřené či nakrájené najemnorn360 g libového mletého hovězího masa (max. 5 % tuku)rn2 lžičky chilli rn1 lžička mletého kmínurn1 lžička paprikyrnŠpetka mleté skořicern400 g rajčat z plechovky nakrájených na kouskyrn200 ml hovězího vývaru nebo Golden Vegetablern1 bobkový listrn200 g konzervované cizrny bez nálevurnSůl a čerstvě mletý černý pepřrnNasekaný koriandr nebo pažitka na ozdoburn2 lžíce nízkotučného řeckého jogurtu

Postup přípravy

Hřejivé jídlo, které vám rozzáří den a rozpálí vás. Toto chilli chutná ještě o kousek lépe, pokud jej necháte odležet do druhého dne. Přenese vás do prosluněného Mexika, takže si…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na houbách s domácím houskovým knedlíkem

Hovězí na houbách s domácím houskovým knedlíkem

Potřebné ingredience

Na omáčku: Nejlépe hovězí maso zadní, sušené houby namočené předem ve vodě, smetana 33% citrón, cibule 2 ks. Na knedlík: Hrubá mouka cca 500 g, houska 2 ks, droždí tak půl kostičky, vajíčko 1 ks, voda.

Postup přípravy

Hovězí maso naklepu, osolím, opepřím a dám na orestovanou cibulku. Poté přihodím předem namočené houby i s nálevem. Podleji a dusíme do měkka. Používám většinou papiňák. Je to…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Telecí plátky s bramborem z remosky

Telecí plátky s bramborem z remosky

Potřebné ingredience

plátky telecího masa, červená cibule, 1-2 lžíce sušené cibule, několik stroužků česneku, sůl, pepř, brambory, máslo

Postup přípravy

Cibuli pokrájet na kolečka, česnek na plátky, brambory na menší díly, maso osolit a opepřit.

Remosku vymazat máslem.
Po obvodu rozložit brambory a lehce osolit.

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Krk na černém pivu

Krk na černém pivu

Potřebné ingredience

600g hovězího krku, 2 mrkve, 1 řapík celeru, 1 stroužek česneku, 300g černého piva, 2 plné lžíce protlaku, sůl, pepř, tymián, cukr, přepuštěné máslo, 100g anglické slaniny

Postup přípravy

Větší kousky osoleného a opepřeného masa orestujeme na másle, přidáme kousky česneku, protlak, cukr, tymián, slaninu a zarestujeme. Poté přidáme kousky mrkve, celeru a vrátíme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Dušené hovězí s řepou

Dušené hovězí s řepou

Potřebné ingredience

1 lžíce olivového oleje 50 g slaniny, nakrájené na kostičky 1 kg hovězí loupané plece, podle potřeby svázané kuchyňským provázkem 2 červené cibule, na klínky 4 stroužky česneku, drcené 6 malých červených řep, oloupaných a rozpůlených 3 střední mrkve, příčně na špalíky 4 snítky čerstvého tymiánu + k podávání sůl a čerstvě mletý pepř 2 lžíce rajského protlaku 250 ml suchého červeného vína cca 300 ml hovězího vývaru (nebo víc, podle potřeby, lze dolévat horkou vodu) 3 bobkové listy drcený růžový pepř (nemusí být)

Postup přípravy

Na středním ohni rozpalte v hrnci či kastrolu olej a opečte na něm slaninu tak, aby pustila tuk, pak slaninu vyberte děrovanou sběračkou na talíř. Na tuku opečte maso ze všech…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí guláš z papiňáku

Hovězí guláš z papiňáku

Potřebné ingredience

3/4 hovězí kližky,3 velké cibule, sádlo, mletá paprika, sůl , pepř, asi 3 str.česneku, majoránka,tmavá instant.jíška,voda

Postup přípravy

Nakrájíme si maso na kostky, cibuli nadrobno .V papiňáku rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli,kostky masa -osolíme a necháme opečeme.Pak přidáme ml.papriku,pepř asi 3 lžíce instatní…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Jednoduchá a rychlá koprovka s chlebíčky

Jednoduchá a rychlá koprovka s chlebíčky

Potřebné ingredience

RACIO Free style kopr a smetana, 500 g hovězího masa, 500 ml hovězího vývaru, 150 ml mléka, 250 ml šlehačkové smetany, 3 ks mrkve, 2 ks petržele, ¼ celeru, 1 cibule, 1 stroužek česneku, svazek čerstvého kopru, petrželová nať, 3 PL másla, 4 PL hladké mouky, 2 ČL krystalového cukr, 2 ČL citrónové šťávyrn2 ks bobkového listu , sůl, celý pepř podle potřeby

Postup přípravy

Hovězí maso umyjeme, ve větším hrnci zalijeme vodou, přidáme celý pepř, bobkový list a vaříme asi 40 minut. Přidáme očištěnou mrkev, petržel, celer, cibuli, česnek a svazeček…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí se žampiony a sušenými rajčaty

Hovězí se žampiony a sušenými rajčaty

Potřebné ingredience

400g kousků hovězího zadního nebo krku, 2 větvičky rozmarýnu, 70 - 100ml bílého vína, 250-300ml vývaru, 2 lžíce rýžového oleje, asi 300g žampionů, hrst sušených krájených rajčat, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, 1 stroužek česneku

Postup přípravy

Maso umyjeme a osušíme. V pytlíku smícháme mouku, sůl a pepř, přidáme maso a zatřeseme, aby se maso obalilo slabou vrstvou. Poté orestujeme na oleji, přidáme čtvrtky žampionů.…

Zobrazit více...

Kategorie