Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Putimské masové nudličky

Putimské masové nudličky

Potřebné ingredience

750 g vepřové kýty, 4 lžíce oleje, 60g moučného másla, 20g rajského protlaku, 20g hořčice,
hrnek vývaru (zaleju masox vroucí vodou), 150 g cibule, 100 g žampionů, 100 g okurek (steril.), 200 g kapií (také dávám steril.), worcester,sůl,pepř.
Přísady nevážím,dávám od oka,hořčici,okurky i kápie.Místo rajského protlaku dávám kečup.Cibuli dávám 1 větší,žampiony - 1 plechovku a moučné máslo tak od oka,stačí kousíček másla s troškou mouky.

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme. Maso nakrájíme na nudličky,osolíme,opepříme a opečeme na cibuli. Přidáme moučné máslo (tj.máslo umícháme s hl.moukou),orestujeme,zakapeme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Moravská roštěná

Moravská roštěná

Potřebné ingredience

1/2 kg hovězího zadního
10 dkg slaniny
10 dkg kysaného zelí
větší brambora
pikantní klobása
2 cibule
sádlo
sůl, pepř
česnek

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Na slanině opečeme na kostky nakrájenou klobásu, na kostky nakrájenou bramboru, přidáme kysané zelí, stroužek česneku, sůl, pepř.
Touto…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Fazolový guláš

Fazolový guláš

Potřebné ingredience

cibule
vepřové maso (plecko)
mexický fazolový hrnec
smetana
hl. mouka
sl. paprika, pálivá paprika, sůl, pepř
fazole (bonduelle v konzervě, jaké máme rádi)
sádlo

Postup přípravy

Na sádle usmažíme cibulku, přidáme maso a obě papriky. Orestujeme. Osolíme, opepříme. Dusíme doměkka. Přidáme tak 2-3 lžíce "Mexického fazolového hrnce".
Zahustíme smetanou s…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Nepečený jablečno-pudingový dort

Nepečený jablečno-pudingový dort

Potřebné ingredience

1 kg oloupaných a vykrájených jablek, krupicový cukr, 3 vanilkové pudingové prášky, 1 - 2 balení dětských piškotů

Postup přípravy

1 kg nakrájených jablek podlít ½ l vody, přidat 3 lžíce krupic. cukru a uvařit do měka.
3 pudingové prášky rozmíchat v ¼ l vody a přidat do rozvařených jablek, ještě…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kapustová polévka II

Kapustová polévka II

Potřebné ingredience

1/2 kapusty
1 velká mrkev
1 menší petržel
15 dkg angl. slaniny
hl. mouka
sůl, pepř, cukr, kmín

Postup přípravy

Kapustu nakrájíme na kousky, mrkev a petržel na kostičky, přidáme koření a dáme vařit do vody. Na angl. slanině uděláme jíšku a dáme do polévky. Dochutíme. Můžeme přidat i…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ořechová bábovka

Ořechová bábovka

Potřebné ingredience

4 vajíčka,250g moučkového cukru, 160g másla, 1 van.cukr, 1 prášek do pečiva, 1/4 litru mléka, 280g pol. mouky, 100g pomletých ořechů

Postup přípravy

Smícháme cukr, ořechy pol.mouku, prášek do pečiva, van. cukr. Potom přidáme žloutky mléko a mírně rozpuštěné máslo, zase promícháme a nakonec dáme vyšlehaný sníh který opatrně…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
ZAPEČENÉ PALAČINKY - fantazii se meze nekladou

ZAPEČENÉ PALAČINKY - fantazii se meze nekladou

Potřebné ingredience

hotové palačinky, mražená zelenina, cibule, tvaroh, sýr, podravka, maggi

Postup přípravy

Nejdřív si usmažím 3-5 palačinek. Potom na troše oleje zpěním cibuli na poloproužky, na to hodím zeleninu (kupuji směs všeho - mrkev, brokolice, fazolky, kukuřice, paprika ... -…

Zobrazit více...
OVOCE
ŠŤAVNATÁ SNÍDANĚ

ŠŤAVNATÁ SNÍDANĚ

Potřebné ingredience

ovesné vločky, steril. ananas kousky, jablko (vonící po banánech - Jonagold), bílý jogurt

Postup přípravy

Do plastové misky s víčkem dám vločky, vyklopím ananas i s nálevem + přidám trochu vody, aby se vločky pěkně nacucaly. Pak už jen nakrájím jablko i se šlupkou na malé kousky a šup…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Falešná želva

Falešná želva

Potřebné ingredience

kuřecí nebo krůtí prsa, šlehačka, pórek, hořčice, vejce vařená natvrdo-jen bílky, solamyl, barevný pepř, sůl

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky-cca 1,5x1,5cm a narychlo osmahneme na oleji, pouze opepříme barevným pepřem a osolíme. Když je maso měkké, "zakydneme" 1-1,5 lžící plnotučné hořčice(kdo…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ŘEZY RAFAELO

ŘEZY RAFAELO

Potřebné ingredience

hrnek moučkového cukru,
dva hrnky polohrubé mouky
dvě vejce
hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
prášek do pečiva
NA POSYP: hrnek strouhaného kokosu, 1/2 hrnku moučkového cukru
na upečenou buchtu 33% šlehačku ( v krabičce, trvanlivou)

Postup přípravy

utřeme vejce s cukrem do pěny a postupně přidáme ostatní suroviny, pak vylijem na vysypaný plech a vrch syrové hmoty posypeme směsí s cukru a kokosu a dáme péct asi na 30 min…

Zobrazit více...

Kategorie