Zobrazit přihlášovací formulář

Co dnes vaříte ?

Avatar
Odesláním formuláře souhlasíte s pravidly diskusí
HOCIKA 21. 3. 2021, 10:46
Dnes rychlovka,z mrazáku hotové zelí,plněné knedle z Lídlu,jen udělám cibulku (Y)protože je těsto na Jidáše,linecké,malá zkouška (H)
zelenoockam 21. 3. 2021, 10:48
@HOCIKA Holky,jdete do haje.sliny mam jak bernardyn.dnes varit nechci,neni asi ani z ceho a vy mne drazdite 8o|jsem rozhozena uz od te snidane,nevim,co bych 8o|
HOCIKA 21. 3. 2021, 12:57
@zelenoockam Moni,ty nech na hlavě,když začneš vypisovat tvoje dobroty,tak jen zuřím,že to nemám blíž 8o|
zelenoockam 21. 3. 2021, 12:58
@HOCIKA Pivu a vareni nerozumim.tak tu uz ani nevypisuju :-D
MíšaC 21. 3. 2021, 10:46
K obědu budou noky s lososem a se špenátem (jidlo)
Zrušený účet 21. 3. 2021, 13:27
@MíšaC To bude v týdnu taky a pak krůtí na paprice podle Míši (F)
MíšaC 21. 3. 2021, 13:43
@ (flower)
Nikis. 21. 3. 2021, 11:02
@MíšaC (Y) To bych mohla uvařit klukům na středu, je to jednoduché a rychlé a noky mám v lednici ,-)
MíšaC 21. 3. 2021, 11:37
@Nikis. A nakonec to bude ještě lepší, než jsem předpokládala (Y) Dcera se přihlásila, že to udělá ^o) (dance)
Nikis. 21. 3. 2021, 11:43
@MíšaC Tak to je úplně nejlepší, z celého obědu (Y) (Y) Míšo, prosím, jak to vaříš?
MíšaC 21. 3. 2021, 12:11
@Nikis. Zvlášť si udělám špenát (používám ty mražené porcičky, do toho pak dám česnek a smetanu), zvlášť si orestuju toho lososa a pak to všechno promíchám s uvařenýma nokama.
Nikis. 21. 3. 2021, 13:14
@MíšaC Díky, tak to děláme stejně (Y)
danca60 21. 3. 2021, 10:17
Vítáme jaro řízkem a bramborovým salátem a odpoledne bude https://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4897034 (sampus) (^) (D)
SarinaK 21. 3. 2021, 10:29
@danca60 Dančo my také ,-) Doladila jsem to ještě rybí polévkou, aby byla iluze dokonalá. ,-)
danca60 21. 3. 2021, 10:49
@SarinaK (Y) tak rybí bysme nedali asi nikdo (zip) (smich) ale jede mi vývar ,-)
SarinaK 21. 3. 2021, 11:34
@danca60 děláme krémovou a z masa jsou knedlíčky,jako když se dělají játrové, je to úplně jiná polévka než klasický rybí vývar, ten se u nás taky nejí.
zelenoockam 21. 3. 2021, 10:53
@danca60 Delam rybi ze pstruha.neco jako cesnecku a s tim rybim masem.je uzasna a ji to i ti,co klasickou neji
vlastaz 21. 3. 2021, 11:02
@zelenoockam Mony, jak ji děláš? Děláme rybí vývary a občas cioppino, ale klasickou českou rybí z kapra u nás nikdo nedá do pusy...
SarinaK 21. 3. 2021, 11:36
@vlastaz u nás klasika také ne. Ale tuhle milují všichni. Zahuštěná a s knedlíčkama. Recept si přinesl D od tchyně a od té doby se dělá, většinou jen na Vánoce.
vlastaz 21. 3. 2021, 11:40
@SarinaK Krémové polívky v jakékoliv podobě ani jedno dítě... Knedlíčky jen játrové a jen z přinucení, jsou strašní... Tchyně dělá vánoční zahuštěnou z kapra, jednou mě to chtěla naučit a když jsem viděla jako základ osminku másla a množství mouky, tak jsem se raději přestala dívat ,-)
SarinaK 21. 3. 2021, 11:47
@vlastaz U nás jsou obě děti žravé, tohle neznám, nikdy jsem je k jídlu nehonila, nenutila, otevíraly pusinky už jako malá batolata úplně ukázkově ,-) dávám tam minimum jíšky nebo hrašku, abych ji mohla i já, ale hodně zeleniny.
zelenoockam 21. 3. 2021, 11:16
@vlastaz Je to drbacka,ale vyborna.pstruha hodim normalne na maslo.oberu veskere maso.dam zvlast.do klasiky vyvaru dam brambory na kostky,jemne strouhanou mrkvicku,trochu,platky cesneku.kmin a potom prihodim maso.provarim.pak rozklepnu vajicko a nastrouham cerstvy cesnek.libecek,petrzelku.s opecenym chlebem. Nechavam ji tak pul hodinky,hodinku stat.to maso muzes dat i uplne nakonec.takto mi sni "rybi "hned.z kapra delam krem.jen na vanoce.bez drbacky jakekoliv file,ale neni tak jemna.
vlastaz 21. 3. 2021, 11:18
@zelenoockam Se zeptám jak blbec - jaký vývar?
zelenoockam 21. 3. 2021, 11:20
@vlastaz Ne kureci.jaky mam po ruce.zeleninovy je na to nej.cesnecku delam z uzeneho nebo hoveziho.uz meli i variantu bez cesneku,jen cerstvy hrasek.ale ta "rybi cesnecka" je lepsi ,-)
vlastaz 21. 3. 2021, 11:24
@zelenoockam No jo, to se u nás nestává, že bych měla po ruce vývar, pokud ho přímo cíleně nevařím. Max na dochucení mám doma nějaké ty kostky bujónu - ale to bych asi k rybě nee.
zelenoockam 21. 3. 2021, 11:29
@vlastaz Ja movam skoro porad.zavaruju si a mam v lednici.u nas porad pol8vky.kazdy den.no v kostce zeleninovy by nevadil
vlastaz 21. 3. 2021, 11:36
@zelenoockam Takže i z něčeho takového? To mám doma.. https://www.dm.cz/dmbio-sypky-zeleninovy-vyvar-bez-drozdi-p4058172333354.html?wt_mc=google.ads_shopping.10934380777.110992527721.459124456519&gclid=Cj0KCQjw3duCBhCAARIsAJeFyPX7YYsa78j1o27RWLiUB1nqZUU1gLLmAGJLeEmxios51EfncECiHAIaAtCxEALw_wcB Já teda mám doma většinou i pstruhy, na rozdíl od hotového vývaru. ,-) Na zavařování hotového jídla jsem si ještě nikdy netroufla, přijde mi to moc zdlouhavé a v mém případě i riskantní :-D
zelenoockam 21. 3. 2021, 11:43
@vlastaz Jj,klidne.ty sypke pouzivam taky.jen varim treba ty brambory o pulden driv.oni to pekne nasaknou a je to lepsi.
vlastaz 21. 3. 2021, 11:44
@zelenoockam Dík, tak to zkusím, to by jim mohlo chutnat (L)
zelenoockam 21. 3. 2021, 11:47
@vlastaz Zacne lezt medvedi cesnek.s tim to je
SarinaK 21. 3. 2021, 11:48
@zelenoockam Už mi leze medvěd, asi 5cm ^o)
zelenoockam 21. 3. 2021, 11:50
@SarinaK Fakt.tak ja jdu mrknout.asi 2 hodiny vybiram ten zahradni nabytek.asi 10x jsem uz naplnila a vyprazdnila kosik..jsem marna,marna :-D
SarinaK 21. 3. 2021, 11:57
@zelenoockam taky jsem marná - vybírám stěnový panel za ty botníkové police, mnou zvolený materiál vyjde na skoro 10tis, a to mi přijde skoro moc +o( tak hledám stejně vypadající levnější variantu, aniž bych se vzdala svých požadavků. A to už to vypadalo, že je D připraven k akci. Pak ještě hledám nástěnné lampičky za postel a taky se nějak nemůžu rozhoupat.. 8-| Nábytek na terasu by byl už neřešitelný problém.
zelenoockam 21. 3. 2021, 12:02
@SarinaK Jedine,co jsem za cely vikend zvladla,tak vybrat dve cerne kocky v nedalekem utulku :-D
zelenoockam 21. 3. 2021, 12:01
@SarinaK Lampicky...ty jsme potrebovali nedavno.nic,nic,nic...ani v Polsku :-Dtak Misan popadnul takove dve s kockama v detskem oddeleni :-Dmam je doma a ty z domu sly na chalupu :-Dnakonec super.nejsou detske,takove zvlastni.budu stejnou siluetu kocky kreslit na zed pri rekonstrukci loznice.
kajan 21. 3. 2021, 10:01
Zapékané brambory s kuřecím masem. Myslíte, že bych to mohla obojí SYROVÉ dát do pekáčku, zakrýt a dát do trouby a po cca 3/4 hodině přidat sterilovanou zeleninu promíchat a zalít vejcem se smetanou a dopéct? Vždy jsem to dělala tak, že jsem vařila brambory na plotně, zvlášť restovala kuřecí maso na plotně a pak to teprve dala dopéct se smetanou vejci a zeleninou. *-)
ladab 21. 3. 2021, 10:10
@kajan Můj nejoblíbenější recept z dětství - kuře na šlehačce - kuřecí maso, plátky brambor, koření, zalít šlehačkou a zapéct. Nic se předem nevařilo. Takže v pohodě!
helena53 21. 3. 2021, 10:09
@kajan Dělám to tak pořád. (F)
danca60 21. 3. 2021, 10:05
@kajan Když si dáte do receptů kuře na bramborách - vyjedou vám recepty a tam dávají i syrové - zkuste si pár projít - nezkoušela jsem, ale asi to jde (F)
anilvap2 21. 3. 2021, 9:08
Ke snídani mazanec kynutý v lednici. Oběd losos s koprovou omàčkou, černá čočka.
zelenoockam 21. 3. 2021, 10:17
@anilvap2 Ke snidani mi upekl najemnik bramboraky ,-)losos byl vcera.dnes mozna koprovka.musim mrknout,kolik zbylo.jsem sama,samotinka doma.a bez auta (6)
Šarda 21. 3. 2021, 9:41
@anilvap2 černou čočku mám koupenou už asi dva měsíce a nevím co s ní,nikdy jsem jí neměla nevím co od ní čekat. Šla by třeba polévka?
ladab 21. 3. 2021, 9:58
@Šarda Z černé čočky se klasická čočková polévka asi nevaří. Používám ji často, doma mám vždy min. 2-3 sáčky. Ale polévku jsem z ní nedělala. Minulý týden jsem ale vařila polévku z francouzské čočky (Kluci v akci, rajčata, římský kmín... ), byla výborná, ne rozvařená jako klasická čočka, takže si myslím, že něco podobného by šlo i z té černé. Tento recept zkuste: https://www.google.com/amp/s/www.recepty.cz/recept/zeleninova-polevka-s-cernou-cockou-163019%3famp=1
Šarda 21. 3. 2021, 9:59
@ladab děkuji ,tu mám moc ráda na salát francouzkou
anilvap2 21. 3. 2021, 9:53
@Šarda Umím si představit černou čočku jako součást nějaké polévky, ale jenom z černé čočky moc nevím. Ona je taková kompaktní. Já ji mám ráda jako přílohu nebo salát, třeba s dýní, recept tady dávala Nikola. Ten byl taky vynikající.
Šarda 21. 3. 2021, 9:58
@anilvap2 díky mrknu,mě se moc líbila v tom pytlíčku ale nějak nevím co s ní ,-) mám ráda třeba francouzkou zelenou čočku z tý dělám salát tak zkusím i tuhle
Nikis. 21. 3. 2021, 11:03
@Šarda Černá čočka je fakt nej na saláty, nebo přílohu třeba k lososu. Je výborná! Zůstane pevná a sypká. Já ji můžu kdykoliv (Y)
Šarda 21. 3. 2021, 11:14
@Nikis. super a tip na salát s ní máte?
Nikis. 21. 3. 2021, 11:16
@Šarda Já vždycky něco vygooglim, nebo mrknu do lednice, co tam mám. Většinou si ten salát dělám s tou pečenou dýní, tedy salát - uvařím čočku a smíchám se zálivkou (oliváč, balsamico, kapka chilli karamelu, sůl, čerstě mletý pepř). Salát smíchám s listovým salátem (většinou polníčkem) a na salát dám pečenou dýni a nahoru ještě lučinu, nebo polníček, nebo balkánský sýr. Ale je to výborné i bez té dýně. Ten sýr to tak hezky zjemní, spojí, ten bych nevynechávala.
Šarda 21. 3. 2021, 11:23
@Nikis. mňam díky
vlastaz 21. 3. 2021, 9:13
@anilvap2 Mňam, tak vás by mi dnes maximálně chutnalo! U nás dnes uzená polévka, zapečené těstoviny, jako dezert kynuté makové hřebeny. A zadělala jsem na velikonoční perníčky, takže možná večer (F)
anilvap2 21. 3. 2021, 9:49
@vlastaz Já bych si zase u Vás dala především tu uzenou polévku. Dělala ji vždycky moje babička, s kroupami. Mňam ,-) A připomněla jste mi ty perníčky, taky jsem je chtěla dělat tenhle víkend. *-) Jsem na ně úplně zapomněla.
vlastaz 21. 3. 2021, 10:32
@anilvap2 Ano, ano, je i s kroupami, přijeďte si (F)
zelenoockam 21. 3. 2021, 10:43
@vlastaz Ha.mam tam zavarenou s kroupama.naaam.ted jeste ulovit ten dalsi chod.pul lednice zapraskane zradlem pro zver +o(
Ivuliberuli 20. 3. 2021, 12:10
Slovenská zelná polévka. Špízy,pečené brambory,dip. Tvarohový dezert s jahodami a borůvkami (C)
Jit7 20. 3. 2021, 11:55
Zaklepávané řízky s kaší - prostě řízky, které jsou naposledy obalené ve vejci, trochu osmažené na pánvi a pak dopékám v troubě s cibulí, kapkou vývaru a hodně másla....Výpek rozmixuji a jíme s br. kaší.
Dedida 20. 3. 2021, 11:53
Česnečka, sekaná s vídeňským salátem.
zelenoockam 20. 3. 2021, 11:33
Rychlovka.losos.a decko frci k tatikovi :-@ja musim malovat.sama (6)
Šarda 20. 3. 2021, 11:16
plněný bůček, špenát,bramborový knedlík

Vybrali jsme pro vás

Kategorie