Co dnes vaříte ?
HOCIKA
21. 3. 2021, 10:46
Dnes rychlovka,z mrazáku hotové zelí,plněné knedle z Lídlu,jen udělám cibulku protože je těsto na Jidáše,linecké,malá zkouška
zelenoockam
21. 3. 2021, 10:48
@HOCIKA
Holky,jdete do haje.sliny mam jak bernardyn.dnes varit nechci,neni asi ani z ceho a vy mne drazdite jsem rozhozena uz od te snidane,nevim,co bych
HOCIKA
21. 3. 2021, 12:57
@zelenoockam
Moni,ty nech na hlavě,když začneš vypisovat tvoje dobroty,tak jen zuřím,že to nemám blíž
Nikis.
21. 3. 2021, 11:02
@MíšaC
To bych mohla uvařit klukům na středu, je to jednoduché a rychlé a noky mám v lednici
danca60
21. 3. 2021, 10:17
Vítáme jaro řízkem a bramborovým salátem a odpoledne bude https://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4897034
SarinaK
21. 3. 2021, 10:29
@danca60
Dančo my také Doladila jsem to ještě rybí polévkou, aby byla iluze dokonalá.
SarinaK
21. 3. 2021, 11:34
@danca60
děláme krémovou a z masa jsou knedlíčky,jako když se dělají játrové, je to úplně jiná polévka než klasický rybí vývar, ten se u nás taky nejí.
zelenoockam
21. 3. 2021, 10:53
@danca60
Delam rybi ze pstruha.neco jako cesnecku a s tim rybim masem.je uzasna a ji to i ti,co klasickou neji
vlastaz
21. 3. 2021, 11:02
@zelenoockam
Mony, jak ji děláš? Děláme rybí vývary a občas cioppino, ale klasickou českou rybí z kapra u nás nikdo nedá do pusy...
SarinaK
21. 3. 2021, 11:36
@vlastaz
u nás klasika také ne. Ale tuhle milují všichni. Zahuštěná a s knedlíčkama. Recept si přinesl D od tchyně a od té doby se dělá, většinou jen na Vánoce.
vlastaz
21. 3. 2021, 11:40
@SarinaK
Krémové polívky v jakékoliv podobě ani jedno dítě... Knedlíčky jen játrové a jen z přinucení, jsou strašní... Tchyně dělá vánoční zahuštěnou z kapra, jednou mě to chtěla naučit a když jsem viděla jako základ osminku másla a množství mouky, tak jsem se raději přestala dívat
SarinaK
21. 3. 2021, 11:47
@vlastaz
U nás jsou obě děti žravé, tohle neznám, nikdy jsem je k jídlu nehonila, nenutila, otevíraly pusinky už jako malá batolata úplně ukázkově dávám tam minimum jíšky nebo hrašku, abych ji mohla i já, ale hodně zeleniny.
zelenoockam
21. 3. 2021, 11:16
@vlastaz
Je to drbacka,ale vyborna.pstruha hodim normalne na maslo.oberu veskere maso.dam zvlast.do klasiky vyvaru dam brambory na kostky,jemne strouhanou mrkvicku,trochu,platky cesneku.kmin a potom prihodim maso.provarim.pak rozklepnu vajicko a nastrouham cerstvy cesnek.libecek,petrzelku.s opecenym chlebem. Nechavam ji tak pul hodinky,hodinku stat.to maso muzes dat i uplne nakonec.takto mi sni "rybi "hned.z kapra delam krem.jen na vanoce.bez drbacky jakekoliv file,ale neni tak jemna.
zelenoockam
21. 3. 2021, 11:20
@vlastaz
Ne kureci.jaky mam po ruce.zeleninovy je na to nej.cesnecku delam z uzeneho nebo hoveziho.uz meli i variantu bez cesneku,jen cerstvy hrasek.ale ta "rybi cesnecka" je lepsi
vlastaz
21. 3. 2021, 11:24
@zelenoockam
No jo, to se u nás nestává, že bych měla po ruce vývar, pokud ho přímo cíleně nevařím. Max na dochucení mám doma nějaké ty kostky bujónu - ale to bych asi k rybě nee.
zelenoockam
21. 3. 2021, 11:29
@vlastaz
Ja movam skoro porad.zavaruju si a mam v lednici.u nas porad pol8vky.kazdy den.no v kostce zeleninovy by nevadil
vlastaz
21. 3. 2021, 11:36
@zelenoockam
Takže i z něčeho takového? To mám doma.. https://www.dm.cz/dmbio-sypky-zeleninovy-vyvar-bez-drozdi-p4058172333354.html?wt_mc=google.ads_shopping.10934380777.110992527721.459124456519&gclid=Cj0KCQjw3duCBhCAARIsAJeFyPX7YYsa78j1o27RWLiUB1nqZUU1gLLmAGJLeEmxios51EfncECiHAIaAtCxEALw_wcB Já teda mám doma většinou i pstruhy, na rozdíl od hotového vývaru. Na zavařování hotového jídla jsem si ještě nikdy netroufla, přijde mi to moc zdlouhavé a v mém případě i riskantní
zelenoockam
21. 3. 2021, 11:43
@vlastaz
Jj,klidne.ty sypke pouzivam taky.jen varim treba ty brambory o pulden driv.oni to pekne nasaknou a je to lepsi.
zelenoockam
21. 3. 2021, 11:50
@SarinaK
Fakt.tak ja jdu mrknout.asi 2 hodiny vybiram ten zahradni nabytek.asi 10x jsem uz naplnila a vyprazdnila kosik..jsem marna,marna
SarinaK
21. 3. 2021, 11:57
@zelenoockam
taky jsem marná - vybírám stěnový panel za ty botníkové police, mnou zvolený materiál vyjde na skoro 10tis, a to mi přijde skoro moc tak hledám stejně vypadající levnější variantu, aniž bych se vzdala svých požadavků. A to už to vypadalo, že je D připraven k akci. Pak ještě hledám nástěnné lampičky za postel a taky se nějak nemůžu rozhoupat.. Nábytek na terasu by byl už neřešitelný problém.
zelenoockam
21. 3. 2021, 12:02
@SarinaK
Jedine,co jsem za cely vikend zvladla,tak vybrat dve cerne kocky v nedalekem utulku
zelenoockam
21. 3. 2021, 12:01
@SarinaK
Lampicky...ty jsme potrebovali nedavno.nic,nic,nic...ani v Polsku tak Misan popadnul takove dve s kockama v detskem oddeleni mam je doma a ty z domu sly na chalupu nakonec super.nejsou detske,takove zvlastni.budu stejnou siluetu kocky kreslit na zed pri rekonstrukci loznice.
kajan
21. 3. 2021, 10:01
Zapékané brambory s kuřecím masem. Myslíte, že bych to mohla obojí SYROVÉ dát do pekáčku, zakrýt a dát do trouby a po cca 3/4 hodině přidat sterilovanou zeleninu promíchat a zalít vejcem se smetanou a dopéct? Vždy jsem to dělala tak, že jsem vařila brambory na plotně, zvlášť restovala kuřecí maso na plotně a pak to teprve dala dopéct se smetanou vejci a zeleninou.
ladab
21. 3. 2021, 10:10
@kajan
Můj nejoblíbenější recept z dětství - kuře na šlehačce - kuřecí maso, plátky brambor, koření, zalít šlehačkou a zapéct. Nic se předem nevařilo. Takže v pohodě!
danca60
21. 3. 2021, 10:05
@kajan
Když si dáte do receptů kuře na bramborách - vyjedou vám recepty a tam dávají i syrové - zkuste si pár projít - nezkoušela jsem, ale asi to jde
anilvap2
21. 3. 2021, 9:08
Ke snídani mazanec kynutý v lednici. Oběd losos s koprovou omàčkou, černá čočka.
zelenoockam
21. 3. 2021, 10:17
@anilvap2
Ke snidani mi upekl najemnik bramboraky losos byl vcera.dnes mozna koprovka.musim mrknout,kolik zbylo.jsem sama,samotinka doma.a bez auta
Šarda
21. 3. 2021, 9:41
@anilvap2
černou čočku mám koupenou už asi dva měsíce a nevím co s ní,nikdy jsem jí neměla nevím co od ní čekat. Šla by třeba polévka?
ladab
21. 3. 2021, 9:58
@Šarda
Z černé čočky se klasická čočková polévka asi nevaří. Používám ji často, doma mám vždy min. 2-3 sáčky. Ale polévku jsem z ní nedělala. Minulý týden jsem ale vařila polévku z francouzské čočky (Kluci v akci, rajčata, římský kmín... ), byla výborná, ne rozvařená jako klasická čočka, takže si myslím, že něco podobného by šlo i z té černé. Tento recept zkuste: https://www.google.com/amp/s/www.recepty.cz/recept/zeleninova-polevka-s-cernou-cockou-163019%3famp=1
anilvap2
21. 3. 2021, 9:53
@Šarda
Umím si představit černou čočku jako součást nějaké polévky, ale jenom z černé čočky moc nevím. Ona je taková kompaktní. Já ji mám ráda jako přílohu nebo salát, třeba s dýní, recept tady dávala Nikola. Ten byl taky vynikající.
Šarda
21. 3. 2021, 9:58
@anilvap2
díky mrknu,mě se moc líbila v tom pytlíčku ale nějak nevím co s ní mám ráda třeba francouzkou zelenou čočku z tý dělám salát tak zkusím i tuhle
Nikis.
21. 3. 2021, 11:03
@Šarda
Černá čočka je fakt nej na saláty, nebo přílohu třeba k lososu. Je výborná! Zůstane pevná a sypká. Já ji můžu kdykoliv
Nikis.
21. 3. 2021, 11:16
@Šarda
Já vždycky něco vygooglim, nebo mrknu do lednice, co tam mám. Většinou si ten salát dělám s tou pečenou dýní, tedy salát - uvařím čočku a smíchám se zálivkou (oliváč, balsamico, kapka chilli karamelu, sůl, čerstě mletý pepř). Salát smíchám s listovým salátem (většinou polníčkem) a na salát dám pečenou dýni a nahoru ještě lučinu, nebo polníček, nebo balkánský sýr. Ale je to výborné i bez té dýně. Ten sýr to tak hezky zjemní, spojí, ten bych nevynechávala.
vlastaz
21. 3. 2021, 9:13
@anilvap2
Mňam, tak vás by mi dnes maximálně chutnalo! U nás dnes uzená polévka, zapečené těstoviny, jako dezert kynuté makové hřebeny. A zadělala jsem na velikonoční perníčky, takže možná večer
anilvap2
21. 3. 2021, 9:49
@vlastaz
Já bych si zase u Vás dala především tu uzenou polévku. Dělala ji vždycky moje babička, s kroupami. Mňam A připomněla jste mi ty perníčky, taky jsem je chtěla dělat tenhle víkend. Jsem na ně úplně zapomněla.
zelenoockam
21. 3. 2021, 10:43
@vlastaz
Ha.mam tam zavarenou s kroupama.naaam.ted jeste ulovit ten dalsi chod.pul lednice zapraskane zradlem pro zver
Ivuliberuli
20. 3. 2021, 12:10
Slovenská zelná polévka. Špízy,pečené brambory,dip. Tvarohový dezert s jahodami a borůvkami
Jit7
20. 3. 2021, 11:55
Zaklepávané řízky s kaší - prostě řízky, které jsou naposledy obalené ve vejci, trochu osmažené na pánvi a pak dopékám v troubě s cibulí, kapkou vývaru a hodně másla....Výpek rozmixuji a jíme s br. kaší.