Zobrazit přihlášovací formulář

Co dnes vaříte ?

Avatar
Odesláním formuláře souhlasíte s pravidly diskusí
sympatie 23. 4. 2018, 20:34
Frgály, když se upečou v pátek, budou v neděli dobré?
Silverwing1 24. 4. 2018, 14:48
@sympatie Budou ALE... musíte je po upečení ještě horké potřít máslem s rumem, nechat vychladnout, zabalit do utěrky a dát do hoooodně studené místnosti-špajz, sklep, aby teplota byla max 15°C (ideálně stálá teplota kolem 10°C) - švagrová ještě dělá, že je těsně před konzumací hodí do trouby na 2-3min při 200°C; určitě je nedávejte do ledničky, protože zgumovatí. nebo je vychladlé dejte hned zamrazit a v neděli ráno je vyndejte-rozmrzání 2-3hodiny.
Nikis. 23. 4. 2018, 11:59
Pomalý hrnec... jaký máte? A jeho výhody? Co v něm vaříte? A co si mám pohlídat při jeho koupi, jaké funkce? (F) Díky (F)
johnynka 23. 4. 2018, 12:20
Nikis. 23. 4. 2018, 13:29
@johnynka Ježkovyzraky to koleno :-o NO já si ho musím poříit (smich)
e-sladkyspanek.cz 23. 4. 2018, 13:29
@Nikis. :-D :-D :-D
Nikis. 23. 4. 2018, 13:31
@e-sladkyspanek.cz Jsem dnes ještě nepapala (smich) Chytla mě úklidovka (mám dovolenou) a tak uklízím, ruce rozmočené, musím toho využít, zas tak často se mi tak moc nechce (smich) Vyhodila jsem polomtrvé kytky, asi poprvé v životě :-S Já si schraňuju a pečuju i o ty polouschlé klacky a už se na to fakt nedalo koukat, na okně dva roky staré vánoční hvězdy a jiné lahůdky, už je to fuč. Takže (Y) Musím jít nakoupit nové jarní kytičky ^o) ,-)
e-sladkyspanek.cz 23. 4. 2018, 13:32
@Nikis. já už papala (smich) viz níže (smich) ještě jsem to dorazila smažákem v hosce od vietnamce na oběd (smich)
Nikis. 23. 4. 2018, 13:34
@e-sladkyspanek.cz Já si musím to jídlo nejdřív nachystat a tady převrat, poličky posundávané, všude bordel... musím uklidit, utřít, schovat a pak se můžu teprv najíst, ale asi si někam sjedu ,-)
e-sladkyspanek.cz 23. 4. 2018, 13:35
@Nikis. já co nehulím krom víkendů musím snídat jak přijdu do práce a teda jakjsme roky nesnídala, nebo jen koblihy (smich)tak ted teda snídám tak, že to vypadá jak pro otesánka (smich), ale světe div se nelítám okolo pro sladké (smich)
Nikis. 23. 4. 2018, 13:36
@e-sladkyspanek.cz Já mám dovču, vstávala jsem o půl jedenácté a rozhodla jsem se při čištění zubů, že utřu umyvadlo. No a od té doby jsem nevytáhla ruce z kyble. Čus, jdu to dodělat, ať se vůbec dneska můžem potkat ,-)
johnynka 23. 4. 2018, 12:19
@Nikis. kenwood už 5 let, maká super. Určitě tak 1x týdně v něm dělám. Někdy častěji. Vývary v pohodě x hodin. Guláš, ptáčci, pečený bůček, kachna. To pečené pak přendavám do trouby na kůrku. Vyjímatelnou nádobu vhodnou do trouby. Tu mám, keramickou.
kachena 23. 4. 2018, 13:44
@johnynka proč bych měla dělat segedín, nebo guláš tři hodiny ? co je na tom způsobu to wow, že v něm vaříš ? že se to dělá samo, že u toho nemusíš stát, nebo co ? v receptech zelňačka 3-4 hodiny ? to je dost strašidelný
Nadys 23. 4. 2018, 14:23
@kachena to wow je v tom , že vše děláš na mírnou a velmi šetrnou teplotu. jak maso tak ostatní a tím z potravin dostaneš víc užitečných "látek" platí to i pro zeleninové pokrmy, a dá se i běžně , ale tady se nic nepřipálí a dělá se velmi mírně a bez dozoru.
kachena 23. 4. 2018, 14:37
@Nadys díky za vysvětlení
Nadys 23. 4. 2018, 15:55
@kachena (F)
johnynka 23. 4. 2018, 14:57
@kachena ona i ta chuť je potom úplně jiná, než když to dáš třeba do papiňáku. Švagr třeba moje ptáčky z pomaláče vyžaduje vždy, když přijedou na návštěvu. Zrovna tak rillettes. To je z toho prostě luxusní. Nemusím u toho stát, ráno v 7 to tam nandám a v 12-13 máme oběd bez mého většího úsilí. A zatím jsme s dětmi třeba na zahradě
Nikis. 23. 4. 2018, 15:37
@johnynka No mňam... to fakt zní lákavě! Právě že slyším samé superlativa - těch co ten hrnec mají. Odešla mi mikrovlnka, už je to možná měsíc i dýl a nějak mi nechybí, takže na její uvolněné místo přijde pomaláč ^o)
johnynka 23. 4. 2018, 15:39
@Nikis. jj je to fakt dobrá věc, ale až poté, co ji vyzkoušíš a ne pro toho, kdo potřebuje mít oběd za půl hodiny na stole. Nebo pro toho, kdo je zvyklý v papiňáku. Mě třeba opravdu nebaví chodit co 5 minut míchat guláš. Když do toho třeba uklízím, peru
Nikis. 23. 4. 2018, 15:41
@johnynka Tak já ráda jím a i ráda vařím, myslím, že dokážu využít oboje způsoby vaření - jak rychlovky - tak pomalé vaření. Já si stejně nejčastěji dělám saláty - pro sebe - ale rodina je polívková a vývary milují, tak kdybych to měla používat JEN na vývary, tak je to super. Vařím na plynu a tam se to moc pomalu táhnout nedá...
johnynka 23. 4. 2018, 16:19
@Nikis. já taky používám papiňák...na rýži, a jen když opravdu potřebuju mít něco rychle.
Nikis. 23. 4. 2018, 18:24
@johnynka Ja ho nemam. Rozbil se mi ten pist a nenasla jsem zarucak. Cca dva mesice po koupi... taky uz jsem si zvykla... zitra jedu pro ten pomalac ^o)
slunisluni 23. 4. 2018, 14:46
@kachena to je jak pomalý sex (candle)
e-sladkyspanek.cz 23. 4. 2018, 14:09
@kachena no já třeba běžně dělám , jak segedín (2-2,5 h) guláš 4-5h pomalu na plynu, ,ale musím u toho být , míchat, zato v pomalém u toho být nemusíš
kachena 23. 4. 2018, 14:13
@e-sladkyspanek.cz takhle dlouho nikdy vařit maso, aby bylo měkké, nemusím
e-sladkyspanek.cz 23. 4. 2018, 14:23
@kachena jsem v tom vyučená , takže profesionální deformace, dělat vše pomalu .
Nadys 23. 4. 2018, 14:24
@e-sladkyspanek.cz jj , čím pomaleji a na mírno , tím lepší chutˇ i kvalita jídel.
e-sladkyspanek.cz 23. 4. 2018, 14:25
@Nadys přesně , tak nás to učili už před 30 lety ve škole..
Nikis. 23. 4. 2018, 13:26
@johnynka Děkuji moc (F) Jo, ten který mám předběžně vybraný má tu keramickou nádobu do trouby i na sporák (F)
danca60 22. 4. 2018, 21:59
Pečené maso s bramborem a první salát ze skleníku se šlehačkovou zálivkou (H)
Matin+Sisa 22. 4. 2018, 19:04
Holky,mám tu 2 tvarohy,co potřebuji rychle spotřebovat,máte tip na buchtu?Peču pořád to samé....
Zrušený účet 22. 4. 2018, 20:25
Matin+Sisa 24. 4. 2018, 16:37
@ Tak se po něm jen zaprášilo (Y),moc děkuji,určitě jsem nepekla naposledy-soused konstatoval,že je jak dort (F),dala jsem ostružiny
Zrušený účet 1. 5. 2018, 8:41
@Matin+Sisa Teda s ostružinami musel být výborný, já ho dělám opravdu často a dobře se tím pokrmí i víc lidí, protože ho stačí kousek. Chystám se na malinový a chci tam dát trochu máty (F)
sieta 23. 4. 2018, 14:41
@ značím si, vypadá úžasně
Matin+Sisa 23. 4. 2018, 14:33
@ děkuji,to vypadá lákavě,vyzkouším (F)
maršmeloun 22. 4. 2018, 20:01
@Matin+Sisa Dobrý večer moc dobrá je buchta Himaláje (Y) dělám teda poloviční dávku těsta do dortovè formy, ale tvarohy normálně dva (H). Je moc dobrå vláčná.
Matin+Sisa 23. 4. 2018, 14:32
@maršmeloun děkuji,tu jsem jednou před lety zkoušela a moc jim nechutnala... (F)
marcuska 22. 4. 2018, 19:06
@Matin+Sisa Nevím, jestli znáte, my máme rádi tříbarevný koláč https://www.mimibazar.cz/recept/37057/tribarevny-kolac
Matin+Sisa 22. 4. 2018, 19:09
@marcuska jj,znám,akorát já mám v receptu 3 tvarohy (F).Tak to by možná šlo i se 2 :^)
johnynka 22. 4. 2018, 12:30
smažený květák a okurkový salát
Vidy 22. 4. 2018, 7:34
Rizky,bramborovy salat :-)
crhakp 21. 4. 2018, 15:18
Tak hlásím, że kváskový chleba včera večer upečený, bochánek pěkný, je chutný.....asi teda budeme péct častěji,nebylo to složité, jen časově náročné,ve smyslu toho čekání nakynutí,takže to musím jinak zorganizovat.
kosticka 22. 4. 2018, 20:01
@crhakp tak je super (Y) no já jsem doma, tak peču většinou v pondělí a v pátek, ale sestra chodí jen na denní a chleba peče jen v sobotu (F)
crhakp 23. 4. 2018, 12:36
@kosticka já taky chodím do práce,takže si to můžu brzy ráno dát rozkvasit a večer péct - ráno vychládlý čerstvý chleba. Hlavně mi jde o pondělí ráno,abych měla z čeho dělat svačinky. (F)
ani 18. 4. 2018, 21:47
Holky, prosím..... osvědčený recept na pesto z medvědího česneku?
sonasona 19. 4. 2018, 12:44
@ani Já dělala podle https://nasavareska.blogspot.sk/2013/05/pesto-z-medvedieho-cesnaku.html Piniové oříšky jsou dle originálu, já jsem nedala, neboť :-) jsem neměla. Nemusím je tam mít, chutná taky a je univerzální.
zelenoockam 18. 4. 2018, 21:55
@ani Ja hobhlavne mrazim cisty.pesto moc nepouzivam,spis ten cisty.pesto pak jen s pistaciema nebo piniema.mandle vvtom byly hnusne
zelenoockam 18. 4. 2018, 18:14
zavináč k večeři...to byla ńamina ^o) ^o)samozřejmě bez pečiva,hubnu ještě musím na pivko (B) (smich)
crhakp 17. 4. 2018, 14:42
ještě prosím jednou, téma KVÁSEK.....mám nějaké množství, to "namnožím" na pečení. Kdy si mám odebrat "na příště" ? z toho původního, nebo z toho rozkvašeného?
johnynka 17. 4. 2018, 14:44
@crhakp z rozkvašeného
crhakp 17. 4. 2018, 14:45
@johnynka ok,dík. A ten pak zas krmit denně? ne že *-)
johnynka 17. 4. 2018, 14:49
@crhakp ne, pak stačí 1x týdně dokrmit. Nebo podle toho, jak často budeš péct
crhakp 17. 4. 2018, 14:55
@johnynka jen 1x v týdnu, max 2x ,,díky
johnynka 17. 4. 2018, 14:58
@crhakp no tak nemusíš dokrmovat, stačí vždy rozkvasit s tou lžíčkou z lednice a pak zas odebrat
crhakp 17. 4. 2018, 18:12
@johnynka Ok,diky.zitra prvni pokus [A]
johnynka 17. 4. 2018, 18:21
@crhakp tak ať se podaří
crhakp 17. 4. 2018, 18:23
@johnynka Díky.musí (F)

Vybrali jsme pro vás

Kategorie