Zobrazit přihlášovací formulář
Výchozí avatar
Nadys 20. 1. 2018, 11:12
Není tu blicí smajlík??? silně by se hodil , na kecy o Drahošovi a imigraci a další žvásty, sleduji Twitr Ovčáčka a je to takovej hnůj , co si tam dovoluje psát vkládat , za naše peníze v podstatě , ubohost největší, a kopou z posledních sil , takové podpásovky , že nad tím zůstává rozum stát.
Kouni 20. 1. 2018, 11:37
@Nadys Drahá, ono to bude nakonec fifty fifty....protože obě strany dělají oběma kandidátům tím, co předvádí, stejně medvědí službu...tak či tak...A je jedno, jestli to permanentním bušením do hlavy svých vlastních názorů nebo hnuskampaní a sprostotou (F)
slunisluni 20. 1. 2018, 11:39
@Kouni No prosimte. Prezidentem byl tady vetsinou nekdo, kdo byl zavřeny. A kdo ma ted sanci? No hádej....hádej .. :-D
Kouni 20. 1. 2018, 11:40
@slunisluni Hele, když rychle potýrám Dede, mám šanci? :-D :-D
slunisluni 20. 1. 2018, 12:02
@Kouni Kubera rikal, ze by sanci mela zena....ale ne bobo nebo ta druha, hodna... mozna typove neco jako : zavři oci brouku...,, (candle) (smich)
Kouni 20. 1. 2018, 12:29
@slunisluni Jsme spíš dumali nad nějakou kozatkou ala pláč v Pakistánu, na tu by se třebas dobře koukalo a zvuk se dá vypnout ,-)
slunisluni 20. 1. 2018, 12:38
@Kouni Slapotu treba pustí za par let a na sanci...taky me to napadlo. Hezky se usmívá a bryle umi nosit taky. Promo s celníky ma pekny. Ta co dava ty hovory je teda pekne hnusna - ale to jsem četla, psali chlapi ,-)
Kouni 20. 1. 2018, 13:29
@slunisluni (H) mohla bys být trochu spravedlivější a dodat, že bude mít navíc k...u dole a ne v puse....mmchdm narazilas na klasický problém...kdo věří všemu, co kde čte a slyší je vážně v dnešní době v těžké pozici. Já na co si nesáhnu, nevěřím. (F)
slunisluni 20. 1. 2018, 13:44
@Kouni Bonusu bude mit ted plno. Dokonce z našeho ministerstva za ni přijedou. ,-) no...tu posledni vetu řekni Fandovi :-D Lidi nejak ztratili humor a nadhled.No jsem zvědavá jestli nam navezli ten sníh ,-) na tu koulovacku
slunisluni 20. 1. 2018, 11:59
@Kouni AJ ty? :-D
Zrušený účet 20. 1. 2018, 11:25
@Nadys psala jsem ti v mailu,vykašli se na to
Nadys 20. 1. 2018, 11:32
@ Zdeni vím , však jsem už nepsala téměř , ale když to ted tady vidím , ty vycucaný lži , tak je mi blivno .Nezbývá než doufat že zlo a lži se postupně usvědčí samo.
travaa 20. 1. 2018, 11:27
@ (Y) (F)
SarinaK 20. 1. 2018, 11:24
@Nadys Fakt si slepá? Fakt nevidíš, co se děje v Německu, Švédsku nebo Francii? Fakt lze ignorovat fakta? Mluvím o migraci z Afriky.....Popírání pravdy je sice přirozenou lidskou vlastností, ale v tomto případě by bylo dobré ty oči otevřít.
bulik 20. 1. 2018, 11:54
@SarinaK Ty nesmyslné řeči, jak Zeman rozděluje společnost! Že to dokáže i v Německu,?! https://m.novinky.cz/articleDetails?aId=460842&sId&mId
SarinaK 20. 1. 2018, 12:03
@bulik CDU/CSU(především CSU) poměrně jasně dává zpátečku. Problém je, že není schopna sestavit vládu (rozhovory s FDP a Zelenými nevyšly) a potřebuje k tomu promigrantskou SPD s eurofederalistou, bývalým alkoholikem a vyučeným knihovníkem Schulzem. Schulz je ten pán, který řve a řve s pravou germánskou rétorikou o trestání států a jejich vylučování z EU, pokud se nepodrobí špatnému rozhodnutí kvo´t. Pán, který volá po federalizaci EU. Ten poslední výkřik je spíše pro vlastní německé publikum. On opustil teplé místečko v Bruselu a vsadil na jednu kartu v domácí politice a to je tato. Pokud rozhovory o většinové vládě s CDU/CSU nedopadnou, bude odepsaný. Nadějí pro Němce je Jens Spahn, pokud ho Merkel, jak je jejím dobrým zvykem, neodstraní z politiky. A možná Palmer, který ač člen Zelených, jde zcela proti jejich promigrační politice, např. Renate Kunst je úplně zfanatizovaná, to je ta dáma, co chce Německo "tmavé" Schulzovými prioritami je slučování rodin (tedy další statisíce do Německa) Proč přijímat Maročany? Tunisany? Proč je živit? Je tam snad válka? Afghanistán....válčí se tam od roku 89? Proč teď? Tyto národnosti jsou nejproblematičtější a jejich kriminalita obrovská. O migraci z afrického rohu ani nemluvím. V Rakousku už to pochopili. A také mají "zeleného a sluníčkového" prezidenta Bellena.
bulik (upraveno) 21. 1. 2018, 18:38
@SarinaK Ten Bellen je tam stejně za dost podivných okolností a manipulací, naštěstí u nich prezident fakt moc nemůže.
slunisluni 20. 1. 2018, 12:05
@SarinaK Jo knihovník....
dluhoschci 20. 1. 2018, 12:00
@bulik Samozřejmě že za to může Zeman a ještě za to rozdělení Německa může Putin ... +o(
bulik (upraveno) 21. 1. 2018, 18:36
@SarinaK Víte co mě překvapuje? Všude, kde jsou zkušenosti s masivní migrací se už otáčí, Amerika kvůli tomu zvolila Trumpa, ve Francii se Le Pen dostala do druhého kola prezidentských voleb, v Rakousku mají teď Kurze, který si v ničem moc nezadá s Okamurou, před lety by bylo tohle absolutně nemyslitelný! Ale naši chytrolíni chtějí Drahoše! Nevidí, neslyší, všechno to jsou kecy a zmanipulované články a tak to prostě není! Přitom co je větší fakt než právě ten obrat západních zemí, jen tak se tam lidi vyspali a řekli si, že pro legraci změní kurz?
Nadys 20. 1. 2018, 11:33
@SarinaK Právě že opravdu nejsem , a za poslední týdny a dny se té demagogii a imigraci ad prezident už jen směju.
Zet-Ka (upraveno) 21. 1. 2018, 9:58
@Nadys Naďo přestaň pořád všechny napravovat a poučovat co mají vidět, jak sluníčkově cítit, co kde existuje a co nikoliv. Já třeba ze statistik vím, že denně na silnicích zemře jenom v ČR několik lidí, ale světe div se, i když za bukem stále nesedím, za celý život jsem neviděla v akci jedinou takto katastrofickou havárii, znamená to , že nejsou, že je to kec ustrašených lidí ? Zkus si najít něco málo z historie. Je jednoznačné a nijak omluvitelné ani tím nejvítačem, že kdekoliv se v uvozovkách rozmnožil muslim, ostatní lidí jiného náboženství a vyznání na tom území zanikli. A že jich je zatím v Evropě málo ? Hm , tak jenom vytáhnu statistiku o jménech narozených dětí, protože to sledovat my bílí na našem kontinentu ještě zakázáno nemáme . V UK je již pátý rok Mohamed nejčastější jméno narozeného dítěte. Asi to nebude o velké porodnosti evropanů se srdcem na dlani a láskou k islámu.
Dan.ka 21. 1. 2018, 16:56
@Zet-Ka (F)Souhlasím. Hezky napsáno
Nadys 21. 1. 2018, 11:32
@Zet-Ka (kocka) áchjo.to je reakce na to co tu psala Barbora?že napsala názor z druhé strany, když tam žije? a ty to zastavíš?s vlastencem Okamurou jo?Zdenko tak zas ty hlavně přestaň děsit prosímtě. Rozhodně tyto věci nevidím sluníčkově,tak mi to nepodsouvej,nikde nepíšu že to není , že to neexistuje,nebo nejsou problémy, nebo tu chci stovky uprchlíků, statistiky znám. A nejvíc muslimů je v Rusku atd ,Putin má z nich i armádu.A nepiš mi že to jsou jiní muslimové.Odpovídat už nebudu , nechci si kazit den,ahoj.
SarinaK 21. 1. 2018, 9:55
@Zet-Ka like
Brůs 21. 1. 2018, 9:48
@Zet-Ka Mohamed je hezke jmeno ,-)
SarinaK 20. 1. 2018, 11:35
@Nadys Naďo, mám to v rodině z první ruky....to, co se děje tam, si ty neumíš vůbec představit. Demagogie? Kdybys byla máma znásilněné nebo zavražděné holky, budeš asi mluvit jinak...nebo ne?
samirka 20. 1. 2018, 21:19
@SarinaK Mam kamaradku v Nemecku, nikam deti samy nesmi, vsude je vozi, dnes a denne utoky na kohokoliv, bezne lidi, starsi pani u bankomatu, pred obchodem, napadeni nozem, proste kdokoliv kdo je na rane, a je to cim dal horsi. (N)
bulik 20. 1. 2018, 22:33
@samirka Opravdu šílený! Kamarádky maminka tam žije léta, starší paní, dřív chodily s babčama do cukrárny a posedět, teď nevychází z bytu, všechny kavárny, cukrárny obsazené mladíkama, obsluha se bojí je vyhodít i když tam jen sedí. Na ulici se chovají arogantně, dvakrát jí vzali kabelku. Pro staré lidi to musí být také hrozné. Strašně mi vadí ty lži, jak jsme šílený národ, ustrašený, že se ve volbách zaobíráme migrací, přitom to prý vůbec v Evropě není důležité téma. Taková strašná hloupost! Snad úplně každý, kdo není cvok vidí, že výsledky posledních voleb v každém státě EU dopadají tak, jak dopadají právě a jen kvůli migraci!
BaLiDa 20. 1. 2018, 22:52
@bulik Kde to žije? Nevychází z domu? To už mi přijde trochu moc. To je jak JJP. Nebo jste to snad někdy zažila osobně? Žiju v Německu a nic z toho co se tu píše o kamarádkách a maminkách kamarádek neznám a nevidím. To už mi přijde přitažené za vlasy. Jinak máme rodinu i v Augsburg a Lörrach a taky nic z toho co se tu píše nikdo nezažívá. Všichni vycházejí z domu a žijou úplně normálně. všude jsou mraky lidí, němci se vůbec nebojí. Naopak. Dokonce i má stará tetička chodí posedět s kamarádkami do cukráren. Před její dcerou se ani nesmí zle o migrantech mluvit, ta je úplně pro. Žijeme na opačné straně Německa a manželka šéfa mého manžela jim pomáhá. Jinak děti se tu i jinde v Německu pohybují úplně normálně, 80% chodí ze škol samo domů. Tady se ani školy a školky nezamykajíí, ale to mi vadí hodně. Němci jsou úplně v klidu. Nepíšu, že je to dobře. (F)
zigi 21. 1. 2018, 13:01
@BaLiDa Myslím, že to vážně je nějaká Vaše deziluze a nemyslím to urážlivě nebo zle - kéž by to bylo tak, jak říkáte. Ale i já mám zprávy od blízkých z Německa a rozhodně se nedá říct, že "Němci jsou úplně v klidu". Bojí se - svoboda slova už tam dávno údajně neexistuje , už před rokem nám "šeptali" (BTW už jsou tak paranoidní, že se bojí mluvit i tady) , že se proti "těm" lidem nesmí cokoli říct a už vůbec ne pravda . "Ti" lidé např. přijdou údajně do obchodu, vezmou si bez placení cokoli potřebují a odejdou , i bez násilí, protože jak říkám domorodci se tak bojí, že nepůjdou do žádného střetu. Pokud říkáte věci tak jak jsou, koledujete si tam údajně o potahovaní na policii atd. ...A nehledě na to, že jim samozřejmě leží v žaludku jejich "dávky" , na které mají nárok. Přece si to ti známí nevymýšlí jen tak pro zábavu ....
BaLiDa 21. 1. 2018, 13:10
@zigi Znovu píšu co vidím a nevidím tady u nás a co jsem slyšela od několika lidí kterých jsem se na to ptala a od příbuzných žijících v různých částech Německa, to je furt dokola. A tím nepopírám to ostatní. A navíc mám na to svůj názor. O dávkách na které mají nárok jsem tu psala, ano žijí královsky a dokonce po nějakou dobu nemusí pracovat, to vidím ostatně taky. Manželův šéf s nimi tak soucítí (rodilý němec z Augsburg) že kdyby se manžel nějak nepěkně vyjádřil, byl by to nepěkný střet, jinak je to i jeho kamarád. Píšu jen své zkušenosti, neintepretuji tím své názory. Jinak iluze si nedělám, já ani náhodou.
Brůs 21. 1. 2018, 17:04
@BaLiDa +o( kdo vi kde zijes. (H) Kamoska teticky to bi oresne, jak to tam je. :-@
Dan.ka (upraveno) 21. 1. 2018, 18:09
@Brůs Brůsi...a myslíš,že třeba Šárka K.,Zdenka K.,Sluni,Šárka-bulík a další,nemají pravdu? Já s nima plně souhlasím,neumím to napsat jako ony,tak jenom čtu a v duchu jim přitakávám (F)
Brůs 21. 1. 2018, 18:16
@Dan.ka Nerikam, ze nemaj pravdu. Jen jaksi upozornuji, ze to nemusi vyt vsude. Tam, kde je Bara, je evidentne klid.
jardis 21. 1. 2018, 17:54
@Dan.ka Taky se nacházím v jejich názorech a hlavně Šárčiny příspěvky ráda pročtu, jsou bez zbytečného jedu a zesměšňování a taky nejsou přesmajlované...
irik 21. 1. 2018, 15:31
@BaLiDa (hello) Baro, zijes v blbe casti Nemecka +o( vubec nemas poneti, co se deje v tom pravem Nemecku, na tvem miste bych uz mela sbalene kufry a mazala bych domu ,-) vis, ze maminky z Mimace vedeji vzdycky lepe nez ty, ktere bydli tam... nema to cenu...je to vtipne, jak Cesi se boji o cizi peneize, ze Nemci plati kralovske davky migrantum a td... zajimavy fakt je, ze v CR nejsou temer zadne migranti, ale CR je zadluzena az po usi, ale Nemecko, ktere zivi statisice migrantu, melo vloni zase rekordni prebytek statniho rozpoctu...
SarinaK 21. 1. 2018, 16:37
@irik vysoká kriminalita mezi migranty je také blud, neexistuje prostě, statisktiky také lžou, no-go zóny neexistují, všichni jsou krásně integrovaní, pochopili pravidla života ve společnosti, jsou vzdělaní, zaměstnaní a vlastně soužití s nimi je jedna velká, milá multikulturní pohádka s dobrým koncem. edit: zapomněla jsem na úctu k ženám, v té naprosto vynikají! (Y) Iri, promiň, ale zase bagatelizovat to asi také úplně nelze.
irik 21. 1. 2018, 17:10
@SarinaK (hello) nemam ruzove bryle, vim, ze ty problemy jsou, muj nazor znas, nejsem zadny slunickar,. Porad se tady mele, jak je spatne v Nemecku, ale zajimave je, ze ti Nemci o tom casto nemaji ani tuseni... radeji mi napis, jak je m. (F)
SarinaK 21. 1. 2018, 17:14
@irik Dnes jsem za ní byla a vypadá to v rámci možností dobře. Právě mě tvůj příspěvek překvapil, protože vím, že ty růžové brýle opravdu nenosíš. Sama víš jak to je... Určitě jsou místa, která jsou stejně bezpečná jako dříve, třeba Bára má to štěstí, ale Němci o tom vědí Iri, část je mediálně zblbá, část se bojí a ta poslední část se ozývá alespoň v těch diskuzích. Samozřejmě tak, aby je nesmázli, nedostali pokuty - ona tam ta cenzura začala fungovat docela spolehlivě. Mám na Německo silné vazby, ty problémy tam prostě jsou.
irik 21. 1. 2018, 17:47
@SarinaK drzim palce (F) problemy tam urcite jsou a neni to nic noveho, byly i pred 10-20lety, jen o tom nebyl takovy zajem psat jako ted, nedokazi migranty poradne zaclenit/integrovat... ale vypada, ze Cesi trpi vice nez Nemci ... kdyby Nemcum skutecne vadila politika p. Merkel, tak by ji nevolili.
Cidos86 21. 1. 2018, 17:55
@irik A někde ty muslimské přistěhovalce (v tak velkém množství) dokáží začlenit lépe? Nemám takový přehled, ale co tak sleduji, tak mám pocit, že nikde, ale nevím. *-)
bulik 21. 1. 2018, 19:41
@Cidos86 Tady je takový malý vzorek výsledku začlenění dříve příchozích https://zpravy.idnes.cz/berlin-salafiste-redikalni-islam-narust-tisic-f4a-/zahranicni.aspx?c=A180119_091655_zahranicni_jj
Cidos86 21. 1. 2018, 20:23
@bulik Díky, ale já chtěla spíš nějaký pozitivní příklad země, kde se jim daří integrovat lépe než v Německu.
kamion 21. 1. 2018, 20:25
@Cidos86 Myslím, že v Evropě nikde. Tady totiž mají jen bezbřehá práva a povinnosti žádné.
Cidos86 21. 1. 2018, 20:33
@kamion Tak třeba v Africe. :^) ,-)
kamion 21. 1. 2018, 21:32
@Cidos86 :^) :^)
Cidos86 22. 1. 2018, 8:32
@kamion Že tam by se mohli začlenit lépe. ,-)
  • Na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 20× odpovězeno
Liščátko 21. 1. 2018, 20:26
@kamion Jojo
Zrušený účet 21. 1. 2018, 18:12
@Cidos86 ano, treba tam kde jsem ja a je jich tu opravdu vetsi mnozstvi, nez kdy ktera z vas co tady pisete se s nimi vubec kdy osobne setkala, dokonce nemam strach, kdyz mi muj 9 lety syn jde ze skoly sam domu, pres centrum mesta, i ja jsem s nimi chodila do jazykovych kurzu (aby nedoslo k milce, mluvim o muslimskych pristehovalcich napr. z Bosny, ze Syrie, z Cecenska ...)
Cidos86 21. 1. 2018, 19:03
@ Ale já se jen ptala na to, ve kterém státě se jim daří lépe integrovat než v Německu. To mi z vašeho příspěvku nějak nevyplývá... A do Vídně jezdím, čas od času, tak pozoruju, jak to tam tmavne, ale jestli tam jsou nebo nejsou větší problémy, vyloučené lokality atd, to netuším. Jinak muslimské přistěhovalce máme i u nás v Brně ,-) samozřejmě ty z dřívějších vln. Určitě nejsem někdo, kdo viděl Syřany nebo další národnosti jen v TV. Dokonce i v práci s nimi pracuji...
Zrušený účet 21. 1. 2018, 20:17
@Cidos86 jsem v Rakousku na jihu 20km od hranic se Slovinskem a Italii
Cidos86 21. 1. 2018, 20:32
@ Prima, takže v Rakousku ta integrace funguje dobře? Nebo ne? Nevznikají ghetta, muslimky se vzdělávají, ženy i muži pracují, snaží se sžít s místní kulturou apod.? Zajímají mě Vaše zkušenosti a třeba i co slyšíte od místních obyvatel. To, že se nebojím děcko pustit do města by mi přišlo jako dost málo (kdybych to tedy měla použít jako argument, že se imigranti dobře integrovali). Víc nadšení a pozitivních zpráv. ,-)
Zrušený účet 21. 1. 2018, 20:48
@Cidos86 Uz jsem tu loni psala vlastni zkusenost, deti chodi bezne do skol, zadne extra skoly tady nejsou pro zadne pristehovalce, mozna ve Vidni, jinde to nefunguje. Rodice se musi ucit jazyk, toto je i podminka pro poskytnuti azylu, dle urovne jazyka se odviji delka azylu a jeden z rodicu musi pracovat (ostatne to plati pro vsechny pristehovalce, ze jeden z rodicu musi pracovat a vykazovat nejaky prijem, od toho je totiz zavisly doklad o dlouhodobem pobytu, ktery tady obdrzi kazdy pristehovalec po trech mesicich pobytu). Ve meste kde ziji je kazdy paty skolak muslim, pro predstavu. (samozrejme ne vsichni nosi satky na hlave a nepoznate ho podle ksichtu, jak se rika) ,-)
SarinaK 21. 1. 2018, 20:39
@Cidos86 V Rakousku je problém především Vídeň a větší města jako Salzburg a Innsbruck. Často se píše o problému Vídně s islámskými školkami, kde jsou děti připravované nikoli v němčině ale třeba v turečtině a platí tam zkrátka "islámské" zákony. Ještě doplním, že pokud je mi známo, jednotlivé rakouské "země" mají rozdílně nastavené dávky a Vídeň je v tomto ohledu nadstandardně štědrá, tedy se stahovali hodně tam.
irik 21. 1. 2018, 19:55
@Cidos86 v Evrope nevim, jelikoz nemam s tim osobni zkusenost, ale v US se integrovat proste musi... nikdo je nezivi nekolik let, takze do prace musi a tak nejsou izolovani... Kamaradky /muslimky, jedna z Bosnii, druha z Iranu, treti z Egypta/ dostavaly maximalne jen 5mes $, pak musely makat...deti musely povinne do normalni skoly, zily normalne mezi Amiky.
Cidos86 21. 1. 2018, 20:14
@irik Jj, díky za odpověď. USA to má nejspíš opravdu jinak, ale každou osobní zkušenost si ráda přečtu/poslechnu, není lehké si udělat nějaký obrázek, jestli to je vůbec možné..
bulik 21. 1. 2018, 19:59
@irik V US je to dobře nastavené, stejná pravidla pro všechny, ať jsi takovej nebo makovej, to je jediný rozumný způsob. V Evropě to bohužel takto není.
lucijee 21. 1. 2018, 18:24
@ Já mám ještě pocit, že bude rozdíl mezi přistěhovalci před několika lety a vlnou, která sem- do Evropy přichází teď. Znám kluka, který tu je 20 let, naprosto skvělý člověk...ale i on se odmítá družit s muslimskou komunitou v Čechách a ani domu So Sýrie nechce jezdit. Rodice mu zemřeli a tvrdí, že nemá důvod. Vždy tu chtěl žít, nechtěl jinam..pracuje, založil rodinu, slaví Vánoce.
Zrušený účet 21. 1. 2018, 18:41
@lucijee tady jsou pristehovalci jak novi, tak ti drivej, tim to neni
slunisluni 21. 1. 2018, 18:36
@lucijee Vzdycky se najde procento lidi, kteri romanticky doufají ze to tak nebude hrozne, ze u nich oni nebudou, a pokud ano - bude jich mene protoze nežijí ve meste, ze budou s nimi diskutovat správným způsobem krok po kroku.... proste lidi se nechteji poučit , mysli si ze to bude jine....
lucijee 21. 1. 2018, 18:59
@slunisluni My s naší "menšinou" nemusíme pro podobné příběhy ani za hranice... Já když zůstanu ve svém bydlišti, tak o Roma nezávadim. Tak teď přemýšlím, opravdu jsem tu žádného nikdy nevidela...Muzu si myslet, že to přece není problém, mít 3-4 rodiny v baráku, polovinu třídy u dětí ve škole... A někdo ze severu Čech bude mít z mého postoje osypky.
slunisluni 21. 1. 2018, 19:03
@lucijee Je to tak. Taky záleží na lokalitě. Některé obce radeji vykoupi treba starý hotel, nez aby z neho byla ubytovna....naštěstí zatim nařízené ubytováni tady nefunguje
slunisluni 21. 1. 2018, 19:03
@lucijee Je to tak. Taky záleží na lokalitě. Některé obce radeji vykoupi treba starý hotel, nez aby z neho byla ubytovna....naštěstí zatim nařízené ubytováni tady nefunguje
bulik (upraveno) 21. 1. 2018, 18:50
@irik Tam to není tak jednoduché, p.Merker jinak odvádí dobrou práci, hodně pozvedla ekonomiku, Němci se mají dobře a nemají moc takových politiků na výběr. Bohužel v tomto nemá konkurenci. Ale i přes tento silný argument teď dostala ve volbách dost na frak, to o něčem vypovídá. Také to, že se dostala Afd do vlády, to bylo ještě před rokem nemyslitelné.
Nadys 21. 1. 2018, 16:57
@SarinaK Máš pravdu, tohle jsou problémy , které vůbec nikdo plošně nepopírá.
SarinaK 21. 1. 2018, 17:00
@Nadys Zatím jsem získala pocit, že se jim tu pouze vysmíváte. A děláte hysterky z těch, které přece neviděly ani jednoho migranta.....tohle jsou prostě fakta. Skutečnosti, které budou za pár let tady.
Nadys 21. 1. 2018, 17:08
@SarinaK Ne , vůbec, já to tak nevnímám , ale nutno dodat že mnohdy se to různými vyděšenými a mnohdy i přibarvenými zprávami na muslimskou notu jen hemží, a zneužívají toho jistí Okamurové , právě té hysterie,ve svůj prospěch.To zas nevidět nejde. Nepřeji si aby to bylo tady,ani v nejmenším,ale nejde to zastavit řečmi o zakázání islámu.Chce to chladnou hlavu a řešení jak zabránit i kupčení našich lidí s emigranty ,mafii našich , která na tom bohatne,a jak řekl Zeman ale i všichni ostatní,pomáhat tam ,v jejich zemích.
SarinaK 21. 1. 2018, 17:10
@Nadys Myslela jsem, že debata bylo o tom, zda je Německo nebezpečnějším místem k životu pro řadové Němce než před 5 lety třeba....myslela jsem, že alespoň v tomto bodě můžeme vynechat domácí politiky. ALe ne, musí být opět připomuto kdo je v této zemi "zlý" a kdo "hodný" policajt.
Nadys 21. 1. 2018, 17:15
@SarinaK Já to nemyslím vůbec jako že to otáčím na politiku a prezidenta! Píšu i všichni ostatní, a je to tak. Německo je velká zem a zkušenosti jsou určitě různé, opravdu to nejde házet do jednoho pytle. Ale oni mají aspon nějakou zušenost , my -žádnou. Hodnotíme to vyhroceně a přitom bez přímých zkušeností s uprchlíky. to mě zaráží.A právě těchto se jak píšu chytají novodobí Okamurové, budí v lidech hysterii a nenabízí vůbec žádné řešení krom tlachů o zákazu islámu , který prostě zakázat z principu nejde.
SarinaK 21. 1. 2018, 17:29
@Nadys O čem to píšeš? My nemáme zkušenost? Máme tady desetitisíce (promiň, přesná čísla neznám) Vietnamců, máme tady Rusy, Ukrajince, Rumuny a my nemáme zkušenosti? edit - upravuji z wikipedie a zde oblíbené ČT jako zdroje: Skutečný celkový počet Vietnamců v ČR v roce 2012 odhadla Česká televize na 100 000.[5]
Nadys 21. 1. 2018, 17:35
@SarinaK Šári , tak ted už jsem zmatená *-) ty je bereš jako velký problém? samozřejmě mám na mysli že nemáme zkušenost jako němci s uprchlíky jako je Afrika , arabové a muslimové v pravém smyslu slova, když nepočítám Teplice a jejich lázenskou turistiku, a když nepočítám naši pomenší muslimskou obec u nás. A ted promin že zase řeknu Zemanova slova, není to účel ,ale vytanulo mi to Žofínské forum- .." nevadí mi imigranti obecně , máme tu kominuty vietnamské, ukrajina atak dále... bavíme se přece výhradně o vyznavačích muslimského směru , nebo to už vadí všichni? Kde bychom měli pracovní síly, které potřebujeme a využíváme je plně?
SarinaK 21. 1. 2018, 17:36
@Nadys Ne - ta reakce byla na to, že nemáme zkušenost s migrací! Ale věřím, že to dobře chápeš. A rozhodně nejsi ze mě zmatená. Takže zkušenosti ostatních zemí nebudeme brát v potaz, je lepší, si tu zkušenost získat na vlastní kůži! Bez ohledu na to, že se můžeme poučit u sousedů.
Nadys 21. 1. 2018, 17:56
@SarinaK Ale my nemáme , zkušenost s muslimskou migrací. Pokud nepočítám ty muslimy z bývalé Jugoslavie. zmatená jsem , protože celou dobu jsem byla v přesvědčení že máš na mysli hlavně muslimskou část obyvatel, tak pokud jsi i proti vietnamské komunitě a dalším, tak to mě skoro šokuje. Určitě bych nechtěla na vlastní kůži zažít zkušenosti s muslimskými přistěhovalci, určitě je to třeba brát v potaz,ale házet mezi ně už i jiné náboženské skupiny? tak to je asi extremismus ,který nechci chápat. díky za příspěvky (F)
jardis 21. 1. 2018, 18:02
@Nadys Já si tedy taky myslím, že Šárka psala naprosto o něčem jiném
  • Na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 20× odpovězeno
bulik (upraveno) 21. 1. 2018, 18:27
@Nadys To jako fakt? *-) Já to tedy pochopila úplně jinak! A dost se bojím, že až budeme mít nějakou zkušenost s touto masivní migrací, už to pojede a nedá se to zastavit. Přesně jako to vidíme v jiných státech, ve Švédsku bude během třiceti let 30% populace muslimů i kdyby už od teď nevzali žádného. Patrně to také tak nechtěli. To není od kámošky, to je statistika! Připadá mi to stejné, jako kdybychom si začali čistit zuby až když nám vypadají...
  • Na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 20× odpovězeno
SarinaK 21. 1. 2018, 18:22
@bulik Šári, k tomu Švédsku jen na okraj, Švédsko se již v roce 1974 rozhodlo jít cestou otevřené, multikulturní společnosti. Souviselo to pravděpodobně s řídce osídlenou krajinou a potřebou "nové" krve, ať to zní hrůzně či divně. Tam kde žily na x km2 jen dvě tři rodiny, které zakládaly dále rodiny mezi sebou, a to v dlouhých časových obdobích a se všemi důsledky z toho vyplývajícími. To, že se tak rozhodlo Švédsko je ovšem věcí Švédů, i tam se ta situace mění. My se můžeme podivit, nesouhlasit, ale je to jejich rozhodnutí, které musíme respektovat. Stejně tak, by rozhodnutí naší země, mělo být rozhodnutím naším a být jako takové respektováno. Rozhodnutí, kdo bude s "námi" žít, by nemělo přicházet z Bruselu.
  • Na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 20× odpovězeno
Nadys 21. 1. 2018, 18:17
@bulik co je na téhle větě k nepochopení Ale oni mají aspon nějakou zušenost , my -žádnou. Hodnotíme to vyhroceně a přitom bez přímých zkušeností s uprchlíky. nepovažuju vietnamce atd , za uprchlíky ve smyslu dnešních muslimských migrantů. proto píšu že nemáme zkušenost jako němci a stojím si za tím . a dodávám pro jistotu- souhlasím, že tu o ně nestojím,ale nepomůže nám s tím Okamura a spol.
  • Na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 20× odpovězeno
SarinaK 21. 1. 2018, 18:00
@Nadys Tak znova, zjevně máš problém porozumět textu! moje reakce byla na to, že nemáme zkušenost s migrací, Nespecifikovala si jakou. Na Vietnamcích mi vadí pouze ti, které dealují trávu a drogy. Tedy nemusíš být zmatena, ani šokována, nic o náboženství jiných menšin jsem nepsala.Nevkládej mi do pusy něco, co jsem nenapsala! Tvoje snaha můj příspěvek otočit je velmi průhledná. Levicový extremismus bývá stejně špatný nebo horší než ten pravicový,, jinak též ti přeji krásný sluníčkový večer (F)
  • Na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 20× odpovězeno
Nadys 21. 1. 2018, 18:05
@SarinaK Nespecifikovala jsem , v domnění ,že je jasné o jakém druhu migrantů se bavíme , vždyt komunity jako vietnamci, nebo rumuni , a nepíšu že mi na některých taky něco málo nevadí , vadí, se snad nedají označit jako imigranti ve smyslu dnešních migrantů , že by k nám přicházeli ve velkém at kdysi nebo dnes, i proto jsem psala . nemáme jako němci přímou ani dlouhodobou zkušenost s migranty tohoto druhu. a za tím si tedy stojím. to je přesně to , čeho se bojím , novodobí vůdcové typu Okamura.
  • Na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 20× odpovězeno
SarinaK 21. 1. 2018, 17:17
@Nadys „Soudružky a soudruzi, potom jistě uvidíte, že jako německá sociální demokracie máme šanci zastavit celoevropský posun doprava,“ burcoval Schulz. „Německo se pod silným vedením SPD může vrátit do čela proevropského, pokrokového směřování v Evropě,“ věří šéf strany. Žádná hranice pro přijímání uprchlíků Schulz navíc delegátům slíbil, že v jednáních znovu otevře otázku migrace. Pokud SPD uspěje, Německo nebude mít žádnou horní hranici pro příjem uprchlíků. Původně se přitom strany domluvily, že strop pro přijímání uprchlíků by měl být na 180 až 220 tisíc lidí. seznam.cz - dnes sjezd SPD. Nemrazí tě z toho? Nemyslíš si, že to bude mít jen další sací efekt?
karca90 21. 1. 2018, 19:05
@SarinaK Teď to rozjedou s plnou parádou. Angela je zase hlavní hvězda, Macron se třese až nám to předvedou. A do týhle pomatený Bruselský prdele nás Drahoš natáhne.
Dan.ka 21. 1. 2018, 16:53
@SarinaK Šári...jako vždy musím jen a jen souhlasit (Y)
SarinaK 21. 1. 2018, 16:57
@Dan.ka mě jen fascinuje to popírání pravdy. Tohle už do háje přiznávají sami Němci, opatrně, ale přiznávejí, že soužití značně skřípe. Statistiky jsou také uveřejňované (a to se do nich asi vše nedostane) Že jsou ve Francii místa, kam se ani sanitka bez policejního doprovodu neodváží? pche....že nemají respekt ani před Policií? Že Berlín ovládají libanonské klany? To není pravda? A tady je to zesměšňované? Bagatelizované? Popírané? Nerozumím, tohle prostě nechápu.
bulik (upraveno) 21. 1. 2018, 17:34
@SarinaK Tohle mi taky moc vadí. Paní sama píše, že v jejich městě je jich hodně, jsou všude. Ten šílenej Schulz chce prosadit slučování rodin co nejdřív. To je na jednoho dalších klidně osm lidí, ti už nebudou vůbec prověřováni, kontrolováni. To se prý v rámci slučování nedělá. Kdykoli- a že je to poslední dobou velmi často- vidím muslimku, vždycky kolem ní kopa dětí a je těhotná. Prostě mají tu populační křivku dost vzestupnou. I kdyby nakrásně všechno fungovalo, to nikoho nenapadá, jak tohle půjde dál? Zvlášť pak, když by nám je sem velmi rádi pod tlakem lifrovali. Přijímat, slučovat, rozdělovat. Ta Afrika, která má přes miliardu obyvatel se do Evropy fakt nevejde!
slunisluni 21. 1. 2018, 17:16
@bulik Sice tady ted nikdo nechce byt-dáváme malo penez, ale az to bude povinnost je tady mit s tim, ze bude i určeno kolik se jim bude muset davat penez, pak si sem vezmou zbytek rodiny.....to nejsou ani ludi z válečné zóny Pred mesici ČR nabídla léčení několika detem z oblasti zasazené válkou. Nakonec s nimi letadlem letely cele rodiny. Jedna rodina tady s deckem zustala, jedna rodina odmítla ošetření ditete a s dalšími detmi a rodinami rovnou odletěli do Německa. Jim proste jde jen o jedno.
SarinaK 21. 1. 2018, 17:24
@slunisluni Až dojde k harmonizaci dávek po celé Evropě, a že k ní dojde, protože potřebují odlehčít tlak v západní Evropě a zbavit se těch, které nechtějí, nepomůže nám ani svěcená voda. (zip)
Zet-Ka 21. 1. 2018, 18:43
@SarinaK Šári já obdivuji tvoji trpělivost odpovídat a obhajovat realitu, která je a budoucnost, která nás nemine. Já shrnu i pro Naďu a další útlocitné květinky, které si myslí, že islamizace Evropy není obr problém naší existence a že by se třeba s touto narůstající populací mohly někdy nějak domluvit. NELZE ....Islám je ideologie založená ve své podstatě na likvidaci a nenávisti proti všem, kdo ho nepraktikují a nevyznávají. Jsme kafírové, jsme míň než člověk, jsme nikdo. V hlavách i těch co již v Evropě jsou to je zakořeněné. Není možné je integrovat. Nechtějí to, chtějí i zde rozšířit jejich právo šária. Pokud máš odvahu ( já ji našla po troškách, nedokázala jsem si to nadávkovat celistvě) kup si knihu Právo šaría pro nemuslimy, napsal ji Bill Warner, americký profesor , který islám studuje desítky let, z každého odstavce jsem měla opravdu hodně špatné sny, ale nelze zavírat oči, myšlení jejich je na míle odlišné od nás mírumilovných a na to oni sází, a teď napíšu hnusný, ale zase realistický a historicky podložený fakt ... ani židé do poslední chvíle nevěřili..... a věř mi, že bych se raději zabývala jen něčím krásným, tvořivým, ale jak bych pak mohla jít zodpovědně k volbám, to bych musela volit jen podle sympatií a ksichtu, to bych raději ani nešla
Nadys 21. 1. 2018, 19:06
@Zet-Ka květinka mě pobavila , tou rozhodně nejsem. jaké máš vysvětlení na druhy muslimů tady, tisíce džihádistů s pasy ruské federace...útok v Oslu.Žádná obava? http://zpravy.idnes.cz/v-rusku-zije-patnact-milionu-muslimu-dwz-/zahranicni.aspx?c=A170411_2318473_zahranicni_neh
sieta 21. 1. 2018, 18:53
@Zet-Ka Diskuzi jsem nečetla a souhlasím, z Islámu mám taky velký strach a nepřeji si, aby Evropa respektive celý civilizovaný svět skončil v jeho spárech. Nicméně mám pocit, že téma migrace nemigrace vzniklo tady při debatách o prezidentech a ono je jaksi bláhové si myslet, že jakýkoli prezident tomu zabrání. Ani Zeman nemá prsten princezny Arabely, i když si to někteří jeho příznivci myslí....
karca90 21. 1. 2018, 19:02
@sieta Prsten nemá, ale má slovo a svoje stabilní názory. A ať z něj nikdo nedělá populistu, četla jsem článek v Reflexu z roku 2011 - to tady nikdo neměl tucha o nějaký migraci. A tam mluvil tak, jak mluví dneska. A jen jsem žasla, jak skvělý prognostik byl. V Bruselu se řeší reforma Dublinského systému, tzv. Dublin IV., měl by to podepsat premiér a ratifikovat prezident. To fakt věříte Drahošovi, že to odmítne?
jardis 21. 1. 2018, 19:29
@karca90 Teď jste mi připomněla, že jsem tak před 10 lety viděla pořad s exparnerem Lucie Bílé - Petrem Kratochvílem, nevím, jestli to byla 13.komnata..to je fuk, ale prostě říkal, že největší jeho deviza, kterou dal dětem, je americké občanství. Že jak postupně sleduje muslimizace Evropy, tak až tu bude nejhůř, můžou odejít do usa..... jako lidi v minulým století utíkali před Hitlerem (to už jsou moje slova). Tenkrát (cca před těmi 10-12 lety) mi z jeho slov přeběhl mráz po zádech, ale říkala jsem si, že to snad nebude tak horké... no už si to asi 2 roky neříkám a už několikrát jsem si na ty jeho slova vzpomněla...
lucijee 21. 1. 2018, 19:39
@jardis Ten rozhovor si pamatuji také.
  • Na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 20× odpovězeno
karca90 21. 1. 2018, 19:32
@jardis Jj, osvícení lidé znalí světa, ty to viděli na vlastní oči už před mnoha lety a podle toho se zařídili. Oni vůbec ti bohatí, ti "lepší" volí jinak, mají peníze a možnosti. A když to tady bude stát za howno, tak se sbalí a půjdou. No a my - ta lůza - která na to nemá peníze volí tak nějak ostražitěji, počítá s tím co bude v budoucnosti. A situace v Evropě není dobrá, vloni byly volby v Německu, ve Francii, u nás. Tak se mi zdá, že zavládlo ticho před bouří. Teď mají svoje jisté a zase to pojede.
  • Na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 20× odpovězeno
Zet-Ka 21. 1. 2018, 19:00
@sieta toto je reakce na zdejší včerejší zpochybňování a zesměšňování lidí, kteří se migrace ze subtropů obávají
sieta 21. 1. 2018, 19:04
@Zet-Ka my máme zatím štěstí, že nejsme atraktivní jakožto cílovka pro uprchlíky, ale z pohledu Evropy jako celku to není moc optimistické
karca90 21. 1. 2018, 19:07
@sieta Až se podepíše ten nový Dublin a udělají jednotné sociální dávky, tak se to sem začne valit. Oni totiž pro ně nemají místo, peníze jo - ty si půjčí nebo natisknou - ale prostory, to je problém.
  • Na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 20× odpovězeno
karca90 21. 1. 2018, 19:03
@Zet-Ka Ahoj Zdeni (L) tebe jsem neviděla ani nepamatuju.
Zet-Ka 21. 1. 2018, 19:06
@karca90 ahoj Ivet, já se vidím denně a teda už nic moc, babička se vším všady
  • Na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 20× odpovězeno
karca90 21. 1. 2018, 19:07
@Zet-Ka Ale prosím tě, ty jsi pořád stejně krásná. Kde jsi zalezlá? Na FB tě nevidím.
  • Na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 20× odpovězeno
SarinaK 21. 1. 2018, 18:52
@Zet-Ka Díky za tip Zdeni, mrknu po tom. Já tě taky ráda čtu, máš přehled a informace hledáš a třídíš. Přesně toto jsem psala, archetypy budované po staletí změnit nelze. Nenávist ke káfirs sají snad už s mateřským mlékem, námi opovrhují, naši pohostinnost si vykládají jako naši slabost. Ženy jsou pro ně jen děvky. Pardon za ten výraz. Irán - země v plném rozkvětu za šácha Pahlaví, čisté ulice, mladí lidé a podívej dnes po letech politického islámu, co se tam děje. Židé utíkají z Evropy a pokud se nepletu, dělo se toto v historii několikrát. Naposledy před 2WW. Taky bych ráda vytěsnila tyhle myšlenky, ignorovala fakta a tvářila se, že žádný problém není....
Zet-Ka 21. 1. 2018, 19:05
@SarinaK na to nelze jinak než (F) (F) (F) a to obrázkový jazyk 21.století až tak nemusím
slunisluni 21. 1. 2018, 18:47
@Zet-Ka Oni nekteri maji porad tu romantickou predstavu.... +o(
zigi 21. 1. 2018, 18:59
@slunisluni jenže za ty "romantické představy" bohužel tvrdě zaplatíme my všichni...časem...
Kvíčalka 21. 1. 2018, 18:15
@SarinaK :-S
lucijee 21. 1. 2018, 17:43
@SarinaK Like
slunisluni 21. 1. 2018, 17:30
@SarinaK ...a vsichni budou asimilovani...
SarinaK 21. 1. 2018, 17:32
@slunisluni no jistě, stejně jako turecké, marocké menšiny ve Francii. Pardon ještě Belgii jsem zapomněla, té to jde taky moc pěkně. (zip)
slunisluni 21. 1. 2018, 17:42
@SarinaK Mimochodem - tihle velke hodnoty zrovna moc nevytváří, i ve Francii je uz známo, ze chlap ma vic manželek na černo , vsechny berou sociální dávky /otec uveden neznámý, nežije s nami , apod/, integrace minimální..., tihle tu velkou hodnotu fakt vytvoří ,-)
lakiara 21. 1. 2018, 16:32
@irik (Y)
Nadys 21. 1. 2018, 16:25
@irik (F)
Zrušený účet 21. 1. 2018, 15:34
@irik No zajímalo by mě, kolik těch které tu hrozně plaší, vůbec kdy bylo v Německu v poslední době a nebo dokonce vidělo naživo migranta. :^)
STŘELEC 21. 1. 2018, 16:01
@ (hello) třeba já v roce 2017 , co potřebujete vědět ? :^)
Zrušený účet 21. 1. 2018, 17:09
@STŘELEC Přijde mi to kopírování článků jako šíření paniky. Kdybychom hledali třeba u nás články o mladících, tak najdeme taky. Jsou čtvrti, kam bych děti do školy neposlala ani u nás.
samirka 21. 1. 2018, 21:03
@ Jestli to je reakce na me....nevlozila bych, kdybych nevidela prispevky, jak je v Nemecku bezpecne, vsichni v pohode, nikdo se neboji, a mam od me spoluzacky z detstvi, ktera byla dosud spokojena, jine info. Paniku rozhodne sirit nehodlam. Obchodni centrum, kde se to stalo, neni v lokalite, kam se lidi boji chodit. A moje osobni zkusenosti z Francie, kdy jsem autem zabloudila do muslimske ctvrti, nebo ji jen jinde projizdela....hlavne nezastavovat. O tom, ze jsou i u nas takove ctvrti, samozrejme vim. A taky vim, jak s nimi (jejich obyvateli) horko tezko bojujeme. Staci se zeptat Kekiny, jak to vypada ve Vidni, jak vnima rozpinavost islamskych obyvatel ona, je tam dost dlouho a myslim, ze by rekla svoje.
Zrušený účet 21. 1. 2018, 15:58
@ Já... A?
Zrušený účet 21. 1. 2018, 17:16
@ Leni, já taky docela často. Máte strach? Já se nebojím vyjít v Německu na ulici a na Silvestra v Kolíně bych nešla ani teď ani dřív. U nás se taky nebojím, jsou to ekonomičtí migranti, naše dávky jsou pro ně směšné. To se spíš obávám partiček našich spoluobčanů.
Zrušený účet 21. 1. 2018, 17:33
@ Strach vyjít na ulici nemám, píši o městě s obyvateli do 20tis.,situace ve větších městech může být jiná, jsou lokality, kterým se vyhněte ve dne natož v noci. Ve vlaku jako první se rozhlednu a kouknu na osazenstvo a sednu si intuitivně mimo tyto skupinky a vždy abych je měla na očích. Proč.? Protože jezdí v civilu vlaky cajti a pravidelně lidi tmavší pleti kontroluji a podrobuji prohlídce nejen dokladu, ale stery z hadru, ano na jednu stranu chválím, na druhou stranu nemám z toho dobrý pocit.
Zrušený účet 21. 1. 2018, 19:07
@ Ano, dělám to stejně. Díky za odpověď (F)
Zrušený účet 21. 1. 2018, 17:38
@ Podobně to je s našimi spoluobčany, lokality vyloučené, ale... Já si pořád myslím, že s naší menšinou se pořád lépe domluvíte, než s komunitou migrantů, kteří mezi sebe nepustí nikoho, neuznává zvyky a tradice nové země, odmítají se přizpůsobit a že pracovat? Ale tak naivní nebudme..kdyz kouknu na tureckou menšinu, žijí ve skupinách, ve svých tradicích, zvycích a pracujících mezi nimi najdete poskrovnu. Ano, peníze to jsou Německa, když na to mají.. Nevadí mi to, ale za 50let situace bude taková, že jich bude jak máku a s okolními pidi zeměmi si vytrou.. To mne znepokojuje.
zigi 21. 1. 2018, 13:19
@BaLiDa Ok. Jsem moc ráda, že tedy ještě existují v Německu místa, kde je vše "při starém" a opravdu moc Vám přeji, aby se tam dobře a spokojeně žilo i nadále /není to ironie/. (F) Je dobře, že se nebojíte.
BaLiDa 21. 1. 2018, 13:34
@zigi (F)
samirka 21. 1. 2018, 12:28
@BaLiDa Drei Jugendliche haben vor einem Cottbuser Einkaufszentrum ein Ehepaar mit einem Messer angegriffen. Wie die „Lausitzer Rundschau“ berichtet, wollten ein 51-Jähriger Mann und seine 43 Jahre alte Frau am Freitag gegen 16 Uhr in das „Blechen-Carré“ gehen. Doch dann tauchte eine Gruppe Jugendlicher auf und verlangte den Vortritt, teilte Polizeisprecherin Ines Filohn mit. Zudem hätten sie verlangt, die Frau solle ihnen Respekt bezeugen. Als die Frau dies ablehnte, hätten die 14, 15 und 17 Jahre alten Jugendlichen den Ehemann angegriffen. Einer der Täter habe ein Messer gezogen. Daraufhin habe ein Passant eingegriffen und dem 51-Jährigen geholfen. Alarmierte Wachmänner hätten dann die aus Syrien stammenden Jugendlichen bis zum Eintreffen der Polizei festgehalten, so die Polizei. Der 14-Jährige ist der Polizei bereits als gewalttätig bekannt. Laut „Lausitzer Rundschau“ wurden Videoaufzeichnungen sichergestellt und Zeugen ermittelt. Die Jugendlichen wurden nach den ersten Maßnahmen an ihre Erziehungsberechtigten übergeben. Die Kriminalpolizei hat Ermittlungen wegen gefährlicher Körperverletzung aufgenommen. Tri velmi podobne zpravy behem cca tydne, dalsi dve tu nebudu davat,i kdyz ta jedna je teda fakt vyzivna, pokazde jsou utocnici jedni a ti sami, ano, Nemecko je velke, ale je to denne v novinach, kamaradka zde zije 25 let, opravdu neni v klidu, nerika, ze jsou zavreni doma, ale ze je to uplne jine, nez pred par lety, deti nikam samy nechodi. V klidu rozhodne neni.
BaLiDa 21. 1. 2018, 12:44
@samirka Mirko já rozumím. A úplně věřím, že je to jiné. Tady koho jsem se ptala nebo ptali, jestli mají strach, řekli "proč"? Mámina sestřenice to vůbec nechápe. Ta bydlí stovky kilometrů od nás. Ta se málem nerozčílila při stejné otázce. Připadala jsem si jak pitomec s takovou otázkou. Žijeme ve městě velkém jak Ostrava. Přistěhovalců tu je hodně, fakt hodně, sama to vidím ten rozdíl před pár lety a teď. Oni jsou fakt všude. Ale koho se zeptáte, tak řekne v pohodě nebo naopak jim pomáhá. Děcka chodí samy ze školy snad ještě víc než dřív a vychovatelka z družiny pouští děcka do nedalekého obchodu pro všechny pro odpolední svačinu, proti tomu jsem bojovala dlouho a jedinné mé holky nechodily, v první a druhé třídě jsem to prostě nedovolila, mám pocit, že u starší i ve třetí třídě, všichni na mě koukaly jak na blázna, doslova kroutili hlavou, nehledě na to, že musí jít přes frekventované parkoviště. To se mi nelíbí vůbec a nechápu, že si to ta vychovatelka lajzne. Mirko opakuju tady jsou lidi beze strachu. Nezamykají školy, školky. Nemají žádné bezpečnosní opatření. Jen my Češi nad tím pořád kroutíme hlavou. V Česku je taková bezpečnost, že se tady některým o tom ani nezdá. Mám strýce v centru města (ne našeho) s ordinací, ošetřuje je a ten teda nejde pro ostré slovo daleko a zatím nic špatného neřekl. Mirko reagovala jsem na tu úplnou hrůzu kdy lidé nevycházejí z domova a mají šílený strach. (F)
Zrušený účet 21. 1. 2018, 12:52
@BaLiDa Tak uzamykaní škol a školek jak kde... Mám zkušenost, že se zamyka, sestra pracuje ve školce, také se zamyka, švagr když šel pro malého do školy, tak hned ředitel se i formovat, kdo je, pro koho jde.. Situace ve velkých městech může a je jiná, než ve větších, má osobní zkušenost že Stuttgart, Mnichov a Nürnberg, ne že by lidé nevychazeli.. Jsou obezretnejsi. To samé v příhraniči, kde je spousta ubytoven pro migranty, potíže jsou a příjemné to není. Švagr rodilý Němec, zmínka o migraci a mám pocit, že mu prdne cevka a není ojedinělý. A že se zapojují? Mno jak kde a jak do čeho...
BaLiDa 21. 1. 2018, 13:01
@ Leni určitě, věřím tomu. Popisuju situaci u nás. Škola je zamknutá jen chvilku po začátku vyučování. Když jdu pro děcka, můžu s čímkoli v ruce obejít celou školu a v podstatě si vytáhnout koho chci, když mi běhá dítě venku v rámci družiny, můžu si ji odvést aniž by se o tom kdokoli dozvěděl, samozdřejmě se děti mají hlásit a jsou snad za to i trestáni, když se nenahlásí, že odcházejí, ale jak píšu, stáhnout je a projít se tam může kdokoli. Ve školce se nezamyká nikdy. Vadí mi to hodně. Ptali jsem se na to, řekli, že není důvod to dělat a že je to těžce proveditelné. Jinak mámina sestřnice je taky rodilá němka, té málem rupla cévka, když se mí rodiče nepěkně o přistěhovalcích vyjádřili. Žije v Esllingen u Sttugartu. Prostě lidi jsou různí. Jinak mě to samotnou překvapuje a až šokuje.
jarla 21. 1. 2018, 12:43
@samirka Nehcete to zlehka a stručně přeložit? Tuším,že to bude něco nehezkého a těch chudáčcích,které Němci přivítali s otevřenou náručí
samirka (upraveno) 21. 1. 2018, 23:29
@jarla (F)
samirka (upraveno) 21. 1. 2018, 23:30
@jarla (F)
samirka 21. 1. 2018, 13:06
@jarla Lze dat do prekladace, Cottbus (mesto ve vychodnim Nemecku, pobliz hranic s Polskem) - tři mladí lidé napadli manželský pár před obchodním centrem Cottbus s nožem. Podle zprávy "Lusatian Rundschau" chtěl 51letý muž a jeho 43letá žena jít do "Blechen-Carré" v pátek v 16 hodin. Ale poté se objevila skupina mladých lidí, která požadovala vstup, řekl policejní mluvčí Ines Filohn. Požádali také, aby je žena respektovala. Když žena odmítla, 14, 15 a 17 let mladí adolescenti napadli manžela. Jeden z pachatelů vytáhl nůž. Následně prošel kolemjdoucí a pomáhal 51letým. Zajištěné bezpečnostní strážky by zadržovaly osoby ze Sýrie mladých lidí až do příchodu policie, uvedla policie. 14letý je již známo policii jako násilný. Podle video záznamů "Lausitzer Rundschau" byly zajištěny a svědky byly identifikovány. Mladí lidé byli po prvních opatřeních předán svým opatrovníkům. Odbor vyšetřování trestných činů zahájil vyšetřování nebezpečné ublížení na zdraví.
SarinaK 21. 1. 2018, 14:02
@samirka Cottbus - psali vyloženě, že napadli a pobodali muže ženy, protože jim žena neprojevila úctu tím, že jim nedala přednost ve dveřích. Neprojevila úctu? 14,15 a 17 letým smradům? Tleskám Němcům ...jestli tohle chtějí integrovat tak Bůh s nimi. Jejich pocit nadřazenosti nad všemi, archetypy utvářené po staletí....to je něco s čím se bojovat nedá. Mám 16 let multikulturní pracovní zkušenosti, fakt vím, o čem mluvím.
SarinaK 21. 1. 2018, 14:09
@SarinaK jinak dostupné na epochtimes.de a mnoha dalších internetových formacích německých novin
slunisluni 21. 1. 2018, 15:04
@SarinaK Dnešní Seznam: Německy knihovník - soudruzi a soudružky, musi se zastavit pravicovou vlnu. Podívejte co je treba ted Česku....nebo Itálie ... burcuje...
SarinaK 21. 1. 2018, 15:34
@slunisluni On je nebezpečný, velmi zákeřný a velmi nebezpečný.
slunisluni 21. 1. 2018, 15:51
@SarinaK Hlavne je to zasunute poměrně hlouběji do zpráv, důležitější je Šteindler a jeho předvolební názor
SarinaK 21. 1. 2018, 16:50
@slunisluni Liebe Genossin und Genosse....to je tak strašný, já bych nikdy nevěřila, že to znovu uslyším....tohle je fakt na blití.
slunisluni 21. 1. 2018, 16:56
@SarinaK Rika se, ze tady levičáci jsou pravicovéjsi nez ti západní...
jarla 21. 1. 2018, 13:50
@samirka Já jsem n tel. tak to zkopírovat neumím ,-) ale je mi líto,co se tam děje,tohle asi nečekali ani v nejhorším snu,když jim otevřeli náruč :-S
bulik (upraveno) 20. 1. 2018, 23:26
@BaLiDa Žije v centu Mnichova, pohybuje se s hůlkou, několikrát jen tak z legrace ji chlapci hůlku podkopli a prostě se už bojí i na nákupy, obstarává jí je sousedka. Možná je babča přecitlivělá, nevím. Já také žiji v Čechách a mohla bych klidně říct, co je to za hloupost, problémy s menšinami tady vůbec nemáme. Ale vím, že když je nemám já, neznamená, že nejsou, že prostě na takovém Chánově a v Žatci se lidem vedle nich nežije úplně dobře, že krásné byty po rodičích tam neprodáte ani za sto tisíc, že ty fotky zdevastovaných paneláků jsou prostě realita. Fakt bych nemohla říct, že když se mi něco neděje, tak to neexistuje.
Nadys 20. 1. 2018, 23:04
@BaLiDa Baru na tebe přesně jsem myslela dnes, ale radši mlčím (F)
BaLiDa 20. 1. 2018, 23:16
@Nadys Já tohle neřeším, tam kde my žijeme jsou všichni pro, úplně všichni, až tedy na naší sousedku, které strašně pijí krev Indové, kteří bydlí nad ní, ale jsou úplně v klidu. Jednou nám jejich děti ukradly květiny v květináči, tak jsme si to s něma šli vyřídit a dali je nám zpět ,-) Když se mí rodiče před německou tetou nepěkně vyjádřili na toto téma, ta jim dala ,-) Ta zase žije u Sttutgartu. Její slova doslova "nic nám nedělají a zapojují se tu do společnosti". Já svůj názor na toto říkat nebudu. Popisuju jen to co tady vidím a co nám říkají naši přímí příbuzní žijící v různých městech v Německu.
bulik (upraveno) 20. 1. 2018, 23:45
@BaLiDa Pak tedy absolutně nechápu, proč si místní Mnichově vybojovali tu zeď, která je vyšší než byla ta Berlínská. Co to má za logiku, když jsou všichni pro? Proč Merkelová teď ve volbách měla právě kvůli migraci takovou porážku? Proč ji na jejím profilu na fb tolik lidí spílá za to, co udělala s jejich zemí, píší tam jejich šílené osobní zážitky, to, jak se jim změnil život. Tedy nevím úplně jestli ještě teď, když fb tam maže takové zprávy https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/419912-v-mnichove-stoji-bariera-pro-separaci-migrantu-je-vyssi-nez-berlinska-zed.html
Zet-Ka 20. 1. 2018, 23:27
@bulik už je mažou i u nás
lakiara 20. 1. 2018, 23:00
@BaLiDa (F) svagr zije u Mnichova a take nerika nic tak katastrofickeho
BaLiDa 20. 1. 2018, 23:09
@lakiara V Mnichově máme jen známé ,-) ne rodinu a nic, vůbec nic. Určitě se staly strašné věci, případ z Freiburgu 2 roky zpět, ale že je tady neúnosná situace a lidi skoro nevycházejí z domu ,-) I starší a hodně staří, vídám to denně, tady jsou furt narvané cukrárny a restaurace, já na to vždycky koukám, že němci si budou chodit posedět i kdyby na chleba nebylo. Je neodradí nic. Vánoční trhy narvané, že se tam nedá ani projít, obchody furt v obležení ,-)
lakiara 20. 1. 2018, 23:39
@BaLiDa Je dobre,ze to zde pisete zase z "druhe strany",z pozice toho,kdo tam zije.Ja nerikam,ze to neni problem,ale nejhorsi je "smrt z vydeseni",jak se rika...holt je to aktualni tema a to se hodi do volebni agitky.Lide na to proste slysi.Uz pred mnoha lety,kdyz Nemci prijali do vlasti ruske Nemce,tak se kriminalita velmi zvedla,ale o tom se u nas nepsalo...
BaLiDa 20. 1. 2018, 23:49
@lakiara Určitě to problém je. Ale už po několiké tady čtu co se tady u nás děje a lezou mi oči z důlků. Někteří němci by i docela zírali co se u nich děje. Myslím, že o tom ani neví. Ale určitě se v nějakých městech něco děje, já bych to nechtěla zlehčovat. S němcema se na tohle téma nemá ani cenu bavit, říct něco špatného na migranty, zabíjeli by pohledem, beze srandy. Mladší dcera měla jako nejlepší kamarádku Íranku, milejší lidi by člověk pohledal. Druhá věc je, že se tu fakt mají královsky. ,-) To nemusím chodit daleko, vidím to u nás v baráku. To nám přijde naprosto nepochopitelné a až k neuvěření.
bulik 21. 1. 2018, 0:07
@BaLiDa Ano, to je přesné, nemá cenu se s nimi o tom bavit, ale to si nemyslím, že je tím, že jsou spokojení, ale že se prostě bojí. Lakmusovým papírkem jsou právě a jen ty volby a už teď nedopadly úplně tak, že by se v nich ta jejich nadšenost projevila, ty příští budou tuším ještě daleko horší.
BaLiDa 21. 1. 2018, 0:10
@bulik To je možné. Však na těch volbách se to projevilo. Oni taky cítí asi i vinu za to co bylo, je to prostě pořád v nich.
SarinaK 21. 1. 2018, 7:59
@BaLiDa S tou vinou bych to zase nepřeceňovala...on taky v Německu nemá kdo dělat rukama, řekla bych, že původní myšlenka mohla být i tato. Stejně, jako to bylo s první generací Turků v západní Evropě. Jenže ta první generace tenkrát, ta ještě fakt makala.
lakiara 21. 1. 2018, 0:15
@BaLiDa ano,presne,citi vinu a proto si nedovoli neprijmout,aby je stale nemohli obvinovat z toho,co zpusobili a ze jsou porad stejni :-|
BaLiDa 21. 1. 2018, 0:16
@lakiara Myslím si to stejné (F)
Nadys 21. 1. 2018, 0:03
@BaLiDa a to je to zvláštní , že oni neumírají z toho vyděšení , pro tu zed oficiálně vystoupiilo se stížností sedm lidí.a taky je budova 25 metrů jen od domů místních. Tady nemáme nic a protestovali by z úleku tisíce.
BaLiDa 21. 1. 2018, 0:13
@Nadys Hele trochu vyděšení by být mohli, protože už mě se@ou všude ty davy, ale všude. V krámech narváno, v cukrárně pomalu abys měla reservé, aspoň tu u nás, fakt i kdyby měli poslední peníze a nevím co se stalo, půjdou se bavit a budou mít furt v hubě žváro (smich)
Nadys 21. 1. 2018, 0:26
@BaLiDa :-D a tady se lidi v listopadu ptají jestli je bezpečný jít na vánoční trhy v Horní Dolní ,-)
BaLiDa 21. 1. 2018, 0:33
@Nadys Já jsem teď na posledních Ván.trzích tady u nás nebyla, protože to se fakt nedá, vadí mi ty davy, to prodíraní se a že tu jsou opravdu krásné. Ale byla jsem s manželem v Darmstadt, byl tam na univerzitě, je to hodně daleko od nás, žádní tmaví, to už u nás potkám, tam nic. Tam jsme trhy trochu užili.
lakiara 21. 1. 2018, 0:16
@BaLiDa :-D
lakiara 21. 1. 2018, 0:08
@Nadys (Y)
zelenoockam 20. 1. 2018, 23:13
@BaLiDa Ve freiburg jsem zila.mam tam porad infa.. :-S
SarinaK 20. 1. 2018, 21:29
@samirka strašný (zip) (zip)
irik 20. 1. 2018, 14:51
@SarinaK prosim te, porad se tady mele o Dragosovi a migraci... mohl by nekdo popularne vysvetlit, jak muze prezident male zeme, jako CR, ovlivnit celosvetovou migraci?
SarinaK 20. 1. 2018, 14:53
@irik Ovlivnit určitě nemohl. Naše země nemá v geopolitice vůbec žádný význam. Přesto je pro mě, osobně, postoj prezidenta důležitý a ráda bych jeho názory znala. Ale tenhle příspěvek byl o zlehčování závažnosti důsledků otevřené migrační politiky Německa, ne o Drahošovi.
Nadys 20. 1. 2018, 15:12
@SarinaK Šári , škoda že není Zeman opravdu konzistentní v těch názorech. Ono jedna věc je vzkazovat na dálku , cosi a pak jako jediný se tam přímo nezůčastnit ani projevů , ostatně , nikdy v projevech neřekl nic nového ani nic názorově jasného když už v tom Bruselu byl..Ale taky se fotil vysmátý s Junckerem. nebo tehdy když hasil eurodotace vím zase zdroj , ale nemám to tu zrovna otevřené jinde. http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/1074634-zeman-v-bruselu-hasil-ceske-problemy-a-hajil-tabakovy-prumysl nebo to samé školství a inkluze Proč jste novelu školského zákona, z níž inkluze vyplývá, nevetoval? „Zaregistroval jsem, jaké bylo hlasování ve sněmovně, a konstatoval jsem, že kdybych tento zákon kvůli jednomu paragrafu vetoval, sněmovna by mě snadno přehlasovala. Nerad jdu do předem prohraných bitev.“
SarinaK 20. 1. 2018, 15:38
@Nadys Nadi, pro mě není dostatečným argumentem pro volbu Drahoše výčet nedostatků, chyb, domnělých chyb současného prezidenta. Pro svou volbu, a vím, že můj hlas je bezvýznamný, potřebuju něco víc než negativa prezidenta současného. Pojďme tohle ukončit. Já mám názory konzistentní, mnoho let, já si svůj nechám a ty si ponech svůj bez toho, abychom se u toho vzájemně urážely. Nestojí mi to za to. Je to virtuální svět.... Včera mi operovali maminku se závažnou zlou nemocí a v tuto chvíli mám radost z toho, že operaci přežila. A nikdo a nic pro mě důležitější v tuto chvíli není.
Nadys 20. 1. 2018, 15:44
@SarinaK Jasně šári , já to ani neberu jako urážení , jen výměnu názorů, s tím že poukazujeme jen na chyby každého kandidáta. Mamince držím palce v uzdravování , naši nejbližší jsou nejdůležitější (L)
irik 20. 1. 2018, 15:09
@SarinaK prosim te, pot si radeji popovidat o satech ,-) kdy dorazi?
SarinaK 20. 1. 2018, 15:46
@irik no a to je taky úplně na houno...jedny jsou krásný, ale asi o půl metru delší, nevím, na koho to šijou, když se svými 1,68cm to mám dlouhé brutálně a druhé nedopnu pod prsama ,-) Takže nic a dám si nové kolečky. A pak se na to vyprdnu a na ten ples nepůjdu. (smich)
Zrušený účet 20. 1. 2018, 16:19
@SarinaK Ahoj Holky (Sarko a Irik), jak se mluvi o hadrech, tak slysim. ,-) Tak me napadlo, podivat se v Peek ... https://www.peek-cloppenburg.at/damen/kleider/abendkleider/ tady, no v nejblizsim meste 45km odtud, maji polovinu jednoho patra jen s damskyma satama, nevim jak treba v CR. Tam bych si vybrala i ja. Ted docitam, ze mas Sarko maminku po operaci, preji brzke uzdraveni. (F)
slunisluni 20. 1. 2018, 16:32
@ Daji se koupit saty i za299 kc v tech slevach, záleží na stesti i velikosti
SarinaK 20. 1. 2018, 16:23
@ Ahoj Emi, to je dobře, že slyšíš, jsi pořád někde zalezlá a vůbec po tobě není ani vidu ani slechu ,-) (F) Peek, to už je jako poslední možnost, zatím jsem brala v Německu, v 50% slevách, abych měla alespoň "slušnou" kvalitu za levnější peníz. Asi se tam taky podívám, ale celkově jsem tak nenaladěná na nákup pro mě zcela zbytečných šatů, že se mi do toho nechce.
Zrušený účet 20. 1. 2018, 16:32
@SarinaK Ale, ucim se na zkousky, uz mam prvni za sebou, za 5. ,-) Jsem si to sla zkusit a to jejich slovickareni, je pro me jako za trest, dokonce jedna holcina (20let) co se uci nemcinu od zakladky mi rikala, ze tyhle zkousky by ona vubec nezvladla. Takze jsem si dala zavazek, zustat na skole rok (to by uz v CV mohlo vypadat obstojne) a pak se uvidi. Maji tady dokonce jiny system, co se tyka zkousek. Boduje se stylem minusovych bodu a na jeden predmet jsou 4 pokusy, s tim, ze na predmet muzes chodit v jakem semestru chces a pak muzes delat kazdy pokus v kazdem dalsim semestru, takze klidne muzes udelat zkousku az za dva roky.
SarinaK 20. 1. 2018, 16:53
@ němčina je strašná ,-) strašně těžká myslím. A co to vlastně studuješ? V Rakousku jsi viď?. Já používala posledních dvacet let jen angličtinu, i jako firemní jazyk, němčinu jsem se učila naposeldy snad na střední, už mě chybí jedna jediná zkouška z aj, ale tu asi bez intenzivní přípravy nedám. Snad se dokopu od září. Držím ti palce!
Zrušený účet 20. 1. 2018, 17:00
@SarinaK Jj, jsem v reichu. ,-) Tak to drzim taky pesti, at to zvladnes. Studuju magistersky obor "Informacni a systemovy management" je to neco mezi Informatikou a Logistikou. Vetsina predmetu v nemcine, neco budu mit i v anglictine, ovsem z te uz neumim skoro nic, takze vse od zacatku znovu.
SarinaK 20. 1. 2018, 17:03
@ jsi šikulka, to zvládneš. Jsem ráda, že toto mám už za sebou ,-) Ale ty jsi mladší, mně už dochází "dech" Už jsem líná. Jen tu angličtinu miluju a baví mě, tak se pořád dovzdělávávám.
Zrušený účet 20. 1. 2018, 17:12
@SarinaK noo, sikulka nee, spise blazen ,-), pomalu, ale jiste zjistuju, ze v mych 41, s tinnitusem a trema detma, to tak jednoduchy neni, vazne budu rada, kdyz ten rok preziju ve zdravi (smich)
Ehnes 20. 1. 2018, 17:54
@ Hele, co mám říkat já. Ty jsi ještě mladice a už máš skoro semestr za sebou
Zrušený účet 20. 1. 2018, 18:03
@Ehnes Nic nerikej a ukaz prihlasku. ,-) kazdopadne v cestine a bez minusovych bodu (prej to maji jen rakusaci), by to bylo mnohem jednodussi (smich)
Ehnes 20. 1. 2018, 18:04
@ Ještě mám měsíc čas se rozhodnout a hlavně udělat přijímačky
Zrušený účet 20. 1. 2018, 18:08
@Ehnes ne, ze ten mesic prosvihnes
Ehnes 20. 1. 2018, 18:09
@ Nesmím, má té jedné se začíná letním semestrem
Zrušený účet 20. 1. 2018, 18:10
@Ehnes klidne ti to pripomenu
  • Na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 20× odpovězeno
irik 20. 1. 2018, 15:58
@SarinaK a kdyz se ufikne pulmetru, tak budou ok? dlouhe saty celkove se kupuji blbe i kdyz mas konfencni velikost...ty pulmetru navic maji asi kvuli foceni na cervenem koberci ,-)
SarinaK 20. 1. 2018, 16:17
@irik No jo, Iri, ale to se zase bojím do toho nechat stříhnout. Já fakt nevím. Neplesáme, D tam na nás čas mít nebude, je mu v podstatě jedno, jestli tam půjdeme nebo ne. Teď nevím, co s tou mamkou....prostě zcela upřímně - nejraději bych tam nešla vůbec (pst) (pst) (pst)
mildík 20. 1. 2018, 15:54
@SarinaK Jeee, Sarko, co to ctu... A pak, ze je ples bezstresova zalezitost, vid. Ale ony ani saty se tu nesmi resit rok |-), takze zase spatne. (smich) Ja jsem teda rada, ze uz to je za nama a s tebou uprimne soucitim.
SarinaK 20. 1. 2018, 16:31
@mildík mně ti začíná být už nějak všechno jedno ,-) Ještě je pořád ta varianta, že tam prostě nepůjdeme. :^) Ty šaty jsou pěkný, ale stříhat do nich, nevím. Nechce se mi. Vezmu je jednou, na dvě tři hodiny. Budu mít radost z nových džínů, ale z plesovek prostě ne. Nemám to kam vzít. Jsem z toho akorát otrávená. A jestli má někdo problém, že tu napíšu o šatech, je mi to asi taky fuk (smich) Lepší než o volbách.
mildík 20. 1. 2018, 17:15
@SarinaK Ja Ti rozmim. Taky jsem zvazovala i tu variantu - nejit. Mlada tam stejne mela plno kamaradu, takze by si to uzila i tak. A presne, jak pises, radsi vybiram rifle, nez plesovky na jedno pouziti. Ja uz pak vybirala hlavne levny a jednodussi strih. No, nesehnala jsem nakonec, tak jsem to taky vzdala a saty holt nebyly a svete div se, zeme se tocit neprestala (smich)
LENNNA3 20. 1. 2018, 12:11
@SarinaK Šárko, ta samá zkušenost, v Německu mám celkem velké příbuzenstvo a nejlepší kamarádku ze střední a je hrozné, co se tam děje.
SarinaK 20. 1. 2018, 12:16
@LENNNA3 S přijetím Dublin IV a harmonizací dávek se do stejné situaci dostaneme "co by dup" Ale to by se lidé museli zajímat o to, co se děje a ne čumět na debilní seriály.
mildík 20. 1. 2018, 11:31
@SarinaK (hello).....nekoukalas na Barrandove u Soukupa? Tam Zeman mluvil hodne rozumne a uz se tesim na duely. (Pokud teda Drahos dorazi)
Nadys 20. 1. 2018, 11:35
@mildík :-D pardon , nic, jdu zas k plotně , ale tenhle kabaret pobavil dost lidí , to jo. To co tam se děje , vidí i člověk s lobotomií mozku.
SarinaK 20. 1. 2018, 11:43
@Nadys dokážeš ještě vůbec napsat něco aniž by si někoho neurazila? Jsi stejná jako ti, které pro sprostotu odsuzuješ.
LENNNA3 20. 1. 2018, 12:14
@SarinaK Všímám si také, urážky a výsměch by paní šlo. No nepřekvapuje to, od voličů "druhé strany" to je časté a jen to o nich něco vypovídá. Pač názory může mít každý jiné, to je v pořádku, ale měl by být schopen slušné diskuse.
Nadys 20. 1. 2018, 11:49
@SarinaK Šárko , myslíš si že je urážka , co se ví všeobecně , vidí, a sice, že tohle na Barandově se Soukupem je pouhý kabaret? Tak jo , uznávám že chléb a hry jsou stále aktuální pro někoho. A tím smutnější že i pro prezidenta. A co je na tom urážejícího , že napíšu poslední větu? Vždyt tyhle bonmoty používají i nejvyšší , a je to bráno jako vtip.
SarinaK 20. 1. 2018, 11:51
@Nadys já psala o migraci, kterou ty zlehčuješ. Popíráš. Píšeš, že je to demagogie. Urážíš každého, kdo si troufne neodkývat co napíšeš. Nepouštím se vůbec do debat o prezidentovi.
Nadys 20. 1. 2018, 11:57
@SarinaK Šárko , já jsem ochotná debatovat , ale nejde tam , kde se snese snůška překroucených lží o migraci , využitá a šikovně zabalená , absolutně nepopírám migraci jako takovou , a problémy s tím spojené,ale její demagogické podání a její využití v předvolebním zastrašování a vyděšení voličů , s tím že je sem Drahoš pustí na zlatém podnose. Historie se opakuje- před pěti lety slyšeli lidi na dekrety , vylhané a zmanipulované osočení kandidáta a dnes jen v jiném podání u Drahoše-lži o něm a spojení s migrací. No nic , stačilo , odcházím ,je to na každém jestli to vidí nebo zůstává slepý. Jak řekl Zeman v jedné debatě -Masaryk- Myslet bolí...
mildík 20. 1. 2018, 11:41
@Nadys Pobavil dost lidi? Mozna opet u vas v hospode,co?. Je to mozny....utikej (hello)
Nadys 20. 1. 2018, 11:44
@mildík Ne ne , tam si místní tuhle stanici nepouští , nechutnalo by jim pivo (hello)
mildík 20. 1. 2018, 11:49
@Nadys Nejde o stanici, ale o projev Zemana...ale to Ti opet asi nedoslo. Ja uz se s Tebou nehodlam vubec bavit. (hello)
Nadys 20. 1. 2018, 11:52
@mildík No , to jsem jaksi měla na mysli především , kabaret jednoho pána, tedy dvou. Děkuji za rozhovor (hello)
SarinaK 20. 1. 2018, 11:33
@mildík K debatě na Primě si p.Drahoš vyžádal okruh otázek....asi, aby mu někdo napsal odpovědi. Těžko by to sám zvládl (hello)
LENNNA3 20. 1. 2018, 12:17
@SarinaK Jo, tohle je na tom snad nejhorší +o(
irik 20. 1. 2018, 11:44
@SarinaK (hello) jen prakticka poznamka...to je bezna vec, ze podklady na jakakoliv vystoupeni pripravuji poradci....myslis si, ze ta druha strana nedela taky?
SarinaK 20. 1. 2018, 11:46
@irik nevím. Jen nesdílím obecné nadšení z pana Drahoše. Nevěřím mu.
irik 20. 1. 2018, 11:58
@SarinaK to je bezna vec... co by jinak delali ti poradci? nekdo neni nadseny z jedneho, nekdo z druheho, ale nemela by se hazet spina ani na jedneho, neni to dustojne...
SarinaK 20. 1. 2018, 12:12
@irik To máš pravdu. Především by se neměli urážet lidi mezi sebou jen proto, že nesdílejí stejný názor nebo neodkývají každý nesmysl, který tu proběhne.
slunisluni 20. 1. 2018, 12:15
@SarinaK Legrační je, ze spousta lidi volila D. aby nevyhrál Horáček. No a ten ted jezdí s D. a podporuje ho. Pro některé je to asi poměrně zklamání
SarinaK 20. 1. 2018, 12:18
@slunisluni v mém okolí volilo hodně lidí Hilšera. Myslím, že on by byl mnohem méně kontroverzní postavou než p. Drahoš - i přes své mládí.
LENNNA3 20. 1. 2018, 12:33
@SarinaK V mém okolí dost lidí (včetně mě) volilo trio Horáček, Hilšer, Fišer. Bohužel se tam ani jeden nedostal. Tak teď musím chtě nechtě volit Zemana.
slunisluni 20. 1. 2018, 12:21
@SarinaK Ten na sanci za par, asi to využije
SarinaK 20. 1. 2018, 12:26
@slunisluni Pořád mi vadí to jedno - podsouvání vlastního názoru jako jediné a nezpochybnitelné pravdy. Každý má právo na vlastní názor, já s ním mohu nesouhlasit, nemusím se s ním ztotožnit, ale řešení prostě není člověka napadat, urážet a zesměšňovat za to, že má názor odlišný mému. Dnes už jsem tedy trošku nevydržela, pyšná na sebe nejsem, budu muset své sebeovládání trénovat. Ale Naďa má velmi ostré lokty.
slunisluni 20. 1. 2018, 12:35
@SarinaK Tak manipulace jsou i ty fake bryle. Aby to vyvolalo intelektuální úroveň voličů. Kdyby zeman začal mit bryle - to by bylo křiku, ze slepne, připadne ze je podvodník kdyz je nosí a nemusí...treba v USA vy se toho chytli a jeho voliči by ty fake bryle nosili vsichni ,-). Oni o sobe tvrdí jak jsou morálně na výši, kdo volí Z. je závistivý , zlý, hloupý ....apod. Nema cenu nechat cloumat hněvem svuj majestát zejo ,-)
SarinaK 20. 1. 2018, 12:44
@slunisluni tak...stejný metr tu chybí. Neslyšela jsem ale ani nic, proč volit pana Drahoše. (mimo argumentu, aby nevyhrál Zemen, "slušný" vzhled a vystupování a vypadá líp apod. úroveň argumentů) Co chce pro tuto zemi udělat? Jak myslel tu svou výzvu proti lhostejnosti? Teď křičí ne kvótám, není to čirý populismus? Vlastně jsem neslyšela žádný jeho názor mimo všeobecné proklamací bez jasného významu. Fakt nevím, jestli on jako preziden podepíše Fiskální pakt....nevím, jak je to s tím jeho postojem k migraci. Bude názorově konzistentní? Pevný? Bude jako prezident bránit české národní zájmy? ...To že to říká, ne kvótám před volbami, to nemá valnou váhu. V případě odsouhlasení Dublin IV v podobě, v jaké navrhla Cecilka Malstrom je to potom vážně úplně jedno. Jsem z toho mrzutá, z výsledku voleb zklamaná, prála jsem si jiného kandidáta. Musím se podívat na ty debaty.
bulik 20. 1. 2018, 12:50
@SarinaK Připomíná mi to tu nelehkou volbu v Americe, když Trump řekl, že bude kandidovat, přišlo mi, že mu vážně ruplo v bedně, něco tak absurdního! No a po tom všem nakonec jediný možný řešení. Nějak si myslím, že Drahoše budou volit právě ti, kteří by tam volili Hillary.
Nadys 20. 1. 2018, 13:11
@bulik Může se vás zeptat, vy jste tu posledně byla proti přijetí a zavedení eura, můžu se zeptat jaký máte názor na to že sám prezident Zeman se zasazuje o přijetí eura, je proti vystoupení a z Unie,a podporovat chce finančně z našich peněz pomocí rozvojové pomoci uprchlíky v jejich zemích? Já třeba s tím souhlasím , tak by mě zajímalo jestli s panem prezidentem souhlasíte , třeba co se toho eura týká. http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/1511848-zeman-chce-euro-technicky-je-mozne-za-tri-rokyra http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/1518670-s-prijetim-eura-je-treba-pohnout-shodli-se-zeman-a-sobotka
bulik 20. 1. 2018, 13:28
@Nadys A naopak bych se vás já ráda zeptala, co si myslíte o těch nesmyslech, že nás táhne na východ a k Putinovi a blabla, když jasně vidíte jeho prozápadní postoj...?
Nadys 20. 1. 2018, 13:36
@bulik No právě v tom vidím jeho plavání v názorech a postojích a jeho populistické sbírání hlasů voličů , protože tyto prozápadní postoje jsou spíš v útlumu,ono i pět let jezdí po krajích za naše peníze , ta kampanˇ to je celou dobu , a účelově se chytil tématu hlavně migrace,právě mnozí silně protiunijně postavení lidé ve skutečnosti ani netuší že v zásadě se i před pěti lety zavázal být vstřícný k UNii, euru , i to sám "deklaroval" , ted se dost ztrácí, jinak jen podotknu že mi vadí na něm více , k unii mám také výhrady , ale vadí mi celkově už od hlubokých let zpátky, postojově ,názorově, a lety se to jen prohlubuje.Dodávám , nevadil by mi ani snad ten jeho zdravotní stav , i když je opravdu tristní , přežila bych i jeho občasné bonmoty , pokud by nezašly přes mez ,ale jeho pakty obecně a okolí , plus jakýsi zhoršený stav mysli, který jde ruku v ruce s jeho zdravím.
bulik 20. 1. 2018, 13:44
@Nadys Nezlobte se, ale všechno, jen plavání v názorech určitě u Zemana nevidím, že se názor na něco změní na základě toho, že se změní to ˇ"něco" je naprosto pochopitelné! Tato unie není tou, do které jsme před lety vstupovali, myslím, že mnoho lidí na tuto problematiku přehodnotilo názory, nejen Zeman. Pro mě je naprosto nečitelný pan Drahoš, něco řekne, v druhé větě to popře. To, že má podporu u Zelených, Topky, Bruselu mě stopro přesvědčuje, jak to je. Také, že bude hájit zájmy Romů, jako jaké mají Romové zájmy jiné, než každý normální občan? Jinak moje kamarádka Romka má stejné jako já a také tohle nechápe!
Nadys 20. 1. 2018, 13:55
@bulik Já vám neberu názor , mám ho přesto jiný, to není plavání ve smyslu změny okolností , to je plavání podle toho kam vítr tam pláštˇ.Mimo jiné podobně mluvil v minulém roce.
bulik (upraveno) 20. 1. 2018, 18:09
@Nadys Nemyslím si, že mi chcete brát názor! Víte, ten můj není z nějakého leknutí, minulé volby jsem v prvním kole volila Dienstbiera ...ježíš, když si na to vzpomenu! V druhém pana K.S a opravdu jsem velmi smutně prožívala výsledky voleb. Jako volič Topky-bývalý-jsem byla ze Zemana hotová. No a pak šel čas a událo se spousta věcí ze kterých mi vyplynulo...ještě, že tak! V mnoha ohledech mě příjemně překvapil no a ti dva pánové naopak! Ten názor má pro mě! pevné základy. Tak si necháme každá ten svůj a všechno dobré!
  • Na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 20× odpovězeno
Nadys 20. 1. 2018, 15:17
@bulik (hello)
  • Na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 20× odpovězeno
bulik 20. 1. 2018, 13:19
@Nadys Celkem jasně vidím, jak pět let koná, forma šílená, obsah za mě dobrý! Je pro přijetí eura, ale rozhodně se o to nezasazuje a neprosazuje to v této době-čas na to podle mě měl a pokud by chtěl, využil by ho! Vystoupení z Unie není žádná legrace a také nejsem pro, ale pokud by setrvání v ní mělo znamenat to nějaké spojené státy apod, myslím, že za to vystoupení by byl i on. Podpora v jejich zemích, ač za naše peníze mi přijde rozumná! Určitě lepší než stěhování Afriky do Evropy!
Nadys 20. 1. 2018, 13:26
@bulik s koncem určitě souhlasím. ještě k tomu euru , myslím že není pevný v názorech bohužel, a ted tak trochu mlčí, protože jsou tam vazby s Babišem který je proti. Dnes by tohle proto jasně nezopakoval. Zeman: Češi se eura bojí iracionálně Prezident se ve svém příspěvku věnoval i přijetí eura. Podle něj se lidé v Česku bojí iracionálně. Zavedení eura by ani neuškodilo české suverenitě, dodal. „Česká republika je na vstup do eurozóny připravena necelých deset let, plníme maastrichtská kritéria, ale je tu mentální bariéra. Jen 30 procent Čechů je pro vstup do eurozóny,“ uvedl Zeman. Na Slovensku je podle něj podpora naopak sedmdesátiprocentní. „Slovenská vláda nevypisovala referendum, vyšla z toho, že závazek přijetí eura je součástí přístupové smlouvy. A tak trochu vnutila proti tehdejší vůli svých občanů euro slovenské ekonomice. A podívejte se na výsledek,“ řekl Zeman. Euro by podle něj přineslo pouze podobnou změnu, jako když se místo Réaumurovy stupnice prosadily u teplot Celsiova a Fahrenheitova stupnice. „Nezmění se teplota, změní se pouze měřítko, ve kterém ty ekonomické jevy budete zobrazovat, to je všechno. Ale lidi se naprosto iracionálně bojí eura,“ dodal.
SarinaK 20. 1. 2018, 13:42
@Nadys Mohla by jsi prosím konkrétně uvést zdroj? Nelze citovat bez uvedení zdroje.... jde mi i o dobu, kdy to řekl. Euro se během posledních let změnilo v politický projekt. Bohatne na něm Německo, chudne jižní Evropa. Je tak nastavené. Ráda bych se tedy podívala na to, v jaké době tato slova pronesl. Již v době řecké krize řekl, EURO ano, ale až z něj vystoupí Řecko. Tak jen abych si tvoje citace bez zdroje uměla dobře zařadit.
Nadys 20. 1. 2018, 13:53
@SarinaK Bylo to Žofínské forum , červen 2017. vím že nemáš ráda čt, ale nemám ted čas to hledat jinde , všechny fora jsou i k přehrání na youtube. jen teda k tomu ještě ze stejného zdroje http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/2162823-podle-svobody-si-zeman-protireci-chce-vypsat-referendum-o-eu-a-zaroven-prijmout-euro
travaa 20. 1. 2018, 13:43
SarinaK 20. 1. 2018, 13:45
@travaa Děkuji. Pořád mi z toho vychází, že EURO je politický projekt. O tom, že připraveni na euro jsme, jistě nepochybuju. Nemyslím si ovšem, že je pro nás "dobré".
  • Na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 20× odpovězeno
bulik 20. 1. 2018, 13:33
@Nadys Tak, každý má právo na to přehodnotit své názory pod vlivem situací, myslím, že on už teď má taky jiný! Ale co nevadí u jednoho je u druhého potíž! Jinak třeba vaše narážky na Klause, ač jsem ho nemusela, téměř do puntíku se vyplnilo vše, co říkal, ačkoli to v té době bylo naprosto nemyslitelné. Tedy krom té jeho debilní amnestie.
Nadys 20. 1. 2018, 13:42
@bulik to ano , jen tohle vyjádření bylo ze Žofínského fora tuším červen 2017, ke Klausovi mám také výhrady , on ví dobře,proč ho potřebuje , a stejně se choval před pěti lety , velmi nečestně , velmi mě zklamal i mladý Klaus, občasně s ním souhlasím ,třeba v otázce školství , školky, ale čím dál víc cítím tu jeho manipulaci , jeho články pár let na novinkách zabraly , a tuším že za pár let bude dál.Je to takový syn svého otce.
ošla 20. 1. 2018, 12:50
@SarinaK A ještě Římský klub a Soros (F)
slunisluni 20. 1. 2018, 12:47
@SarinaK ....asi pujdu na sněhovou bitvu na Letne ,-) Je to tak složitý 8o|
ošla 20. 1. 2018, 12:38
@slunisluni Já se zeptám ... teď fakt nevím ... on je nasadil úmyslně před volební kampaní? Aby vypadal jako intelektuál?
slunisluni 20. 1. 2018, 12:41
@ošla On byl na operaci , nepotřebuje je. On se k tomu i vyjadřuje , jsou i ruzne odkazy na to, nekdy az absurdní ,-) Ale aspon je sranda zejo
ošla 20. 1. 2018, 12:45
@slunisluni Ano, to jsem vyčetla ... nicméně pokud byla ta operace v minulosti (což je jediné. co se píše), pak je asi ten váš komentář trošku mimo, ne? Nebo že by třeba už před desíti lety předpokládal kandidaturu, takže je 10 let nosí, aby tím po desíti letech zapůsobil intelektuálně? Proto jsem se ptala, jestli víte víc, než jsem našla ... to já se zase ráda přiučím (F)
slunisluni 20. 1. 2018, 12:52
@ošla Tady a v mediich je materiálu dost, nebudu to tady spamovat kdyz to udělali ostatni
ošla 20. 1. 2018, 12:54
@slunisluni Tak stačí rok té operace, hledám a nenacházím, tak jsem právě myslela, že víte ... kandidaturu oznámil před 10 měsíci (F)
slunisluni 20. 1. 2018, 13:14
@ošla Tak mu napište
ošla 20. 1. 2018, 13:19
@slunisluni (smich) ... takže nevíte, děkuji, to mě zajímalo od začátku, jak moc relevantní ten váš komentář je. Krásný den (F)
slunisluni (upraveno) 20. 1. 2018, 14:01
@ošla Tak si zjistěte kdy mel operaci šedého zákalu.... to neumíte? I Zeman tu operaci prodělal pred par lety. Proste se toho u Drahose sikovne využilo. To se da pochopit. To vas tak irituje ze lidi na to poukazuji? Ze neni po vašem ? Klaus bryle nenosí po operaci pokud muze , nepotřebuje se vymlouvat ze - vsichni jsou na ne zvykli. Poukázala jsem na dvojí metr a vidim ze to padlo na úrodnou pudu. Taky dekuji za názornost ukázku ,-) prádla a parfému ,-). No je to napsané výše o využití ve správnou chvili , kampaňdéajim i poradci pres image. To vi i kdejaký maly youtuber
  • Na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 20× odpovězeno
travaa 20. 1. 2018, 14:34
@slunisluni Neměl šedý zákal. Operovali mu krátkozrakost "v minulosti". Takové operace lidé podstupují spíše v mladším věku.
  • Na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 20× odpovězeno
Zrušený účet 20. 1. 2018, 14:27
@slunisluni operace šedého zákalu nemusí být automaticky udělána s výbornou korekcí,je zcela běžné,že se dokorigovává brýlemi
  • Na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 20× odpovězeno
Nadys 20. 1. 2018, 13:59
@slunisluni Dano , já tedy nevím , ale mě by vůbec nevadilo kdyby Zeman nosil brýle , pak měl operaci a nosil je dál , protože je potřebuje , at už jakkoliv , pro pocit klidně. Obecně bych si tedy myslela že lidi jsou chytřejší a zajímají je na kandidátovi úplně jiné věci než to , proč má brýle.Tak asi jsem se spletla.
  • Na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 20× odpovězeno
ošla (upraveno) 20. 1. 2018, 14:14
@slunisluni Ale já na rozdíl od vás nedávám do souvislosti nošení brýlí, i když nejsou třeba, a kandidatury na prezidenta, proto mi nepřijde podstatné hledat, kdy tu operaci měl (smich) Ale předpokládala jsem, že když vy tvrdíte, že souvislost tam je, že máte ověřeno, že mezi operací a kandidaturou není třeba desetiletá proluka (smich) A co se týče dvojího metru, brýle u Zemana by mi tedy nevadily vůbec, tak jak mi nevadí u Drahoše, a nechápu, proč to někdo vytáhl po 10 měsících, řekl to loni v březnu, že je nosit nemusí ... vadí mi jiné věci (F)
  • Na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 20× odpovězeno
travaa 20. 1. 2018, 13:44
@slunisluni Neměl operaci šedého zákalu
  • Na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 20× odpovězeno
LENNNA3 20. 1. 2018, 12:31
@SarinaK Šárko, úplně s Vámi souhlasím! Každý může mít svůj názor, ale někdo svou subjektivní pravdu vydává jako objektivní jedinou správnou pravdu.
mildík 20. 1. 2018, 11:37
@SarinaK Jj, ja vim, ze on potrebuje znat otazky predem, narozdil od Zemana. Zatim kyvnul jen na duely na Ct 1, ale to jen proto, ze to je taky " protizemanovska televize".
travaa 20. 1. 2018, 11:23
@Nadys +o( "Nejpádnější" argument PROTI Drahošovi co jsem slyšela je, že je chemik! Jako Kalousek!!! (zip) ,-) Ale jinak Naďo, já bych se na to teď asi vykašlala, fakt. Doba racionálních argumentů je dávno pryč. Teď je to o emocích. Každý, kdo uvažuje, že by volit šel už má vybráno a teď už názor nezmění. To už je dané. U obou jde teď jen o ty voliče, kteří nejsou pevně rozhodnuti přijít. Takže důležité je ty vlastní potenciální zbytečně neodradit a ty potenciální voliče protikandidáta nevytočit tak, aby mu to "just" šli hodit (L)
Nadys 20. 1. 2018, 11:31
@travaa Já jsme ráda , že mi dost lidí přiznalo, že volilo v prvním Zemana , ale že když to ted vidí tak už ho volit nebudou a dají Drahošovi ,i po tom co byli na jeho debatách, že mají nějakou sebereflexi, jen ta snůška lží se špatně rozdýchává a ty manipulativní lži , ne realita u Zemana , ale naprosté překroucené lži , od brýlí po strašení a vyhrožování přijetím tisíců imigrantů , prodávání hradu, co se udělá z fotky kde stojí s Merkelovu a tak dál a tak dál , rozesílání špinavostí po emailech na obecní a městské úřady, to že se po pěti letech opakuje historie podpásovek k zeblití, kdy zase po volbách uzná soud že byly nekorektní, že byly vydány lživé inzeráty , ale přesto vítězí zvolený , že z posledních kopanců používají i výroky Havla , vytrhané z kontextu , kdy jindy na něho jen plivají jedovaté sliny , je to hnůj co se jen tak nevidí.A zase ti stejní lidé , Zemanovci , Klausovci, co si pomocí těchto lží a využívání přihřívají místečko. (F)
Brůs 20. 1. 2018, 20:21
@Nadys :^) nechces se na to uz vyfrat?
travaa 20. 1. 2018, 20:25
@Brůs Vždyť to psala dopoledne ,-)
Muškovka 20. 1. 2018, 20:20
@Nadys Přiznalo?Jakože připustili, že udělali chybu a teď to udělají jako vy? Já se snažím nic nekomentovat, ale vy jste prostě neuvěřitelná....nechte prosím každému jeho volbu i když podle vás není dobrá...
Nadys 20. 1. 2018, 20:29
@Muškovka Ježišmarjá, je to z dopolední diskuse , bavili jsme se k tématu, psala jsem že jsem ráda , že někteří změnili názor po prvním kole , to je snad trestný? samozřejmě jsem jim nenutila svůj názor , bylo to v diskusi o volbách a ano , můžu snad ještě přiznat , ano jsem ráda. nepsala jsem že udělali chybu ani že mi řekli že udělali chybu , pouze že budou volit ve druhém kole jinak.
Muškovka 20. 1. 2018, 20:35
@Nadys Mě nadzvedl to slovo "přiznalo"...ale já se taky "přiznávám", že váš styl diskuze mi hodně vadí, takže opět prchám...
Nadys 20. 1. 2018, 20:39
@Muškovka tady u nás se to slovo takto hovorově používá , nejde o přiznání ve smyslu vynucení.a diskuse mi nevadí žádná,když to není obhajování lží a manipulace s fakty.
krišon 20. 1. 2018, 20:38
@Muškovka Já už prchla dávno... :-D
slunisluni 20. 1. 2018, 20:45
@krišon ...a posledni propadne peklu ,-) Porad to plati (smich)
krišon 20. 1. 2018, 20:47
@slunisluni Slabší nátury se na týden vypnou, aby jim nebylo zle ...přiznávám, že "agitátory" nemám ráda :-(
e-sladkyspanek.cz 20. 1. 2018, 20:59
@krišon :-D Dušan Jasánek (krycí jméno mandaly ) za týden už bude normální a plánovat dovolenou v Chorvatsku (smich)
krišon 20. 1. 2018, 21:02
@e-sladkyspanek.cz Ale divnej pocit už budu mít vždy, když na mne vykoukne ...
e-sladkyspanek.cz 20. 1. 2018, 21:07
@krišon já pokud bude zase normální to hodím za hlavu. .na živo je to normální jebla baba co je sni sranda. .jen v době voleb ji přeskočí (smich) to bych ji přivřela hnáty mezi futra ať se nemůže tolik písemně realizovat (smich)
krišon 20. 1. 2018, 21:09
@e-sladkyspanek.cz :-D
slunisluni 20. 1. 2018, 20:53
@krišon Snažím si z toho delat legraci, bohuzel protistrany přestávají rozumět i tomu nadhledu z legrace. Jeste tyden volební onanie
krišon 20. 1. 2018, 21:05
@slunisluni Za týden bude jasno ... ale nedej bože, jestli zvolíme špatně.... dostaneme na holou...
slunisluni 20. 1. 2018, 21:09
@krišon No.... ty správná písmenka ,-)
lucijee 20. 1. 2018, 20:57
@slunisluni Také si všímám, že humor jde stranou...a volební týden teprve před dveřmi ,-)
slunisluni 20. 1. 2018, 21:01
@lucijee .....to bude prasklych žilek ,-)
lucijee 20. 1. 2018, 21:04
@slunisluni My máme se známýma pronajatou chatu na horách, od soboty...jestli vyhraje MZ, budu lyžovat i v noci..to bude k nevydrzeni.
slunisluni 20. 1. 2018, 21:06
@lucijee Hlavne celovku maminko, a kvalitní ,-)
lucijee 20. 1. 2018, 21:09
@slunisluni ,-) já bych potřebovala na hlavu halogenovou lampu
slunisluni 20. 1. 2018, 21:10
@lucijee Nebo se opít dobezvedomi ,-)
lucijee 20. 1. 2018, 21:13
@slunisluni S tím počítám...při minule volbě jsme tam byli taky...vím co čeho jdu ,-) chce to mít víc jištění. Ani nevíte, jak jsem se modlila, aby někdo vyhrál v prvním kole ,-)
slunisluni 20. 1. 2018, 21:16
@lucijee Tak to bude krutý vikend (H)
travaa 20. 1. 2018, 20:34
@Nadys Jen se nedělej +o( Určitě tam u Vás zvete všechny na obecní úřad k výslechu a kdo nepřizná, toho zavřete do sklepa, než si uvědomí svůj omyl +o( ,-)
Nadys 20. 1. 2018, 20:42
@travaa Áno , kdo nebude volit jako já , budeme vyžadovat místopřísežné přiznání, majetek propadne peklu a vypustíme ho až za pět let (smich) ,-)
šíma 20. 1. 2018, 20:03
@Nadys Přiznalo (smich)
Nadys 20. 1. 2018, 20:12
@šíma co je na tom směšného ," přiznalo "je běžný slovní obrat, samozřejmě jsem jim nesvítila baterkou do obličeje.tedy pro vás , ...připustilo zklamání po první volbě a sdělilo že druhé kolo nebudou volit Zemana .Stačí? (smich)

Vybrali jsme pro vás

Kategorie