Zobrazit přihlášovací formulář
Výchozí avatar
Nikis. 23. 4. 2018, 11:59
Pomalý hrnec... jaký máte? A jeho výhody? Co v něm vaříte? A co si mám pohlídat při jeho koupi, jaké funkce? (F) Díky (F)
johnynka 23. 4. 2018, 12:20
Nikis. 23. 4. 2018, 13:29
@johnynka Ježkovyzraky to koleno :-o NO já si ho musím poříit (smich)
e-sladkyspanek.cz 23. 4. 2018, 13:29
@Nikis. :-D :-D :-D
Nikis. 23. 4. 2018, 13:31
@e-sladkyspanek.cz Jsem dnes ještě nepapala (smich) Chytla mě úklidovka (mám dovolenou) a tak uklízím, ruce rozmočené, musím toho využít, zas tak často se mi tak moc nechce (smich) Vyhodila jsem polomtrvé kytky, asi poprvé v životě :-S Já si schraňuju a pečuju i o ty polouschlé klacky a už se na to fakt nedalo koukat, na okně dva roky staré vánoční hvězdy a jiné lahůdky, už je to fuč. Takže (Y) Musím jít nakoupit nové jarní kytičky ^o) ,-)
e-sladkyspanek.cz 23. 4. 2018, 13:32
@Nikis. já už papala (smich) viz níže (smich) ještě jsem to dorazila smažákem v hosce od vietnamce na oběd (smich)
Nikis. 23. 4. 2018, 13:34
@e-sladkyspanek.cz Já si musím to jídlo nejdřív nachystat a tady převrat, poličky posundávané, všude bordel... musím uklidit, utřít, schovat a pak se můžu teprv najíst, ale asi si někam sjedu ,-)
e-sladkyspanek.cz 23. 4. 2018, 13:35
@Nikis. já co nehulím krom víkendů musím snídat jak přijdu do práce a teda jakjsme roky nesnídala, nebo jen koblihy (smich)tak ted teda snídám tak, že to vypadá jak pro otesánka (smich), ale světe div se nelítám okolo pro sladké (smich)
Nikis. 23. 4. 2018, 13:36
@e-sladkyspanek.cz Já mám dovču, vstávala jsem o půl jedenácté a rozhodla jsem se při čištění zubů, že utřu umyvadlo. No a od té doby jsem nevytáhla ruce z kyble. Čus, jdu to dodělat, ať se vůbec dneska můžem potkat ,-)
johnynka 23. 4. 2018, 12:19
@Nikis. kenwood už 5 let, maká super. Určitě tak 1x týdně v něm dělám. Někdy častěji. Vývary v pohodě x hodin. Guláš, ptáčci, pečený bůček, kachna. To pečené pak přendavám do trouby na kůrku. Vyjímatelnou nádobu vhodnou do trouby. Tu mám, keramickou.
kachena 23. 4. 2018, 13:44
@johnynka proč bych měla dělat segedín, nebo guláš tři hodiny ? co je na tom způsobu to wow, že v něm vaříš ? že se to dělá samo, že u toho nemusíš stát, nebo co ? v receptech zelňačka 3-4 hodiny ? to je dost strašidelný
Nadys 23. 4. 2018, 14:23
@kachena to wow je v tom , že vše děláš na mírnou a velmi šetrnou teplotu. jak maso tak ostatní a tím z potravin dostaneš víc užitečných "látek" platí to i pro zeleninové pokrmy, a dá se i běžně , ale tady se nic nepřipálí a dělá se velmi mírně a bez dozoru.
kachena 23. 4. 2018, 14:37
@Nadys díky za vysvětlení
Nadys 23. 4. 2018, 15:55
@kachena (F)
johnynka 23. 4. 2018, 14:57
@kachena ona i ta chuť je potom úplně jiná, než když to dáš třeba do papiňáku. Švagr třeba moje ptáčky z pomaláče vyžaduje vždy, když přijedou na návštěvu. Zrovna tak rillettes. To je z toho prostě luxusní. Nemusím u toho stát, ráno v 7 to tam nandám a v 12-13 máme oběd bez mého většího úsilí. A zatím jsme s dětmi třeba na zahradě
Nikis. 23. 4. 2018, 15:37
@johnynka No mňam... to fakt zní lákavě! Právě že slyším samé superlativa - těch co ten hrnec mají. Odešla mi mikrovlnka, už je to možná měsíc i dýl a nějak mi nechybí, takže na její uvolněné místo přijde pomaláč ^o)
johnynka 23. 4. 2018, 15:39
@Nikis. jj je to fakt dobrá věc, ale až poté, co ji vyzkoušíš a ne pro toho, kdo potřebuje mít oběd za půl hodiny na stole. Nebo pro toho, kdo je zvyklý v papiňáku. Mě třeba opravdu nebaví chodit co 5 minut míchat guláš. Když do toho třeba uklízím, peru
Nikis. 23. 4. 2018, 15:41
@johnynka Tak já ráda jím a i ráda vařím, myslím, že dokážu využít oboje způsoby vaření - jak rychlovky - tak pomalé vaření. Já si stejně nejčastěji dělám saláty - pro sebe - ale rodina je polívková a vývary milují, tak kdybych to měla používat JEN na vývary, tak je to super. Vařím na plynu a tam se to moc pomalu táhnout nedá...
johnynka 23. 4. 2018, 16:19
@Nikis. já taky používám papiňák...na rýži, a jen když opravdu potřebuju mít něco rychle.
Nikis. 23. 4. 2018, 18:24
@johnynka Ja ho nemam. Rozbil se mi ten pist a nenasla jsem zarucak. Cca dva mesice po koupi... taky uz jsem si zvykla... zitra jedu pro ten pomalac ^o)
slunisluni 23. 4. 2018, 14:46
@kachena to je jak pomalý sex (candle)
e-sladkyspanek.cz 23. 4. 2018, 14:09
@kachena no já třeba běžně dělám , jak segedín (2-2,5 h) guláš 4-5h pomalu na plynu, ,ale musím u toho být , míchat, zato v pomalém u toho být nemusíš
kachena 23. 4. 2018, 14:13
@e-sladkyspanek.cz takhle dlouho nikdy vařit maso, aby bylo měkké, nemusím
e-sladkyspanek.cz 23. 4. 2018, 14:23
@kachena jsem v tom vyučená , takže profesionální deformace, dělat vše pomalu .
Nadys 23. 4. 2018, 14:24
@e-sladkyspanek.cz jj , čím pomaleji a na mírno , tím lepší chutˇ i kvalita jídel.
e-sladkyspanek.cz 23. 4. 2018, 14:25
@Nadys přesně , tak nás to učili už před 30 lety ve škole..
Nikis. 23. 4. 2018, 13:26
@johnynka Děkuji moc (F) Jo, ten který mám předběžně vybraný má tu keramickou nádobu do trouby i na sporák (F)

Vybrali jsme pro vás

Kategorie