Nikis.
23. 4. 2018, 11:59
Pomalý hrnec... jaký máte? A jeho výhody? Co v něm vaříte? A co si mám pohlídat při jeho koupi, jaké funkce? Díky
Nikis.
23. 4. 2018, 13:31
@e-sladkyspanek.cz
Jsem dnes ještě nepapala Chytla mě úklidovka (mám dovolenou) a tak uklízím, ruce rozmočené, musím toho využít, zas tak často se mi tak moc nechce Vyhodila jsem polomtrvé kytky, asi poprvé v životě Já si schraňuju a pečuju i o ty polouschlé klacky a už se na to fakt nedalo koukat, na okně dva roky staré vánoční hvězdy a jiné lahůdky, už je to fuč. Takže Musím jít nakoupit nové jarní kytičky
e-sladkyspanek.cz
23. 4. 2018, 13:32
@Nikis.
já už papala viz níže ještě jsem to dorazila smažákem v hosce od vietnamce na oběd
Nikis.
23. 4. 2018, 13:34
@e-sladkyspanek.cz
Já si musím to jídlo nejdřív nachystat a tady převrat, poličky posundávané, všude bordel... musím uklidit, utřít, schovat a pak se můžu teprv najíst, ale asi si někam sjedu
e-sladkyspanek.cz
23. 4. 2018, 13:35
@Nikis.
já co nehulím krom víkendů musím snídat jak přijdu do práce a teda jakjsme roky nesnídala, nebo jen koblihy tak ted teda snídám tak, že to vypadá jak pro otesánka , ale světe div se nelítám okolo pro sladké
Nikis.
23. 4. 2018, 13:36
@e-sladkyspanek.cz
Já mám dovču, vstávala jsem o půl jedenácté a rozhodla jsem se při čištění zubů, že utřu umyvadlo. No a od té doby jsem nevytáhla ruce z kyble. Čus, jdu to dodělat, ať se vůbec dneska můžem potkat
johnynka
23. 4. 2018, 12:19
@Nikis.
kenwood už 5 let, maká super. Určitě tak 1x týdně v něm dělám. Někdy častěji. Vývary v pohodě x hodin. Guláš, ptáčci, pečený bůček, kachna. To pečené pak přendavám do trouby na kůrku. Vyjímatelnou nádobu vhodnou do trouby. Tu mám, keramickou.
kachena
23. 4. 2018, 13:44
@johnynka
proč bych měla dělat segedín, nebo guláš tři hodiny ? co je na tom způsobu to wow, že v něm vaříš ? že se to dělá samo, že u toho nemusíš stát, nebo co ? v receptech zelňačka 3-4 hodiny ? to je dost strašidelný
Nadys
23. 4. 2018, 14:23
@kachena
to wow je v tom , že vše děláš na mírnou a velmi šetrnou teplotu. jak maso tak ostatní a tím z potravin dostaneš víc užitečných "látek" platí to i pro zeleninové pokrmy, a dá se i běžně , ale tady se nic nepřipálí a dělá se velmi mírně a bez dozoru.
johnynka
23. 4. 2018, 14:57
@kachena
ona i ta chuť je potom úplně jiná, než když to dáš třeba do papiňáku. Švagr třeba moje ptáčky z pomaláče vyžaduje vždy, když přijedou na návštěvu. Zrovna tak rillettes. To je z toho prostě luxusní. Nemusím u toho stát, ráno v 7 to tam nandám a v 12-13 máme oběd bez mého většího úsilí. A zatím jsme s dětmi třeba na zahradě
Nikis.
23. 4. 2018, 15:37
@johnynka
No mňam... to fakt zní lákavě! Právě že slyším samé superlativa - těch co ten hrnec mají. Odešla mi mikrovlnka, už je to možná měsíc i dýl a nějak mi nechybí, takže na její uvolněné místo přijde pomaláč
johnynka
23. 4. 2018, 15:39
@Nikis.
jj je to fakt dobrá věc, ale až poté, co ji vyzkoušíš a ne pro toho, kdo potřebuje mít oběd za půl hodiny na stole. Nebo pro toho, kdo je zvyklý v papiňáku. Mě třeba opravdu nebaví chodit co 5 minut míchat guláš. Když do toho třeba uklízím, peru
Nikis.
23. 4. 2018, 15:41
@johnynka
Tak já ráda jím a i ráda vařím, myslím, že dokážu využít oboje způsoby vaření - jak rychlovky - tak pomalé vaření. Já si stejně nejčastěji dělám saláty - pro sebe - ale rodina je polívková a vývary milují, tak kdybych to měla používat JEN na vývary, tak je to super. Vařím na plynu a tam se to moc pomalu táhnout nedá...
e-sladkyspanek.cz
23. 4. 2018, 14:09
@kachena
no já třeba běžně dělám , jak segedín (2-2,5 h) guláš 4-5h pomalu na plynu, ,ale musím u toho být , míchat, zato v pomalém u toho být nemusíš
kachena
23. 4. 2018, 14:13
@e-sladkyspanek.cz
takhle dlouho nikdy vařit maso, aby bylo měkké, nemusím
e-sladkyspanek.cz
23. 4. 2018, 14:23
@kachena
jsem v tom vyučená , takže profesionální deformace, dělat vše pomalu .
Nadys
23. 4. 2018, 14:24
@e-sladkyspanek.cz
jj , čím pomaleji a na mírno , tím lepší chutˇ i kvalita jídel.
Nikis.
23. 4. 2018, 13:26
@johnynka
Děkuji moc Jo, ten který mám předběžně vybraný má tu keramickou nádobu do trouby i na sporák