Zobrazit přihlášovací formulář
Výchozí avatar
Šikulka 12. 7. 2019, 7:04
Dobrý den, potřebovala bych radu ohledně provozu chaty bez elektřiny. Jak řešíte dlouhodobější pobyt? Mám na mysli třeba ledničku, ohřev vody..... Vím, že existuje lednice na plyn, ale jestli se to vyplatí, popř. zda raději investovat do solární ostrovní soustavy...... Budu ráda za každý postřeh. (F) (F) (F)
kahanaka 22. 7. 2019, 7:40
@Šikulka Pomohla Vám moje informace ohledně chaty bez elektriky? Ještě dodatek, teď jsme měnili bombu u lednice po 3 týdnech, ale jela na nejvyšší stupeň.
kahanaka 16. 7. 2019, 11:47
@Šikulka Dobrý den, koupili jsme plynovou lednici co je do karavanu, starší od pána, co je asi repasuje tuším za 2 500, Kč, bomba za 320, Kč nám loni vystačila asi na 6 týdnů nepřetržitého provozu, teď v červnu, jak byly ty veliké horka, tak vydržela měsíc (musela být zapnuta na nejvyšší stupeň). Máme chatku, která se skládá z ložnice a prosklené verandy (která slouží i na vaření), tak tam a do kadibudky jsem koupila z reklamy takové žárovky na pověšení - na 3 tužkové baterie a za žárovku se zatáhne a ta se rozsvítí. Moc světla nedává, ale na běžný provoz to stačí. Na čtení mám ještě solární světlo z Lidlu. Na sprchování jsme si nedavno pořídili solární sprchu, zatím nám to stačí. Na nádobí se většinou (když je hezky) voda ohřeje v hadici, co je na zalévání a nebo ohřeje na plynovém vařiči. Mobil nabíjíme z poverbanky nebo v autě. Rádio máme na baterie. Snad jsem na nic nezapomněla.

Vybrali jsme pro vás

Kategorie