Zobrazit přihlášovací formulář
Výchozí avatar
RadkaKolín 7. 5. 2020, 14:23
Dobrý den. S dětmi, kterým je 15, 10 a 5 let, bychom se rádi začli věnovat geocachingu. Stáhla jsem si aplikaci, kde kešky vidím. Ale měla bych nějaké dotazy. V čem bývají kešky nejčastěji ukryté? Když ji najdu, jak postupovat, co mohu najít a jak a tím naložit? Neměl byste nékdo tip na nějakou hezkou trasu s keškou ( keškami ) pro začátečníky kdekoli středočeský, královéhradecký, pardubický kraj? Moc díky.předem.
anib 7. 5. 2020, 16:03
@RadkaKolín Proč si nezkusíte odlovit tradičky v Kolíně, je jich tam hodně a zjistíte co a jak nebo třeba tuhle serii https://www.geocaching.com/geocache/GC42VXB_planeta-opic-14 část jsou tradičky, zbytek mysterky, ale jednoduché-třeba tu co jsem dala odkaz má souřadnice uvedené pod obrázkem šroubovice DNA Čím víc toho vyluštíte, a čím víc toho najdete tím do bude lehčí Jinak keše s obtížností D 5 jsou typu-hádej na co jsem myslel, když jsem se dnes ráno vzbudil-většinou se ani nesnažím luštit.
anib 7. 5. 2020, 15:57
@RadkaKolín Pro začátek to nejdůležitejší: zelená krabička na mapě- tradiční keška, je na místě, kam ukazují souřadnice modrý otazníček-musí se nějak luštit, souřadnice se musí nějak najít žlutá krabička multina-začátek je na uvedených souřadnicích a pas se v terénu zjišťují nějaké indicie, ty se většinou doplní do vzorce a vyjdou souřadnice kešky obálka lettrobox-něco jako multina, jen je to v terénu hkedání další trasy pomocí popisu v textu, nebo pomocí fotek. Vyfocená třeba socha, tu najdete dojdete k ní a hledáte objekt na další fotce, dojdete k němu a tak dál. zeměkoule-earth keš-dojdete na souřadnice a tam splníte nějaké úkoly, co jsou zadané v textu. Pozor. každá keš má v listingu uvedeno D T ( vlevo nahoře ) D obtížnost hledání či luštění, T je terén-označeno hvězdičkama T1 zvládne vozíčkář, T5 musíte mít speciální vybavení lezecké, potápěčské, loď atd. Pro začátek doporučuji D tak do 3,5 a T-co zvládnete. T4 se občas leze po skalách-tak pozor Vlevo dole máte nápovědu: napoví buď s luštěním, nebo s hledáním. Třeba kámen ( nejlépe v kamenolomu), nebo pařez- v lese plném pařezů.
RadkaKolín 7. 5. 2020, 17:15
@anib Díky za vyčerpávající odpověď. To jsem přesně potřebovala dovysvětlit. Máte pravdu, asi opravdu začneme v okolí, ať se trochu zorientujeme, jetli nám to vůbec půjde. Díky. |:o)
kosticka 7. 5. 2020, 15:29
@RadkaKolín také ráda poradím, krásná serie je u v.n. Pařížov, je to serie 12 keší, krásně v lese, moc ráda to místo vzpomínám
RadkaKolín 7. 5. 2020, 17:24
@kosticka Moc děkuji, kouknu na to. |:o)
anilvap2 7. 5. 2020, 14:55
@RadkaKolín Ukryté můžou být v lecčems. V kořeni stromu, jednou jsme našli v lese moc pěknou chaloupku na dřevěné noze a v tom keška. Mikrokeška byla ukrytá v šroubku vystaveného traktoru. Většinou je dobré sledovat stopy na zemi, pokud jste v přírodě. Já většinou najdu nějaký cíl výletu a teprve potom hledám, jestli tam nejsou kešky. Ale my jsme takoví věční začátečníci. Hledáme většinou ty jednoduché.
RadkaKolín 7. 5. 2020, 17:24
@anilvap2 Díky moc.
hasičky 7. 5. 2020, 14:47
@RadkaKolín Tak nejlépe pročíst si o tom něco http://wiki.geocaching.cz/wiki/Hlavn%C3%AD_strana ... jsou různé druhy kešek, různě zapeklitě ukryté, a je různé, co s nimi.. základ u "klasických" kešek vždy dojít až k logbooku: papírek, knížečka, kam se musí fyzicky zapsat (může být i v samotné kešce schovaná, nebo se k němu jinak dopracovat..) a pak zalogovat v aplikaci (mobil, PC). kdyžtak ráda poradím, odpovím na dotazy... |:o)
RadkaKolín 7. 5. 2020, 17:23
@hasičky Moc díky za odkaz i rady, super. Takže vždy je tam knížečka čí nějaký papír, kam se tužkou zapiše ten, kdo kešku najde? Zapisuje se jen jméno?
ladab 7. 5. 2020, 17:44
@RadkaKolín Ano, sešitek, papír...logbook. Zapíšete datum a tzv. nick, tj. přezdívku, pod kterou máte účet. Můžete i něco dopsat, když je to sešit, kde je více místa. Poděkovat. A se stejným datumem se pak zapíšete v aplikaci nebo na stránkách geocachingu. Důležité je, že když v keši najdete něco s přívěskem, kde je kód (tzv. Travel bug, to si vygooglete, jak vypadá), tak to si nenechaváte, to se může vzít a dát do jiné kešky (ale zase zapsat, do které), pro začátek to neberte. Stejně tak mince s kódem, tzv. geocoiny. Vše najdete na českých stránkách geocaching.cz
RadkaKolín 7. 5. 2020, 18:18
@ladab Jdu to pročíst a moc děkuji.

Vybrali jsme pro vás

Kategorie