Zobrazit přihlášovací formulář

Potahování dortů, poradna

Založit nové diskusní téma
Výchozí avatar
elinaty 23. 3. 2021, 13:36
DOBRÝ DEN, CHTĚLA BYCH POPROSIT O RADU,JESTLI S TÍM NĚKDO NEMÁTE ZKUŠENOSTI....JIŽ DELŠÍ DOBU POTAHUJI DORTY MARCIPÁNOVOU HMOTOU- PRAVÝ MARCIPÁN - POMĚR 1: 3 ( MANDLOVÁ HMOTA : CUKR ) A POSLEDNÍ DOBOU SE STANE, ŽE JE DRUHÝ DEN MARCIPÁN ROZTEKLÝ NA NĚKTERÝCH MÍSTECH. DÁVÁM POD NĚJ MÁSLOVOPUNDINKOVÝ KRÉM, ALE STEJNĚ V NĚKTERÉM MÍSTĚ JAKOBY ZVLHNE, NEBO SE ZVLNÍ A VYTÉKÁ Z NĚJ ZŘEJMĚ CUKROVÁ LEPIVÁ HMOTA....NEVÍM, JESTLI TŘEBA NEMÁM V KRÉMU VÍCE PUDINGU NEŽ MÁSLA, NEBO NĚKDO MI ŘÍKAL, ŽE TO MŮŽE BÝT LEDNICÍ, ČASTO SE TO STÁVÁ NA ZADNÍ STRANĚ DORTU, KDYŽ JE PŘES NOC V LEDNICI....TAK NEVÍM. PORADÍTE? DĚKUJI, MARKÉTA. *-)
Venunka 23. 3. 2021, 14:08
@elinaty moje zkušenost je A) na obmazání dortů používám bud jen máslový nebo bílkovomaslový krém....občas se je u toho pudinkového těžko obhadnout množství pudinku co ještě marcipán snese (F) B/ je to i lednicí, mám doma dvě, v jedné je vše bez problémů, v druhé se dorty rosí, takže bud radí dát na zadní stranu lednice karton nebo proložky z vajíček a nebo dát celá dort do kartonové krabice (ještě lepší je koupit polystyrénový box, ale to je větší výdaj, takže pokud pečete jen občas, tak je to zbytečné) (F)
elinaty 23. 3. 2021, 15:12
@Venunka JEEE, TAK NA TOM PŘECE NĚCO JE.....MOC DĚKUJI, ZKUSÍM DODRŽET OBĚ DOPORUČENÍ A SNAD TO BUDE LEPŠÍ, DĚKUJI :-) :-) :-)

Vybrali jsme pro vás

Kategorie