Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 29 návštěvníků)

POMERANČOVÝ DORT

0.0
POMERANČOVÝ DORT

Potřebné ingredience

5 celých vajec, 25 dkg cukr krupice, 32 dkg polohrubé mouky, 1,5 - 2 dcl oleje, 1,5 - 2 dcl vlažné vody, 1 prášek do pečiva, pomerančové aroma - forma průměr 24 cm.

Postup přípravy

Vejce ušleháme do pěny, přidáme olej a potom vlažnou vodu. Chvilku šleháme, potom vsypeme cukr a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva a 1 lžičku pomeranč. aroma - dle chuti. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Krém nellepší - vanilkový, jinak dle chuti.

Marcipán dělám se salkem, mám s ním perfektní zkušenosti, dávám ho většinou na nádivku, ještě se mi nestalo i při pokojové teplotě, že by se roztekl. Vydrží v lednici minim. půl roku, před upotřebením stačí pár sekund rozehřát v mikrovlnce, případně přidat cukr nebo trochu vody a můžeme tvarovat. Tady je ten recept, který používám já (jen chci připomenout, že má barvu světle žlutou - tu bílou barvu jsem dosáhla přidáním potravinářské běloby):
1krabice suš. mléka (tučné nebo polotučné)
1 plechovka salka kondenzované (ne Tatra mléko slazené)
0,5 - 1 dcl vody
1 lžička i více mandlového aroma
lžička oleje
cukr moučka (prosátý).
Prosáté suš. mléko smícháme se salkem. Trochu vody, aroma + lžička oleje a míchat. Až je těsto tuhé vyklopit na vál s moučk. cukrem a dál zpracovat. Když je moc tuhé, namočit ruce do vody. V opačném případě přidat prosátý cukr. Těsto zpracovávání zhruba 10 min.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie