(recept
si oblíbilo 141 návštěvníků)
Domaci chleba peceny v troube
Potřebné ingredience
- 100 g zitna mouka - 100 g psenicna celozrnna mouka - 900 g psenicna chlebova mouka - 2 PL(polevkove lzice) soli - 1 PL kminu - 100 ml vlazne vody+ 2 cajove lzicky suseneho drozdi= kvasek - 500ml vlazne vody + 2 PL ocet
Postup přípravy
-Mouky dohromady do misy,sul,kmin - promichat.
Pridat kvasek ,vodu s octem.
A hneteme az do bezvedomi asi 10-15 minut. :-) Nechame kynout max 1 hodinu.
Lehce hneteme,dame do osatky na 30minut kynout a pote do vyhrate trouby.,na plech bez niceho.
Trouba: s ventilatorem
15 minut - na 230 stupnu
38 minut - na 160 stupnu
Miska s voudou do trouby.
Recept napsan slovy manzela .
Dobrou chut !!!
Pristi peceni nafotim faze receptu.
Pridat kvasek ,vodu s octem.
A hneteme az do bezvedomi asi 10-15 minut. :-) Nechame kynout max 1 hodinu.
Lehce hneteme,dame do osatky na 30minut kynout a pote do vyhrate trouby.,na plech bez niceho.
Trouba: s ventilatorem
15 minut - na 230 stupnu
38 minut - na 160 stupnu
Miska s voudou do trouby.
Recept napsan slovy manzela .
Dobrou chut !!!
Pristi peceni nafotim faze receptu.
-suroviny
- mouky+kmin+sul do misy, pote pridat kvasek + vodu s octem
-testo pred zpracovanim
- zpracovane testo
- kynuti testa
- vykynute testo dame do osatky jeste dale kynout
-vytvarujeme bochnik dle osatky
- vykynute testo v osatce,pripravene na peceni(na plech bez niceho),nezapomenout na misku s vodou
do trouby
- finale
:-)
-rozkrojit po vychladnuti tak 3-4hodiny
DOBROU CHUT!!!
.
.
.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mikrah
(upraveno)
5. 2. 2013, 9:09
ten vypadá pěkně
Kovac
(upraveno)
5. 2. 2013, 12:53
@Mikrah
Dekuji ,neni to ma prace,ale manzela.
Nikza
(upraveno)
5. 2. 2013, 8:59
ten vypadá naprosto úžasně
Kovac
(upraveno)
5. 2. 2013, 12:54
@Nikza
Dekuji ,prace meho manzela(pece 2bochniky tydne).