Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 390 návštěvníků)

Vynikající roláda za 8 min. kterou zvládne i laik - rolovaná za studena

0.0
Vynikající roláda za 8 min. kterou zvládne i laik - rolovaná za studena

Potřebné ingredience

6 vajec, 140g cukru krupice, 80g hl. mouky, na plneni : marmelada, slehacka, van. cukr, stuzovac do slehacky

Postup přípravy

Nejprve si udelame snih ze 4 bilku. Dale 2 cela vejce a 4 zloutky vyslehame s cukrem a pak pridame mouku. Nakonec opatrne vmichame snih ze 4 bilku. Testo dame na poolejovany pec. papir a peceme v predehrate troube na 160´C ca. 8 min. Kdyz je peceno stahneme pec. papir s testem z plechu aby se dale nepeklo a nechame vychladnout. Kdyz je testo studene pomazeme jahodovou marmeladou a slehackou a smotame.
Urcite vyzkousejte, testicko je jako pericko a pochvala vas urcite nemine.
I me se nikdy rolada rolovana za tepla nepovedla ale tadle je fakt perfektni a i casove nenarocna.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

JanaHovor 12. 5. 2008, 11:55
Tak jsem ji tento týden dělala už 4-krát ;-) a je to mňamka - super rolka (jidlo). Do těsta jsem dala 40g mletých ořechů a 40g hl.mouky, ořechy jsem dávala jaké jsem zrovna měla (mandle, lískáče, vlašáky) a jednou jsem tam přidala i nastrouh.čokoládu. Mňam. A dovnitř jsem dala: 1x vymíchaný tvaroh s máslem a cukrem a na to jahodovou marmeládku, pak jsem u další dala 2 vyšlehané šlehačky se ztužovačem, 40g nastrouh.čokolády a doprostřed banán a naposled jsem zase dala šlehačky a místo banánu jahody (zajic) - super oživení. (L) Díky za super receptík, ale asi bych si měla :-# pusu nebo se za chvíli neunesu (pst)
miskaspacirka 6. 5. 2008, 21:31
Jsem dopekla.Není co dodat než jen (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Děkuji za recept (zajic)
Marcela 1980 7. 5. 2008, 20:31
@miskaspacirka no to me moc tesi :-)
evikumiluna 5. 5. 2008, 18:38
Roláda je výborná (Y). Dnes jsem ji pekla a můžu říct, že je opravdu rychlá a jednoduchá |:o). Akorát jsem ji pekla cca 10 minut. Na hotovou roládu jsem dala domácí višňovou marmeládu, šlehačku se ztužovačem a višňový kompot a to vše zasypala nastrouhanou čokoládou na vaření (L). . . . . a výsledek.............. (clamp) (clamp) (jidlo) (jidlo) (leto)...........jedna báseň!!!!!! Už ji mám zařazenou v oblíbených receptech (jazyk)
Marcela 1980 6. 5. 2008, 17:25
@evikumiluna Evco jsem rada, ze chutnalo :-)
kalasovi 4. 5. 2008, 23:32
Taky jsem jí předevčírem pekla. Dřív jsem vyráběla ty rolované za horka, někdy to vyšlo dobře, jindy hůř, ale tohle je prostě parááááááda!!!!! (radost) Jinou už nepeču. Dali jsme si jí s máslovým kokosovým krémem, fotka (P) i s receptem je tady http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=18148 Ještě jednou díky za tip, mě to těší kvůli pečení a manžel zase oceňuje ten výsledek (zajic) teda já taky ;-) a babička zrovna tak. Supr, supr, supr!!! (Y) (Y) (Y) Jeden detail - roláda se kroutila i po nakrájení plátků, takže se člověk docela snadno opatlal. Tak jsem jí na chvilku dala do ledničky, pak už to bylo dobrý. Určitě se do ní zase někdy pustím! Hanka
Iva63 4. 5. 2008, 20:16
Včera jsem upekla vaši roládu ajelikož jsem naposledy povedenou měla na stužkovák a další pokusy dopadly vždy bledě,tentokrát dopadla výborně.Přijela sestra s dětmi a jen se po ní za¨prášilo.chutnala všem díky .další zkusíme s malými obměnami. Iva (Y)
jolča 4. 5. 2008, 19:02
Marci ještě nikdy se mi roláda nepovedla :-|,ale ta vaše dopadla (Y) (Y),je prostě úúúžasná.Super recept (clamp) (clamp) (clamp). Ted už jen (C) a (zajic) (zajic). (hello) (hello) (hello)
Petra.Ch 4. 5. 2008, 17:57
Včera jsem upekla roládu a dnes jsme si na ni pochutnávali. Je vynikající , děkuji za bezvadný recept. (Y) (Y) (Y)
Lupitka 4. 5. 2008, 17:05
Tak jsem ji o víkendu taky zkoušela a opravdu nemá chybu!! Byla vynikající, nadýchaná jako pírko (child1) (child1) A dělala jsem do toho krém od Věry Č. ID 14900 z pudinku Olé, mandarinek a šlehačky! Výborné, výborné, výborné ..... (Y) (Y) (Y)
EXPERTKA 3. 5. 2008, 18:58
|:o) |:o) |:o)má první roláda co drží pohromadě (Y) (Y) (Y)je výborná,určitě jí budu dělat často (Y)
Marcela 1980 4. 5. 2008, 13:18
@EXPERTKA (Y) (Y)
Marcelinka32 3. 5. 2008, 18:57
I já jsem zkusila a měla jsem veliký úspěch, to je po prvé co se mi roláda povedla. (Y) (Y) (Y) (sampus), nemá prostě chybu. Nechala jsem jí víc zrůžovět a šla pervefektně zavinout. Neměla jsem ztužovač do šlehačky tak jsem dala měkký tvaroh a ochutila vanilkovým cukrem. Byla to mnamka. Jinou roládu už nepeču |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) Moc děkuji za perfektní recept (*) (*) (*) (*) (*)
Marcelinka32 3. 5. 2008, 18:56
I já jsem zkusila a měla jsem velikou, to je po prvé co se mi roláda povedla. (Y) (Y) (Y) (sampus), nemá prostě chybu. Nechala jsem jí víc zrůžovět a šla pervefektně zavinout. Neměla jsem ztužovač do šlehačky tak jsem dala měkký tvaroh a ochutila vanilkovým cukrem. Byla to mnamka. Jinou roládu už nepeču |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) Moc děkuji za perfektní recept (*) (*) (*) (*) (*)
agresse 29. 4. 2008, 15:38
tento recept som nasla v jednom casopise uvadzaju tam ze slahacka sa ma priviest do varu s cukrom a potom vyslahat, a mne to nevyslooooo 8o| 8o| 8o| 8o| ale inak mnamka obrovska (L) (L) (L) (L)
Marcela 1980 30. 4. 2008, 17:19
@agresse to jako ta slehacka na plneni Izabelo??? To me prijde teda trochu divne, ja taky delam, ze ve slehacce(35?%tuku) rozpustim cokoladu ( nesmi se ale varit) necham pres noc v lednici a pak vysleham. Ale slehat hned to se me moc nezda. *-)
silvies 3. 5. 2008, 17:20
@Marcela 1980 A to já právě, když dělám pařížskou šlehačku, tak jí nechám pořádně provařit, ať se mi potom pěkně ušlahá a vždycky je prvotřídní (*)
gláďová 27. 4. 2008, 20:51
|:o) úplně super receptík, pekla jsem k manželovým narozkám, plnila jsem čokoládovým krémem a vložila ještě dovnitř banán, je to hotová mňamka |:o) (Y) Díky za skvělý recept, Irena (hello)
Marcela 1980 28. 4. 2008, 20:30
@gláďová no Irenko to musela byt fakt dobrota (Y) (Y) (zajic)
terany 27. 4. 2008, 20:02
Ahoj Marci,dnes jsem chtěla upéct něco rychlého a tak jsem zkusila Tvoji roládu, neměla jsem šlehačku tak jsem to potřela jen marmeládou a za chvilku se po roládě zaprášilo, je výborná a hlavně rychlá. Lenka (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
decka 27. 4. 2008, 14:37
Marcelko,tak tohle byla moje první roláda co jsem kdy dělala a musím říct že je opravdu vynikající (Y),bez problémů se pekla i motala,opravdu jednoduchá....četla jsem si komentáře dole a taky jsem pekla v plynové troubě,po upečení zůstala nahoře jakoby lepkavá,ale tou šlehačkou se to schovalo,možná to opravdu dělá plyn,není na pečení moc dobrý.Jinak díky za receptík určitě budu brzy opakovat Irena (L)
DZESINKA 26. 4. 2008, 9:09
moc díky za vysvětlení.Když je zkušená kuchařka,tak se jí zdá všechno jednoduchý,ale já začátečnice!!!!!!!!!! No zkusím ji teda ještě jednou. Plynovou troubu mám,to je fakt a taky jsem ji tam nechala trochu dýl v troubě. tak zati pa a děkuji za odepsíání.Pak napíšu jak se povedla.
DZESINKA 23. 4. 2008, 21:22
Tak jsem ji vyzkoušela taky. Jsem začátečnice v pečení,tak mám dotaz.Když jsem roládu vytáhla z trouby,tak jsem ji i s pečícím papírem dala z plechu .Nechala vystydnout,ale zespoda se mi trochu přičmoudla,tak jse placku rolády obrátila a sundala pečící papír,tu stranu přičmoudlou jsem měla teda na horní straně a tu jsem trochu seškrábla(bylo to jen trochu připečené!!Fakt).Namazala jsem marmeládou a šlehačkou a chtěla stočit.No ale stalo se mi to,že ta spodní strana se mi přilepila na kuch.linku!!!!!A když jsem to pak rolovala,tak se mi trochu roztrhla!!!!!!!Jo a abych se přiznala,tak jsem zabudla naolejovat ten pečící papír!!!Bylo to teda tím nebo něčím jiným(roláda než se začne mazat marm.+šlehačkou,tak musí být uplně vychladlá?Zarolováváte ji tím peč.papírem??Když mažete náplní,tak těsto vychladlé sundáte nejdřív z pečícího papíru?????????????? Prosím o radu.Píšete jak se vám všem povedla . moc děkuji
Marcela 1980 25. 4. 2008, 22:14
@DZESINKA Martino, kdyz jsem si vas dotaz precetla, tak jsem nevedela, zda si ze me nechcete delat srandu, vzpomnela jsem si na vecernicek Pat a Mat. Kdyz budu ale uprimna, tak musim rict, ze i ja jsem takto zacinala. Martino, doufam, ze vas to neurazilo, jen chci rici, nenechte se odradit a pecte dal!!!!! Ted k problemu, zrejme jste mela troubu moc horkou, nebo jste to testo pekla moc dlouho.Kdyz to pecu ja tak tu roladu nenechan ani upect do zlatova, zustane bila, ale nesmi byt syrova. To poznate kdyz do testa pichnete spejli a testo se nebude lepit na spejli!!! Tu roladu mazu az kdyz je üplne studena, jinak by se ta slehacka roztekla!!!! Ja to delam tak , ze kdyz je upeceno, tak stahnu ten pec. papir z pekace, necham vystydnout pak si odloupnu kousek pec. papiru od testa, namazu a pak ten kousek perhrnu, pak uz jen taham ten pec. papir nahoru a tim padem roluju tu roladu. Prendam uz jen na talir. Jeste me napada, zda nemate plynovou troubu??? To je pekna potvora to se pripejka a vysusuje, to dejte pri peceni do trouby kastrulek s vodou. Martino opravdu se nenechejte odradit, a uvidite, ze 2. pokus uz bude mnohem lepsi
Zrušený účet 23. 4. 2008, 9:08
Marci, včera jsem ji za půl hodinky měla hotovou na oslavu přijetí mého syna na školu. Je, vlastně byla, neskutečně vláčná a jemná, zkrátka perfektní. Tchýně peče dorty na svatby, ale manžel tvrdil, že takovou vynikající roládu ještě nikdy nejedl |:o) |:o) |:o)
Marcela 1980 25. 4. 2008, 22:20
@ (Y) (Y) (Y) Zdenko, nejprve moc moc gratuluji synovi. Vasim komentarem jste me moc potesila a ani nevite jak moc polichotila, dekuji. Na syna (D) (D) (D)
MAXXIK 22. 4. 2008, 19:33
Zkoušela jsem péct a moc se povedla.Pěkně se dala stáčet,měla jsem ji do práce a kolegyním moc chutnala. Plnila jsem ji krémem :jahodový kompot rozmixovat,doplnit na objem 400 ml,přidat 1 van.puding a vařit 3 minuty.Vychladlé vyšlehat s máslem ,dosladit dle chuti.Měla velký úspěch. (Y)
DZESINKA 22. 4. 2008, 18:56
já když jsem jednou zkoušela roládu,tak po upečení jsem ji vndala,s pečícím papírem stáhla z plechu,nechala trochu vystydnout ,namazala marmeládou,šlehačka a chtěla stočit(byla polo teplá),tak se mi trochu polámala a lepilo se mi to na ten pečící papír.Čím to je??
kalasovi 28. 4. 2008, 15:53
@DZESINKA Obvykle se rolády musí rolovat za tepla, aby se nepolámaly. Takže tím to bylo. Tohle je asi recept na roládu, která se neláme ani při rolování za studena. Určitě brzo vyzkouším ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie