Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 236 návštěvníků)

Karlovarský houskový knedlík

0.0
Karlovarský houskový knedlík

Potřebné ingredience

250 g starší housky, 2 vejce, 100 g hrubé mouky, 2 dl mléka, petržel, sůl, muškátový květ, bílý pepř

Postup přípravy

Toto je nejzdravější příprava knedlíku. A musím říct, že i nejchutnější.

Starší housky nakrájíme na kostičky lehce opražíme v troubě. Smícháme je se žloutky, nasekanou petrželkou, moukou a mlékem, osolíme, přidáme špetku muškátového květu a bílého pepře a necháme asi 10 minut odležet. Poté zlehka vmícháme sníh z bílků a těsto na karlovarský knedlík je hotové.
Vymažeme si plát alobalu olejem či máslem a vytvarujeme na něm hmotu na knedlík do úhledné šišky. Aby se knedlík nerozpadal a měl hezký tvar, zabalíme ho do alobalu, ve kterém ho budeme asi 20 minut vařit. (10 min z jedné a 10 min z druhé strany.
Při tvarování to nejdříve vypadá, že z něj knedlík být nikdy nemůže. Hmota je totiž hodně sypká. Ale od toho je tu alobal. :-) Budete překvapené, jak je to snadné.

Starší housky nakrájíme na kostičky a opražíme v troubě.

Opraženou housku smícháme se žloutky, nasekanou petrželkou, mlékem, osolíme, přidáme špetku muškátového květu a bílého pepře........

.....přidáme hrubou mouku...............

.....a zamícháme. necháme 10 min odstát.

Nakonec zlehka vmícháme hutý sníh z bílků.

Hmotu položíme na pomaštěný alobal a utvoříme knedlík. Nakonec zavineme do alobalu, vytvarujeme do tvaru knedlíku a alobal zahneme, aby hmota při vaření nevytekla.

Vaříme. Hmota je na dva knedlíky.

Hotovo.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie