Kváskový Tartine Bread
![Kváskový Tartine Bread](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/170128/16/j162652.jpg)
Potřebné ingredience
* ROZKVAS: 20 g aktivního kvásku, 100 g pšeničné celozrnné mouky, 100 ml vody; * DÁLE DO TĚSTA: 450 g vody, 50 g pšeničné celozrnné mouky, 450 g pšeničné chlebové mouky, 200 g pšeničné hladké mouky, 20 g soli, 40 ml vody, (drcený kmín - nemusí být)
Postup přípravy
1. den (12 - 16 hodin předem) rozkvasit kvásek.
Všechny suroviny na rozkvas smísit, přikrýt a nechat kvasit.
2. den.
K rozkvasu přidat 450 g vody a prošlehat metlou.
Přidat všechny mouky, volně smíchat a nechat 30 - 45 minut proběhnout autolýzu.
Potom přidat sůl + 40 ml vody (+ kmín), pomocí karty důkladně uhníst těsto, přikrýt a nechat kynout 30 minut.
Těsto vyklopit na naolejovanou plochu, roztáhnout a složit do balíčku. Potom přikrýt a nechat kynout 30 minut.
Tento postup zopakovat 4x.
Těsto vyklopit na naolejovanou plochu, těsto roztáhnout a složit do balíčku (pokud budete potřebovat těsto rozdělit na dva bochníky, tak je to vhodné udělat teď, při posledním natažení těsta).
Pomocí karty těsto stočit do bochníku - tvar zformovat podle tvaru ošatky.
Bochník i ošatku potřít kukuřičným škrobem a těsto vložit do ošatky.
Nechat kynout 2 - 3 hodiny (nebo přes noc v lednici).
Po nakynutí těsto vyklopit na lopatku, naříznout, přesunout na rozpálený kámen nebo plech a péct 15 minut při 250°C. Poté teplotu stáhnout na 220°C a péct 20 - 30 minut.
Po upečení nechat chléb vychladnout na mřížce.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/170128/16/k205320.jpg)
1. den (12 - 16 hodin předem) rozkvasit kvásek. Všechny suroviny na rozkvas smísit, přikrýt a nechat kvasit.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/170128/16/k205321.jpg)
2. den. K rozkvasu přidat 450 g vody a prošlehat metlou. Přidat všechny mouky, volně smíchat a nechat 30 - 45 minut proběhnout autolýzu. Potom přidat sůl + 40 ml vody (+ kmín).
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/170128/16/k205322.jpg)
Pomocí karty důkladně uhníst těsto, přikrýt a nechat kynout 30 minut.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/170128/16/k205323.jpg)
Těsto vyklopit na naolejovanou plochu, roztáhnout a složit do balíčku. Potom přikrýt a nechat kynout 30 minut. Tento postup zopakovat 4x.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/170128/16/k205324.jpg)
Těsto vyklopit na naolejovanou plochu, těsto roztáhnout a složit do balíčku (pokud budete potřebovat těsto rozdělit na dva bochníky, tak je to vhodné udělat teď, při posledním natažení těsta). Pomocí karty těsto stočit do bochníku - tvar zformovat podle tvaru ošatky.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/170128/16/k205325.jpg)
Bochník i ošatku potřít kukuřičným škrobem a těsto vložit do ošatky. Nechat kynout 2 - 3 hodiny (nebo přes noc v lednici).
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/170128/16/k205326.jpg)
Po nakynutí těsto vyklopit na lopatku, naříznout, přesunout na rozpálený kámen nebo plech a péct 15 minut při 250°C. Poté teplotu stáhnout na 220°C a péct 20 - 30 minut.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/170128/16/k205327.jpg)
Po upečení nechat chléb vychladnout na mřížce.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/170118/20/b597606-1484766804.jpg)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110226/18/b356311-1298741276.jpg)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)