Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Roštěná -omáčka po moravsku

0.0
Roštěná -omáčka po moravsku

Potřebné ingredience

500g hovězí zadní,1větší cibule,olej nebo sádlo,sůl,pepř,horčice plnotučná,1 sklenice Kunovjanka(sterilizovaná zelenina),1x masox,hladká mouka

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky ,mírně naklepeme,nasolíme,opepříme a z jedné strany pomažeme hořčicí,nakrájíme na jemno cibuli a osmažíme ji na oleji do zlatova v papiňáku poté přidáme postupně plátky masa a zprudka všechny opečeme z obou stran ,poté zalejeme asi 1-2 litry vody a přidáme 2 kostky masoxu. Vaříme do měkka ke konci přidáme Kunovjanku raději slejte nálev ať není omáčka příliš kyselá a povařte.Nakonec zahustěte hladkou moukou a krátce povařte.Jako příloha je dobrý vařený brambor, rýže či kynutý knedlík,ale já to mám nejraději s bramborem..Mňam! Jo a nezapomeňte,že i ta Kunovjanka je slaná,tak opatrně se solí!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

JKpipule 22. 8. 2009, 23:07
Chci se zeptat mám Moravanku, nebude to vadit?? Nebo je to jiná chuť *-) *-) (L)
mujkus 24. 4. 2013, 23:38
@JKpipule myslím,že kunovjanka je lepší :-$
oskar218 5. 8. 2009, 12:08
Paní Jano,to bylo výborný,i obě (X) (X) si pochutnali. (L)Děkuji za výborný recept.Jana
mujkus 24. 4. 2013, 23:38
@oskar218 Děkuji moc (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie