Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Boloňská omáčka podle Apetitu

0.0
Boloňská omáčka podle Apetitu

Potřebné ingredience

4lžíce oleje, 1 cibule, 2 stvoly řapíkatého celeru nakrájené, jedna velká mrkev nastrouhaná, balíček mletého masa (do půl kg), 200 ml vína, 1/2 kg čerstvých rajčat, sůl, pepř, muškátový oříšek.

Postup přípravy

Rozehřejeme olej, přidáme cibuli, necháme zesklovatět, pak přidáme nakrájený celer a mrkev a opět necháme smažit. Poté přidáme mleté maso, hodně rozmělníme, aby se opeklo ze všech stran. Zalijeme vínem (já použila bílé suché), necháme odpařit a přidáme rozmixovaná oloupaná rajčata. Osolíme, opepříme a necháme cca 3 hodiny propublávat. Vznikne hodně hustá omáčka, kdyby se vám to připalovalo, přilijte trošku vody. Ale nemá vzniknout tekutá omáčka, opravdu je hodně hustá.
Když je hotovo přidejte muškátový oříšek, já ho nedávala a i tak to bylo výborné. Podáváme s těstovinami - nejlépe špagety nebo tagliatelle. Omáčka se na to krásně chytá a drží. Navrch můžete posypat sýrem.

Poznámky: lepší omáčku na těstoviny jsem ještě nejedla. Mrkev je tam dost důležitá, bez ní by jídlo bylo hodně navinulé po rajčatech.
Víno se dá použít jak bílé, tak červené, ale suché.

Dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie