Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

svíčková s párky bez smetany - recept se skvěle hodí na přípravu zvěřiny

0.0
svíčková s párky bez smetany - recept se skvěle hodí na přípravu zvěřiny

Potřebné ingredience

1 kg zadního hovězího, kořenová zelenina jako na svíčkovou, koření jako na svíčkovou, párky - dle chuti, jemné, vídeňské, klausovky... olej, kostka masoxu, cibule, omáčka delikates z Lidlu - nemusí být, zelenina udělá dost pikantní chuť, může být i trocha červeného vína na podlévání, ale taky není nutné, někdo to tak nemá rád.

Postup přípravy

Maso protkneme párky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi ze všech strach. Zeleninu máme očištěnou, cibuli také, vše nakrájené na kousky - na plotýnku dáme pekáč, v kterém budeme péct v troubě, dáme kousek másla a trochu oleje, do rozpáleného vložíme zeleninu a opečeme, omáčka je pak chutnější, na opečenou zeleninu vložíme maso, přidáme koření - bobkový list, nové koření a celý pepř, podlejeme a dáme dusit do trouby, pokud jsme daly dost zeleniny, není ani třeba přidávat omáčku delikates, pokud je šťávy málo pak přidáme. Při pečení podléváme, do štávy rozlámeme jednu kostku masoxu, při pečení můžeme podlít i tím červeným vínem, tak asi půl deci, podle chuti - není podmínkou. Jak je maso měkké vytáhneme z trouby, maso vyjmeme a pokrájíme na plátky viz. obrázek, zeleninu propasírujeme přes síto, omáčkus propasírovanou zeleninou zahustíme, povaříme a je hotovo. Podáváme s bramborem a jíme rychle, protože za chvíli je sežráno :-))) alespoň u nás, je to výborné!
Dobrou chuť.

takto si nachystáme maso s párky - nezapomeneme osolit a opepřit před opékáním

zprudka opečeme na pánvi v oleji

opečeme zeleninu

na opečenou zeleninu vložíme orestované maso, přidáme koření, podlijeme a šup do trouby

takhle krásně to vypadá, když se nám masíčko peče.

po vytažení z trouby vyjmeme maso a zeleninu propasírujeme

doděláme omáčku, zahustíme a provaříme

a takhle krásně vypadají plátky masa.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Pája22 11. 10. 2009, 18:47
Přidávám tip k tomu to receptu, dnes jsem ho připravovala ze zvěřiny a naprosto perfektní, jen jsem na maso použila koření Zvěřina od Kotányi a do omáčky přidala červené víno, maso bylo z mladé bachyně - kýta a bylo to teda žrádlo (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) dokonce i mlsná pubertální dcera vymetla talíř, přidala si a ještě oběd pochválila, což se teda nestává ;-) ;-) ;-)
Pája22 9. 10. 2007, 12:47
Před nedávnem jsem slíbila vložit tento recept jedné mamince, ale už si nepamatuji, která to byla *-) *-) tak snad si ho tady všimne :-$ :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie