Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 25 návštěvníků)

Jugoslávské koláče

0.0
Jugoslávské koláče

Potřebné ingredience

60 dkg polohrubé mouky
3 lžíce krystalového cukru
0,5 litru vlažného mléka - necelé
4 dkg droždí
1 polévková lžíce soli
1 dcl oleje

Postup přípravy

Náplň:
25 dkg změklé Hery ( ale ne rozpuštěné)-stačí větší polovina
2 žloutky
1 kávová lžička soli
rozmíchat - vyšlehat do pěny



Připravit kvásek a zadělat těsto, nechat vykynout ( droždí smíchat se solí,nechat rozpustit)


Vykynuté těsto rozdělit na 4 díly, každý rozválet, potřít náplní, stočit a přenést na plech.
Takto všechny 4 dáme na jeden plech. Potřeme náplní nahoře a posypeme kmínem,sezamem, gril. kořením podle chuti. Nakrojit stěrkou šikmo na trojúhelníky (až na dno plechu pořádně),nerozmisťovat,nechat jen tak nakrojené a dát upéct do předehřáté trouby na 220 st.C a pak snížit teplotu na 180-190 a péct cca 30-40 min dozlatova. Při pečení nakynou,ale dají se rozlámat na jednotlivé koláče.

za syrova..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

janagab 21. 10. 2009, 16:06
(Y) (Y) (Y) (Y)super receptík (Y) (Y)díky (L)
Aja88 28. 11. 2007, 15:20
Úplně jsem zapoměla napsat, že to bylo vynikající |:o) |:o) |:o). Největší úspěch měly nohavice s grilovacím kořením (clamp) , pekla jsem po obědě a večer už nic nezůstalo :-# .
Zrušený účet 12. 11. 2007, 15:15
Právě si chystám suroviny, že vyzkouším ty vaše koláče, ale narazila jsem tu na jednu věc, která mi nesedí. Sůl smíchat s droždím? *-) Já myslela, že sůl do droždí nesmí přijít, aby vykynulo *-)
gabrle 21. 11. 2007, 12:49
@ Nevím jak je to možné,ale funguje to...
Aja88 30. 10. 2007, 10:35
Tak mám zaděláno a jsem zvědavá, jaké to bude (jidlo) (hotdog)
Lekvar 28. 10. 2007, 21:55
to vypadá hoodně dobře, určitě to zkusím- je to netradiční a bude to určitě mňam !! (Y) (Y) :-) třeba k pivu!

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie