Zobrazit přihlášovací formulář

Výsledky hledání

Přidat recept
SLADKÁ JÍDLA
Pařené knedlíky (dampfnudeln)

Pařené knedlíky (dampfnudeln)

Potřebné ingredience

500g hladké mouky (nebo 00), 25g droždí, 2 lžíce cukru, 200g mléka, 100g lehce rozehřátého másla, 2 vejce. Višně + cukr. Na napaření: 220 - 250g mléka, 50g másla. Omáčka: 300g mléka, 1 a 1/2 šlehačky (280g), 6 žloutků, vanilka, 1 malá lžíce škrobu, 60g cukru (může být i méně)

Postup přípravy

Mouku nasypeme do mísy, uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a zalijeme 3 lžíce mléka, lehce promícháme a nahrneme trochu mouk přes. Necháme kynout 15 - 20 min…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuřecí vývar s kuřecími knedlíčky

Kuřecí vývar s kuřecími knedlíčky

Potřebné ingredience

kuřecí odřezky a skelety, kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer...), cibule, hrášek, fazolky, květák, pár kuliček černého pepře, kulička nového koření, koření na ochucení polévky (Solčanka, Vegeta, Polévková vonička...), (případně nějaká příloha, např. nudle, celozrnné nudle...); * KNEDLÍČKY: 160 - 190 g kuřecího masa (nejlépe prsa), 3 lžíce strouhaného parmezánu, 1 stroužek česneku, 1-2 lžíce bylinek (pažitka, petržel, cibulková nať ...), 1 vejce, sůl, bílý pepř, strouhanka

Postup přípravy

Tohle dělám jednou za čas - připravím porce mletého masa i vývaru do mrazáku a podle potřeby jen vytáhnu a něčím doplním.

Prsa vykostit.
Kostru vložit do hrnce, přidat…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Potřebné ingredience

hladká mouka, vlažná voda, sůl. Švestky, mák, cukr, rozpuštěné máslo

Postup přípravy

Z mouky, vody a soli uděláme polotuhé těsto, které necháme chvíli odležet. Poté vyválíme co nejtenčí plát (lze i strojkem na těstoviny - tloušťku asi č.3). Do každého kousku…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Knedlíky se sušenými meruňkami

Knedlíky se sušenými meruňkami

Potřebné ingredience

250g tvarohu, 1 vejce, pomerančová a citrónová kůra, 20g rozpuštěného másla, 50g strouhanky, 15-30g polohrubé mouky (dle vlhkosti tvarohu), 50 sušených meruněk na malé kousky. K podávání javorový sirup, zakysaná smetana, sekané ořechy

Postup přípravy

Vypracujeme těsto a necháme ho asi 2 hodiny odležet. Poté tvarujeme knedlíčky, vaříme v osolené vodě asi 8 minut. Podáváme přelité javorovým sirupem a s kopečkem zakysané smetany.

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
VEPŘOVÉ NA PÓRKU v MH

VEPŘOVÉ NA PÓRKU v MH

Potřebné ingredience

1/2 kg masa 1 pórek menší 1 cibule česnek sůl, trochu papriky, pepř, kmín, podravku ....

Postup přípravy

Dám do hrnce posmažím na trochu oleji cibulku,maso, pórek dochutím podleji trochou vody a zapnu na dušení 2 hod.
Po 1,5 hodině zahustím jíškou a dochutím a nechám ještě 1/2 hod…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Houskový knedlík vhodný k omáčce- hrnkový recept

Houskový knedlík vhodný k omáčce- hrnkový recept

Potřebné ingredience

Potřebujeme : 3 hrnky hrubé mouky( hrnek 250 ml),300 ml vody,1/2 prášku do pečiva 1 vejce a 1 žloutek,1 lžíci oleje,1/2 lžičky soli,2 rohlíky-den staré

Postup přípravy

Rohlíky si nakrájíme na malé kostičky.Do mísy dáme vodu, vejce, olej -přisypeme mouku s pr.do pečiva, sůl a nakrájené rohlíky-vymícháme těsto-necháme 10 minut odpočinout. Zatím si…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí guláš z papiňáku

Hovězí guláš z papiňáku

Potřebné ingredience

3/4 hovězí kližky,3 velké cibule, sádlo, mletá paprika, sůl , pepř, asi 3 str.česneku, majoránka,tmavá instant.jíška,voda

Postup přípravy

Nakrájíme si maso na kostky, cibuli nadrobno .V papiňáku rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli,kostky masa -osolíme a necháme opečeme.Pak přidáme ml.papriku,pepř asi 3 lžíce instatní…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Nadýchané švestkové knedlíky- zadělané v domácí pekárně

Nadýchané švestkové knedlíky- zadělané v domácí pekárně

Potřebné ingredience

230 ml mléka,1 lžíce olivového oleje,1 žloutek,500 g hrubé mouky,1 káv.lžička soli,2 lžičky cukru,25 g droždí,švestky,mák a cukr na posypání,sádlo na polití

Postup přípravy

Do nádoby pekárny dáme nejdříve tekuté suroviny,pak sypké -navrch rozdrobíme droždí a zapneme program těsto.Nakynuté vyklopíme na pomoučený vál a oddělujeme kousky,které plníme…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Makové knedlíky se švestkami

Makové knedlíky se švestkami

Potřebné ingredience

Na těsto: 180 g polohrubé mouky,1 vejce,250 g měkkého tvarohu v celofánu,špetka soli,,na špičku nože prášku do perníku Na náplň:20 středně velkých švestek,100 g marcipánu,3 lžíce mletého máku Na dohotovení: mletý mák,moučkový cukr, na polití máslo

Postup přípravy

Na vál si prosejeme mouku,přidáme vejce,tvaroh,špetku soli a kypř. pr .do perníku-vypracujeme hladké těsto ,které necháme chvilku odpočinout.mezitím omyjeme švestky a vypeckujeme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutý knedlík z vody a hrubé mouky

Kynutý knedlík z vody a hrubé mouky

Potřebné ingredience

1 kg hrubé mouky, 500 ml vody, 2 vajíčka, 1 instantní droždí, čajová lžička cukru, sůl

Postup přípravy

Do robota dám 500 ml teplé vody, 2 vajíčka, 1 instantní droždí, čajovou lžičku cukru a soli. Přidám mouku. Nechám 10 minut hnětat. Přemístím do plastové mísy vysypané hrubou…

Zobrazit více...

Kategorie