Guláš s paprikami-děkuji Janě
Potřebné ingredience
Suroviny: 800g přední hovezí i zadní 100g slaniny 2 liberecké párky 2 cibule sádlo,olej 4 lžíce kečupu,sůl 1/2 lžíčky pepře 2 lžíčky sladké papriky 1 lžička dcreného kmínu,špetka majoránky 4 papriky 2 lžíce hl.mouky česnek dle chuti na dochucení
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na kousky, slaninu na drobné kostičky a párky na hrubém struhadle nastrouháme. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo nebo olej, vhodíme…
Salát
Potřebné ingredience
Kuřecí maso(kolik kdo chce), bulgur, rajčátka, paprika, rukola, ledový salát, sůl.
Postup přípravy
Kuřecí maso(na pánvy orestuju s kořením), bulgur( propláchnu a dám vařit až začne bublat vypnu a nechám 20 minut dojit pod pokličkou, pak propláchnu a vmíchám do salátu), rajčátka…
Vepřové na česneku se slaninou
Potřebné ingredience
vepřová plec/kýta,olej,1 cibule,asi 5-6 stroužků česneku,lžíce sladké papriky,asi 10 dkg anglické /já měla dnes královskou slaninu/ ,sůl,pepř,vývar / voda,hladká mouka
Postup přípravy
Maso nakrájíme na nudličky.Na olej dáme slaninu,na kostičky,přidáme najemno nasekanou cibuli a opečeme dohněda.Pak vložíme maso,které za stálého míchání opečeme doběla.Přidáme…
Kuře na paprice
Potřebné ingredience
3 kuřecí stehna,červená sladká paprika,1 velká cibule,sůl,pepř,bobkový list,nové koření,šlehačka,hl.mouka,máslo/olej
Postup přípravy
Na oleji/másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli,na ni dáme osolená kuřecí stehna,opečeme,zasypeme hojně sladkou paprikou,lehce osmahneme na mírném ohni,aby paprika nezhořkla a…
jídelníček2 inspirace
Postup přípravy
pol.bramborová s houbami,
Oběd 1 žralok na másle, brambory,čer.řepa
Oběd 2 kynuté knedlíky s povidlím a mákem, vit.nápoj
Svačina obložená houska, čaj
…
jídelníček
Potřebné ingredience
Je to okopčeno ze školního jídelníčku, ale kdo není vybíravý nebo mlsoun, tak mu to nevadí. A inspirace se hodí každá. Dobrou chuť
Postup přípravy
Pondělí pol. luštěninová,
Oběd 1 pečená vepř. plec, kapusta brambor. knedlík
Oběd 2 čevabčičí, brambory na cibulce, okurek, vit. nápoj
Svačina …
Guláš
Potřebné ingredience
1kg masa (plecko z Alberta za 80 Kč, ale výsek bez chemie a vody), cibule co maso objemem, drcený kmín 1 lžička, paprika 2 lžičky, protlak 100-150g, masox 1ks, česnek, majoránka, solamil 4 lžičky
Postup přípravy
Maso opékat (nemusí se míchat:5-10minut nechat ležet, pak otočit),pak vyndat, dát cibuli a restovat, +drcený kmín +sůl +protlak, +maso, restovat, +paprika, +půllitr vody a…
Vynikající sýrová roláda
Potřebné ingredience
20 dkg plátkového sýra (eidam), 20 dkg šunky, 1 pomazánkové máslo, 1 tavený sýr (větší obdélník), sterilovaná paprika, jarní cibulka, 1 vajíčko, lžička hořčice, sůl, pepř, můžete přidat lžici změklého másla
Postup přípravy
Plátky sýra pokládáme na pečící papír, trochu přes sebe, aby se pěkně spojil a dáme na chvilku do trouby. Až se spojí, vyndáme a necháme vychladnout.
Pomazánka:…
Segedínský guláš s domácím knedlíkem
Potřebné ingredience
1 kg vepřového plecka, 3 PL hladké mouky, 4 PL rostlinného oleje, 1 velká cibule pokrájená, 3 PL sladké papriky, 1 ČL kmínu, 200 ml vývaru, 1 PL rajčatového pyré, 400 g kysaného zelí scezeného a překrájeného, 1 kelímek zakysané smetany, sůl, pepř, špetka cukru na dochucení, bobkový list
Postup přípravy
1) Maso nakrájíme na dvoucentimetrové kostky. Na mělký talíř nasypu hladkou mouku a kostky masa v ní stejnoměrně obalím, přebytečnou mouku oklepu.
2) V kastrolu hodně rozehřeju…
Houbový guláš pro labužníky :)
Potřebné ingredience
mísa hub ( já dělala z hřibů, klouzků, václavek, kozáků a ryzců smrkových-ty gulášek suprově obarví !!) velká cibule,sádlo, 3 lžíce protlaku- nee kečup!!!! , masox, červená mletá paprika, 1 zelená a červená paprika,nakrájené sterilované beraní rohy (nemusí být), kmín, gulášové koření, 3 stroužky českého česneku, majoránka, sůl, na zahuštění bramborový škrob- kdo zahušťuje chlebem, dá si chleba, ale protože já ho mám nejradši druhý a třetí den, chleba nedávám, aby mi tam ta potvora nezkvasila :)
Postup přípravy
Na sádle zpěním cibulku pěkně do sklovita, popráším červenou mletou paprikou a nechám chvilku prosmažit (pozor, paprika hořkne, nepřehánět!!) zaliju protlakem a párkrát promíchnu.…