Zobrazit přihlášovací formulář

Výsledky hledání

Přidat recept
CHUŤOVKY
PIKANTNÍ LILEK zapékaný se sýrem

PIKANTNÍ LILEK zapékaný se sýrem

Potřebné ingredience

1 ks většího buclatého lilku, 200 g šunky, 200 g mozzarelly, 100 g gorgonzoly (popř. i nastrouhanou nivu), slunečnicový, nebo olivový olej, strouhanka na obalování.

Postup přípravy

Postup práce:
Omytý lilek nakrájíme na stejné plátky o síle asi 6-7 mm, namočíme je v oleji, zabalíme ve strouhance a vložíme na plech s pečícím papírem - nesolíme.
Na…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
SUPER CHUŤOVKA-LILEK zapečený s mozzarellou a parmezánem

SUPER CHUŤOVKA-LILEK zapečený s mozzarellou a…

Potřebné ingredience

Ingredience: 1-2 kusy většího lilku, 200 g mozzarelly (nebo polotvrdého tvrdého sýru), 30 g strouhaného parmezánu. Ingredience na šťávu z rajčat: 500 g zralých rajčat,1 stroužek česneku, 1 KL sušeného oregana, 3 PL olivového oleje, sůl.

Postup přípravy

Postup práce:

Lilek nakrájíme na kolečka (výška 1 cm) a po obou stranách ogrilujeme na pánvičce.
Kolečka pak vyskládáme na plech s pečícím papírem, posolíme a polijeme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Zapečený lilek s mletým masem

Zapečený lilek s mletým masem

Potřebné ingredience

1 lilek 1 balení mletého masa 1 dcl oleje na potření mletý pepř čerstvá nasekaná šalvěj, nebo bazalka sýr balkánský 4 rajčata sladká červená paprika

Postup přípravy

Postup: Lilek pečlivě omyjeme a osušíme, podélně nakrájíme ostrým nožem na plátky o síle 3 - 5 mm. Tyto plátky rozložíme na rovnou podložku. Potřeme je olejem, osolíme a opepříme.…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečený lilek

Zapečený lilek

Potřebné ingredience

2 větší lilky 250g cherry rajčat šalotka 150g sýru pecorino 2 plátky toast. chleba hrst bazalkových lístků sůl olivový olej citronová šťáva

Postup přípravy



Lilky podélně rozpůlte a vydlabejte dužinu tak, aby vznikly lodičky. Ty pokapejte citr. šťávou, aby lilek nezhnědl. Dužinu a rajčata nahrubo pokrájejte. Na olivovém…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Lilek po řimsku" rychle chutne levne

Lilek po řimsku" rychle chutne levne

Potřebné ingredience

cca 2mensi lilky,plechovku rajcat pelati"cibule,pepr sul,oliv olej,2mensi mozzarelly,listky bazalky,syr gran moravia nebo grana padano nebo parmiggiano reggiano-gran moravia

Postup přípravy

Nejdrive si omyte a na platky nakrajene lilky dame vypotit (aby nebyly cerne..)na 15minut ponorime do slane vody(hodne slane)
Mezitim si pripravime omacku:na oliv oleji…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Lilek plněný masovou směsí

Lilek plněný masovou směsí

Potřebné ingredience

Lilek (baklažán) pro 4 lidi 2 menší mladé lilky, 300g mletého masa-hovězí nebo směs hovězího a vepřového, 1 houska, mléko, olej, máslo, strouhanka, 1 červená nebo zelená paprika, sůl, pepř, 2 cibule, 2 stroužky česneku, petrželová nať.

Postup přípravy

Umyté lilky podélně rozkrojíme, zalijeme vroucí vodou a necháme 10 minut stát. Pak slijeme vodu, lilky vydlabeme, osolíme s chvíli necháme, pak osušíme, naplníme masovou směsí,…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Lilek plněný mletým masem

Lilek plněný mletým masem

Potřebné ingredience

1 lilek, 200 g mletého hovězího masa, fazole a kukuřice v chilly nálevu, 2 stroužky česneku, cibule, olej pepř, sůl, strouhaný eidam

Postup přípravy

Celý lilek omyjeme, rozpůlíme, vydlabeme, aby zůstala stěna tak 0,5 cm. Vydlabaný vnitřek pokrájíme na malé kostičky. Na pánev nalijeme trošku oleje dáme cibulku a pokrájený…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečený lilek

Zapečený lilek

Potřebné ingredience

lilek, slanina, žampiony, sýr, olivový olej, sůl, provensálské koření

Postup přípravy

Lilek jsem omyla, odkrojila stopku a podélně rozřízla. Vykrojila jsem (nožem a potom lžíčkou) dužinu a obě "lodičky" posolila. Potom jsem si nakrájela slaninu, žampiony a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
ZAPEČENÝ LILEK!!

ZAPEČENÝ LILEK!!

Potřebné ingredience

1 LILEK, 1 SÝR GERVE,TROCHU TVRDÉHO SÝRA CIHLA,ŠUNKA,CIBULKA SŮL PEPŘ...

Postup přípravy

LILEK ROZŘÍZNEME VYDLABEME,VNITŘEK NAKRÁJÍME NA KOUSKY,A DÁME PODUSIT NA OSMAHLOU CIBULKU,PŘIDÁME (MŮŽEME HNED)SÝR GERVE A ŠUNKU,SŮL PEPŘ,A CHVILKU PODUSÍME ZAMÍChÁME,A SUNDÁME Z…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
LILEK - pomazánka z lilků

LILEK - pomazánka z lilků

Potřebné ingredience

2 středně velké lilky (baklažány), 2 zralá rajčata, 2 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje a sůl

Postup přípravy

Omyté lilky upečeme za občasného obracení v troubě do měkka. Vychladlé rozkrojíme, vydlabeme dužinu (můžeme odstranit velká semínka), dáme ji do misky a rozmixujeme.
Rajčata…

Zobrazit více...

Kategorie