SUPER JEDNODUCHÝ DOMÁCÍ SÝR Z TVARŮŽKŮ A COTTAGE
Potřebné ingredience
1 balení tvarůžků (nově dělá Lidl, a nebo Kaufland- nejsou tak slané), 1 cottage ( nejlépe taky Lidl Pilos, má hodně té tekuté smetánky, ale jde i z jiných), troška kmínu a špetka sl.papriky,.... a to je vše. Vyzkoušejte si chutě, které máte rádi, dají se přimíchati i různé bylinky.....nedoporučuji syrovou cibuli,přehluší tu sýrovou chuť, my máme nejraději tu přírodní čistou + čerstvý chléb a zeleninu.
Postup přípravy
Nastrouhat syrečky, zamíchat s cottage, dát do krabičky a nechat zrát. V teple to do druhého dne zdvojnásobí množství....a pak to tedy zas spadne, ale je to perfekt. A je hotovo.…
Bulgur zapečený s mletým masem
Potřebné ingredience
cca 300 g bulguru, 500 g ml. masa, 1 červená paprika, cibule, slanina, sušený česnek, koření Čubrica, sůl, pepř, smetana, sýr
Postup přípravy
Bulgur uvaříme dle návodu. Na pánvi orestujeme slaninu a cibuli, přidáme maso, koření a opečeme, před kocem přidáme na proužky nakrájenou papriku. Smícháme s bulgurem, dáme do…
Veselý cizrnový salát
Potřebné ingredience
1 sklenice cizrny (kupuji v Lidlu), nebo půl balíčku cizrny v pytlíku, mražené fazolové lusky, minimálně 5 žampionů, 2 papriky, rajčata, olej, sůl, česnek,koření (nejlepší je směs Adžika, ale stačí i grilovací, nebo jen sůl), vejce natvrdo-nemusí být.
Postup přípravy
Cizrnu z plechovky slijeme, tu z pytlíku uvaříme dle návodu. Na pánvi osmahneme plátky žampionů a nakrájené papriky a rajčata, zasypeme kořením a přidáme rozmačkaný česnek. V…
Fazolový bezlepkový chlebíček
Potřebné ingredience
100g červených fazolí (suchých), 1 velká lžička PP, 3 lžíce kakaa, 3 vejce, šťáva z 1/2 pomeranče (popřípadě voda), 2 lžíce datlového sirupu, 1 lžíce třtinového cukru, 40g vysokoprocentní čokolády
Postup přípravy
Den předem namočíme fazole, druhý den je v nové vodě uvaříme. Slijeme a necháme trochu vychladnout. Poté vše (kromě PP) rozmixujeme co nejvíc do hladka, nakonec zašleháme PP.…
Cizrna s ricottou
Potřebné ingredience
Cizrna, česnek, petrželka, ricotta, přepuštěné máslo
Postup přípravy
Cizrnu den předem namočíme, poté v nové vodě uvaříme (cca 30 min.). Nasucho opražíme cizrnu, pak na kousek pánve dáme kousek másla a na něm opečeme plátky česneku. Přidáme ricottu…
Dýňové lívance
Potřebné ingredience
200g dýňového pyré (uvařená, rozmixovaná dýně), 2 lžíce rozpuštěného másla, 140g žitné celozrnné mouky, 50-60g jemných vloček, 200-250g mléka, 2 lžičky PP, 1 lžíce skořice, 2 vejce
Postup přípravy
Sypké suroviny smícháme a přimícháváme ke směsi mléka, vajec, dýně a másla. Smažíme na přepuštěním másle.
Nadýchaný chleba
Potřebné ingredience
175g žitné celozrnné nebo chlebové mouky, 320g hladké pšeničné mouky, 1 a 1/2 hrnku vody, vrchovatá lžička soli, kmín, 1/2 droždí, lžíce olivového oleje
Postup přípravy
Sypké ingredience smícháme, droždí rozpustíme ve vodě a vše smícháme. Nemusíme dlouho hníst. Necháme kynout přikryté při pokojové teplotě 8-12 hodin. Poté těsto dáme na vál a…
Výborná bábovka ze sladkých brambor a lískových oříšků
Potřebné ingredience
2 batáty(sladké brambory),180 ml oleje,2 vejce,170 g polohrubé mouky,170g krupicového cukru,1 lžička kypřícího prášku do pečiva,1 lžička jedlé dody,1/2 lžičky mleté skořice,1/4 lžičky mletého zázvoru,1/4 lžičky mletého hřebíčku,1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku,1/2 lžičky soli,60 g lískových oříšků-nasekaných nahrubo,60 g hořké čokolády.1/2 lžičky vanilkového extraktu,60 ml smetany na vaření, máslo a mouku na vymazání a vysypání formy
Postup přípravy
Oloupeme si batáty nakrájíme na menší kousky a uvaříme do měkka. Pak je scedíme a necháme vychladnout, poté rozmačkáme na pyré .V míse prošleháme pyré z batátů s olejem a vejci.…
Perníčky s povidlovo-ořechovou náplní
Potřebné ingredience
Těsto: 225 g hladké mouky, 60 g cukru moučka, ½ PL kakaa, 1 vejce, 50 g medu, 25 g hery, ½ lžičky perníkového koření, ½ lžičky jedlé sody. Náplň: 75 g povidel, 75 g strouhaných ořechů, 2 PL cukru moučka, špetka skořice, rum dle potřeby. Nahoru: čokoládová poleva v sáčku, slunečnicová semínka v jogurtu a čokoládě.
Postup přípravy
V míse smícháme mouku, cukr, kakao, perníkové koření a jedlou sodu. Do rozpuštěné a vychladlé hery zamícháme tekutý med a vejce. Smícháme obě směsi a na vále zpracujeme ve vláčné…
FAZOLOVÁ POLÉVKA s cuketou a pórkem
Potřebné ingredience
Ingredince pro 3 osoby: 6-7 PL uvařených fazolí (nebo 1 konzerva) 1 větší brambora ( nebo 2 menší), 1 větší cuketa (nebo 2 menší), 1 rajče, 1 stonek řapíkatého celeru, 1 mrkev, 1 pórek, majoránka (nejlépe pár čerstvých lístečků), petrželová nať, popřípadě 2-3 PL předem uvařených drobných těstovin.
Postup přípravy
Postup práce:
Do osolené vody dáme vařit oloupanou bramboru vcelku, přidáme na kostičky nakrájenou karotku, celer, pórek, cuketu i rajčátko.
V polovině času varu…