Zobrazit přihlášovací formulář
POMAZÁNKY
SUPER JEDNODUCHÝ DOMÁCÍ SÝR  Z TVARŮŽKŮ A COTTAGE

SUPER JEDNODUCHÝ DOMÁCÍ SÝR Z TVARŮŽKŮ A COTTAGE

Potřebné ingredience

1 balení tvarůžků (nově dělá Lidl, a nebo Kaufland- nejsou tak slané), 1 cottage ( nejlépe taky Lidl Pilos, má hodně té tekuté smetánky, ale jde i z jiných), troška kmínu a špetka sl.papriky,.... a to je vše. Vyzkoušejte si chutě, které máte rádi, dají se přimíchati i různé bylinky.....nedoporučuji syrovou cibuli,přehluší tu sýrovou chuť, my máme nejraději tu přírodní čistou + čerstvý chléb a zeleninu.

Postup přípravy

Nastrouhat syrečky, zamíchat s cottage, dát do krabičky a nechat zrát. V teple to do druhého dne zdvojnásobí množství....a pak to tedy zas spadne, ale je to perfekt. A je hotovo.…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Bulgur zapečený s mletým masem

Bulgur zapečený s mletým masem

Potřebné ingredience

cca 300 g bulguru, 500 g ml. masa, 1 červená paprika, cibule, slanina, sušený česnek, koření Čubrica, sůl, pepř, smetana, sýr

Postup přípravy

Bulgur uvaříme dle návodu. Na pánvi orestujeme slaninu a cibuli, přidáme maso, koření a opečeme, před kocem přidáme na proužky nakrájenou papriku. Smícháme s bulgurem, dáme do…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Veselý cizrnový salát

Veselý cizrnový salát

Potřebné ingredience

1 sklenice cizrny (kupuji v Lidlu), nebo půl balíčku cizrny v pytlíku, mražené fazolové lusky, minimálně 5 žampionů, 2 papriky, rajčata, olej, sůl, česnek,koření (nejlepší je směs Adžika, ale stačí i grilovací, nebo jen sůl), vejce natvrdo-nemusí být.

Postup přípravy

Cizrnu z plechovky slijeme, tu z pytlíku uvaříme dle návodu. Na pánvi osmahneme plátky žampionů a nakrájené papriky a rajčata, zasypeme kořením a přidáme rozmačkaný česnek. V…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Fazolový bezlepkový chlebíček

Fazolový bezlepkový chlebíček

Potřebné ingredience

100g červených fazolí (suchých), 1 velká lžička PP, 3 lžíce kakaa, 3 vejce, šťáva z 1/2 pomeranče (popřípadě voda), 2 lžíce datlového sirupu, 1 lžíce třtinového cukru, 40g vysokoprocentní čokolády

Postup přípravy

Den předem namočíme fazole, druhý den je v nové vodě uvaříme. Slijeme a necháme trochu vychladnout. Poté vše (kromě PP) rozmixujeme co nejvíc do hladka, nakonec zašleháme PP.…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Cizrna s ricottou

Cizrna s ricottou

Potřebné ingredience

Cizrna, česnek, petrželka, ricotta, přepuštěné máslo

Postup přípravy

Cizrnu den předem namočíme, poté v nové vodě uvaříme (cca 30 min.). Nasucho opražíme cizrnu, pak na kousek pánve dáme kousek másla a na něm opečeme plátky česneku. Přidáme ricottu…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Dýňové lívance

Dýňové lívance

Potřebné ingredience

200g dýňového pyré (uvařená, rozmixovaná dýně), 2 lžíce rozpuštěného másla, 140g žitné celozrnné mouky, 50-60g jemných vloček, 200-250g mléka, 2 lžičky PP, 1 lžíce skořice, 2 vejce

Postup přípravy

Sypké suroviny smícháme a přimícháváme ke směsi mléka, vajec, dýně a másla. Smažíme na přepuštěním másle.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Nadýchaný chleba

Nadýchaný chleba

Potřebné ingredience

175g žitné celozrnné nebo chlebové mouky, 320g hladké pšeničné mouky, 1 a 1/2 hrnku vody, vrchovatá lžička soli, kmín, 1/2 droždí, lžíce olivového oleje

Postup přípravy

Sypké ingredience smícháme, droždí rozpustíme ve vodě a vše smícháme. Nemusíme dlouho hníst. Necháme kynout přikryté při pokojové teplotě 8-12 hodin. Poté těsto dáme na vál a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Výborná bábovka ze sladkých brambor a lískových oříšků

Výborná bábovka ze sladkých brambor a lískových oříšků

Potřebné ingredience

2 batáty(sladké brambory),180 ml oleje,2 vejce,170 g polohrubé mouky,170g krupicového cukru,1 lžička kypřícího prášku do pečiva,1 lžička jedlé dody,1/2 lžičky mleté skořice,1/4 lžičky mletého zázvoru,1/4 lžičky mletého hřebíčku,1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku,1/2 lžičky soli,60 g lískových oříšků-nasekaných nahrubo,60 g hořké čokolády.1/2 lžičky vanilkového extraktu,60 ml smetany na vaření, máslo a mouku na vymazání a vysypání formy

Postup přípravy

Oloupeme si batáty nakrájíme na menší kousky a uvaříme do měkka. Pak je scedíme a necháme vychladnout, poté rozmačkáme na pyré .V míse prošleháme pyré z batátů s olejem a vejci.…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Perníčky s povidlovo-ořechovou náplní

Perníčky s povidlovo-ořechovou náplní

Potřebné ingredience

Těsto: 225 g hladké mouky, 60 g cukru moučka, ½ PL kakaa, 1 vejce, 50 g medu, 25 g hery, ½ lžičky perníkového koření, ½ lžičky jedlé sody. Náplň: 75 g povidel, 75 g strouhaných ořechů, 2 PL cukru moučka, špetka skořice, rum dle potřeby. Nahoru: čokoládová poleva v sáčku, slunečnicová semínka v jogurtu a čokoládě.

Postup přípravy

V míse smícháme mouku, cukr, kakao, perníkové koření a jedlou sodu. Do rozpuštěné a vychladlé hery zamícháme tekutý med a vejce. Smícháme obě směsi a na vále zpracujeme ve vláčné…

Zobrazit více...
POLÉVKY
FAZOLOVÁ POLÉVKA s cuketou a pórkem

FAZOLOVÁ POLÉVKA s cuketou a pórkem

Potřebné ingredience

Ingredince pro 3 osoby: 6-7 PL uvařených fazolí (nebo 1 konzerva) 1 větší brambora ( nebo 2 menší), 1 větší cuketa (nebo 2 menší), 1 rajče, 1 stonek řapíkatého celeru, 1 mrkev, 1 pórek, majoránka (nejlépe pár čerstvých lístečků), petrželová nať, popřípadě 2-3 PL předem uvařených drobných těstovin.

Postup přípravy

Postup práce:

Do osolené vody dáme vařit oloupanou bramboru vcelku, přidáme na kostičky nakrájenou karotku, celer, pórek, cuketu i rajčátko.
V polovině času varu…

Zobrazit více...

Kategorie