Zobrazit přihlášovací formulář
SLADKÁ JÍDLA
Vdolky pečené v troubě

Vdolky pečené v troubě

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky, 1 lžička soli, 3 lžíce cukru, 25 g droždí, 1 vejce, 200 ml mléka, 7 lžic oleje, kousek másla na potření

Postup přípravy

Zaděláme těsto a necháme vykynout.
Vykynuté těsto rozválíme na 1 cm silný plát a vykrojíme vdolky. S těstem se dobře pracuje, není třeba podsypávat. Vdolky dáme na vymazaný…

Zobrazit více...
DORTY
PAW PATROL PRO NELINKU

PAW PATROL PRO NELINKU

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUS: kakaový
KRÉM: mascarponovo-smetanový + tvaroh polotučný + citronová šťáva
BÍLKOVO-MÁSLOVÝ KRÉM: na obmazání celého dortu
BÍLÝ FONDÁN: domácí výroby
FIGURKY:…

Zobrazit více...
DORTY
MRKVOVÝ DORTÍK

MRKVOVÝ DORTÍK

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

MRKVOVÉ KORPUSY
SMETANOVO-SÝROVÝ KRÉM
BÍLKOVO-MÁSLOVÝ KRÉM: na obmazání celého dortu
ŠLEHAČKOVÝ KRÉM: na celkové dozdobení dortu
ČOKOLÁDOVÁ GANACHE: na čokoládové…

Zobrazit více...
DORTY
ŠEDESÁTKA S MOTORKOU

ŠEDESÁTKA S MOTORKOU

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUS: kakaový
KRÉM: smetanovo-mascarponový s kokosem a bílou čokoládou
BÍLKOVO-MÁSLOVÝ KRÉM: na obmazání celého dortu
ŠLEHAČKOVÝ KRÉM: na konečné dozdobení dortu

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pudinkový koláč se zakysankou

Pudinkový koláč se zakysankou

Potřebné ingredience

3 vejce, 80g cukru, 60g oleje, 60 - 70g vody, 100g hladké mouky, 50g špaldové celozrnné mouky, sůl, 1/2 PP. Na pudink: 500g mléka, 1 vanilkový pudink, 2 lžíce cukru, vanilka. Zakysaná smetana, skořice

Postup přípravy

Z bílků a 30g cukru uděláme sníh, žloutky se zbytkem cukrem vyšleháme do pěny. Přilijeme olej a vodu, nakonec mouky s PP (rozmícháme ručně metlou). Nakonec přidáme sníh. Upečeme…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Bezlepkové noky

Bezlepkové noky

Potřebné ingredience

2 střední brambory, 1 vejce, sůl, uvařené jáhly na kaši (asi 1 velký hrnek), kukuřičná mouka na zahuštění. 1 stroužek česneku, 250g žampionů, 150g slaniny nebo pančety, hrst sekaných ořechů, 1 šlehačka, provensálské bylinky, sůl

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a nastrouháme. Jáhly uvaříme v osolené vodě na kaši a necháme vychladnout (lépe den předem). Smícháme brambory, jáhly, vejce, sůl a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Krém z mascarpone

Krém z mascarpone

Potřebné ingredience

250g mascarpone, 200g tučného jogurtu, javorový sirup, vanilka, cukrářské piškoty, jahody

Postup přípravy

Mascaropne vyšleháme s jogurtem a sirupem. Vrstvíme na piškoty, proložíme jahodami.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bezlepkové muffiny

Bezlepkové muffiny

Potřebné ingredience

100g kokosového cukru, 1 zralý banán, 2 vejce, 280g mléka, 60g másla nebo oleje, 350g rýžové mouky, 120g kokosu, 2 lžičky PP, 1 lžička sody, skořice. 2 lžíce chia semínek, hrst brusinek nebo rozinek, malý hrnek džusu

Postup přípravy

Chia semínka namočit do džusu na několik hodin. Vejce, banán a rozpuštěné máslo rozmixujeme, poté smícháme se sypkými surovinami. Kokos můžeme také trochu rozmixovat. Pečeme ve…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečený fenykl

Zapečený fenykl

Potřebné ingredience

2 - 3 bulvy fenyklu, sůl, pepř, česnek, muškátový oříšek, 1 smetana, 50g parmazánu

Postup přípravy

Fenykl nakrájíme na klínky, uvaříme v osolené vodě asi 5 min. Vyndáme a zchladíme. Přendáme do zapékací mísy, osolíme, opepříme, zalijeme smetanou s česnekem, posypeme parmazánem…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Punčový řez

Punčový řez

Potřebné ingredience

9 vajec, 250g cukru, 375g hladké špaldové mouky, 150g mléka,1 PP, 1/2 lžičky kurkumy, potravinářská barva. Rozvar: 150g rumu, 200g pomerančového džusu, 200g vody, 350g cukru, kůra z 1 citrónu, šťáva z 1 - 2 citrónů. Poleva: 250g cukru krupice, 1/2´lžičky octu, 130g vody. Marmeláda

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s cukrem a kurkumou do husté pěny (cca 10min.). Zbylé ingredience- kromě - barvy smícháme, prosejeme k vaječné směsi a RUČNĚ METLOU smícháme. Rozdělíme na 3 části.…

Zobrazit více...

Kategorie