Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
Rychlá ovocná OBR buchta

Rychlá ovocná OBR buchta

Potřebné ingredience

1 balení BEBE sušenek,1/2 balíčku piškotů,2 pudinky,mléko,ovoce - zavařené,čerstvé,kompotované-dle libosti,1 dortové želé v prášku.

Postup přípravy

Tuto dobrůtku dělám,když potřebuju honem něco rychlého v letních dnech,nebo když má přijet druhý den návštěva a nechce se mi péct,nebo prostě jen když nás doma honí mlsná- do…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Cuketa v hrašce s bramborovou kaší - superrychlý oběd

Cuketa v hrašce s bramborovou kaší - superrychlý oběd

Potřebné ingredience

brambory, kmín mletý, oříšek másla, troška mléka, petrželová nať, cuketka, kapka oleje, hraška jemná, voda, bylinkové koření, kopr

Postup přípravy

Chtěla jsem použít na oběd cuketku, ale napadlo mě, že ji dělám jen na 2 způsoby, tak jsem ji chtěla udělat jinak. Původní záměr byl osmahnout kolečka cukiny obalená v těstíčku z…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
MUFFINKY do škôlky pre včielkovú triedu

MUFFINKY do škôlky pre včielkovú triedu

Potřebné ingredience

Muffinky podľa obľúbeného receptu, čoko poleva, marcipán a šikovné ručičky :D Na muffinky: 2 šálky polohrubej /alebo celozrnnej/ múky, 3/4 šálky kryštál. cukru, pol šálky oleja, 2 celé vajcia, 1 vanilkový cukor, 2 nahrubo nastrúhané /aj so šupkou/ jablká, trošku škorice, 1 lyžička prášku do pečiva, 1/2 lyžičky jedlej sódy, štipka soli...môžme pridať nalámané poveľkonočné zajace, hrozienka, orechy /kto čo má rád/ Poleva: rovnaký diel čokolády a 100% tuku Včielky: marcipán, farbivo

Postup přípravy

Jednoducho: všetky prísady na muffinky v jednej miske pekne zmiešame a ak je cesto moc husté zriedime mliekom. Kladieme do košíčkov /podľa velkosti asi lyžicu/, plníme len do 3/4…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
MYŠKA

MYŠKA

Potřebné ingredience

Chleba(houska),pomazánkové máslo,šunka,salát(čínské zelí),vajíčko,černé olivy,pažitka,cherry rajčátka.

Postup přípravy

:-)

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Vlockova kase v mikrovlnne troube

Vlockova kase v mikrovlnne troube

Potřebné ingredience

70 gmáslo80 gcukr přírodní2 šálkymléko smíchané s vodou1/2 lžičkysůl1 špetkaskořice mletá1 šálekovesné vločky

Postup přípravy

Připravíme si nádobu o objemu alespoň 1,8 l.\Mléko s vodou osolíme, promícháme s vločkami a nalijeme do nádoby. Vložíme do mikrovlnky a při plném výkonu vaříme 3 minuty.…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
LENTILKOVÉ SUŠENKY - zaručený a léty osvědčený úspěch na každé dětské party !!!

LENTILKOVÉ SUŠENKY - zaručený a léty osvědčený úspěch…

Potřebné ingredience

250g másla, 250g cukru krupice, 350g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, 3 žloutky z velkých vajec, špetku soli, trocha citronové kůry či esence (nemusí být),a hlavně hodně lentilek (na jednu dávku tak 6-7 obvyklých malých krabiček)

Postup přípravy

Po zpracování surovin se těsto nechá pár hodin odpočinout v ledničce a pak jen válí, vykrajuje a zdobí. Pečeme na pečícím papíře na 180° asi 15-20min - to nevím úplně přesně,…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
***ŽAMPIONOVÝ KRÉM***

***ŽAMPIONOVÝ KRÉM***

Potřebné ingredience

Větší mrkev, 250g žampionů, ovesné vločky, olej, sůl, petrželka, smetana na vaření.

Postup přípravy

Větší mrkev nastrouhám na jemno a nechám ji pustit na oleji šťávu. Pak podleji mírně vodou a nechám provařit. Přidám zhruba hrst ovesných vloček a opražím je spolu s mrkvičkou.…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
***SMETANOVÁ OMÁČKA SE ŠPENÁTEM A BRAMBOROVÝMI NOKY***

***SMETANOVÁ OMÁČKA SE ŠPENÁTEM A BRAMBOROVÝMI NOKY***

Potřebné ingredience

středně velká cibule, 4 stroužky česneku, smetana na vaření, čerstvý špenát, sůl, olej, bramborové noky.

Postup přípravy

Jemně nakrájenou cibulku a česnek zpěníme na oleji do zlatova. Několikrát ještě mírně podlijte vodou a nechte zhnědlou cibulku s česnekem provařit. Pak přidejte nasekané lístky…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
domácí kefír

domácí kefír

Potřebné ingredience

domácí jogurt, mléko marmeláda

Postup přípravy

Udělám si domácí jogurt který nechám zkysat a ztuhnout. Ten pak ještě vlažný před uložením do lednice pořádně protřepu aby znovu zřídnul. Takový malý šejk. Tekuté jogurty pak dám…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
AMASAKÉ - přirozeně sladký obilný krém

AMASAKÉ - přirozeně sladký obilný krém

Potřebné ingredience

obilovina (např. rýže, jáhly, polenta, kroupy, krupky, oves, pohanka) - nejlepší je rýže nebo jáhly, startér (naklíčená pšenice ozimá).

Postup přípravy

Inspirace z makrobiotiky. Krém je vhodný i pro nejmenší děti, je sice trochu náročnější na přípravu, ale je přirozeně slaďounký a je to zdravější alternativa ke všem instatním…

Zobrazit více...

Kategorie