Těstoviny FARFALLE s nivou a kuřecím masem
Potřebné ingredience
těstoviny /nejlépe farfalle-motýlci- Panzani/,cibule 1,anglická slanina,kuřecí maso /necelé prsíčko/,niva /100-150g,kdo jak rád/,zakysaná smetana 1,smetana na šlehání /mohou být i light/2,oregano,bazalka,sůl
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme.
Na 1.pánvi si připravíme - na oleji cibuli a slaninu,pak přidáme kuř.maso na kostičky,mírně osolíme a obděláme.
Na 2.pánvi - rozpustíme nastrouhanou…
těstovinová bábovka
Potřebné ingredience
300g těstovin
sůl
4vejce
pepř
150g šunky nebo šunkového salámu
150g tvrdého sýra
4lžíce smetany
Postup přípravy
těstoviny uvaříme.vejce rozšleháme,přidáme na nudličky nakrájenou šunku,smetanu a polovinu sýra.vše promícháme s těstovinami a vložíme do vymazané formy na bábovku (nebo jen tak…
Těstoviny se sýrovou omáčkou
Potřebné ingredience
kuřecí řízky cca 2 ks
1 menčí cibule popř.jarní cibulka
2 sýry Tizian /mají v Tescu, já kupuju ten s červeným kořením/ popř.niva
1Rama cremefine nebo smetana
pepřové koření Kotanyi
trocha olivového oleje
těstoviny /já kuuji Panzani vrtulky/
Postup přípravy
Na olivovém oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme kuřecí maso nakrájené na menší kousky, osolené a posypané pepřovým kořením. Vše osmažíme, když je maso hotové, zalijeme…
Zapečené těstoviny s cuketou-božské
Potřebné ingredience
500g těstovin-vřetena,olej,sůl,1 velká cibule, 1,5dl smetany,malá lahvička sladkého kečupu-asi 250g, 150g cihly,400-500g kuřecího toč.salámu,500g nahrubo nastrouhané cukety-může být i mražená nebo sterilovaná dobře propláchnutá,nemáme-li, lze použít i jinou tykvovitou zeleninu např.indickou okurku,patizon(ne dýni)
Postup přípravy
Dáme vařit osolenou vodu se lžící oleje a zatím si připravíme omáčku.Nakrájíme cibuli na kostičky,zpěníme na oleji ,přidáme cuketu,promícháme,přilejeme smetanu a kečup,osolíme…
DVORETICKÝ NÁKYP
Potřebné ingredience
200g těstovin(penne rigate-trubky), 400g vinné klobásy, 2vejce, 100ml bílého vína, 1pórek, 1červená paprika, 6čerst.žampionů, bobkový list 2ks, česnek, polév.koření, tymián, kudrnka, muš.oříšek, drc.kmín,strouhanka, oliv.olej,
Postup přípravy
Těstoviny(lepší jsou menší nebo trubky uvařené pokrájet-lépe se vše propojí) uvaříme ve slané vodě se dvěma bobkovými listy.Obsah vinné klobásy vymačkáme do mísy,přidáme vejce…
Kari rýže
Potřebné ingredience
Rýže, kari, máslo, cibule.
Postup přípravy
Na másle upražíme cibuli, zasypeme kari kořením.Přidáme rýži, kterou upražíme dozlatova.Zalijeme vodou osolíme a necháme dusit do měkka.Scedíme a můžeme podávat.
TIP:Nejlepší…
Špagety s tuňákem a rajčaty
Potřebné ingredience
400 g špaget
320 g konzervovaného tuňáka v oleji (ale stačí i jedna konzerva)
400 g loupaných rajčat v konzervě
1 cibule
1 stroužek česneku
oregano nebo majoránka
olivový olej
sůl
petrželka
Postup přípravy
Špagety uvaříme. Mezitím si na oleji krátce osmahneme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme nakrájená loupaná rajčata a oregano. Osolíme a restujeme na silném plameni do zhoustnutí.…
Těstovinový salát
Potřebné ingredience
Bezvaječná kolínka, 1/2 kuřete, 150 g tvrdého sýra, mochovská/jarní směs, pórek/cibule, 1 syrová paprika červená/žlutá, 2 polévkové lžíce oleje/majolka, 1/2 kávové lžičky bílého pepře, 2 pol. lžíce cukru nejlépe moučkového, cůl, citrónová šťáva, event. na kostičky nakrájené jablko
Postup přípravy
Uvaříme kolínka - necháme vychladnout. Nakrájíme na kostičky dušené/pečené/vařené maso z 1/2 kuřete. Zvlášť uvaříme mochovskou/jarní směs - uvaříme do křupava, tj. cca 5 minut -…
RIZOTO - sypké a vláčné
Potřebné ingredience
1 hrnek rýže, 1 a 1/2 hrnku kuřecího nebo hovězího vývaru (nejlépe domácího, ne bujon), velká cibule, sůl, česnek (stroužek), kousek másla,(dle chuti podušená zelenina, hrášek, nakrájené maso z vývaru-kuřecí, vepřové, hovězí, ..může se přidat trochu kari koření, nebo místo zeleniny houby,prostě jak kdo má rád)
Postup přípravy
V kastrole necháme rozpálit tuk a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný (nebo granulovaný) česnek pak přidáme rýži a orestujeme tak aby byla vařící, ale ne…
dušená rýže - základní postup vaření přílohy,…
Potřebné ingredience
1 hrnek rýže, 1 a 1/2 hrnku vařící vody, sůl, malá cibule, olej
Postup přípravy
V kastrole necháme rozpálit tuk, osmahneme na něm rýži tak aby byla vařící, ale ne připálená. Důkladně při orestování mícháme - připaluje se. Když je rýže horká, přilejeme vodu,…