Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Rýže a těstoviny

Přidat recept
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstovinový salát

Těstovinový salát

Potřebné ingredience

Těstoviny - nejlépe pevné italské, které se nerozvařují, kyselé okurky, debrecínka, vařená vajíčka, sterilovaná paprika, nať z jarních cibulek, majonéza, hořčice, libeček, sůl, pepř, vegeta, olivový olej.

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme /na skus/, promícháme s cca 4 PL olivového oleje a dáme vvychladit. Mezitím si uvaříme vajíčka na tvrdo, nakrájíme debrecínku, okurky, papriku, cibulku a…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Papriky plněné špagetami

Papriky plněné špagetami

Potřebné ingredience

4 velké bílé papriky-aby byly spíš široké než do špičky,asi 250g špaget,4 rajčata,česnek,strouhaný sýr,olej,oregano,pepř,sůl

Postup přípravy

Rozlámané špagety na menší kousky si uvaříme v osolené vodě.Paprikám odřízneme vršky-vyndáme semínka a ršky nakrájíme na kostičky,které opečeme na oljei,přidáme oloupaná nakrájená…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Torteliny

Torteliny

Potřebné ingredience

torteliny sůl olej šunka cibulka porek žampiony tavené sýry smetana oregano

Postup přípravy

Na trošce oleje zpěníme cibulku, porek, přidáme šunku, žampiony na plátky. Podusíme, přidáme tavené sýry, šlehačku a necháme vařit do zhoustnutí. Dochutíme oreganem. Podáváme s…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Špagety s tuňákem

Špagety s tuňákem

Potřebné ingredience

tuňák v konzervě cibulka česnek drcená rajčata porek olej sůl pepř oregano

Postup přípravy

Na trochu oleje dáme cibulku, česnek, trošku porku, na to rajčata z konzervy, vyklopíme tuňáka. Dochutíme solí, cukrem, oreganem.
Zasypala jsem goudou na talíři.

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Bavorské knedlíky - jednoduchá příprava a velice chutné !

Bavorské knedlíky - jednoduchá příprava a velice…

Potřebné ingredience

5 rohlíků (možno i starší), 20 g másla, 1 cibule, petrželka, 3 vejce, 125 ml mléka, 1 PL polohrubé mouky, hrst rýžových burizónů, sůl, muškátový oříšek

Postup přípravy

Rohlíky nadrobíme nebo nakrájíme na drobné kostičky, zalijeme 125 ml horkého mléka, promícháme a necháme chvilku stát. Pak přidáme cibulku prosklenou na lžíci másla a 1 PL…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Špagetová hnízda  se špenátem

Špagetová hnízda se špenátem

Potřebné ingredience

Mražený špenát listový nejlépe Bonduell.špagetová hnízda,1 cibuli.sůl,česnek,olej,asi 15 dkg balkánského sýra,6 vajec

Postup přípravy

Špagety-hnízda si uvařím podle návodu - scedím.Na oleji si zesklovatím cibulku,přidám špenát ,osolím ,přidám utřený česnek dle chuti.Do zapékací mísy si rozložím dušený špenát,na…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Rychlé lasagne

Rychlé lasagne

Potřebné ingredience

lasagne, minimálně půl kila rajčat, česnek, oregáno, majoránka, kmín, pepř, sůl a mleté maso, sýr

Postup přípravy

Maso přisolíme dle chuti, okmínujeme, dáme trochu majoránky a orestujeme na pánvi. Pak dáme maso do mixéru a rychle rozmixujeme na drobné kousíčky (není špatné i na hrubší kaši).…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
chřestové rizoto

chřestové rizoto

Potřebné ingredience

cca 200g chřestu,rýže,oliv.olej,zelen.vývar (z kostky)sůl,1cibule,sklenička bilého vína,strouhaný sýr parmiggiano,nebo gran moravia,nebo garan padano

Postup přípravy

menší cibuli dáme osmahnout na lžici oliv.oleje,přidáme na kousky nakrájený chřest,jen stonek,kocovou část si nechame stranou.......(chřest důkladne omyjeme a odřízneme tvrdou…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Rizoto ze salatu radicchio

Rizoto ze salatu radicchio

Potřebné ingredience

400 g kulatozrnna ryze,1 salat radicchio,100 g slanina,1 cibule,200 g syr grana(parmazan),sul,vyvar,oliv. olej,maslo,(sklenicka vina)

Postup přípravy

Salat nakrajim na nudlicky,slaninu a cibuli na kosticky.
Do hrnce dam maslo a trochu oleje a na nej vhodim cibulku a slaninu.Kdyz zacnou chytat barvu pridam nakrajene radicchio…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
BOLOŇSKÉ ŠPAGETY - DOPORUČUJI!!!

BOLOŇSKÉ ŠPAGETY - DOPORUČUJI!!!

Potřebné ingredience

20g hub, 2 lžíce oleje, 100g anglické slaniny, 1 cibule, 1 mrkev, kousek celeru, 2 stroužky česneku, 250g mletého hovězího masa, 100ml červeného vína, 1 větší rajský protlak, sůl, mletý pepř, 1 lžička majoránky, špetka nastrouhaného muškátového oříšku, 200-250ml vývaru, 400g špaget. Dle chuti 50g parmazánu nebo čedaru na posypání.

Postup přípravy

Na oleji osmahneme kostičky slaniny, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, celer, houby, prolisovaný česnek a podusíme.
K zelenině přidáme mleté maso a osmahneme.…

Zobrazit více...

Kategorie