Dietní zemlbába
Potřebné ingredience
Obyčejná vánočka,sojové mléko(já rozpouštím ve vodě sojovou smetánku do kávy),jablka,rozinky,popř.meruňky,švestky,ty jen na vylepšení.Máslo na vymazání formy.
Postup přípravy
Já jí peču v zapékací vysoké misce.Vymažu jí tence máslem,pokládeme namočenou obyč.vánočkou v soj.mléce.Hustě posypat nakrájenými jablíčky,rozinkami a jen málo poysypat třtinovým…
Tvarohový jahelník
Potřebné ingredience
100g jáhel, kousek másla, 1 tvaroh ve fólii, 1 vejce, 2 lžíce medu, spařené, oloupané a nasekané mandle, slunečnicová semínka, rozinky, sušené švestky (vše natural, nesířené).
Postup přípravy
Jáhly spaříme vařící vodou a důkladně proplácheme, aby nebyly hořké. Dáme do hrnce a zalejeme dvojnásobným množstvím vody (je to zhruba 1 hrnek jáhel, takže přidáme 2 hrnky vody.…
MORAVSKÉ VDOLKY PEČENÉ NA PLOTÝNCE
Potřebné ingredience
500 gr HLADKÉ NEBO POLOHRUBÉ MOUKY, 25-50 gr tuku, 30gr cukru, 1 žloutek, 20 gr droždí, 1/4-1/2l¨litru mléka, lžička soli povidla, mletý mák s cukrem, sádlo
Postup přípravy
Do hrnečku dám trošku vlažného mléka, rozdrobím kvasnice, přidám pár lžic mouky, lžičku cukru, zamíchám a nechám vykynout kvásek.
Do mísy dám zbytek mouky, vykynutý kvásek,…
Jablkový pudink s jáhlami
Potřebné ingredience
4 střední jablka, 80 g syrových jahel, cukr dle chuti (stačí polévková lžíce), kousek vanilky, 1/2 lžičky skořice, 100 ml sladké smetany (nemusí být)
Postup přípravy
Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Pokrájíme na drobné kostičky. vaříme asi ve 100 ml vody s cukrem, vanilkou a skořicí asi 5 minut. Jáhly, předem namočené aspoň 2 hodiny ve…
KVÁSEK
Potřebné ingredience
droždí mléko cukr, sůl
Postup přípravy
Když dělám houskové knedlíky, tak nedělám kvásek, ale připravím si mouku se lžičkou soli ( u kynutých ovocných jen lžičku ze slánky, naleji vlahé mléko, přidám vejce a do toho…
Luxusní banánová žemlovka
Potřebné ingredience
6 rohlíků ,3 dkg rozinek,máslo na vymazání formy,4 vejce,1 vanilkové aroma,špetka soli,8 dkg cukru,1 smetanu na vaření,trochu mléka,4 banány,1 jablko
Postup přípravy
Troubu si předehřejeme na 170°C.Nakrájíme si rohlíky na kolečka.Vymažeme zapékací misku máslem-dno poklademe nakrájenými rohlíky-které pokropíme mlékem.Na ně dáme nakrájené banány…
Univerzální kynuté těsto
Potřebné ingredience
500g hl.mouky, 100g mlet.cukr, 80g másla, 4 žloutky, sůl, citr.kůra, vanilk.cukr, 2,5dl mléka(vlažného) 1 kostka droždí já dávám vykynout do pekárny- pěkně od tekutých surovin po ty sypké a pokud máme droždí sušené tak až nakonec všech ingrediencí
Postup přípravy
já dávám vykynout do pekárny- pěkně od tekutých surovin po ty sypké a pokud máme droždí sušené tak až nakonec všech ingrediencí a pokud nemáme dom.pekárnu tak je stejný postup…
Tvarohový koláč
Potřebné ingredience
Na menší plech: 0,5kg tvarohu, 100g cukru, 3lžíce krupice nebo hrubé mouky ale krupice je mnohem lepší, 2 celé vejce, 1/2 prášku do pečiva, 1 vanil.cukr.
Postup přípravy
Vše smícháme a nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme na 180C asi 40 min.
Perfektní přidat ovoce, v létě čerstvé jahody nebo mražené stejně tak i boruvky, třešně, užasné…
Nejlepší Bábovka na Světě
Potřebné ingredience
19,5dkg másla 37,5dkg cukr moučka 6 žloutků 1/8 mléka 37,5dkg polohrubé mouky 1 1/2 prášku do pečiva
Postup přípravy
Utřít maslo, žloutky a cukr a postupně přidávat ostatní suroviny nakonec sníh z bílků.Kdo má rád muže si třetinu těsta odlejt a vmíchat kakao.Pomalu vlejeme do formy na babovku…
ČERTOVSKÉ BRAMBORY...JEDNODUCHÉÉÉÉÉÉÉ....
Potřebné ingredience
ČERTOVSKÉ BRAMBORY.....JEDNODUCHÉ....JE TO TĚSTO JAKO NA VDOLKY.......1 KG MOUKY/60dkg mouky polohrubé+40dkg hladké,4 LŽÍCE CUKRU KRUPICE,4 LŽÍCE OMASTKU/máslo,hera,4 DKG DROŽDÍ,3 VEJCE/žloutky+1 celé,ASI /1/4 lMLÉKA,1 LŽIČKA SOLI,2 LŽÍCE RUMU......+MED+PERNÍK NASTROUHANÝ.......TUK,OLEJ NA SMAŽENÍ......
Postup přípravy
Do mísy dáme ....mouku,osolíme-promícháme,potom přidáme do důlku kvásek....necháme vzejít.Přidáme vejce+žloutky, rozpuštěný tuk,citr.kůru,zbytek mléka+rum a vypracujeme nepříliš…