Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mrkvová rychlovka z remosky

Mrkvová rychlovka z remosky

Potřebné ingredience

200 g mrkve, 150 g polohrubé pšeničné mouky, 50 g špaldové hladké mouky, 130 g cukru (množství upravit podle toho, jak sladká je použitá mrkev), 1 lžíce vanilkového cukru, 1 lžíce kukuřičného škrobu, ½ balíčku prášku do pečiva, 1 rovná lžička skořice, 1 velká lžíce meruňkového džemu, 2 vejce, 100 g oleje, 100 g mléka

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,7 l (tady konkrétně je forma Silikomart Eleganza), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).


Mrkev nastrouhat na jemno.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohovo-meruňkový z remosky

Tvarohovo-meruňkový z remosky

Potřebné ingredience

* KORPUS: 2 vejce, 50 g cukru krupice, 2 lžíce oleje, 50 g hladké mouky, ½ lžičky přášku do pečiva, 1-2 lžíce vody; * MERUŇKOVÉ PYRÉ: 200 g kompotovaných meruněk, 150-200 ml kompotové šťávy z meruněk, 20 g kukuřičného škrobu (lze nahradit pudinkovým práškem); * TVAROHOVÝ KRÉM: 100 ml mléka, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce vanilkového cukru, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 150 g měkkého tvarohu; * POLEVA: 100 g čokolády na vaření, 50 g másla, 2 lžíce smetany (nebo mléka)

Postup přípravy

Rozpis je pro malou dortovou formu o průměru 20 cm, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).


Oddělit žloutky od bílků.
Z bílků vyšlehat pevný sníh, v misce…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KAKAOVÉ MUFFINKY – bezlepkové

KAKAOVÉ MUFFINKY – bezlepkové

Potřebné ingredience

160 g bezlepkové hladké mouky, 35 g kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů, 150 g třtinového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 130 g sojového mléka, 100 g slunečnicového oleje, 175 g bílků na sníh, malá špetka soli.

Postup přípravy

Navazuji na stejné suroviny z předchozího receptu na srnčí hřbet, kde však hladkou mouku zastupuje bezlepková, mléko je nahrazeno sojovým, sladíme třtinovým cukrem a nejsou ani…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
SRNČÍ HŘBET s kakaem

SRNČÍ HŘBET s kakaem

Potřebné ingredience

160 g hladké mouky, 35 g kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 150 g krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 130 g mléka, 100 g slunečnicového oleje, 175 g bílků na sníh, malá špetka soli.

Postup přípravy

Ve větší misce smícháme oba cukry, mléko, olej a vsypeme mouku s kypřícím práškem do pečiva, solí a kakaem.
Bokem vyšleháme bílky na tuhý sníh, který pak opatrně přidáváme do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Malý perník z remosky

Malý perník z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 140 g mléka, 70 g másla (Hery), 1 lžíce medu, 1 vejce, 150 g polohrubé mouky, 70 g cukru krupice, 1 lžíce vanilkového cukru, 1 vrchovatá lžička kypřícího prášku do perníku; * NÁPLŇ: džem výrazně chuti (malinová, rybízová...); * POLEVA: 50 g čokolády na vaření, 20 g másla

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1 l (tady konkrétně je forma Silikomart Vortex), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).


Rozpustit máslo + med.

V míse…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Míša řezy z remosky

Míša řezy z remosky

Potřebné ingredience

* KORPUS: 2 vejce, 60 g cukru krupice, 1-2 lžíce lžíce vody, 2 lžíce oleje, 60 g polohrubé mouky, 1 vrchovatá lžíce holandského kakaa, ½ lžičky prášku do pečiva; * KRÉM: 180 g povoleného másla, 1½ měkkého tvarohu (tedy cca 375 g), 100 g moučkového cukru, 1 lžíce vanilkového cukru; POLEVA: 100 g čokolády na vaření, 50 g másla, 2 lžíce sladké smetany (nebo mléka)

Postup přípravy

Rozpis je pro malou dortovou formu o průměru 20 cm, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Příprava:
- oddělit žloutky od bílků
- smíchat mouku + kakao +…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarožníkový nákyp

Tvarožníkový nákyp

Potřebné ingredience

Korpus: 15g hladké mouky, 35g špaldové celozrnné mouky, 25h másla, 1 žloutek, asi malé lžíce vody. Náplň: 85g měkkého másla, 75g cukru, vanilka, 2 vejce, citrónová šťáva a kůra, 500g tvarohu (minimálně jedna vanička), 50g krupičky, 2 lžíce škrobu, ovoce

Postup přípravy

Vypracujeme těsto na korpus a dáme vychladit. Poté vyválíme nebo namačkáme do formy a upečeme na 200°C 10 min., necháme vychladnout. Na náplň vyšleháme máslo s cukrem, přidáme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kváskový mazanec od Maškrtnice

Kváskový mazanec od Maškrtnice

Potřebné ingredience

200g pšeničného kvasu, 100g cukru, 310g hladké mouky, citrónová kůra, 1 vejce, 1 žloutek, 90g másla, 3g soli, rozinky v rumu, 70g mléka s vodou. Popřípadě mouka na oživení kvasu

Postup přípravy

Středa 6:30 hod. rozkvas: 20g žitného kvasu + 40g vody + 40g pšeničné hladké mouky, nechat přikryté v teple 4 - 6 hodin.
Středa 12:00 hod. druhý rozkvas: 30g kvasu z…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Zmrzlina stracciatella

Zmrzlina stracciatella

Potřebné ingredience

150g cukru, 5g škrobu, 570g plnotučného mléka, 1 šlehačka, sůl, 80g čokolády, olivový olej, kakaové máslo

Postup přípravy

Ve 380g mléka rozmícháme škrob a cukr, směs zahřejeme k bodu varu za častého míchání, od bodu varu vaříme 1 minutu. Poté přes cedník přelijeme do mísy, hned přidáme zbytek mléka,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Třívrstvý tvarohový koláč

Třívrstvý tvarohový koláč

Potřebné ingredience

1. vrstva: 65 g másla, 30g cukru, 40g pohankové mouky, 40g polohrubé mouky, 40g špaldové celozrnné mouky, 1 - 2 lžíce mléka, 1/2 vejce, 1 lžička PP, 15g kakaa, sůl. 2. vrstva: 2 tvarohy, 40g cukru, 1 vejce, ovoce. 3. vrstva: 1 a 1/2 vejce, 70g cukru, 60o oleje, 3 lžíce vody, 110g polohrubé mouky, 1 lžička PP, sůl

Postup přípravy

Máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme vejce, mléko a nakonec mouku s PP a kakaem. Vznikne tuhé těsto, které namačkáme do vymazané a vysypané formy. Na tmavou vrstvu nalijeme…

Zobrazit více...

Kategorie