Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Laskonkové řezy

Laskonkové řezy

Potřebné ingredience

Piškot- 3 vejce, 3 PL poloh. mouky, cukru, 1 PL kakaa... Laskon. plát- 4 bílky, 200g cukru, 3 PL kokosu.....Karamel- 2hrnky cukru, 2PL medu, 1 šlehačka....Karamel. krém - 1a 1/2 kostky másla,6PL karamelu, 1 pudink vanilkový, 250 ml mléka, cukr podle chuti.....Šlehačka 500ml, ztužovač

Postup přípravy

Laskonkový plát - 4 bílky vyšlehat nad parou s 200 g cukru do tuha, přidat 3 PL kokosu, zamíchat , dát na pečící papír a pomalu sušit (já jsem dala do trouby na 130°C,)
Ten…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
DROBENKOVÝ KOLÁČ S JAHODOVÝM PYRÉ-RYCHLÁ PŘÍPRAVA

DROBENKOVÝ KOLÁČ S JAHODOVÝM PYRÉ-RYCHLÁ PŘÍPRAVA

Potřebné ingredience

Suroviny na drobenkové těsto: 400 g hladké mouky (nebo půl na půl s polohrubou moukou), 150 g jemného krystalového cukru, ½ sáčku prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 100 g másla, 2 celá vejce, 1 PL mléka. Suroviny na jahodové pyré: 500 g na kostičky rozkrájených jahod, 100 g krystalového cukru, 2 PL citronové šťávy.

Postup přípravy

Pokud si předem připravíme jahodové pyré, pak už celá další příprava koláče je skutečně velmi rychlá – stejně tak rychle je i snězený.

Postup-jahodové pyré:
Jahody s…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
LEHKÝ ZDRAVÝ DEZERT

LEHKÝ ZDRAVÝ DEZERT

Potřebné ingredience

ovoce, vločky, chia semínka, jogurt nebo zakysaná smetana

Postup přípravy

Ovoce - meruňky - jsem povařila v hrnci, trošku pošťouchala a přidala asi 2 lžíce chia semínek. Když semínka do sebe vsáknou vodu, změknou a zahustí každou tekutinu. Já jsem ještě…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Naše oblíbená tvarohová buchta

Naše oblíbená tvarohová buchta

Potřebné ingredience

4 vejce, 1 vanička polotučného tvarohu,280g polohrubé mouky,250g cukr krystal,250g Hery,1 vanilkový cukr,150 ml mléka, 1 prášek do pečiva s vinným kamenem,šťáva a kůra z pomeranče

Postup přípravy

Vymícháme změklý tuk s cukrem a žloutky , vmícháme tvaroh šťávu a kůru z pomeranče.Mouku smícháme s kypřícím práškem , vmícháme do utřeného těstíčka ,přidáme mléko.Z bílků ušlehme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
VLÁČNÉ PUDINKOVÉ ŘEZY S KOKOSOVOU PŘÍCHUTÍ-HRNÍČKOVÝ RECEPT

VLÁČNÉ PUDINKOVÉ ŘEZY S KOKOSOVOU PŘÍCHUTÍ-HRNÍČKOVÝ…

Potřebné ingredience

Suroviny-těsto: 1 čtvrtlitrový hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva (PDP), ½-¾ hrnku krystalového cukru, 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje, 2 vejce, Suroviny na pudinkovou náplň: 1 sáček kokosového pudinku, 5 lžiček krystalového cukru, 4 deci mléka, 1 sáček vanilkového cukru, plátek másla, 1 kelímek zakysané smetany, 1 malá lžička rumu. Ostatní suroviny: Hrst strouhaného kokosu.

Postup přípravy

Tento snadný moučník má kromě rychlé přípravy ještě další výhodu v tom, že je velmi variabilní. Kombinaci barev koláče si můžeme zvolit sami a tak prostřídat těsta světlá nebo…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Croissanty z lístkového těsta s čokoládou- rychlé

Croissanty z lístkového těsta s čokoládou- rychlé

Potřebné ingredience

50 dkg dobrého listového těsta, 10 dkg tmavé čokolády, 1 vejce na potření

Postup přípravy

Listové těsto si na pomoučeném vále -rozválíme a nakrájíme na 8 cm široké pásy a ty pak na trojúhelníky.Na každý širší konec trojúhelníku ,dáme kostičku čokolády a zarolujeme ke…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jednoduchá, rychlá a chutná domácí ruská zmrzlina

Jednoduchá, rychlá a chutná domácí ruská zmrzlina

Potřebné ingredience

Šlehačka 33%, mletý cukr (dle chuti), zmrzlinové oplatky. Šlehačka může být klasická, karamelová, pařížská... (záleží na chuti).

Postup přípravy

Našleháte šlehačku oslazenou dle vlastní chuti. Našlehanou šlehačku naplníte do zmrzlinových oplatek (cca 1 polévkovou lžíci), zabalíte do mikrotenového sáčku a zamrazíte. Délka…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
VELMI DOBRÁ A SNADNÁ KOKOSOVÁ BÁBOVKA S PŘÍDAVKEM KAKAA

VELMI DOBRÁ A SNADNÁ KOKOSOVÁ BÁBOVKA S PŘÍDAVKEM KAKAA

Potřebné ingredience

Suroviny-těsto: 100 g rozpuštěného másla,180 g krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 50 g strouhaného kokosu, 150 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku, 1 polévková lžíce tmavého kakaa, 6 bílků, malá špetka soli.

Postup přípravy

Napůl světlá a napůl tmavá bábovka s kokosem je opticky i chuťově skvělá. Do těsta jsou použity s ostatními surovinami pouze bílky bez žloutků v podobě pevně vyšlehaného sněhu,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
DVOJBAREVNÝ MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM A OŘÍŠKY-SKVĚLÝ

DVOJBAREVNÝ MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM A OŘÍŠKY-SKVĚLÝ

Potřebné ingredience

Suroviny na světlé linecké těsto: 300 g hladké mouky 150 g studeného másla, špetka soli, 100 g jemného krystalového cukru, 1 celé vejce, 1 žloutek. Suroviny na tmavé těsto: 235 g hladké mouky, 15 g tmavého kakaa, 150 g studeného másla, špetka soli, 100 g moučkového cukru, 2 žloutky. Tvarohová směs: 250 g tvarohu (balené i ve vaničce), ½ sáčku vanilkového pudinku, 1-2 polévkové lžíce moučkového cukru (osladíme podle své chuti), 1 sáček vanilkového cukru, 1 kelímek zakysané smetany, 1 vejce, 1/2 tabulky nasekané oříškové čokolády, 1 lžička strouhané citronové kůry, 1 lžička strouhané pomerančové kůry, kostičky z jedné oloupané hrušky, 1 lžička rumu. Ostatní suroviny-na posypání mřížky: 1/2 tabulky hrubě nasekané oříškové čokolády , malá hrst nasekaných lískových oříšků.

Postup přípravy

Světlé i kakaové linecké těsto v kontrastu s bílou tvarohovou náplní a dvoubarevnou mřížkou, je na pohled velmi zajímavá kombinace, která navíc příjemně podtrhuje i výbornou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
VÝBORNÝ , HRNÍČKOVÝ PERNÍK

VÝBORNÝ , HRNÍČKOVÝ PERNÍK

Potřebné ingredience

2 hrnky polohrubé mouky,1 hrnek hladké mouky , 1 1/2 hrnku cukru krupice,1 sáček kypřící prášku do perníku,3 lžíce Holandského kakaa,1/2 hrnku oleje nebo rozpuštěného másla,2 hrnky vlažného mléka,2 vejce,marmeláda na promazání -já dávám přímo do těsta 2 lžice a uberu cukr dám jen 1 1/4 hrnku. Může byt i zcela bez ní , pak doporučuji ponechat množství cukru , dle receptu.

Postup přípravy

Všechny ingredience se smíchají a pečou na 180°C cca 20-30 minut.Po vychladnutí lze promazat marmeládou pokud nedáte do těsta a polít čokoládou.Je moc dobrý, není to taková ta…

Zobrazit více...

Kategorie