Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ovoce

Přidat recept
OVOCE
nevesta pod zavojem

nevesta pod zavojem

Potřebné ingredience

ovocna vrstva:4jablka,1vanilkovy cukr,2lzice pudinkoveho prasku(vanilka),200gcerveneho rybizu chlebova vrstva:150ghnedeho cukru,350gzitneho chleba,spetka citronove kury,80ghorke cokolady Tvarohova vrstva:250ml smetany ke slehani,150gmekeho tvarohu,20g mockoveho cukru, Dohotovení:100mlsmetany ke slehaní,cerveny rybiz a listecky medunky n ozdobení

Postup přípravy

1,jablka oloupeme,zbavíme jadrincu a nakrajime na male kosticky.Vysipeme je kastrulku,pocukrujeme a asi 5minut podusíme.Pote je zahustime pudinkovym praskem rozmíchanym v asi…

Zobrazit více...
OVOCE
Jahodová tlačenka

Jahodová tlačenka

Potřebné ingredience

Jahody,cukr, tlačenkové střevo.

Postup přípravy

Jahody rozmixujeme,přidáme cukr a naplníme tlačenkové střevo. Může se použít jako dřeň nebo do pohárků.

Zobrazit více...
OVOCE
Ovocná přesnídávka

Ovocná přesnídávka

Potřebné ingredience

3 kg ovoce (meruňky,broskve,jablka) 3/4 l vody , 20 dkg cukru, 2 pudinky-vanilkový,jahodový nebo ananas.

Postup přípravy

Očištěné a nakrájené ovoce na drobné kousky dáme do hrnce a přídáme 3/4 l vody a dáme vařit až je ovoce hodně rozvařené - přidáme cukr (v případě meruněk dávám víc protože jsou…

Zobrazit více...
OVOCE
zapečené jablka

zapečené jablka

Potřebné ingredience

jablka,ořechy,vanilkový cukr,skořicový cukr,skořice,můžeme dát i rozinky

Postup přípravy

jablka rozkrojíme na půlky,očistíme od stopky a jadřince,poklademe vedle sebe na plech.Do dírky po jadřinci dáme ořechy,můžeme přidat i rozinky,posypeme skořicovým cukrem…

Zobrazit více...
OVOCE
Smažené hrušky s vinnou omáčkou

Smažené hrušky s vinnou omáčkou

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: 4 pevné hrušky, 3 bílky, 4 lžíce ovesných vloček, 4 lžíce kukuřičných lupínků (nebo strouhanky) ********** VINNÁ OMÁČKA: 3 žloutky, 3 lžíce cukru, 120 ml bílého vína, škrobová moučka (asi 1 lžička)

Postup přípravy

Oloupané hrušky podélně rozpůlíme a vykrojíme jadřince. Protáhneme je vaječným bílkem a poté obalíme ve směsi ovesných vloček a kukuřičných lupínků. V horkém oleji smažíme ze…

Zobrazit více...
OVOCE
Domácí kandovaná dýně obarvená

Domácí kandovaná dýně obarvená

Potřebné ingredience

1 kg dýně 500 g cukru potvavinářské barvy červená,zelená žlutá

Postup přípravy

Dýni Místo dýně můžete dát i cuketu nakrájíme na kostičky , namočíme na 24 hodin do slabě okyselené vody. Pak vodu slijeme, dýni prosypeme cukrem (1 kg dýně = 500 g cukru) a…

Zobrazit více...
OVOCE
++ovocné dobroty++

++ovocné dobroty++

Potřebné ingredience

VŠE MOŽNÉ

Postup přípravy

Smažené banány
Ingredience:

4 banány, 4 lžíce cukru, 4 lžíce hladké mouky, 4 lžíce medu, olej na smažení
Postup přípravy:

Žloutky utřeme s cukrem do pěny,…

Zobrazit více...
OVOCE
Grilovaný ananás so škoricou

Grilovaný ananás so škoricou

Potřebné ingredience

čerstvý ananas ( podla počtu osob), limetka -štava aj kôra,med ,mleta škorica,pr.cukor, maslo, kysla smotana -všetko si dajte podla chuti

Postup přípravy

Ananas si nakrajame na mesiačiky alebo na kolieska.V miske si zmiešame štavu z pol limetky s medom a so škoricou.Do kyslej smotany vmiešame pr.cukor a škoricu.Na grilovacej…

Zobrazit více...
OVOCE
Zkusila jsem jsi udělat domácí kandovaný  pomeranč a jablka  je to  opravdu moc dobrý :-)

Zkusila jsem jsi udělat domácí kandovaný pomeranč a…

Potřebné ingredience

Pomeranč oloumeme nakrájíme na kostičky , pomeranč prosypeme cukrem (1 kgpomeranče = 500 g cukru) a necháme 24 hodin proležet. Přidáme trochu citronové kůry, hřebíček, ananasovou tresť (i jinou, podle chuti) a vaříme, až zesklovatí. Necháme okapat, sušíme uloženou na plechu, potom ji přeložíme a sušíme druhou stranu. Pomeranč obalíme v krupicovém cukru a necháme dosušit (můžeme jí také obalit v čokoládě)..Podobně děláme i třešně, hrušky, ale bez octa.:-):-):-):-):-):-) Kandovaná jablka j:-):-):-)jablka oloupeme zbavíme jadřinců nakrájíme na kostičky rosypeme cukrem (1 kg jablek = 500 g cukru) a necháme 24 hodin proležet. Přidáme trochu citronové kůry, hřebíček, ananasovou tresť (i jinou, podle chuti) a vaříme, až zesklovatí. Necháme okapat, sušíme uloženou na plechu, potom ji přeložíme a sušíme druhou stranu. Jablka obalíme v krupicovém cukru a necháme dosušit (můžeme jí také obalit v čokoládě)..Podobně děláme i třešně, hrušky, ale bez octa.

Postup přípravy

x

Zobrazit více...
OVOCE
náš oblíbený moučník na zabíjačku Cirát

náš oblíbený moučník na zabíjačku Cirát

Potřebné ingredience

pol. mouka, vejce, cukr, voda pudind máslo cukr meruňková marmeláda ,citronová poleva

Postup přípravy

upeču klasický piškot do pekáče, rozříznu,pokapu rumem a spojím krémem. Potom celé pomažu meruňkovou marmeládou a navrh citronovou polevou, I zeťáčkům moc chutná. Bohužel jsem…

Zobrazit více...

Kategorie