nevesta pod zavojem
Potřebné ingredience
ovocna vrstva:4jablka,1vanilkovy cukr,2lzice pudinkoveho prasku(vanilka),200gcerveneho rybizu chlebova vrstva:150ghnedeho cukru,350gzitneho chleba,spetka citronove kury,80ghorke cokolady Tvarohova vrstva:250ml smetany ke slehani,150gmekeho tvarohu,20g mockoveho cukru, Dohotovení:100mlsmetany ke slehaní,cerveny rybiz a listecky medunky n ozdobení
Postup přípravy
1,jablka oloupeme,zbavíme jadrincu a nakrajime na male kosticky.Vysipeme je kastrulku,pocukrujeme a asi 5minut podusíme.Pote je zahustime pudinkovym praskem rozmíchanym v asi…
Jahodová tlačenka
Potřebné ingredience
Jahody,cukr, tlačenkové střevo.
Postup přípravy
Jahody rozmixujeme,přidáme cukr a naplníme tlačenkové střevo. Může se použít jako dřeň nebo do pohárků.
Ovocná přesnídávka
Potřebné ingredience
3 kg ovoce (meruňky,broskve,jablka) 3/4 l vody , 20 dkg cukru, 2 pudinky-vanilkový,jahodový nebo ananas.
Postup přípravy
Očištěné a nakrájené ovoce na drobné kousky dáme do hrnce a přídáme 3/4 l vody a dáme vařit až je ovoce hodně rozvařené - přidáme cukr (v případě meruněk dávám víc protože jsou…
zapečené jablka
Potřebné ingredience
jablka,ořechy,vanilkový cukr,skořicový cukr,skořice,můžeme dát i rozinky
Postup přípravy
jablka rozkrojíme na půlky,očistíme od stopky a jadřince,poklademe vedle sebe na plech.Do dírky po jadřinci dáme ořechy,můžeme přidat i rozinky,posypeme skořicovým cukrem…
Smažené hrušky s vinnou omáčkou
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby: 4 pevné hrušky, 3 bílky, 4 lžíce ovesných vloček, 4 lžíce kukuřičných lupínků (nebo strouhanky) ********** VINNÁ OMÁČKA: 3 žloutky, 3 lžíce cukru, 120 ml bílého vína, škrobová moučka (asi 1 lžička)
Postup přípravy
Oloupané hrušky podélně rozpůlíme a vykrojíme jadřince. Protáhneme je vaječným bílkem a poté obalíme ve směsi ovesných vloček a kukuřičných lupínků. V horkém oleji smažíme ze…
Domácí kandovaná dýně obarvená
Potřebné ingredience
1 kg dýně 500 g cukru potvavinářské barvy červená,zelená žlutá
Postup přípravy
Dýni Místo dýně můžete dát i cuketu nakrájíme na kostičky , namočíme na 24 hodin do slabě okyselené vody. Pak vodu slijeme, dýni prosypeme cukrem (1 kg dýně = 500 g cukru) a…
++ovocné dobroty++
Potřebné ingredience
VŠE MOŽNÉ
Postup přípravy
Smažené banány
Ingredience:
4 banány, 4 lžíce cukru, 4 lžíce hladké mouky, 4 lžíce medu, olej na smažení
Postup přípravy:
Žloutky utřeme s cukrem do pěny,…
Grilovaný ananás so škoricou
Potřebné ingredience
čerstvý ananas ( podla počtu osob), limetka -štava aj kôra,med ,mleta škorica,pr.cukor, maslo, kysla smotana -všetko si dajte podla chuti
Postup přípravy
Ananas si nakrajame na mesiačiky alebo na kolieska.V miske si zmiešame štavu z pol limetky s medom a so škoricou.Do kyslej smotany vmiešame pr.cukor a škoricu.Na grilovacej…
Zkusila jsem jsi udělat domácí kandovaný pomeranč a…
Potřebné ingredience
Pomeranč oloumeme nakrájíme na kostičky , pomeranč prosypeme cukrem (1 kgpomeranče = 500 g cukru) a necháme 24 hodin proležet. Přidáme trochu citronové kůry, hřebíček, ananasovou tresť (i jinou, podle chuti) a vaříme, až zesklovatí. Necháme okapat, sušíme uloženou na plechu, potom ji přeložíme a sušíme druhou stranu. Pomeranč obalíme v krupicovém cukru a necháme dosušit (můžeme jí také obalit v čokoládě)..Podobně děláme i třešně, hrušky, ale bez octa.:-):-):-):-):-):-) Kandovaná jablka j:-):-):-)jablka oloupeme zbavíme jadřinců nakrájíme na kostičky rosypeme cukrem (1 kg jablek = 500 g cukru) a necháme 24 hodin proležet. Přidáme trochu citronové kůry, hřebíček, ananasovou tresť (i jinou, podle chuti) a vaříme, až zesklovatí. Necháme okapat, sušíme uloženou na plechu, potom ji přeložíme a sušíme druhou stranu. Jablka obalíme v krupicovém cukru a necháme dosušit (můžeme jí také obalit v čokoládě)..Podobně děláme i třešně, hrušky, ale bez octa.
náš oblíbený moučník na zabíjačku Cirát
Potřebné ingredience
pol. mouka, vejce, cukr, voda pudind máslo cukr meruňková marmeláda ,citronová poleva
Postup přípravy
upeču klasický piškot do pekáče, rozříznu,pokapu rumem a spojím krémem. Potom celé pomažu meruňkovou marmeládou a navrh citronovou polevou, I zeťáčkům moc chutná. Bohužel jsem…